Donna i TV-intervju

Donna

 

Donna Laframboise har blivit intervjuad SunNews ang hennes bok om IPCC, ”The delinquent teenager who was mistaken for the world’s top climate expert”, missa inte denna video.

 

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Inge

  Hon är verkligen trevlig och kan prata för sig. Hon ger mycker bra intryck och överilar sig inte. Toppbetyg!

 2. Thomas

  Visst är det skönt med intervjuare som på ett helt neutralt, eller rentav kritiskt sätt granskar vad dem de intervjuar säger…

 3. Peter Stilbs

  Thomas – jag har inte hunnit lyssna på Donna – men har Du verkligen någonsin hört någon SVT-person ställa en kritisk fråga i klimatsammanhang till någon intervjuad ”AGW-person/klimatexpert” överhuvudtaget?

 4. Lena.

  Tack för att du gav oss tillfälle att få uppleva denna Bullshit.

 5. Pehr Björnbom

  Jag tyckte att intervjun gav en bra information om boken och Donna L gav ett postivt intryck.

 6. Pehr Björnbom #5

  Jag kan hålla med om att intervjun fyllde sitt syfte om den bara handlade om att marknadsföra boken och framställa författarinnan som trevlig och smart…

  Det var därför jag kallade det Bullshit.

 7. Thomas #2

  Äsch, det är väl ungefär som vanligt. Reportern är bara vagt insatt i vad det handlar om men det är vi ju vana vid vad gäller klimatfrågan.

  😀

 8. Pehr Björnbom

  Uffeb #6,

  Så du gav efter för dina spontana känslor med andra ord 😉

 9. Björn

  En mycket trovärdig Donna. Hennes bidrag till kritiken av IPCC är ett prov på objektiv och trovärdig journalistik. En tredjedel av den litteratur som det hänvisas till i IPCC: s rapporter har ingen vetenskaplig grund etc etc. Vi behöver fler av hennes kaliber.

 10. Inge

  När varenda liten svensk förening måste stå till svars en gång om året och få ansvarsfrihet efter att ha redovisat årets förehavanden, dröjer det alltså 20 år innan IPCC kritiskt granskas och får stå till svars, och det bara genom en granskande journalists trägna arbete. Och med ett miljoner gånger större ansvar än den lilla föreningen!

 11. Håkan Sjögren

  Uffeb # 6 : ” Det var därför jag  kallade det  Bullshit”. Och det skall DU säga! Mvh, Håkan.

 12. Ingemar Nordin

  Donna Laframboise har gjort ett fantastiskt och viktigt arbete! Jag hoppas verkligen att boken kan väcka stort intresse – om inte här i Sverige, så åtminstone i den engelskspråkiga världen.

  Vi bör naturligtvis också i sammanhanget nämna tidigare rapporter, som exempelvis Wegmanrapporten och den här av John McLean

  http://mclean.ch/climate/docs/We_have_been_conned_rev2.pdf .

  Mer material om IPCC finns här:

  http://www.stockholmsinitiativet.se/vetenskap/ipcc_fns_klimatpanel/

  Det är ju inte så att korruptionen av IPCC inte varit känd tidigare. Men politiker och MSM har valt att inte lyssna. Vi får hoppas att Donnas nya avslöjanden om bl.a. Greenpeace och WWF kan få ett större genomslag denna gång.

  Risken är förstås uppenbar att Donna kommer att bli utsatt för samma personförföljelse som exempelvis Wegman. Men jag har en känsla av att hon är en kvinna med skinn på näsan som kommer att stå pall.

 13. Ingemar Nordin

  Uffeb #4,

  Snälla. Jag hade uppskattat dig mycket mer om du visste vad du uttalar dig om innan du trycker på ”submit”-knappen. Läs boken först. Den kostar bara drygt 30 kr som pdf:

  http://nofrakkingconsensus.com/2011/10/13/a-book-is-born/

 14. Peter F

  En japansk minister eller vd gråter inför kamrorna. Begår självmord.  Pudel kallar vi det efter missyckanden.  Har vi inga visioner ? AGW-arna vinner och miljoner människor i väst slösar bort resurserna som behövs för att de fattiga ska få rent vatten, sjukvård, mat och utbildning. Dom fattiga förblir fattiga. Det var väl det som var grogrunden för AGW ? – Skeptikarna vinner. 10-tusentals AGW-are med Gore i spetsen gråter i TV och förklarar att de haft fel. Vad händer? Inget. De får nya anslag och Gore njuter i sitt paradis. Jag mår illa. De hittar en ny katastrofteori bara.

