Demonstration mot vindkraft 25 februari

Vindkraft i Stockholm

Föreningen Alberga Duvhällen har tagit initiativet till en demonstration mot vindkraft. Den äger rum i Kungsträdgården i Stockholm lördagen den 25 februari klockan 13.00, om ungefär en månad alltså.

Många människor som från början har varit positiva till en vindkraftsutbyggnad blir motståndare när kraftverken väl är på plats. Myndigheter och prospektörer ger inte den verkliga bilden av hur mycket de syns och inte minst hur mycket de låter. Vindkraften dödar fåglar och fladdermöss och det finns uppgifter om att djur inte ens vill vara i ett vindkraftsområde någon längre tid. För renarna finns det åtminstone en undersökning men det finns också gott om vittnesuppgifter från privatpersoner som jägare och andra som vistas mycket i naturen. Människor mår inte bra nära kraftverken och den kostar också i rena pengar.

Eftersom vår regering har beslutat att målet för Sverige är elproduktion som är 100 % från förnybara kraftkällor är det många som menar att beslutsfattare och inte tar protesterna på tillräckligt stort allvar. Vindkraften ska byggas ut, till vilket pris som helst.

För er som har Facebook finns en grupp där ni kan läsa lite mer om både demonstrationen och annat kring vindkraft. På Facebook fick också mer om just demonstrationen i ett separat inlägg. Mer information finns också i en pdf här:

Demonstration inbjudan

Det är viktigt att ni anmäler er eftersom initiativtagarna behöver veta hur många som kommer så att anmälan hos polisen blir rätt.

Mailadressen är: duvhallenkringboend@hotmail.com

Välkomna alla som vill vara med och protestera mot vindkraftens utbyggnad i vår vackra natur och i vårt kulturlandskap.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olav Gjelten

  Det måste bli ett slut på att Miljöpartiet, 5 procent av valdeltagarna, skall få styra miljö- och energipolitiken till 100 procent i det här landet. Vilken regering vi än har och om Miljöpartiet ens sitter med i regeringen tycks dessutom spela mindre roll. Inga partier vill vara så ”ofina” att de inte låter de vänsterradikala jihadistgrupperna inom MP bestämma det viktiga. Sådan ser svensk politik ut för tiden.

 2. PT

  Fritz Wolkenstein skulle nog gärna ställt upp. Läs hans fantastiskt välskrivna inlägg på http://www.eike-klima-enegie.eu. Finns på tyska, engelska och holländska.

 3. Job

  Lite OT:
  https://www.youtube.com/watch?v=bCVXnrQfzgA

  Spännande liten filmsnutt……..

 4. Kenneth Mikaelsson

  #3

  Med tanke på vilka lögnare och förrädare som gjort den så tycker jag den va bra patetisk…

 5. Håkan Bergman

  Å nu blire reklam.
  http://www.svd.se/kinas-satsning-kan-sanka-priset-pa-fornybar-energi
  Om man måste ta i så där för att sälja en produkt ska man nog hålla sig borta från den.
  ”Under 2016 inträffade något som många väntat länge på. Förnybar energi gick om kol för första gången i historien.”
  Verkligen? Möjligen att förnybar installerad effekt gick om kol, en konsekvens av den förnybara energins låga tillgänglighet, säkert under 10 % av installerad effekt. F.ö. ledde väl förnybart skyhögt på den gamla idylliska tiden när vi var hänvisade till pinnar och kodynga.

  Jag ids inte dra fler floskler från texten, vi kan väl ha en tävling om det. Jag väntar nu bara på attlurapensionär kommer som olympisk gren.

 6. ces

  #5 Detta är en annons och borde kunna anmälas till Marknadsdomstolen.

 7. verner

  Är det någon som tror att solcellsanläggningar kan ersätta normal energiproduktion?

  Av årets 8760 timmar är det mindre än hälften av tiden som solceller jobbar och genererar ström, d.v.s. dagtid. Av dessa 4380 timmar är det 730 timmar där solcellen kan ge energi som motsvarar toppeffekten, om alla dagar var helt molnfria. Olyckligtvis har vi i Sverige inte det klimatet, så uppskattningsvis är det bara 30% av 730 timmar som en solcellsanläggning producerar toppeffekt. Således är det enbart ca 3% av årets timmar som solcellanläggningen ger ägaren full valuta.

