Den stora träddöden

Träd i CP NY

Snöstormen i på den Nordamerikanska östkusten har ställt till en hel del elände rapporterar The Guardian.  Under stormen dödades 11 människor och fortfarande är över två miljoner människor utan el.

Men det som är speciellt med den här stormen är att den har dödat eller skadat så många träd i urbana miljöer. Bara i New York är 1500 träd förlorade hittills. Anledningen är att stormen förde med sig ett kraftigt snöfall men temperaturen låg strax över noll. Detta gjorde att väldigt mycket och väldigt tung snö la sig på träden som inte klarade den kraftiga extra tyngden.

 Sorgligt, tycker jag, eftersom träd tar lång tid på sig att växa upp men skapar så mycket mervärde. Det här kommer att ta lång tid och kosta mycket pengar.

 

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Vädret har ännu visat sitt kaotiska ansikte för människan,den över-
  raskar ofta och slår till.
  Likaså i Thailand med mycket stora nederbörder.
  Solens kraftiga ’flares’ som orsak eller flera sammanhängande fak-
  torer,det får framtida forskning utvisa.
  Vi har ännu inget facit för det.
  Kaffeskörden verkar bli dålig i SydAmerika,pga kyla,dyrt kaffe för-
  modligen.
  ALI.K.

 2. Slabadang

  M Mann om snöovädret i USA!

  Jodå minsann det har klimatmodellerna räknat med 🙂

  Både tidig och mycket  snö sörrni. Ni alla som trodde att det också krävs kyla för snö ska bildas får lära er de nya Orwellska postmeoderna pseudovetenskapliga teserna varmt kan vara kallt och blir det hundraåriga köldrekord så skulle det blivit ännu kallare utan CAGW. Så kylan beror på CAGW den också. Det betyder att det kan bli både smällkalla vintrar och milda och de styrs av CAGW.

  Alla väder och klimatförändringar kan alltid förklaras med CAGW… ALLA!

 3. Ingemar Nordin

  Slabadang #2,

  Ja, jag tror t.o.m. att dessa ”weirda” klimathändelser stärker CAGW-saken! Det är värre än vi någonsin trott och letar vi bara tillräckligt noga efter bekräftande händelser så har vi stärkt AGW-hypotesen med MER än 100%!

 4. Slabadang

  Ingemar !

  Jag hoppas och tror du har fel. Snö fanns rimligen inte med på den inre kartan som ritades i huvudet på folk när propagandan pågick som värst. Jag bibehåller min positiva syn på att folk kan lägga ihop ett och ett när de väl ges chansen.

  När räven raskar över isen och pulsar i snön istället för simmar över sjön så blir det error. Holdren kan ju köra med sit ”climate disruption” men det är numer kört tror jag Ingemar. De har redan spelat bort sitt förtroende hos allmänheten och skrptikerna sätter kontinuerligt skotten i krysset från halva plan.

 5. Slabadang

  I Australien är de så förbannade så det räcker!

  http://www.youtube.com/watch?v=fCD8ZSxIGEk

  ABC är reklamkanal för Julia och det är skitbra för de är så tydligt partiska. Konflikt är vad kommunisterna i alla västländer försöker skspa
  och Greenpeace har verkligen lyckats. Folk är beredda att puckla på varandra och det Australiensiska carbon tax är för att förstöra landet och ekonomin. Nästa val blir spännande … minst sagt!1 Vilket förräderi mot folket.

 6. Slabadang!
  Jag tror som du. För ett år sedan så var det ljumma kommentarer från mejlinglista när jag skrev om klimatet. Idag är alla ”med!
  Julia Australien måste vara rökt vid det här laget, kan väl för tusan inte ha nån chans längre!

 7. Lars W

  Upplysnigsvis så föll det 2,5 cm blötsnö i New York däremot 30cm i New Jersy med många strömlösa som följd. The Guardian har i oklart syfte, råkat hårdvinkla storyn. Kanske efter den klassiska journalistregeln ”Kolla aldrig en god story, ty då spricker den”
  Härom vet jag besked ty jag var där.