 15. Pehr Björnbom

   
  Ingemar #12,
   
  Instämmer!
   
  En länk som ger en mycket intressant komplettering är professor John Christys vittnesmål (dessa vittnesmål inför kongressen är väl edsvurna om jag inte misstagit mig). Christys vittnesmål bygger på det han själv såg när han deltog i IPCC:s arbete:
  http://www.nsstc.uah.edu/atmos/christy2011/christy/ChristyJR_written_110331_all.pdf
   
  Speciellt intressant är hans beskrivning av hur en viss Lead Author agerade så att hans egna forskningsresultat, hockeykurvan, framhölls i IPCC-rapporten medan en studie av isborrkärnor från Grönland vars resultat motsade hockeykurvan inte diskuterades i samband med denna.
   

 16. Slabadang

  När man flyttar de politiska beslutsunderlagen offshore!

  Vi får lära oss att vad som gäller i nästan alla demokratiska länder dvs kraven på saklighet opartiskhet och oberoende gäller inte vare sig i EU eller FN. Där kan de ta fram vilka underlag som helst på vilka korrupta villkor som helst. Man får verkligen säga att det är en smart struktur våra giaijanska politiker och fanatiker satt upp för att lura skjortan av de som gett dem förtroende.
  Det klimathotsindustriella komplexet är vad som i sanningens namn numer dikterar villkoren för oss. En ny typ av internationell stadskupp är genomförd. WWF är en otäckt ohederlig organisation och måste ha italienska maffian som förbild hur man infiltrerar stadsappraten.

  Donna gör ett suveränt säkert intryck och när Uffe B kallar det ”bullshit” så måste Donna vara raka motsatsen. Donna har på fötterna och har bevis och källhänvisningar till allt hon fört fram.
  Det politiserade och korrumperade missfoster till aktivistpanel måste helt enkelt skrotas pronto.

 17. Christer Löfström

  IPCC-Uppsägning av en äkta vetenskapare.
  http://pielkeclimatesci.wordpress.com/2011/09/30/my-1995-resignation-letter-from-the-ipcc/

 18. Svempa

  Uffeb,

  Så, så andas en gång till. Kanske kan du upplysa oss om vad som var bullshit? Stämde inte hennes påstående om WWF eller att Pachauri sagt att de litar till peer-review publiceringar? Eller var det något annat?  

 19. Svempa

  I boka har hon med ett citat av Mark Twain som är väl applicerbart dynamiken inom AGW-nojan:

  …people’s beliefs and convictions are in almost every case gotten at second-hand, and without examination, from authorities who have not themselves examined the questions at issue but have taken them at second-hand from other non-examiners, whose opinions about them were not worth a brass farthing.  

 20. Bim

  En AGW-kritisk forskare erkänner att jorden blivit varmare…Jubel och fest hos AGW-trogna. Äntligen ett bevis för att de hade rätt.

  Visste de inte att de hade rätt innan miljardrullningen drogs i gång?

  Lite konstig slutsats… Lite som Uffeb eller Maria Montazami. Obegripligt i båda fallen.
   Jag tycker Bill o Bull är mycket begripligare.

 21. Bra video!
  Skarp journalist, Donna. Att dra igång skärskådningen via 40 pers från 12 länder. Länge leve goda journalister och internet!
  Och så kan jag se inytervjun via internet också.

 22. K.A.

  Uffeb #4

  Förstår att man kan bli nödig efter
  en sådan känga..    

 23. Hon som tror.

  En person på WWF är mycket mer insatt i klimatet och miljön än någon som aldrig haft ett intresse i miljöfrågor. Är det då inte bättre att anlita personen på WWF som faktiskt är kunnig inom området?  Alla har personliga åsikter och en bakgrund så det finns inget som heter opartiskhet, bara att vara professionell.

  Det spelar ingen roll om IPCC har fel eller ej. Förr eller senare har vi klimatförändringar ”på riktigt”, om vi kallar det så, och då är det väl lika bra att ta tag i alla problem redan nu när vi vunnit tid istället för att hitta undanflykter och korsfästa de eldsjälar som tror på en ren miljö och människans goda vilja att förändra.

 24. Håkan Sjögren

  Hon som tror # 23 : Det är ju så att en på WWF är insatt i vanföreställningar om klimatet och bör hållas skiljd från varje position som beslutfattare i klimatfrågor. Vi vill ju inte sätta bocken till trädgårdsmästare. Skulle vi följa sådana personers råd skulle vi inte ha råd, när något verkligt problem med miljön behöver åtgärdas. IPCC har definitivt fel och vi måste akta oss för att följa deras anvisningar. Mvh, Håkan.