En snabb sammanfattning av hela COP21

The Ritual

Ja, jag vet att FNs klimatkonferens I Paris ännu inte är slut. Men vi kan gissa hur det går. Vi har ju sett hela ritualen förut. Tecknaren Josh ger oss historien om vad som brukar hända:

http://www.thegwpf.com/content/uploads/2015/11/ClimateCycle.pdf

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Gunnar Juliusson

  Sydsvenskan har som alla tidningar satsat hårt inför Parismötet. Idag två personers klimatavtryck. http://www.sydsvenskan.se/sverige/grona-val-minskar-hennes-klimatavtryck/
  Det går att kommentera, bidra gärna.

 2. Evert Andersson

  Det är väl den trösten man hoppas på. Det bidde inte ens en tummetott. Den potentiella skadan av deras tro på att vi kan kontrollera klimatet genom energispäkning och annat galet på agendan.

 3. sibbe

  Den som inte tror på lögnen om att ökande CO2-utslåpp skulle förorsaka en värmekatastrof är nedanstående notiser över vad som ”klimatavtalet” verkligen är värt, kan vara SKADEGLAD.

  Över 2400 nya kolkraftverk är under uppbyggnad i världen eller i planeringsstadiet. Detta visade en studie som publicerades två veckor efter löftet om Storbritannien att sluta bränna kol.
  (Storbritannien har börjat betala samma subvention för dieselkraftverk som tar vid när sol och vind slutar leverera som för vindkraftström..)
  De nya kraftverken kommer att släppa ut 6,5 miljarder ton koldioxid per år och undergräver ansträngningarna i Pariskonferensen om klimatförändringar, för att begränsa den globala uppvärmningen till 2 ° C. Kina bygger som bäst 368 kraftverk och planerar 803 fler av dem. Detta framgår också av fyra klimatforskningsinstitutioner, däribland Ecofys och PIK.
  Även rika länder planerar nya kolkraftverk. Efter kärnkraftsolyckan i Fukushima harJapan återvänt till kol, med 40 kraftverk i pipeline och fem redan under uppbyggnad. – I Tyskland gick nyligen 2 stenkolkraftverk i drift.
  http://indianexpress.com/article/india/india-news-india/climate-talks-india-to-stay-firm-on-use-of-coal/
  Inte heller Indien kommer att sluta använda kol till el-alstringen. Indien bygger 297 och ytterligare planering 149 kraftverk. Och det är bara början.
  Och i Tyskland är situationen den att, eftersom det inte finns någon reservkraft för vind och sol, här använder man inte dieselkraftverk för utjämningen utan låtsas stänga brunkolkraftverk men har dom kvar vid nätet och betalar för att de står som reserv – och levererar 8 månader i året brunkolsström.
  Allt är på låtsas, även i Paris…

 4. Ingemar Nordin

  Varför ägnar sig Västvärldens ledare åt att år efter år spela upp den här charaden? Varför ägnar sig våra svenska media att ägna spaltkilometer åt att följa det?

  Tja, det är u inte första gången liknande saker händer när folk grips av group think. Mer om masshysteri och att ägna sig åt illusoriska hot:
  http://www.americanthinker.com/blog/2015/12/clowns_on_parade.html

 5. latoba

  Jag kan fortfarande inte fatta att svensk media utan kritik och utan plats för debatt tillåter svenska staten att satsa miljarder av skattemedel på detta fullständigt meningslösa projekt. Inte en enda större tidning, inget debattprogram i SR eller SVT släpper fram en enda kritiskt tänkande människa. Alla sjunger i samma falska kör. Om förslaget vore att en summa av den storleken skulle satsas på fjärde generationens kärnkraft är jag övertygad om att det skulle larmas och bråkas och debatteras i det oändliga.

 6. Håkan Bergman

  Jag gillar isbjörnens blick där i första rutan.

 7. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  såg det här klippet om thorium-reaktorer igår: https://www.youtube.com/watch?v=VfsOYzOpYRw (finns tydligen fler på http://thoriumenergyalliance.com/ThoriumSite/TEAC7.html)
  tyckte det verkade intressant. Något för nån insatt på KU att sätta tänderna i?

 8. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  oups, var meningen att läggas i den öppna tråden, men det kanske inte spelar så stor roll, det är ju relevant för klimatmötet också.

 9. Ingvar i Las Palmas

  Eftersom hela detta spektakel har 2 huvudsyften.
  – makt och pengar till FN
  – minskning av planetens befolkning

  Så kommer dessa 2 huvudsyften att nås oavsett hur många kolkraftverk som byggs. Tom kan det vara en fördel eftersom man förutom pengar som skall satsas i klimatfonden så kan man via en tänkt domstol kunna dra in pengar på dryga böter för de som inte klarar utsläppsmålen
  Klockren scam! Halleluja!!

 10. L

  Klimatjippot påminner mycket om Holiday Magic, farsoten som drog över landet i början på 70-talet. ALLA skulle vara med och ju snabbare man var desto mer kunde man tjäna. Idag är det dom ”sjunkande” öarna som försöker komma först i kön och få ut en massa pengar innan hela bubblan spricker. Multi-level-marketing heter konceptet, verkar det bekant…?

 11. Arne

  Nytt för dagen, nu har vi dåligt samvete. Så det så:
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article21892167.ab
  Att media och alla andra slår på stora trumman är att politiker i det här landet har en ide att de i alla lägen vet vas som är bät för medborgarna. Jag vet eftersom jag flera gånger sett det uttryckas på nära håll. Folk ska tex lära sig vad som är bäst för dem själva.
  Nu vet jag att klimathotstokiga inte vill tro mig, men jag har faktiskt inte dåligt samvete.

 12. Michael E

  Jag tycker det finns anledning till tillförsikt avseende de resultat som COP21 hitintills levererat. Man kan bla konstatera att;

  1) Att flera länder (däribland Sverige) i början av COP21 framförde att det inte gör någon skillnad att ge mer pengar till fattiga länders klimatanpassning eftersom pengarna tas från biståndsbudgeten.
  2) Om de 100 miljarder USD som ska anslås till fattigare länders klimatanpassning så är man inte överens om detta ska ske via lån eller bistånd.
  3) Man är inte heller överens om vilka som ska ge och vilka som ska få, d.v.s. när passerar ett land gränsen för att anses fattigt.
  4) Man är inte heller överens om hur pengarna ska användas.

  Dessa problem kan man ju knappast lösa över några dagar.

  Eftersom man nu samlar bland världens mest inflytelserika politiker och dessa inte alls tycker om att ses som handlingsförlamade och inkompetenta så är det givet att en ”break through” presenteras inom kort. Något som initialt ses som en framgång men som givet problemen ovan troligen är lika innehållslöst som teorin bakom CAGW.

 13. tobbe

  Youtube: Christopher Monckton.com säger allt

 14. Olav Gjelten

  Jag tycker parismötet och hela klimathotsextremismen oftast här på Klimatupplysningen beskrivs i alldeles för milda ordalag. Klimathotsreligionen är tvärt emot tveklöst en superkraft och som attraherar miljoner av rika västerlänningar. De utgör de det största hotet någonsin mot vår civilisation. Om inget radikalt görs, kommer detta att föra vår värld tillbaka i ett medeltida mörker och förstöra århundraden av utvekling.
  Trots detta beskrivs miljoner av klimathotstroende, med makt att förstöra världen, bara som ett antal irrhjärnor som till och med håller på att nyktra till.
  DET ÄR VI SOM BEHÖVER NYKTRA TILL OCH TA TILL OSS HUR KATASTROFALT ALLVARLIGT LÄGET ÄR. .