Det finns bara en planet och Al Gore är dess profet

Det var inte meningen att rimma. Det bara blev så när jag skulle parafrasera titeln på dagens ledare i Världen Idag. Mats Tunehag skriver att ”det finns gemensamma nämnare för totalitära ideologier som ofrånkomligen skapar ofrihetliga samhällen”. Sådan ideologi var Marx kommunism. Islamismen har liknande totalitära drag. Men den senaste läran, den om klimathotet, gör anspråk på att vara den främsta bland totalitära läror som bygger på en utopi.

”I Svenska Dagbladet har de som avslöjat brister i fakta och resonemang hos Al Gore och FN:s klimatpanel, kallats för ovetenskapliga amatörer som underförstått inte borde få uttala sig. Man glömmer att Al Gore inte är någon vetenskapsman, men honom ska man tydligen lyssna på och blint följa. Han var i Stockholm förra veckan. Det kostade 3 700 kronor att sitta i den bakre halvan av lokalen och 15 000 kronor om man ville vara klimat-VIP och få chansen att skaka hand med profeten – eller profitören!”

”Tjeckiens president Vaclav Klaus har skrivit en bok som utmanar ”klimatreligionen”. Han har sökt få debattera med Al Gore som dock tackar nej. Klaus jämför klimatalarmismen med sina erfarenheter att växa upp i det kommunistiska Tjeckoslovakien: ”Förr var det i Marx eller proletariatets namn, nu sker det för planetens skull”, säger Vaclav Klaus.”

Mats Tunehag och Världen Idag fortsätter att vara en frisk fläkt i klimatdebatten. Läs hela artikeln!
PS Att skaka tass med Al kostade faktiskt 15.000 plus moms. 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Steve

  Ja, vi kommer alla att dö.  Hotet finns där alltid.  Även om jag i yngre år fick höra att vetenskapen nog skulle ha grejat det lilla problemet innan vi själva kom dit.
  Ställd inför utsikten att koldioxidhettan faktiskt inte blir den mästerman alla rätttroende sett vänta borta vid horisonten, har nu Mariebergs stolthet tagit en äldre trosriktning till heders igen.  Den nukleära faran!  Anita Goldman (söndagen den 19 oktober)  besöker New Mexico:  
  ”Stater som Iran och Nordkorea lär skaffa sig kärnvapen vad än världens ledande kärnvapennationer gör för att reducera eller eliminera sina arsenaler.”  Men det är USA:s fel alltihop, förstås.  Eftersom man ”producerar vapen i en sådan mängd och för sådana gigantiska kostnader”
  FN är vårt enda hopp.  ”Vi måste avrusta vårt tänkesätt, demilitarisera vårt inre, om vi inte ska komma att lämna planeten jorden som ’lämlar på väg till havet’.”
  Vi dör!  Vi dör!  Gör något!  Alla ni starka, rätttänkande Humanister – grip in!  Stoppa katastrofen!

 2. Thomas

  Så när någon skriver i samma stil som Erik Svensson men är på samma sida som Maggie, då är det en ”frisk fläkt”. Fast Tunehag hänvisar förstås till Maggie som profet och då blir Maggie glad 🙂

 3. Olaus Petri

  Tunehag är en vårvind jämfört med Erik S.
  Skeptikerna säger vidare inget om ”konsensus” det är det som är en ”inconvient truth”.

 4. Thomas: Nåja, jag tycker att Erik Svensson kan vara rätt uppfriskande han också. Annars hade jag inte refererat till honom. 🙂

 5. fogge

  Någonstans i bakhuvudet dyker en titel till en låt, eller om det är en serie, må kvitta för innehållet torde inte vara av större signifikans; ”The weird Al show”….

 6. JacobS

  Maggie, jaså det kostade SEK 15000 plus moms att skaka hand med Goraklet?
  Eftersom det handlar om klimat och klimatmarknad så måste jag fråga dig om du vet om det var matmoms eller klimatmoms eller kanske t.o.m. bådadera.
  Om vi äter en massa klimatsmart mat – s.k. klimat eventuellt inhandlad på ICA Klimatmarknad – så kan vi som sagt enl den klimatsmarte Christian Azar komma undan med att avstå från en enda pizza plus cola per månad för att ta kontroll över klimatet. Inklusive klimatmoms.
  Dessutom finns det folk som gifter sig klimatsmart. 😀 Och dom käkar förmodligen klimat inklusive lipsill på bröllopsmiddan…

 7. JacobS: Det var en bra fråga. Dessvärre angav inte arrangören Thinking Green vilken typ av moms det rörde sig om. 🙂

 8. Claudius

  15 lakan plus moms för att skaka hand med Goraklet? Verkligen grovt, och dessutom ovanpå de avlatsbrev som koldioxidkyrkan redan tar betalt för, under benämningen ”utsläppsrätter”. Martin Luther och grabbarna på 1500-talet skulle känt sig väldigt hemma i vår tid, tror jag.

 9. Steve

  Ytterligare ett bidrag till den globala religionsforskningen, hämtat från Sunday Times
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article4969413.ece
  En brittisk departementsrapport, som slår fast att gammaldags återanvändningsbara tygblöjor skadar miljön mer än engångsblöjor, har tystats ner emedan ministrar tycker hela affären är pinsam.
  Departementet för Miljö, Mat och Landsbygdshändelser (vadå? The Department for Environment, Food and Rural Affairs, alltså) har instruerat sina tjänstemän att inte offentliggöra forskningsresultaten, och att inta en ”defensiv hållning” gentemot rapportens slutsatser.
  Över hela Stora Britannien har miljöexperter hittills lyft fram de tvättbara blöjorna som en vital metod att rädda planeten.  I rapporten sägs emellertid att dessa uppvisar ett större carbon footprint än vanliga engångsblöjor, för så vitt icke föräldrarna tillgriper extrema tillvägagångssätt vid tvätten av dem.
  För att påtagligt minska tygblöjornas inverkan på klimatet måste föräldrarna nämligen alltid hänga ut dem till torkning, året om, låta dem användas i åratal, även till yngre syskon, och vara noga med att aldrig låta vattnet i tvättmaskinen nå över 60ºC.
  Forskningsresultaten får naturligt nog alla tidigare förespråkare för tygblöjor att känna sig kränkta:  de har ju länge hävdat att de ger ett väsentligt bidrag till att rädda vår planet.
  Konfidentiella rapporter från Whitehall som Sunday Times tillåtits se, visar att regeringen är så orolig över de ”negativa tvättalternativ” som läggs fram i rapporten, att de gett sina mediadressörer order att inte tillåta någon publicitet alls om saken.
  I rapporten fann man att användandet av engångsblöjor under en period om 2½ år har en global warming impact om 550 kg CO2, medan däremot användandet av multitvättbara blöjor resulterar i genomsnittligt 570 kg CO2.  Och värre än så:  Om föräldrarna skulle använda torktumlare, och tvätta tygblöjorna vid 90ºC, kan klimatpåverkan stiga till 993 kg CO2.
  En talesman för departementet sade att man skrinlagt alla planer på ytterligare blöjforskning.
  — Från departemenet den 1 april?  Kanhända.  Men stod i bladet i söndags, den 19 oktober.