Detta är seriösa FN

Den här filmen fick öppna gårdagens COP15-möte. No comments. Jag har tappat all talförmåga.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  Ingenting förvånar längre när det gäller klimathotspropagandan.
  När man nu ser vilka oerhörda pengar den här bluffen handlar om, så förstår man att vilka metoder som helst kommer att användas, för att få den ”i mål”. 
  Några få vetenskapsmän, övertygade om att  hypotesen om att Co2 driver klimatet är riktig, har av media och andra som tjänar på frågan, förvandlats till en masspsykos som inte har sin like i världshistorien.
  På sätt och vis ska man nog ändå vara tacksam över att ha fått uppleva detta. Det förklarar nämligen mycket av de historiska händelser som kan vara svåra att greppa. Häxeriprocesserna, inkvisitionen, progromerna med judeförföljelser osv….
  Men här har vi det nu. Mitt framför våra ögon. Masspsykos, startad av några få som av olika anledningar, religiösa eller ekonomiska, driver en tes, som när snöbollen väl kommer i rullning, blir nästan omöjlig att stoppa.
  Fascinerande och skrämmande! 

 2. Peter Stilbs

  Ja, den skymtade förbi i kort form på SVT.s nyheter i går. Säger egentligen allt om nivån på detta spektakel. Och det vimlade av penninghungriga från tredje världen. Erika Bjerström hade iallafall mod att ta upp att en av stötestenarna var att förhindra korruption, så att  de inte köpte egna limos istället för att använda medlen för vad de var tänkta för.
  Minns själv klimathearingen på Vatikanen våren 2007 – en dam från Nigeria(?) sade redan redan då ungefär – ro hit med pengarna som i-länderna är skyldiga oss [för klimatförändringar] – *no strings attached*  – jodu

 3. Björn

  Jag håller med Maggie, vilken förbannad propagandistisk smörja. Är klimatdelegaterna en antiintellektuell hop som sväljer vad som helst? Förhoppningsvis är det några som reagerar, men de är väl i minoritet bland de övriga konsensustrogna.
   
   

 4. Hans i Lund

  Få saker stör mig så mycket som att utsättas för propaganda.

 5. ces

  IPPC  bryter mot FNs deklaration om forskning.
  http://www.nzclimatescience.net/images/PDFs/alex3309.pdf
   

 6. Jonas B1

  Labbibia,
  ”en masspsykos som inte har sin like i världshistorien”
  Du har nog rätt där, i alla fall när det gäller storleken på vansinnet. Och visst är det verkligt skrämmande när vilka lögner som helst får passera i svensk TV.
  Och jag vägrar att tro på konspirationer, folk är seriöst så här enfaldiga. Det är som du säger, det förklarar häxprocesser, pogromer, incesthysteri etc. Det är samma mentalitet på medlöparna här som i Hitlertyskland.

 7. AOH

  http://www.sfn.se/fn-info/om-fn/fns-ekonomi/
  Vad kostar FN?
  Enligt en beräkning gjord av organisationen Global Policy Forum uppgår kostnaden för hela FN:s verksamhet årligen till ungefär 27 miljarder dollar, eller ungefär 4 dollar per invånare.
  FN säger tack till alla världens medborgare att kunna finansera  sådan smörja.
  Helt avskyvärt när 15000 sitterhelt saligt sitter kvar på sina stolar i Bella Center.
  Jag riktigt ser hur FR och AC nu tindrar med ögonen över att ha kommit så långt.
   

 8. Labbibia

  Jonas B1
  Du skriver: ”Och jag vägrar att tro på konspirationer, folk är seriöst så här enfaldiga.”

  Jag håller med dig vad gäller konspirationer. Finns ingen som helst anledning att krångla till saker och ting med en massa fantasier.
   
  Men handlar det egentligen om enfaldighet? Min uppfattning är att de flesta  ”bara åker med”.  De orkar, eller ids inte, engagera sig, förrän det drabbar dem själva. (”Klimathotet”, nej usch vad jobbigt, jag tittar på Bonde söker fru istället) 

 9. Jan

  Många som ser om sitt eget hus kan nog tänkas tänka  ”If you cannot beat them join them”.
  Och vad kan idag ge ett bättre avstamp för en välavlönad internationell karriär än att engagera sig i klimatindustrin?