  Jamen lagring i batterier? Javisst Eon gör reklam för ett litiumjonbatteri som kan lagra 4,4 kWh och det kostar 60 000 Skr. 4,4 kWh räcker inte ens till att värma tappvarmvattnet en 150 liters varmvattenberedare.

 8. Johan M

  ”En sådan ny insikt är att goda vindar skapar lägre priser.”

  – den var svår att klura ut

  http://www.sydsvenskan.se/2017-01-23/lillgrund-ger-agarna-stora-forluster

 9. Salasso

  En gigantisk samhällsförlust!

  http://www.allehanda.se/opinion/insandare/kritisk-till-svensk-vindkraftsutbyggnad-en-gigantisk-samhallsforlust-stoppa-den-fordyrbara-elen-i-lanet

 10. Jag har vistats nära vindkraftverk på Öland med Fältbiologerna https://www.faltbiologerna.se/ De snurrade på friskt och alla sov gott. När det blåser friskt viner det dock i husknutarna. Enligt föreståndaren för vindkraftsparken flyger fåglarna runt dem och de orsakar inte någon död eller flykt hos djurlivet. Man ska inte tro på allt som människor kommer med. Det kan ligga okända motiv bakom. Om du inte tror mig så besök gärna fältbiologernas favorit-vindkraftspark på södra Öland i sommar och undersök själva och skaffa er en egen erfarenhet och uppfattning om saken!

 11. Johan M

  #10 Martin Gustavsson

  ”Enligt föreståndaren för vindkraftsparken flyger fåglarna runt dem…”

  Ja ha, ”föreståndaren” sa det …. verkar vara som att fråga Philip Morris om det är farligt att röka.

  ”Man ska inte tro på allt som människor kommer med.”

  Tack, det skall jag skriva ner.

 12. bom

  Har haveriutredningen från Stenas Lemnhultverk kommit än?

 13. Johan M

  #10 Martin Gustavsson

  Dumma Mark- och miljödomstolen, de kunde ju bara ha pratat med föreståndaren.

  http://24kalmar.se/2016/12/27/inga-vindkraftverk-efter-protest/

 14. pekke

  #10
  T.o.m. Naturskyddsföreningen anser att vindkraftverk dödar fåglar.

  http://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/kampanjmaterial/Effekter_pa_fagellivet_nasudden_gotland.pdf

  Att småfåglar inte dödas beror nog på att de vanligtvis håller sig på låg höjd för att undvika rovfåglar, fåglar som dödas är oftast arter som flyger på samma höjd som rotorn, bl.a. rovfåglar som även gillar höga föremål.

  https://www.youtube.com/watch?v=1RcTjdY1aN4

 15. Håkan Bergman

  verner #7
  ”Är det någon som tror att solcellsanläggningar kan ersätta normal energiproduktion?”
  Jajamensan, jag känner till många, det som är svårt att förstå är att dom lyckats slira sig upp till den absoluta samhällstoppen, statsråd t.ex. Återstår frågan hur dom får ihop det? Jag ser två alternativ. Endera så är dom kallhamrade cyniker och inser att det helt enkelt inte kan fungera, men hävdar att det visst fungerar av opportunistiska skäl. Eller så är dom så korkade så att dom inte förstår bättre och då inställer sig frågan hur dom lyckats slira sig upp till samhällets absoluta topp.

 16. Salasso

  Vindkraften förstör tillvaron för folk i byarna!

  http://mobil.pt.se//nyheter/pitea/vindkraftsbuller-plagar-byborna-10383352.aspx

 17. Björn

  Det är bara idealister, aktivister, naturblinda och obildade som inte inser faran och improduktiviteten med vindkraften. Vid en ny mindre istid inom en snar framtid, kommer dessa verk att stå stilla på grund av nedisning. Vi behöver med det snaraste börja bygga nya kärnkraftverk för att klara kanske hundra år av nedkylning. Vi är redan i början av en sådan period.

