Elsa Widding byter utskott

En sak är säker: Lita ALDRIG på stormedias sätt att presentera en nyhet som berör klimatet.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan Johansson

  Media som DN, SVT, SVD, TV4 har valt att vara en del av klimatalarmismen och agerar som en lobby organisation för den radikala och ogenomtänkta politiken att fasa ut fossila bränslen utan att inse att den förda politiken medför enorma kostnader för Europa. Hur kan SVT och TV 4 undvika att rapportera om valet i Holland? Är det någon som har noterat denna enorma chockvåg för de etablerade partierna i Holland avrapporteras i svensk media? Bönderna och folket på landsbyggden reagerar mot den extrema politiken inom jordbrukssektorn med kraftig broms på konstgödsel och minskning av kreaturs skötsel med att rösta på ett nybildat politiskt parti i regionalvalen för någon vecka sedan. Att i ett enda kliv få positionen att bli Hollands största politiska parti med 20 % av rösterna, I valet 2021 hade detta parti 1 %. Folkets reaktion på klimatstolligheterna har nu manifesterats i ett europeiskt land. Media i Sverige vill förstås tysta Elsa Widding och blundar för utvecklingen i Holland. Det finns ingen normal anständighet och heder i politiskt korrekt media. I slutändan kommer denna typ av slask media att bli stora förlorare. Det behövs samma aktioner i Sverige som i Holland att folket reagerar på vansinnigheterna inom klimatpolitiken. Jag är övertygad att kostnaderna kommer att bli enorma för Europa och Sverige och den politik som förs kommer att bli ett enormt ekonomiskt sänke för Europas folk. Vi har bara sett början, men det kan medföra en politisk kantring som leder till att Sunt förnuft åter blir styråran. Elsa, du är ett ljus i det politiska mörker Sverige befinner sig i. Jag gillade inte det sätt media hanterade dig igår. Elsa, det finns möjlighet att skapa ett nytt politiskt parti i Sverige, jag förväntar mig i första hand att SD tar till vara din kapacitet.

 2. Mats Enqvist

  100% sant Ingemar! Tom Svd.

 3. Lars Cornell

  #1 Håkan.
  SvD har blandade artiklar och jag tycker de har en vettig journalistik. Därför anser jag att du bör ta bort SvD från listningen.

  Mycket av det vi anser är galenskaper är trots allt tekniskt möjligt. Men det är inte ekonomiskt möjligt vilket exemplet från Holland visar. Liknande aktioner med ekonomisk grund finns även i Tyskland och Sverige. Därför tycker jag att det är intressant och viktigt att Elsa ingår i det ekonomiska utskottet. Där kan hon göra större nytta än i miljöutskottet. Man måste kunna sätta pengar på förstörelsen och det är det inte många politiker som kan och vågar.

  Hela energi- och klimatkarrusellen är i första hand en ekonomisk fråga. Det är av ekonomiska skäl som parisöverenskommelsen inte kommer att fullföljas. ”Vad får vi för pengarna” kan inte ges acceptabelt svar.

  Jag har just läst en analys om framtida fossilfrihet utarbetad av Sjöfartsstyrelsen.
  https://www.sjofartsverket.se/globalassets/rapporter-och-remissvar/rapporter-och-remissvar-2021/sjofartsverket-regeringsuppdrag-fossilfri-fartygsflotta—rapport.pdf
  För framtida isbrytare är det bara fossil diesel och biodiesel som anses användbart och det är av ekonomiska skäl. Tabell sid 43. Då anger Sjöfartsverket att biodiesel är tre gånger dyrare än fossil diesel (eldningsolja 1). Dessutom är biodiesel en bristvara som det sannolikt inte går att få i tillräcklig mängd.

  Det mest intressanta alternativet med SMR som driver isbrytarna finns inte redovisat.

 4. Anders

  SD bara måste vara rädd om Elsa! De måste backa upp hennes fria kloka klimatkunskap på alla sätt! Släppa ev. intern prestige. Hjälpa henne att bli en än mer slipad politiker. Hon är deras diamant!

 5. UWb

  Holland avhandlas alldeles utmärkt här av Jordan B Peterson med gäster.

  https://youtu.be/pqHQN54XCL0

 6. Peter Stilbs

  Etablissemanget är uppenbart rädda för Elsa – det var ju till och med en nyhet (vinklad på vanligt manér) i 21-Aktuellt på SVT.