 10. Åke Rullgård

  Den här filmen har nog som mål att med oförskämd och fräck ovederhäftighet göra AGW-kritikerna mållösa, men det ska inte lyckas. Filmen verkar gjord i samma anda som den som låg bakom skrämselprpagandan om skärselden och helvetet på den tiden den sortens vidskepelse gick att marknadsföra.
  Man kan se den här filmen som ett exempel på de mardrömmar som koldioxidhysterin kan framkalla hos barn och vuxna. Men koldioxidfaran är bara en mardröm i ordets rätta bemärkelse, dvs. något som inte har någon förankring i verkligheten.  I så måtto är filmen ett bidrag till kritiken mot AGW och koldioxidhysterin.

 11. Björn

  Är det meningen att världens ekonomi och framtid skall avgöras under masspsykos? De 15 000 delegaterna har ju fått en inledande filmsnutt för att komma igång. Vad är nästa psykoshöjande inslag?
   
   
   

 12. Håkan R

  Förmodligen avslutas konferensen med
  Leni Riefenstahls ”Triumph des Willens”.

 13. Inge

  ”Det gäller att predika katastrof, annars är det ingen som lyssnar”
  Men man kan inte predika katastrof hur länge som helst om det inte händer nåot, då är det inte heller någon som lyssnar.

 14. Fredrik

  De kan nog predika katastrof i iaf 10-20 år till. Vi blir fler och fler människor, bara det stora antalet människor kommer leda till att fler  (antal) människor kommer råka ut för naturkatastrofer av olika slag.
   
  Jag ser en och bara en lösning och det är att ta ifrån politikers deras makt. Rösta in libertarianska partier till värdens parlament. Utan makt kan politiker inte orsaka stora konsekvenser iom sitt handlande.
   
   
   

 15. Jonas B1

  Labbibia,
  ”Men handlar det egentligen om enfaldighet? Min uppfattning är att de flesta  ”bara åker med”.  De orkar, eller ids inte, engagera sig, förrän det drabbar dem själva. (”Klimathotet”, nej usch vad jobbigt, jag tittar på Bonde söker fru istället) ”
  Är det inte själva definitionen på enfald: bara åker med, lyssnar bara på ena sidan, intellektuell slöhet? Enfald betyder inte brist på intelligens.

 16. Tege Tornvall

  Folk är angelägna om att inte sticka ut, vara som andra, få vara med. Den moderna människan är långt från så självständig som hon tror och media försöker påskina. Som medveten propagande är detta både begripligt och skickligt, men moraliskt och intellektuellt ett svårslaget bottennapp. En stor (största?) del av ansvaret bär media.

 17. Labbibia

  Jonas B1 #15
  Visst, du har en poäng. Men i min värld betyder ”enfaldig” också ”dum”, vilket det också refereras till som synonym för enligt Wiktionary. (om nu den ska vara något att ha?)

 18. Magnus

  Fastnade på slutklämmen ”We have the power to save the world.”
  De är så som de ser på sig själva, att de (FN) har makten. Men det de menar är ”We have the power to rule the world”

 19. CCJM

  Konspiration; ett sånt värdeladdat ord i dessa dagar, som används i tid och otid, som förevändning för att slippa lyssna och tänka, antingen för att förment bevisa eller motbevisa.
  Men det är väl det mest grundläggande faktumet att vi alla konspirerar, att vi så att säga ”andas tillsammans”, att vi med likasinnande utbyter idéer och åsikter för att åstadkomma förändringar. Allt annat vore ofantligt ostrategiskt.
  Utifrån givna axiom och föreställningar följer i princip ett bestämt antal valmöjligheter och åsiktsyttringar. De som delar axiomen kommer i den utsträckning de agerar (passivt som aktivt) att konspirera för en viss förändring.
  Om man som många lättlurade idag ex vis utgår från att vi har begränsade resurser på vår jord kan vi antingen välja att dela på dem eller att tävla om dem. Vilket av dessa två alternativ som än väljs blir ju konsekvenserna ändå inte särskilt olika; misär och stagnation.

 20. Peter

  Jag håller med Maggie: man tappar talförmågan. Det vore intressant att skåda in i hjärnorna hos reklamfilmsproducenterna och beställarna.

 21. J-O

  FN …   var det någon som läste Maciej Zaremba artikelserie om FN’s insatser i Kosovo ?    Bara en vittnesbörd av många !!
  Sverige ut ut FN !!