 18. Christopher E

  #10 Martin Gustafsson

  Du ska nog inte lita på vindkraftsföreståndare…

  Möreslätten, rätt över sundet från Öland, nu i mellandagarna:

  http://www.barometern.se/kalmar/orn-klovs-av-vindkraftverk/

 19. Lars Kamél

  Håkan Bergman: Allt blir mer begripligt om vi antar att de flesta riksdagspolitiker, massor av debattörer och en stor del av alla journalister har stoppat in sina hjärnor i en helt overklig fantasivärld. Vi kan kalla den Overkligheten. I Overkligheten skiner solen alltid från en klarblå himmel och det blåser alltid lagom mycket vind. Natt, moln och vindstilla finns inte i Overkligheten. Eller alternativt behöver solceller inte solljus för att producera och vindkraftverk behöver inte vind.
  Gång på gång går det att se analyser hämtade från Overkligheten användas för att föreslå politik för Verkligheten. Det är därför vi ser förslag om ännu mer subventioner till ”förnybart” men samtidigt också påståenden om att ”förnybart” nu är billigast att bygga ut.

 20. Johan M

  #10 Martin Gustavsson

  Här har du en på Öland

  http://www.barometern.se/oland/kapad-orn-hittades-under-vindkraftverk/

  ”… flyger runt dem”

  Nog skillnad på en pilfink som de senaste 100 miljoner åren har lärt sig att sticka så snart den ser någonting som närmare sig i ögonvrån. En örn hinner kanske tänka ,,, hump-de-dumpt, jag undrar om det går att äta (fast den hinner nog bar till humpte-dumt innan det säger smack).

 21. Salasso

  Energiewende- en katastrof

  http://klimatsans.com/2017/01/25/katastrofen-energiewende-2/

 22. Fredrik

  #10 läste du inte nyheten bara för någon vecka sedan om havsörnen som slaktats av ett vindkraftverk? Dessa dödar fåglar o fladdermöss på löpande band. Eftersom vi ändå behöver reservkraft som täcker upp för allt när det inte blåser så är de egentligen helt meningslösa. Det enda de är bra på är att förstöra naturen

 23. Håkan Bergman

  Salasso #21
  Tyskland går sannolikt mot en katastrof, Sigmar Gabriel, den ende milt skeptiske mot energiewende bland toppolitkerna, byts ut mot Martin Schultz. Schultz är alltså fanatikern som är övertygad om att EU är frälsningen för Europa. Ja ja, men nog blir det synd om barnen och barnbarnen.

 24. Håkan Bergman

  Just det, skulle lägga in en länk också.
  https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/martin-schulz-blir-spd-s-utmanare-mot-merkel-1.4130187

 25. Håkan Bergman

  Lars Kamél #19
  Jag får travestera Alf Pröjsen
  -För i bakvänt land där kan allt gå ann.
  http://www.svd.se/ny-matning-lofven-forbi-kinberg-batra/i/senaste
  En ”expert” säger så här om ”Annie Lööf”
  – I början var hon väldigt otydlig men nu är hon tvärtom den partiledare som är ideologiskt mest principfast och tydlig. Ord och handling hänger ihop, hon tror på vad hon säger. Många uppskattar den typen av ledarskap, säger Jenny Madestam. –

  ”Hon tror på vad hon säger”, tänk jag tror precis tvärtom, hon säger det hon tror på. Men om många tror som ”experten” så har vi problem.

 26. Rider

  OT om is istället för vind.
  Behövs isbrytare i framtiden? Jo, det verkar så!
  Ryska isbrytare sitter fast i isen i Arktis, tjock is på Donau, tuffa isförhållanden i Antarktis.

  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/01/25/who-needs-icebreakers/#comments

  Häftig bild på Norsk isbrytare bland kommentarerna.

 27. Sigge

  #12 Bom

  Haveriutredningen från Statens Haverikommission är inte klar. Vestas har gjort en egen haveriutredning som inte är komplett. Där kom man fram till att det var fel på bultförbandet mellan 2 sektioner. Vad det var för fel på bultförbandet framgick inte och ej heller vem ansvaret låg på.

 28. L

  OT;
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/kallor-trumps-administration-beordrar-slackning-av-klimatsajt/

  Snacka om klimatförändring..!

 29. Slabadang

  🙂 🙂 🙂

  Trump släcker ner EPAs klimatsida och deras rapporter skall kvalitetsgranskas innan de offentliggörs!

  Muliinutt! granskning å hearings INNAN !!!

 30. Guy

  Det är nog bra att EPA hålls strama tyglar, men munkavel? censur? tystnad? Är det inte det som alarmisterna har hållit på med?
  Trumps agerande som helhet ser inte ut att befrämja skeptiker, som jag ser det. Det kan vara rent av kontraproduktivt.
  Om en idiot lyckas göra en sak som är bra räknas det fortfarande som att en idiot gjorde det.
  Inom ett halvår vet vi, tror jag.