 7. Lars Kamel

  Nästan alla journalister som skriver om klimat ägnar sig åt desinformation och propaganda i stället för saklig rapportering.
  Varför?
  I och för sig är de flesta djupt okunniga, inte bara om klimatvetenskap utan om naturvetenskap i allmänhet.
  Men ändå. Journalisterna borde fundera över om de som sprider larm har någon agenda bakom. Journalisterna borde kunna kolla upp att alla klimatlarm hittills har slagit fel, om tiden har gått ut, eller inte är i närheten av att slå in, om tidsgränsen ligger i en nära framtid.
  Om journalisterna klarar av att läsa diagram och söka på nätet, kan de hitta till exempel temperaturdata. Och se sådant som att den globala medeltemperaturen inte har ökat på drygt 8 år. Tyder det på att en klimatkris pågår?
  Varför utgår journalisterna från att vi som inte tror på larmen är okunniga och faktaresistenta? Begriper de inte att det är de själva som är okunniga?

 8. Katarina

  #7 Journalistutbildningarna har i årtionden varit väldigt vänster och extrema. Miljöpartisympatier är idag överrepresenterade bland journalister, jämfört med folk i allmänhet. Jag skulle tro att det är en mycket troligt orsak till att journalister inte ifrågasätter miljö-/klimatlarm eller en regering som är vänster/grön. Det som sker passar deras åsikter. Det är det som är så farligt, när makten inte granskas av journalisterna. De få som gör det blir smutskastade och uthängda som swish-horor, förnekare och/eller nazister.

 9. Gunnar Strandell

  Med tanke på Elsas tidigare mod att ifrågasätta stora ekonomiska satsningar och i slutänden få rätt, finns det alla anledning att se positivt på bytet till skatteutskottet.

  Det är bra för ekonomin med någon som har erfarenhet av att bedöma kostnad och risker mot nytta, när det gäller storskaliga åtgärder.

 10. Paul Håkansson

  Peter Stilbs
  09:31, 2023-03-25

  Jan Blomgren är dom också rädda för då ledningen förbjuder redaktioner att ta in honom som gäst. Jan fick själv informationen från anställda inom SVT. Så fungerar STASI-TV.

 11. Slabadang

  Gör som allmänheten gör i övrigt

  Allmänheten blir alltmer immun mot de lögner och den desinformation och misinformation gammelmedia sprider!
  SVTs och SRs klimatalarmistiska sekt till journalister blir mer och mer isolerade tokjockar som sippar på sojalatte runt Nytorget på Söder.

  MSMs kontroll av samhällsdebatten blir allt svagare och de är skitduktiga på att allt snabbare undergräva sitt snart redan obefintliga förtroende.
  Vi som är lite mer erfarna lever kvar i en illusion av MSMs makt!
  Vi förväntar oss att någon saklighetens Godau skall dyka upp i nån ledartext …. men det kommer aldrig ske!

  En väckarklocka för oss är att uppmärksamma den yngre generationens signaler i det sista skolvalet.

  https://www.mucf.se/resultat-i-skolval-2022

  ”Greta-generationen” är tydligt icke-existerande
  och M+SD bildar egen majoritet i princip alla distrikt utom i tre storstäder där de måste få stöd av KD och/eller L. Journalist och lärarpartiet MP får 4.67% !!!!! Låt det sjunka in.
  Trots den bombmatta av klimatalarmistisk vulgopropaganda i skola och media under hela deras uppväxt, får vi kvittot på hur v åra unga faktiskt fördelar sina politiska prioriteringar och problemformuleringar.

  Vi som förfäras över MSMs lögner och propaganda sitter kvar i en gammal illusion om MSMs makt. Dilemmat är att våra politiker lever i samma illusion och de förstår inte hur opinioner idag bildas.

  Elon Musk har 125 miljoner följare på Twitter, Joe Rogan, Russel Brand Dr Cambell (vaccin), Wattsupwithat miljoners miljoners följare … det finns hur många växande alternativa röster som helst på nätet och de stackars kanaler som försöker agera som MSMs PK-förlängda arm dör sotdöden! Detta TROTS big techs censur och manipulerade algoritmer!