 22. Bo Larsson

  Jag går på lord Moncktons linje, FN är delvis en kriminell organisation som borde åtalas och läggas ner.

 23. Bo Larsson

  Är det någon som redan vet vem som ”äger” FN, dvs vilken är dess juridiska form och vem står officiellt som ansvarig för den?

 24. Patrik

  Både FN och NASA var på dekis under 80-talet och de gånger de figurerade i media så var det oftast för att någon ifrågasatte deras existens.
  Nu, med den ”gröna revolutionen” så är det annorlunda, de har återvunnit sin forna status, tack vare att de lägger så enormt mkt krut på gaia-propagerande. 😉

 25. Peter Stilbs

  Nytt genombrott i klimatfrågan rapporteras av SVT ! 😉
  http://svt.se/2.120097/1.1800128/gratis_klimatsex_i_dansk_protest
  Nytt ord också – klimatsex ? 

 26. FN är genomkorrumperat och har i princip inte lyckats med någonting. Vad talar för att dom skulle lyckas nu?
   
  Ta bara det här med olja/matprojektet där en av huvudvinnarna var Kofi Annans son! Korrupt vare.

 27. Yvonne Rosenthal

  Filmen förmedlar ångest, rädsla och oro- man spelar på känslor och vädjar inte till förnuft genom att presentera fakta. man visar ett förakt för mottagarna , i detta fall bl.a regeringschefer och forskare från hela världen. Saknar dessa intellektuell förmåga eller saknas fakta? Filmen är gjord i gammal klassisk propagandatradition , precis som Al Gores film om klimatet – Goebbels propagandafilmer med antisemitiska inslag begagnade sig också av trickfilmning –  Tyskland och välden skulle gå under pga av kollosala mängder ” råttor” (judar) som genom förökning snabbt skulle göra vanligt ariskt människoliv omöjligt.   Filmscener med enorma horder av råttor som vällde fram  illustrerade nära förstående katastrof. ( Såg dessa propagandafilmer under utbildning i kommunikationsvetenskap& propagandafilm i Köpenhamn 1972) identiskt upplägg med invigningsfilmen! VILKA STÅR BAKOM? NAMN REGISSÖR?

 28. Fredrik N

  Peter #24
   
  Klimatsex är en lugnare form av sex som inte avger lika mycket koldioxid. Det går även bra att hålla koldioxiden instängd i rummet efter avslutad verksamhet och låta blommorna på fönsterbrädan ta hand om den innan man öppnar fönster/dörrar.

 29. Åke Rullgård

  Re #24 Peter Stilbs:
  I den länk som anges står det:
  ”Det är en myt att toppmötesdeltagare skulle vara osedvanligt benägna att köpa sexuella tjänster och att mötet skulle dra till sig prostituerade inklusive offer för människohandel från hela världen, hävdar Susanne Möller.”
  Det är kanske inte så mycket myt ”att toppmötesdeltagare skulle vara osedvanligt benägna att köpa sexuella tjänster” utan ett faktum. Det är ju bevisat att antalet prostituerade ökar markant i Strassbourg under de tider då EU har sin verksamhet förlagd till Strassbourg och detta lär bero just på att kundkretsen (EU-politikerna och tjänstemännen) ökar markant under dessa EU-möten. Denna vansinniga EU-karusell måste rimligtvis avvecklas omgående om EU vill bli trovärdigt när det gäller att spara energi. Någon av de svenska EU-politikerna har visst motionerat om att dessa möten i Strassbourg ska avvecklas men då har någon hög EU-instans meddelat att denna frågan inte kan göras till föremål för motioner. Så de prostituerade kan nog lugnt även i forsättningen dra till Strassbourg när EU flyttar dit. 

 30. Rent objektivt är filmen välgjord, välregisserad t o m tjejens agerande är väldigt bra. Jag satt i början och funderade hur en verklig unge skulle reagera inför att vakna i sin säng på en öde slätt. Det är det som gör det hela så skrämmande. Den kommer med stor säkerhet att visas i TV på ett eller annat sätt, med hänvisning till att det är samhällsinformation. På det viset slipper man anklagelserna om reklam.
   
  Min tanke här är att filmen är gjord enbart för att skapa sympati för de områden som redan är utsatta. Men, och detta är ett stort men, Afrika var hårt drabbat redan under istiden. Det är konstaterat genom utgrävningar och prover tagna från marken. Varför lämnade våra förfäder den kontinenten om det inte var för hemskt att bo där då?

