Den skeptiska klimatforskningen

Bortom rubrikerna i MSM, bortom IPCCs dimridåer, bortom våra anslagsmaximerande forskningscentra och lärosäten, och bortom de gröna politikernas världfrånvända utopism kan vi glädja oss åt att det fortfarande finns riktig forskning som kritiskt granskar och gräver i fakta. Och den sortens forskning har markant ökat i mängd sedan Climategate. Här ger The Hockey Schtick de senaste artiklarna. De är hämtade från siten NIPCC, Nongovernmental International Panel on Climate Change.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  Ingemar!
  NIPCC är ingen rolig läsning för klimathotberoende. Med anledning av din censurering av IVH så tycker jag du gjorde fel Ingemar. Låt det stå som en runsten för hur AHWtrollen agerar.
  Man glömmer lätt hur många som hängt sig i den sköra tråd hela klimathotsrörelsen skapat. Det blir som en ”splatter film! av krossade karriärer och förtroenden när hela skiten faller ihop ävan officiellt.
  Vi vet ju att det inte föreligger någon vetenskap bakom något katastrofalt kölimathot överhuvudtaget . De är bara fullständigt panikslagna över att denna insikt skall nå den breda allmänheten.
  Klimathotsberoendet har blivit lika farligt och riskfyllt som att satsa allt på återstående potten på rött efter att redan förlorat första försöket. Natuvårdsverket…splatt!…..Carlgren och Centern…splatt!
  WWF….splatt!….Obama….splatt….Labour…splatt!!….SVT …,.splatt!
  Miljöpartiet…splatt!…SNF…splatt…..IPCC…splatt!! Alla gröna invseteringar/fonder….splatt! Merkel…Splatt! EU …splatt!….BBC….splatt!! Tusentals alarmist”forskare” …splatt.
  Loyal Society…splatt!….CRU….splatt!…NOAA….splatt! SMHI….splatt!! Rossby Center…splatt! Bruntland Wijkman SEI Tällberg…splatt! splatt! splatt! rätt ner i kalla kaklet.
  Det är självklart att de ljuger tänerna ur munnen för att klara sig kvar vid grytorna! Vilken sits de satt sig själva i!

 2. Ingemar

  Slabadang #1,
  Jag gör bedömningen att en del inlägg om Möller var direkt kränkande och grundlösa. Helt onödiga inlägg och som bara syftar till att såra. Det är annorlunda om angreppen görs på någon närvarande (t.ex. mig) och som kan försvara sig. Annars håller jag med dig om att AGW-trollens hatkommentarer bäst lämnas därhän.
  Alla vet ju vad det handlar om, nämligen gammal hederlig KGB-taktik. Eller hur? 🙂

 3. Slabadang

  Demoralisering och destabilisering behöver ingen KGB när processen väl startat………… subversionen kan alltid utnyttjas till det syfte den som har makten över media bestämmer. 🙂

 4. Ingemar #2
  Om Möller…
  ”Jag gör bedömningen att en del inlägg om Möller var direkt kränkande och grundlösa. Helt onödiga inlägg och som bara syftar till att såra.”
  Inte för att jag själv tycker att jag skrivit något kränkande eller sårande.
  Men hur är sanningen bakom rykten krng fusk med forskning om slagrutor? Är det bara elakt förtal?
  Någon påstod att det var fusk med annan forskning som drabbade Mörner.
  Vad ska man tro på?
  Om jag ska vara helt ärlig så tror jag ibland på en del av det som skrivs på bloggar, och ibland skriver jag saker som jag naturligtvis står för, men ibland är dom så dåligt underbyggda att jag inte skulle skicka dom till en tidning som en anonym insändare.
  Men man rycks med i sättet att tycka och påstå fritt utan egna tankar..

 5. Slabadang

  Mörner grabbar Mörner!!

 6. Rosenhane

  Är det fullmånen som har orsakat att Mörner har bytt namn till Möller eller har den gamle fjugestamördaren Olle Möller varit på tapeten medan jag har varit borta?
   

 7. Gunbo

  Uffeb #4,
  ”Men man rycks med i sättet att tycka och påstå fritt utan egna tankar..”
  Ja, visst är det en mycket mänsklig fallgrop! Man vill så gärna HÖRA TILL det ena eller det andra lägret. Det ger en skön trygghet!

 8. Månen är distinkt,varulvarnas natt,men inga utomplanetariska individer
  med snea ögon syns till.
  ALI.K.

 9. Inge

  Apropå Mörner så är mätningen av vattennivåerna ett på sitt sätt enkelt och ”jordnära” förfarande som är enkelt att kontrollera. Slagrutefrågan är lite mer metafysisk och det är möjligt att Mörner gillar den sortens utmaningar i kontrast till havsnivåmätningarna. Sen är det ju inte alltid enkelt med dessa mätningar eftersom man ska jämna ut tillfälliga ändringar över lång tid och ta hänsyn till landhöjning/landsänkning också.

 10. Ivh

  UffeB
   
  När det gäller Nils-Axel Mörner så blev han ökänd för sina kurser i slagruta på Stockholms Universitet.
  Ingemar: Ivh, tyvärr sprider du ogrundade rykten igen, som jag strukit. Du envisas med att köra svartmålningstaktiken och hoppas på att lögnerna så småningom fastnar om de upprepas tillräckligt ofta. Om du påstår rakt ut i luften att någon begått ogentligheter, och kanske lagbrott, som inte har med sakfrågan att göra så hör det inte hemma här.

 11. Ann L-H

  För dem som är intresserade av kontinuerlig uppdatering från NIPCC så gå in på deras hemsida, vidare till kontakt och anmäl att ni via mail vill få deras veckoinformation. 

 12. Slabadang

  Ivh!
  Va bra att du visar att du är livrädd för sanningen om havsnivåerna.
  Få svenska forskare har så gedigna meriter som Mörner. Att lögner avslöjas gör ju att du åker med i samma veva. Det är bara kul med ytterligare en bekräftelse på att du tillsammans med övriga klimathotstrogna inte har några argument med substans kvar utan har endast ad hominem och rena dumheter att komma med.
  Du är ju bara en i mängden av de löjliga trollen som dyker upp då och då här på TCS. Sen får ni saklig pisk så det smäller om det och försvinner med svansen mellan benen. För en saklig debatt klarar niu ju inte av.Ni är avslöjade. Du är avslöjad.