 31. ms

  29:
  Jo precis ”kvalitetsgranskas” av republikanska politiker.

 32. Lasse

  Vindel ger oss låga elpriser när det blåser. Men det kanske inte är ett argument för vindkraft precis!

  Kollade på vindelens andel i olika länders elmix som Svenska kraftnäts site redovisar:
  http://www.svk.se/drift-av-stamnatet/kontrollrummet/

  Litauen verkar förlita sig på vind-men så har de väl andra sätt att distribuera huvudsaken av energin?
  Gas till värme och matlagning?

 33. Lasse

  Trump klampar in på EPA och förbjuder dem yttra sig innan innehållet granskat.
  Ramaskri bland alarmister!
  Lika högt skrek skeptiker när det föreslogs att det skulle vara olagligt att vara skeptisk.
  Pendeln slår hårt i väggarna när den slår till ytterlägena!

 34. Peter F

  Än lever EPAs klimatsida

  https://www.epa.gov/climatechange

 35. L #28

  Ur din DN-artikel (och samma sak kan läsas på många MSM outlets):

  – Om sidan släcks kommer åratal av arbete på detta område att försvinna, säger en av EPA:s medarbetare till Reuters.

  Och sen undrar de varför så få sansade människor tar dem på allvar.

  Det är fö samma sorts strunt som när Thomas P (och samma sorts aktivister/media) försöker få till det att Harper (i Kanada) förstörde forskningsdata iom att man beslutade att inte hålla sig många bibliotek (med) på olika platser. Så här skrev han:

  Rädslan för försvunna data baseras på hur Harperregimen Kanada lät förstöra dataarkiv för att ”spara pengar” som det hette

  Som sagt, där finns många på den sidan som inget hellre vill att det skall vara precis som i deras fantasier. Och dem som inte (vill!) tro samma sak kallar man därför för ’förnekare’ … Jojo.

 36. Claes-Erik Simonsbacka

  Elproduktion och elförbrukning 2016/01/01 – 2016/10/31
  http://www.friavindar.se/files/elproduktion.pdf

  MVH,

 37. Lasse Forss

  #5
  ”Under 2016 inträffade något som många väntat länge på. Förnybar energi gick om kol för första gången i historien.”
  Härligt. Då är det dags att ta bort alla subventioner för förnybar el.

 38. Håkan Bergman

  Tror Peter Eriksson verkligen att nån vill bo där bakom honom på bilden?
  http://www.svd.se/regeringen-vill-salja-attraktiv-statlig-mark/om/debatten-om-bostadspolitiken

 39. Christopher E

  #38 Håkan Bergman

  😀

  Dagens bästa skratt. Tack.

 40. Lasse

  Trump har gjort det-Fått klimatalarmisterna att släppa genom artiklar av intresse :
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170125091717.htm

  AMO spår i koraller visar att det finns naturliga cykler som påverkar vädret.
  60-85 års Cykler! Då kan man förstå begreppet ”aldrig i mannaminne!”

 41. Ingemar Nordin

  Jonas N #35,

  EPA är en myndighet underställd administrationen. När en politik – i detta fall energipolitiken – skall ställas om så är det väl rätt självklart att relevanta sidor byts ut. EPA sysslar inte med någon vetenskaplig forskning utan med utredningar där vissa delar av vetenskapen tas för givna.

  Det som Trump framförallt reviderar (enligt vad han har sagt i sina tal under sommaren och hösten) är energipolitiken visavi fossila bränslen. EPA fråntas Obamas uppdrag att reglera CO2-utsläpp vilket varit dödsstöten för en lång rad industrier i USA.

  Att världen, eller klimatvetenskapen, skulle gå miste om något av vetenskapligt värde när politiken läggs om och vissa sidor i miljödepartementet revideras är rena fantasierna.

 42. Ingemar

  Jag vet. Det var min poäng också ..

  Den förskräckte stackars aktvisten som medierna (anonymt) intervjuade sa ju inget annat än att man/han? hade lagt åratals av arbete på den fina klimathotshemisdan med alla dess länkar.

  Ingenting av verkligt värde försvinner ju bara för att en hemsida inte längre visas(länkas på en myndighets sajt.