  Tucker Carlssons kvällsshow är tre gånger större än MSMs övriga politiska kvällsprogran. Tucker har ett mycket större förtroende hos allmänheten än hans konkurrenter och tvärtemot övriga MSM så synar han de lögner politiker sprider genom sin MSM.

  Folk skiter högaktningsfullt i allt större utsträckning i vad journalisterna försöker trycka i dem och ger istället en omvänd reaktion från allänheten. ”Kommer det ur truten från en MSM journalist får man fanimej vara på sin vakt! Jag måste kolla på nätet med någon jag har förtroende för istället”.

  Så garva istället åt dessa korrupta lögnhalsar som låter käften glappa i takt med vad de läser på telepromtern eller från sitt manuskript författat av nån spindoctor.

  Politiker och myndigheter har isolerat sig i sin ”threesome” och distansen till allmänheten är redan för stort och redan idag ohållbart!

  Det händer nåt i Frankrike dessa dagar? Trump ? Brexit? Italiens nya regering? vaaaa?

  Leve nätet ! Leve KU! 🙂

 12. Den viktigaste uppgiften för Elsa borde vara att dementera miljöministerns påstående, att vi inte kan uppfylla Parisöverenskommelsens krav om vi tar bort reduktionsplikten. Ministern har tydlgen förväxlat två mål : det ena är att ersätta fossila bränslen med ” förnyelsebara”, det andra målet är att minska koldioxidutsläppen med avsikt att förbättra jordens klimat. Så vitt jag förstår blir koldioxidutsläppen i stort sett detsamma om man ersätter en viss mängd bensin eller diesel med etanol , jämfört vid samma effektutveckling. Det vore bra att få detta antagande bekräftat av en specialist.

 13. Björn

  Lars Cornell [3]; ”Därför tycker jag att det är intressant och viktigt att Elsa ingår i det ekonomiska utskottet”. Det ligger något i det. Att uppnå s.k klimatmål är ett ekonomiskt vansinne. Att skrota gammal teknik för påhittad s.k ”grön” teknik, innan den ens finns, är destruktiv politik. Att förhindra denna ekonomiska destruktivitet måste bli Elsas nya mission.

 14. Fredrik S

  Norman_G #12

  Det handlar nog mest om prestige och vem som visar sig duktigast.

  Eftersom tillgången av det vettigaste biobränslet, tex från råtallolja från sulfatmassabruken, är ytterst begränsad så betyder det att vi kommer får göra biobränsle av mat i stor utsträckning om det ska ske i stor utsträckning.

  Att klimatministern och andra politiker vurmar för det handlar om att vi ska visa oss duktiga på hemmaplan kombinerat med okunskap.

 15. Magma

  #12 Norman
  ”Så vitt jag förstår blir koldioxidutsläppen i stort sett detsamma om man ersätter en viss mängd bensin eller diesel med etanol”
  Nu vill jag inte kalla mig för expert, men du har rätt. Tillverkar du en ”soppa” av organiskt material med samma energivärde som exempelvis diesel, så släpps det också ut ungefär lika mycket koldioxid när den förbränns.
  Det som avgör den exakta mängden är vilket kolväte, och då antalet kol- respektive väteatomer kolvätemolekylen innehåller – det går inte att mixtra med det.
  Det som jag tror att aktivisterna försvarar sig med är att om du skulle slänga råvarorna till den ”förnyelsebara” soppan på komposten så får du, lite förenklat, samma koldioxidutsläpp från komposten när råvarorna förmultnar som när du förbränner ”soppan” i en förbränningsmotor.
  Fast om du är riktigt noga så blir det lite mer utsläpp än det som bildas vid förbränningen eftersom det går åt energi även för att raffinera soppan …
  Kan du däremot skapa en kompost som är lufttät, så att luftens syre inte når komposten (fast då är det egentligen inte en kompost), så har du skapat vad aktivisterna kallar för en kolsänka … och om alla gör det så berövar vi på sikt växtligheten en av dess viktigaste näringar – koldioxiden. …

 16. foliehatt

  Den/de som kontrollerar ekonomin har kontrollen över allt.

 17. Thorleif

  Tack det var skönt att höra sanningen! Jag blev direkt lurad av systemmedia. Vis av egna erfarenheter gick jag ändå i fällan. Oerhört dålig journalistik mao.