Dagens länkar

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ErikS

  Din rapportering om klimatfrågans relation till utvecklingländerna är verkligen fascinerande, maggie. Om jag förstår dig rätt så är AGW varannan vecka ett sätt för u-länderna att suga ut pengar från i-länderna. De övriga veckorna är det ett sätt för några knäppa och misantropiska miljömuppar i västvärlden att förhindra utvecklingen i u-länderna.

 2. Anders L.

  Ja, och inte nog med att luften tar slut när som helst, nu tyder nya rön på att solsystemets planeter kan kollidera med varandra lite hur som helst inom bara några miljarder år.

 3. Just det ErikS.
  Forstår att brist på logik förbryllar en stolt akademiker. 
  Men logikbristen uppstår iom att miljömupparna inte vet va de gör eller va de forsöker åstadkomma..  

 4. ErikS: Jag påstår inte att AGW är påhittat av konspiratoriskt lagda utvecklingsländer. Men det är väl klart att de ser en möjlighet att sko sig på frågan. Varken Kina eller Indien kommer att satsa på grön teknologi och utsläppsminskningar om inte vi i väst betalar.

 5. Anders L: Jag säger inte att luften håller på att ta slut och det görs inte heller i artikeln. Men håller du inte med om att innehållet är ganska intressant, om än något OT?

 6. Christopher E

  ErikS #1:
  Vad är motsättningen? Båda är sanna.
  Se bara på Rysslands skickliga schackspel. Intentionen med miljömupparnas (på EU-politikernivå) tvingande av landet in i Kyoto genom utpressning med WTO-medlemskapet var att hålla nere Rysslands utsläpp.
  Nu säljer Ryssland utsläppsrätter till Europa med storvinst, därför att de inte behöver dem ännu (de har överflöd sedan kommunismens fall tillgodoräknats dem). Skulle sedan Ryssland kraftigt behöva höja sina utsläpp igen, är det bara att hoppa av avtalen. Tala om att äta kakan och ha den kvar.
  Några nya hot mot Rysssland lär inte vara aktuella då de nu tack vare europeiska politikers inkompetens har kontroll över energiförsörjningen i stora delar av Västeuropa.