  Vad jag påpekade var hur idiotisk medierapporteringen var där DN (och många andra medier) återgav/hävdade:

  Om sidan släcks kommer åratal av arbete på detta område att försvinna, säger en av EPA:s medarbetare till Reuters

  Och även om citatet är geniunt är det återigen ett bra exempel på fake-news. På precis samma sätt som att ”Harperregimen Kanada lät förstöra dataarkiv” och många svalde och senare igen återgav även detta på precis det sätt som var avsett, en ’berättelse’ understödd av många liknande vandringsmyter ..

 43. pekke

  Det värsta med all rapportering från och i USA om vad Trump skall göra och inte göra verkar mest vara rykten, skvaller, överdrifter och ” fake news ”.

  Muren mot Mexico finns redan nu delvis och delar av den byggdes under Obamas tid, det finns redan runt 1 000 km mycket kraftiga stängsel vid gränsen.

  http://www.globalsecurity.org/security/systems/images/mexico-wall-pedestrian-image2.jpg

  http://www.globalsecurity.org/security/systems/images/mexico-wall-pedestrian-image1.jpg

  http://www.globalsecurity.org/security/systems/mexico-wall.htm

  Det är så mycket skitsnack i västliga media nu för tiden att folk vet inte längre vad de skall tro på, man kan fråga sig vart det kommer att leda.

 44. Andreas

  #15 Håkan Bergman,

  Det går till så att samhällets toppar beställer forskningsrapporter av ”rätt” forskare, för att erhålla det ideologiskt rätta resultat man vill ha. Såg på en politisk debatt för ett par år sedan mellan SD och MP, där den senare debattören framhävde en forskningsrapport som påstod att Sverige, med sin stora reglerkraft, kunde uppnå målet med 100% förnybar el. Vad forskaren dock inte hade utrett var sk. ”worst case scenarios”, t.ex. en vindstilla, kall dag i februari med låga nivåer i vattenmagasinen samt en blåsig dag i maj med vårflod i fjällen. Utan kärnkraft skulle vi behöva importera eller exportera tusentals MW, vilket inte är möjligt. Tyvärr har jag glömt namnet på forskaren, men finns säkert någon här som vet.

 45. Sten I

  Regeringen vill införa flygskatten för att det är viktigt att miljöpåverkan minskar. SAMTIDIGT anser man det viktigt att bygga ut Arlandas flygplats. Jag får liksom inte ihop tänket…..
  http://www.di.se/nyheter/regeringen-haller-fast-vid-flygskatten/

 46. bom

  De har aldrig avskaffat en skatt? Bara lagt på nya eller givit gamla skatter nya namn.

 47. Håkan Bergman

  Sten I #45
  ”Vi har ambitionen att införa en flygskatt i Sverige”, säger Anna Johansson.
  Har möjligen ett antal socialdemokratiska kommunalråd talat med lilla Anna? Det som är inne på Södermalm är ute i resten av landet.
  Nå, Mp fick igenom det här idag:
  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/01/regeringen-annullerar-utslappsratter/
  Visst känns det fint med en regering som skänker bort våra pengar. Annars kunde vi ju gå och göra nåt dumt med dom pengarna.

 48. Lasse

  #43
  Det är verkligen skrämmande hur media väljer att ta avstånd från allt vad presidenten vill göra och hur lite de granskat föregångaren.
  Obama var den president som såg oljeutvinningen öka mest under sin presidentperiod-+80%. allt baserat på fracking.
  Visserligen minskade han kolkraftens andel, men den ersattes av gas.
  Aleklett har i en nyutgiven bok visat hur illa IPCC förutsäger framtida energiproduktion. Oljan finns inte längre än till 2050 och räcker inte för att ge de mängder med CO2 som behövs för att fylla RPC kvoterna.

 49. Peter F

  OT

  I min konsumbutik i Holmsund, en av länets största, finns nu en skylt som säger att man ber om ursäkt för bristen på grönsaker (aldrig sett nåt liknande). Bristen beror på att kylan i medelhavsområdet gör att det inte finns tillräckligt med grönsaker att importera. Ska detta bli vår verklighet så bortskämda vi är med att vi hela året runt kan köpa vad som helst. Om det nu blir kallare eller varmare här eller där, väder eller klimat, så vi kanske ska acceptera att vi inte kan få allt som matindustrin lovat oss.

