Dagens länkar

Godmorgon alla! Idag har jag dessvärre mycket ont om tid, men jag vill ändå lägga ut ett par tre länkar till intressanta artiklar.
I Sydsvenskan skriver Björn Lomborg om ineffektiviteten med klimatkompensation och vad man egentligen borde göra med pengar som öronmärks för klimatåtgärder.
På Sourze försöker Fred Goldberg besvara frågan om vad som händer med vårt klimat.
Och Bob Ward på The Guardian undrar varför brittiska medier inte längre bryr sig om att rapportera om värmerekord.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Läste just en utmärkt artikel i UNT:
  http://www.unt.se/debatt/dags-att-skarskada-kostraden-1201874.aspx
  I artikeln pläderas för en sanningskommission om kostråd. Allt talar för att vi i 40 år utsatts för felaktiga kostråd, från ett enigt etablissemang. ALLA – forskare, tjänstemän och medier har samverkat. Absolut enighet har rått om kostråden. De få läkare och forskare som kritiserat idéerna om faran med mättat fett och kolesterol har avfärdats som knäppskallar. Trots det har vissa härdat ut, och idag talar allt för att de hade rätt. Samhället har sprungit i flock mot stupet. Ingen kan räkna hur många liv det kostat och hur mycket lidande.
   
  Och det vetenskapliga stödet för alltihop visar sig i efterhand vara ytterst tunt, för att inte säga obefintligt.
   
  Varför tar jag upp det här? Jo, därför att det så tydligt visar att hela samhället lätt kan domineras av en idé som är felaktig. Det behövs inga konspirationsteorier. Ja, visst finns kopplingar till sockerindustri och spannmålsproducenter, men inte så att det suttit någon ond genius och planerat alltihop. Folk har helt enkelt agerat utifrån sin tro och sina intressen.
   
  För den som anser att den vetenskapliga konsensus som påstås råda om klimatet är en garanti för teoriernas riktighet borde denna artikel vara en väckarklocka och sända kalla kårar efter ryggraden.

 2. Hm,
  Dagens länkar.
  Den här länken tror jag har lagts upp tidigare men den tål att upprepas. Det är en video om FN:s  Agenda 21. Riktigt otäck. skall kolla om Agenda 21 verkligen har det innehåll som sägs
  http://www.youtube.com/watch?v=fWW2CE0l7k8

 3. Agenda 21
  Oj, oj.  Det är ett massivt dokument. Kommer att ta tid att studera. Snubblade över dessa formuleringar i en första scanning av kapitlet
  Demographic Dynamics and Sustainability
   
  5.58. Research should be undertaken with a view to developing specific action programmes; it will be necessary to establish priorities between proposed areas of research.
  5.59. Socio-demographic research should be conducted on how populations respond to a changing environment.
  5.60. Understanding of socio-cultural and political factors that can positively influence acceptance of appropriate population policy instruments should be improved.
  5.61. Surveys of changes in needs for appropriate services relating to responsible planning of family size, reflecting variations among different socio-economic groups and variations in different geographical regions should be undertaken.
   

 4. Galning!!
  http://www.washingtontimes.com/news/2011/jan/17/china-style-dictatorship-of-climatologists/

 5. http://blogs.telegraph.co.uk/news/author/jamesdelingpole/
  delingpole is back! Vith a Vengeance
  🙂
   
  Willis Eschenbach’s recent guest post at Watts Up With That? on the current state of ‘Climate science’ should be made compulsory reading in every classroom, every university science department, every eco-charity, every environmental NGO and in every branch of government. They won’t like it up ‘em, that’s for sure.
  What Eschenbach says is so pure and simple and obvious you’d need to be as dumb as Chris Huhne not to get it:
  The theory linking man-made CO2 with dangerous global warming is dead. It has been falsified. It has run smack bang into a “null hypothesis.” It has met its Waterloo. It has bought the farm. It has gone for a Burton. It has cashed in its chips, fallen off its perch, gone south, gone west, shuffled off this mortal coil, run down the curtain and joined the Choir Invisible.

 6. Kent Forssgren

  OT. Sverige är i fritt fall!!!
  Experter på offentlighet: Hemlighetsmakeriet kring regeringens så kallade E-delegation öppnar för korruption. Offentlighetsprincipen utgör en slags garanti för att allt går rätt till när staten uppträder som kund och handlar upp tjänster och teknik. Både själva upphandlingsprocessen och leveransen ska i princip genomföras inför öppen ridå. Men en nyligen lagakraftvunnen dom i Kammarrätten om regeringens E-delegation innebär att staten kan upphandla tjänster utan att medborgarna får reda på vad som levererats. Sverige slår i och med detta in på en ny och farlig väg. I stater utan offentlighetstradition frodas ofta korruption i samband med stora statliga beställningar…
  När staten uppträder som kund är den en jätte. Oavsett om det är kontorslokaler, tjänster eller teknisk utrustning som statsförvaltningen beställer rör det sig om stora pengar.
  Den svenska offentlighetsprincipen utgör en slags garanti för att allt då går rätt till. Såväl själva upphandlingsprocessen som leverans av det beställda ska i princip genomföras inför öppen ridå, med det självklara undantaget att konkurrerande företags offerter hålls hemliga tills anbudstiden gått ut.
  Kammarrätten i Göteborg avkunnade dock i november förra året en dom som rubbar denna bild. Domen överklagades, men nyligen meddelade regeringsrätten att den inte tar upp målet. Kammarrättens dom vinner laga kraft och säger, samman­fattningsvis, att staten kan upphandla konsulttjänster utan att medborgarna i efterhand kan få reda på vad konsulterna egentligen levererade. Därmed slår Sverige in på en ny och farlig väg.

  http://www.dn.se/debatt/risken-for-korruption-okar-vid-statliga-upphandlingar

 7. Kent.
  Tråkigt att säga men den svenska demokratin är inte så djäkla mycket att skryta med.

 8. ThomasJ

  2010 varmast? Don’t take any bets on it!  😉
  http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/originals/noaa_2010_report.pdf
  Mvh/TJ

 9. ThomasJ

  Fler som måhända är i behov av ’hjälp’…?
  http://www.examiner.com/climate-change-in-national/top-nasa-scientist-says-china-is-best-hope-advocates-trade-war-with-u-s?CID=examiner_alerts_article
  Jösses, sicken sick en…  :mrgreen:
  Mvh/TJ

 10. Thomas

  ThomasJ #8 Stackars Spencer&Christy. Här har de jobbat i åratal för att hjälpa ”skeptikerna” men likafullt så ignoreras deras analys av den globala temperaturen av SPPI bara för att de inte kommer fram till önskat resultat.

 11. Pehr Björnbom

   
  Thomas #10,
   
  Det bästa är att titta alla på de olika diagrammen om temperaturen som finns på klimatprofessorn Ole Humlums websajt climate4you:
  http://www.climate4you.com/GlobalTemperatures.htm#Estimates of recent global temperature change
   
  Ole Humlum har ju också gjort en hel del intressanta analyser.
   
  Att jämföra olika år kan bli missledande eftersom temperaturen svänger upp och ner så mycket. Två år kan ge en missvisande bild i jämförelsen om de har hamnat i olika fas i dessa upp- och nedgångar.
   
  Det är då bättre att helt enkelt titta på de olika kurvorna och bedöma själv hur det ser ut under olika tidsperioder utan tanke på jämföra specifika år.