Davos: Cameron slår ett slag för skiffergas

Cameron
Man kan inte säga att Cameron och hans blågröna regering har varit särskilt lyckosamma med sin energipolitik. Snarare tvärt om. Storbritannien står, liksom Tyskland och hela EU, inför enorma problem som bl.a. hänger ihop med satsningen på s.k. ”hållbar” energi och klimathysterin.
Men nu har det i alla fall kommit dithän att Cameron vill satsa på utvinningen av skiffergas, åtminstone i England. Hittills har starka anti-fracking lobbyister tagit över styret inom EU. Men för en gångs skull så vågar en statschef att stå emot den gröna hydran.
Belfast Telegraph, BBC
För alla som oroar sig för frackingtekniken och utvinningen av skiffergas kan jag rekommendera den här artikeln från CFACT.
h/t: Ove Lilljequist, ces,
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Sirapodlaren

  Som alla vet så löd valresultatet i GB så här 2010: Labour: 29%, Conservatives: 35%, Lib dem: 23%
  Och ny så säger opinionsundersökningarna: Labour: 35%, Conservatives: 30%, Lib dem: 8%, UKIP: 19%
  Cameron behöver därför anamma UKIP-politiken för att inte förlora nästa val, vilket är det som sker just nu. Jag gissar på en koalition mellan CON och UKIP efter 2015, sannolikt kommer UK då även folkomrösta för att lämna EU.
  Libertarianska UKIP anser jag för övrigt vara den klarast lysande stjärnan på den europeiska politikhimlen, det är synd att vi i Sverige inte kan lyckas få till ett parti av den kalibern. Men det finns kanske hopp, både junilistan och piratpartiet har haft en libertarianska /demokratisk inriktning och rönt en viss framgång i EU-valen.
  Här i nordvästra Nordkorea så har vi både vägvalet och Öppnagöteborg som är två bra demokratiska initiativ och motvikt mot den rödgrönbruna 8-klövern. Vägvalet är ett enfrågeparti som är mot trängselskatten, men deras övriga politik är tveklöst bättre än de rödgrönbrunas på de flesta punkter. Töllborg:s öppna Göteborg är nytt men vi kan hoppas på framgång även där.
  Den viktiga poängen är att det finns politiska krafter som är i alternativ till både 7-klövern och 8-klövern i Sverige, något som jag ser som positivt för framtiden.

 2. Jimmy

  Som Sarah Palin sa: Drill baby drill!
  http://m.youtube.com/watch?v=nWiKvNDTjB4

 3. Den ”Gröna Hydran”
  Perfekt!, en utomförträfflig beskrivning.
  Och det blir väl inte frågan om stt hugga av alla huvudena på hydran utan att svälta ut ett huvud i taget.
  Gott nog även om man blir ganska otålig

 4. Ann L - H

  Bravo!
  Först Australien sedan Storbritannien och …..
  Nu är det bara att hoppas att Reinfeldt, Bildt mfl inte bara tänker till utan också vågar hänga av sig den hämmande röd-gröna ytterrocken i tid före valet.
  Vilken befrielse det skulle vara.

 5. Håkan Bergman

  Det kan verka som att Cameron slår in öppna dörrar, men det skadar nog inte att han ”ryter” till ändå, än kan slaget förloras.
  http://bit.ly/1jKiei1

 6. Gunnar Strandell

  Jimmy #1
  Återigen tack för en träffsäker länk! 😀
  Hela kroppen ”ryster” så jag har svårt att hitta tangenterna.
  Till allvaret hör att jag såg en liten notis i Ny Teknik, 22 januari sid 18, om att forskare vid MIT gjort en katalysator som kan omforma naturgas, dvs metan, till etylen och vidare till bensin för halva priset mot utvinning från råolja.
  Hydrans bas består idag består av Exxon, Chevron, BP och Shell men inte av resterna från Standard Oil och de stiftelser som Rockefeller lämnat efter sig. När de bringar mat, husrum och välstånd över världen är det svårt att hugga av dem. I synnerhet när klimatsvärdet visat sig vara synnerligen trubbigt och fäktar med allt sämre precision, trots biståndet från de fyra.
  Min uppfattning är att de VET vad de håller på med och har beredskap för en spridd skara av scenarier för de närmaste tre decennierna. Och jag är övertygad om att de har makt och medel för att undvika ett stort kärnvapenkrig, eftersom de alla skulle förlora på det.