 50. Andreas

  #49 Peter

  Detta är förmodligen bara början, då plötsliga och häftiga väderomslag troligen kommer att bli alltmer vanliga i framtiden med minskade skördar som följd. Och det beror inte förstås inte på CO2-utsläpp, även om diverse kända klimatprofeter ihop med MSM förstås kommer att hävda detta. Anledningen är istället solens inledda hibernation som bl.a. påverkar jetströmmarna, vilket redan har skett sedan några år tillbaka. En annan, starkare faktor, är påstådd ökad molnbildning. Detta återstår dock att se.

 51. Ingvar Las Palmas

  Fast nu råkar jag vara i Stockholm. Och fryser.
  Go Aussie, go!
  https://wattsupwiththat.com/2017/01/26/aussie-electricity-company-pays-123-million-penalty-rather-than-buying-renewables/

 52. Lars Kamél

  Andreas #44: Forskaren var säkert KTH:s Lennart Söder, som har gjort en hel del analyser med minst sagt kreativa beräkningar för att kunna bevisa att det minsann fungerar med 100 % sol, vind och vatten. För att tro på hans beräkningar, gäller det nog att vara miljöflummare.

 53. Salasso

  Indien storsatsar på svensk kärnkraft, Blykalla! Sverige satsar på slumpkraft från väderkvarnar.

  http://www.world-nuclear-news.org/NN-LeadCold-seals-funding-agreement-with-Essel-2601174.html

 54. Thomas P

  Salasso #53 Sån tur då att forskning om kärnkraft inte varit förbjuden i Sverige 🙂

 55. Håkan Bergman

  Varför inte lyssna på Hansen?
  https://youtu.be/CZExWtXAZ7M?t=209
  Eller titta på Mark Lynas ”Pandoras promise”!
  https://www.youtube.com/watch?v=kBMj-96hols

 56. Andreas

  #52 Lars Kamél

  Stämmer bra det, vill bestämt minnas att han hette så. I debatten viftade MP:s debattör självsäkert med rapporten och sa att ”det går visst, har du läst den här rapporten ?”
  Den nedslagne SD-aren gick hem och läste på och kunde, med sin högskoleingenjörsexamen, slakta rapporten ganska snabbt. Det är många områden politikerna borde hållas sig från men energiområdet är nog det mest påtagliga. Det kan inte bli bra om man inte kan skilja på effekt och energi.

 57. Salasso

  Även Kina storsatsar

  http://www.world-nuclear-news.org/

 58. Christopher E

  #54 Thomas P

  Nu var det ju så att pinsamheten tankeförbudslagen förbjöd att tänka på kärnkraft inom vårt land, inte i Indien.

  ”Ingen får utarbeta konstruktionsritningar, beräkna kostnader, beställa utrustning eller vidta andra sådana förberedande åtgärder i syfte att inom landet uppföra en kärnkraftsreaktor.”

  Givetvis skadade den svensk forskning ändå. Lagen är dock avskaffad sedan tio år, och jag misstänker att forskning på LeadCold skett mest efter det.

  Synd att vi inte har en tankeförbudslag om att inom landet planera för uppförande av miljöförstörande vindsnurror istället, om vi nu ska ha sådana lagar.

 59. Slabadang

  OT EU har tappat det ….

  Professor Ted Malloch, mannen som förväntas bli Trumps ambassadör i EU, förutspår att euron kan komma att kollapsa inom 18 månader. Även EU som helhet kan komma att ”omdefinieras”, menar han.
  EU kräver att Storbritannien inte förhandlar fram några handelsavtal innan landet har lämnat unionen. Men det är ett absurt förhållningssätt, menar Malloch.

  – Det kan hända allt möjligt bakom stängda dörrar och du kan kalla det vad du vill. Kommer det att vara officiellt? Kommer EU att vara inblandat? Självklart inte, sa han i intervjun.

  Malloch lägger till att USA ”utan tvekan” kommer upprätta frihandelsavtal med Storbritannien före resten av EU. På frågan om USA någonsin kommer att upprätta ett frihandelsavtal med EU svarar han att det är mycket tveksamt.

  – Jag är inte säker på att det ens kommer finnas ett EU att ha ett sådant avtal med, säger han.

  Ouch!

  När EU -kommissionen militant oresonligt kräver att länderna lyder den ”fria rörligheten”, så tvingar de länderna underkasta sig den minst folkförankrade delen av EU samarbetet.Det är svårt att hitta en bättre förklaring och orsak för hur en organisation skall förgöra sitt existensberättigande och legitimitet. Hela skiten har redan rasat men insikten om detta faktum släpar i korridorerna i Bryssel.