 31. Lennart

  Ja, det har blivit en masspsykos, ett korståg, en helig kamp kamp mellan gott och ont, de goda klimaträddarna mot de onda förnekarna. 

 32. Björn

  Carl [28]; Du menar att det var en välgjord propagandafilm. Skulle målgruppen vara delegaterna i Köpenhamn? Man kan då undra på vilken mental nivå dessa delegater befinner sig på. Den kan ju knappast vara avsedd för en intellektuellt tänkande publik.

 33. Steve

  Al Gore är poet i ”Our Choice”:
  The shepherd cries
  The hour of choosing has arrived
  Here are your tools

  Exakt.  Våra överherdar samlas i København — nu är det dags för dem att se till att vi enkla människor utan privatjet väljer rätt — COP15 ska ge dem verktygen för detta.

 34. Håkan Bergman

  Steve # 30
  Jag säger som min gamla truckmek:
  ”Man blir tårögd”

 35. Steve

  The Copenhagen Climate Scam Conference !  Bloggen lämnar, eh, fotavtryck, tydligen.  Washington Examiner idag:  COP15 would have to be titled ”Climate Scam” because of the ultimate inconvenient truth: The case for global warming is based on junk science.
  http://www.washingtonexaminer.com/opinion/Copenhagen-Climate-Scam-Conference-8637845-78716147.html

 36. L

  Om IPCC satt på sanningen skulle inga filmer och klimatkonferenser behövas. Då skulle alla världens länder stå i kö för att hjälpa till.

 37. Åke Rullgård

  Re#36 L:
  Instämmer!

 38. Björn # 32: Precis min tanke, vilken nivå är dessa delegater på? Men masspsykos gör att individen försvinner och all reson därmed.

 39. Bengt A

  Efter att ha sett en så desperat propagandafilm ringer alla varningsklockor. Tror de ens själva på vad de håller på med?

 40. Johan Tisell

  Jag tänker genast på Nazitysklands och Stalins propagandafilmer, skillnaden är hårfin. Man äcklas onekligen, särskilt som alla tänkbara händelser tycks kunna inträffa pga litet gas CO2! Helt fantastiskt, inte ett uns fakta.

 41. Robban

  Maggie.
  Är du säker på att du var på rätt möte? Du kanske av misstag hade råkat hamna på ett promotionmöte för ”Day After Tomorrow” eller ”2012” 😉

 42. Christopher E

   
  En sak i filmen var sann…
  Jag har full förståelse för att barnen drömmer mardrömmar efter att ha utsatts för hjärndöd klimatalarmistpropaganda i skola, på nyheter, i barnprogram osv.

 43. Jag tror att filmens vill tala om för delegaterna att de har världens öde i sina händer och att de med ett avtal kan skydda  världen från naturkatastrofer.
  Och om delegaterna köper budskapet och kommer fram till ett avtal bör de väl kunna ställas till svars om naturkatastrofer ändå fortsätter att inträffa?
  😉

 44. Åke Rullgård

  Re#43 Gunnar Strandell:
  Om det fortfarande blir naturkatastrofer, kanske just pga. beslut som fattas vid COP15 kommer delegaterna och politikera att försvara sig med att ”vi har ju bara gjort som ni ville”. Det är anledningen till att AGW-anhängarna och de politiskt korrekta försöker få så många människor som möjligt med sig, med vilka medel  som helst att döma av filmen.
  Om det blir färre naturkatastrofer och/eller konstant eller t.o.m. sjunkande temperatur kommer politikerna att förklara detta med att det är resultatet av koldioxidreduktionerna trots att vädret blir som det blir oberoende av CO2. Det är kanske med denna händelseutveckling i tankarna som hela AGW-komplexet byggts upp: politikerna, inkl. Al Gore och andra svindlare, vill kunna få det att se ut som vore de förutseende och professionella.

 45. Det här var det vidrigaste jag sett på länge… jag saknar ord just nu.

 46. sfish: Detta, min vän och landsman, är vad dagens FN går ut på. En polsk svordom hade suttit fint…

 47. Bo Larsson

  Alex Jones hade en gäst i sitt radioprogram (www.infowars.com) som varit chef för avdelningen för vädermodifikation vid amerikanska försvaret. Han berättade att under hans tid, redan i slutet på 60-talet hade man kommit så långt att man kunde skapa och stoppa i princip vilket väderfenomen som helst, stormar, orkaner, tromber, skyfall, hagelskurar och snöfall.
   