 7. Rosenhane

  Man blir ju galen på Svenska Dagbladets MP-styrda brännpunktsredaktion. En galen vänsterpartist får åter fritt utrymme och läsarna blir blåsta på kommentarsfunktionen. Må denna unkna blaska gå under i sin egen gyttja!

 8. Gunnar Strandell

  Rosenhane #7
  Bli inte galen, snälla!
  Inlägget visar ju att CO2 hotet är en politisk angelägenhet och inte handlar om verkligheten.
  Luta dig istället tillbaka, var nöjd med din situation, lyssna och planera framåt.
  Länk:
  http://www.youtube.com/watch?v=Oo4OnQpwjkc

 9. D gode lorden i farten igen. kanske länkats till tidigare
  http://www.wnd.com/2014/01/the-thermageddon-cult-strikes-again/

 10. Den här va kul!
  Lord Monckton skall ta över ”Patterns in Physics”
  http://www.wnd.com/2014/01/the-thermageddon-cult-strikes-again/

 11. Astrid Å

  Gunnar Strandell # 8
  Skön låt. Här med rätt artist. Sorry för besserwissering. 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU

 12. Jimmy

  Jag tittade på följande föredrag om kemin kring shalegas för ett tag sedan hållen av Stanfordprofessorn i Geochemistry, John Curtis.
  Förbaskat intressant, men jag är nog lite nördig ( tycker mina närmaste i vart fall).
  http://m.youtube.com/watch?v=MAyvoqIN6Fk&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DMAyvoqIN6Fk

 13. Ingemar Nordin

  Samma gamla pöbelmetoder från de militanta motståndarna mot skiffergas som från AFA och djurrättsaktivister. När argumenten tar slut så får man ta till våld.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2544758/Three-four-anti-fracking-protesters-not-local-just-disrupt-intimidate-communities-police-officer-says.html

 14. Ingemar Nordin

  Personer från näringslivet i England välkomnar att Cameron äntligen ger grönt ljus för skiffergas, men varnar för att det tyvärr kan vara för sent. Energipriserna är för höga, menar de och skiffergasen får inte något genomslag förrän om en 4-5 år.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/10595626/Fracking-too-late-to-help-businesses-facing-rising-green-energy-costs-manufacturers-tell-Prime-Minister.html
  Tydligen så är Poen på gång beträffande skiffergasen trots allt. En del energibolag hade gett upp provborrningarna på grund av alltför krånglig byråkrati och illa anpassade lagar. Men nu har åtminstone ett bolag hittat gas: San Leon Energy said that it intended to produce millions of cubic feet of gas per day from the well, near Gdansk, before the summer.
  http://www.thegwpf.org/shale-gas-set-start-flowing-europe/

 15. Lasse

  Gas är miljövänligare än kol.
  I Dagens Industri är det en gruvbilaga i dagens nummer. Av den framgår att LKAB inte hinner med leveranserna av pellets. Dessa är lämpliga eftersom de kan bli stål i en process tillsammans med gas i stället för masugn-billig gas!
  Uddeholm har också goda erfarenhet av gasdrift. Nu bilas gas in från Norge.
  Vi saknar som bekant ledning i energifrågor 😉

 16. Pär Green

  15 Lasse 2014/01/25 kl. 14:00
  ”Gas är miljövänligare än kol.”
  Gäller det även fisande o rapande kossor?
  MP tycks ju tro att Rosa lyckas åstadkomma kaos i klimathelvetet!
  MP vill att vi alla skall ”äta mat som maten, äter”!