 60. Slabadang

  May sätter ner fötterna om Storbritanniens identitet och roll i sitt tal i USA GOP

  https://www.youtube.com/watch?v=NS40I-82daE

  … å vi har Löfven å Wallström …. my goood

 61. Thomas P

  Christopher #58 Du vet mycket väl hur det på denna blogg dillats med jämna mellanrum om att det rådde forskningsförbud i Sverige.

 62. ces

  #61 Det verkar ha varit många som har dillat. ”Regeringen konstaterar där att det aldrig rått något tankeförbud men att den ”felaktiga uppfattningen om bestämmelsens innebörd är väl etablerad” och att lagen har hämmat forskning för förbättrad kärnsäkerhet i Sverige och att lagen dessutom uppfattats som tveksam ur ett demokratiskt perspektiv”

 63. Christopher E

  #61 Thomas P

  Det är ju inte dillande, men förbudet gällde uppförande av ny anläggning inom Sverige. Att studera det var förbjudet, och i praktiken ett forskningsförbud. Att inte få hypotetiskt få planera på en anläggning i Sverige för att vara redo för ett politiskt skifte var givetvis helt absurt.

  Sedan fattar väl alla att inte staten – tack och lov – faktiskt har koll på vad vi verkligen tänker på.

 64. Thomas, vi hade ett ’forskningsförbud’ iaf så tillvida att man inte fick tänka sig oc harbeta efter idén om att där skulle bli en reaktor i Sverige. Dettta kallades i folkmun ’tankeförbudslagen’.

  Du verkar nu (återigen) vilja försöka relativisera/bagatellisera den sortens öppet totalitära företeelser genom att peka på att ’benämningen’ inte innehåller alla detaljer.

  Det är sällan dina invändningar/’argument’ är så mycket mer än billigt ordmärker, och semantiska krumbukter för att undvika den krassa verkligheten. Och jag skulle hävda att det aldrig har varit så mycket mer. Med möjligen den lilla skillnaden att du förr om tiden i större utsträckning var okunnig om hur tunt och rudimentärt allt detta var som du benämnde ’klimatforskningen’ och vad den säger.

 65. Claes-Erik Simonsbacka

  Lars Kamél #52: ”Forskaren var säkert KTH:s Lennart Söder, som har gjort en hel del analyser med minst sagt kreativa beräkningar för att kunna bevisa att det minsann fungerar med 100 % sol, vind och vatten.”

  Bilägger för kännedom följande länkar till diskussioner på Second Opinion:
  Lennart Söder har inte förstått vindkraftens kostnader och krav:
  http://second-opinion.se/lennart-s%C3%B6der-har-inte-f%C3%B6rst%C3%A5tt-vindkraftens-kostnader-och-krav/

  Missuppfattningar om vindkraft och vattenkraft.
  http://second-opinion.se/missuppfattningar-om-vindkraft-och-vattenkraft/

  Lennart Söders argumentation håller inte:
  http://second-opinion.se/lennart-s%C3%B6ders-argumentation-h%C3%A5ller-inte/

  MVH,

 66. Ett hav av osanningar och höftskottstatistik.. Vet inte ens var jag ska börja.
  Det finns mångdubbelt mer vind på den här planeten än vad det finns kol, olja eller kärnbränsle. PUNKT!
  Det finns mångdubbelt mer solenergi än vad det finns någon annan typ av energi på den här planeten. PUNKT!
  Energi måste inte produceras lokalt. (Tack alla som röstade ned Edisons förslag om likström).
  En ”liten” del av spanien med solceller hade täckt europas behov av energi.
  Skandinavien överproducerar förnyelsebar energi (och säljer till tyskland t ex). Sen att vi köper tillbaka ”kolel” för att konsumenterna här sverige inte valt något annat hos sina elleverantörer är en annan sak..
  Vad mer ska jag informera er om.. Att jorden är rund kanske..?

  Ha det fint I era oljebad och andas in era fräsha kolkraftverkluft.

  http://www.vindkraftsportalen.se/myter-om-vindkraft/vindkraft-ar-den-dyraste-formen-av-elproduktion/

 67. Peter Stilbs

  Marcus #66 – jag måste säga samma sak: ”Ett hav av osanningar och höftskottstatistik.. Vet inte ens var jag ska börja”…