   
  Den här informationen är naturligtvis hemligstämplad (den här mannen var pensionerad och jag vet inte vad som hänt med honom efter det här avslöjandet) eftersom den är ett viktigt strategiskt vapen vid krigsföring, men det visar vilken potential som finns om man har tillgång till tekniken och resurserna som krävs,  att ”simulera” en klimatförsämring genom att medvetet försämrade väderförhållanden på planeten. AGW-propagandan kan säga, titta vad mycket stormar och översvämningar eller torka och höga temperaturer, det beror på AGW.
   
  Det här är naturligtvis inget man känner till eller tar i beaktande vid vetenskapliga observationer. Till detta kommer sk chemtrails som du redovisas öppet. Det är giftiga kemikalier som tillsätts flygbränsle och som att förutom att förgifta människor, djur och växter över hela planeten också minskar solinstrålningen på jordytan pga molnbildning som en effekt av utsläppen. NASA rapporterar att den totala solinstrålningen minskat med 20 % de senaste åren.
   
  Jag såg t ex i Stockholm i somras dag efter dag hur några flygplan systematiskt flög fram och tillbaka tills de i slutet på dagen lyckats täcka mer eller mindre hela himmlen med moln från sina utsläpp. Det är otroligt att inte fler uppmärksammat detta. Det här är mycket allvarligt. De aliminium- och bariumsalter de släpper ut ger hjärnskador.

 48. maggie, ja, just det, jag noterade att du råkade ha rötter i samma land som jag. 🙂 Jag har förresten hört att Polen ska vara långt ifrån den hysteri vi har här (åt det positiva hållet, d.v.s), jag har dock än inte kunnat bekräfta det själv p.g.a. tidsbrist…

 49. sfish: Gemensam studieresa? 😉

 50. sfish   och Maggie:
  Dobje 🙂

 51. Otto

  Tur att vi svenskar redan betalar koldioxidskatt, hur skulle världen sett ut annars? 😉
  En annan sak:
  Det är nästan så man saknar kalla kriget för dagens hysterier som återkommer i massmedia blir nästan för mycket. Den senaste tiden har vi både varit nära utrotning på grund av svininfluensa och utandningsluft (CO2), vad blir nästa sak vi skall försvara oss från? Under kalla kriget hade vi i alla fall EN bestående fiende, ryssen, och den gick inte att vare sig skatta eller vaccinera bort…

 52. Bo Larsson

  Maggie,
   
  detta är vad dagems FN går ut på.
   
  Ja, det har ju framkommit om och om igen inom en rad olika områden att FN är en organisation av bedragare och korruption bakom en tjusig fasad där man framställer sig som världens välgörare och räddare. Klimatbluffen och Climategate är bara ytterliggare en i raden av skandaler.
   
  Jag hävdar återigen att det inte alls handlar om klimat och vetenskap utan bara om ett sätt att dupera mänskligheten. Klimatet som företeelse ger möjlighet att måla upp skräckscenarion som kan skrämma mänskligheten att gå med på totalitär övervakning och en beskattning som i slutändan kommer att ge ett totalt skattetryck på uppåt 90 % eller mer – kan man kalla det för något annat än modernt slaveri?
   
  Det kommer att bli skatt på skatt på skatt på allting som kommer att göra att allting blir  fruktansvärt dyrt, inte minst livsmedel, samtidigt som skatteffekten kommer att hindra all utveckling och ge massarbetslöshet.
   
  Detta ovanpå att vi är på väg in i den största ekonomiska krisen i modern tid. Folk har inte en aning om hur allvarligt läget är och att dollarn står inför en krasch inom de närmaste 18 månaderna.
   
  Vi måste helt enkelt avslöja klimatbluffen så att politiker vaknar upp, lägger om kursen, lägger ner hela klimatpaketet och FN. Lyssna på lord Monckton!

 53. maggie, som gift och student är det nog ganska uteslutet, tyvärr. 🙁 Har inte så mycket tid än det lilla jag hittar till lite ”klimatresearch” på nätet ibland. Men jag tror faktiskt att man kan få en ganska bra bild av att läsa lite i polsk media på nätet!

 54. Otto

  Källa till att vi svenskar betalar koldioxidskatt, regeringens budget för 2010 – inkomster

 55. Rosenhane, nästan rättstavat 🙂