David Camerons 10 värsta misstag

David Cameron

Över 1500 konservativa partimedlemmar har tillfrågats om David Camerons värsta misstag sedan han blev partiledare.

Här är resultatet av undersökningen i The Telegraph

På andra plats:

Stödja en klimatpolitik som kommer att öka energikostnaderna: 40 procent av de tillfrågade ansåg att detta var värsta misstaget:

Frågan om global uppvärmning utgör den allra största politiska klyftan mellan David Cameron och hans gräsrötter. För Toryledaren är klimatförändringen ett nav i hans ”nya konservatism” men förnuftiga konservativa väljare ser ingen mening med att öka energiräkningarna för redan hårt pressade brittiska familjer om Kina, Indien och andra stora utsläppsländer inte kontrollerar sina koldioxidutsläpp.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Thomasj

  Undrar hur resultatet ser ut för liknande/samma ’undersökning’ gällt Fredrik R. ?  😉

  Mvh/TJ

 2. Holmfrid

  Fredrik R har goda kontakter med Cameron sedan flera år.  Inför valrörelsen gav han Cameron tipset att satsa på klimatfrågan.  Då var hypen som värst i Sverige.

 3. Staffan D.

  Svenskarnas rädsla för klimatet–vet man något om det?  Att 23-åriga miljöpartister från Södermalm tror att katastrofen är nära, det har vi förstått;  men vanliga äldre människor, vars minne går tillbaka till tiden före det kalla 70-talet?  (Ni minns;  då man visste att en ny istid stod för dörren.)
  —  USA är i ekonomisk kris;  EU likaså;  det finns alla skäl att vara försiktig nu.  (I nödfall går vi väl med på att våra vindkraftverk i framtiden byggs i Stockholms skärgård.  Börja på Fjäderholmarna!)

 4. Staffan D.

  ”Många välmenande människor har låtit klimat-propagandisterna övertyga dem om att de visat både intelligens och mod, när de tog till sig klimat-rädslan.  För dem är det deras psykiska välfärd som står på spel nu.”  (Richard Lindzen)  Och mer generellt, har det kristna tänkandet satt sina spår:  ’Syndafallet’ kom (det moderna samhället), och nu måste vi kämpa oss fram till ’frälsning’ (samma miljöriktighet som förr) genom ’dygd’ och ’rättrådighet’.  Genom att bekämpa ’djävulen’ koldioxid!  (”Why global warmists hate climate skeptics”, WND)
  http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=322425

 5. Slabadang

  Staffan D. 🙂

  Jag tänkte vara riktigt pysslig och satte in ett helt innanlår i ugnen för att fixa rostbiff till 50 mackor i morgon. jag satte timern och den borde varit klar för tvåtimmar sedan. Att också sätta på ugnen samtidigt som timern hade varit en bra åtgärd. Nu blir den klar ca 04.00.

  Varfrö demest är rädda för oss och hatar oss är av den enkla anledningen att deser så fruktansvärt korkade ut när när röken från hela klimathysterin skingras. Med den svansföring de har haft så har det blivit en vinna försvinna situation de inte helt enkelt kan hantera. Dumstruten säter sig alldeles för långt ner i pannan. Från vetenskaplighetens goda riddare i ena sekunden till att bli en erkänd dumrune i den andra efter skapar sin rädsla och panik.

  tänk dig själv att sitta i KVA efter det sen? 🙂 Skulle du Vijal du byta?? 🙂

 6. Slabadang

  Jag tänkte vara riktigt pysslig och satte in ett helt innanlår i ugnen för att fixa rostbiff till 50 mackor i morgon. Jag satte timern och den borde varit klar för tvåtimmar sedan. Att också sätta på ugnen samtidigt som timern hade varit en bra åtgärd. Nu blir den inte klar förrens ca 04.00.
  Varföö de mest är rädda för oss och hatar oss, är av den enkla anledningen att de ser så fruktansvärt korkade ut när när röken från hela klimathysterin skingrats. Med den svansföring de har haft så har det blivit en vinna försvinna situation de helt enkelt inte kan hantera. Dumstruten sätter sig alldeles för långt ner i pannan.

  Från vetenskaplighetens och planetens goda riddare i ena sekunden till att bli en erkänd dumrune i den andra efter skapar rädslan paniken och hatet. Att bli befäst med värdshistoriens största bedrägeri någonsin lockar kanppast grabbarna och girlsen i Club of Rome och ingen av de 193 regeringcheferna heller. De har gått all in och vill inte bli synade.
  Tänk dig själv att sitta i KVA efter det sen? Skulle du Vilja byta??

  ”Men var inte han en av de som gick på klimathotet?” ” Hade inte han nån position i den där härvan också??

 7. Bertel

  Slabadang # 5

  Hoppas du har lika roligt som personen i länken nedan vid vaktandet av ungsluckan, och märk väl att hans förmåga att orientera i tid är troligen begrännsad och dit hän vandrar vi alla gällande närminnesfunktioner med åren.   🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=1tWkK-cQzP0&feature=related
   

 8. Slabadang

  Bertel!

  Jag ligger ungefär på samma nivå i ugnshantering 🙂

 9. ThomasJ

  Ska vi ’leda’ eller lida av ’utvecklingen’ [hah!], Andreas C., näringsminister [hah!] Maud, yes-we-can’t, O., svenskt näringsliv etCons… ?  😉

  http://www.telegraph.co.uk/journalists/andrew-gilligan/8642659/British-jobs-gone-with-the-wind.html

  Mvh/TJ

 10. ThomasJ

  Holmfrid #2: Korrekt – blind leder blind… [no offense!] och säger att det är ett helsickes stort dike så hé gäll att hoppa utá humhum… 🙂

  MVH/TJ

 11. Pär Green

  ThomasJ # 10
  Det är många engländare som får uppleva ett krondike 😉
  Tänk vad SMS kan göra i UK!

 12. Pär Green

  Det var roligare tidigare,
  eller vad säger du, ThomasJ?
  http://www.youtube.com/watch?v=-3KAXWjZ-q8

 13. ThomasJ

  P.G. ## 11/12: Ha-ha! Goodie! Ekborgs direktum var/är fasiken så mer nyttig än dagens mumbo-jumbo-tjolavittandes-hej-&-hå-inte-mitt-bord-ansvarsområde… sic!
  Men ’vi’ tycker ju alla  l i k a … oder?

  Bra video – tack!

  Mvh/TJ