Clash of the Climate Amazons

amazonas
Politikernas värld framstår som allt mer bisarr. Ovanstående klipp är från morgonens Metro (klicka på bilden för läsbar text och förfäras). Tydligen är det en sidoliga till WWF:s Earth Hour, där olika politiker och medborgare utmanar varann i att vara ”klimatbäst”, genom de mest egendomliga symbolåtgärder. Fattar de inte hur löjliga de framstår i de flesta väljares ögon? Klimatrelevans?
Regndans vore kanske mer trovärdigt. I övrigt tror jag de flesta finner resultaten av en sökning på ”Female Wrestling” på YouTube mer intressanta 😉 .

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Joel

   När jag ser personerna på bild i artikeln, tänker jag på ett gammalt punkband. Nån som kan klura ut vilket?
   

 2. L

  1:a april var ett passande datum. Frågan är vad jippot har med klimatet att göra? Har inte politiker rådgivare när dom själva saknar kunskaper?

 3. bom

  Ja ja man kan säga mycket om våra politiker och deras journalister! Vi får väl utgå ifrån att det hotfulla KLIMATET äntligen viker ner sig och krafteligen bättrar sig denna andra halvan av av mars månad detta nådens år 2012. Alla odds talar för att åtminstone vädret blir bättre. Det skulle bara våga utsatt för dessa mäktigas mäktiga påtrydkningar. Ska vi vara artiga och ge en komplimang så är dom iaf inte rädda för att framstå som byidiotens systrar?

 4. Janne

  Politikerföraktet fick nu en ny dimension.

 5. bom

  Kolla också upp Sjöstedts utmaning till FR om att sänka koldioxiden i Sverige med 45% till 2020. Löfven har hittat greppet. Håll käften för om Du öppnar den så undanröjer Du varje tvivel! Den s k juholteffekten!

 6. John Silver

  Det är behagligt att få sina fördomar bekräftade.
  Om fruntimmer.

 7. Nån tecknare som kan rita regndansen där de dansande har  tillämpliga symboler i händerna och kring fötterna?
  I en sandlåda för ytterligare symbolik.
  Och nån sorts guldkalv i mitten för att riktigt blanda metaforerna

 8. Ny /för mig) site.
  http://enthusiasmscepticismscience.wordpress.com/2012/03/15/the-corruption-of-the-royal-society-in-the-climate-emergency/

 9. Lars Bern

  Patetiskt! Att S alltid är överdrivet populistiska vet vi, men nu får vi även bekräftat att Nya Moderaterna lika gärna kunde heta Pk-partiet. Pk för politiskt korrekt, något som fö partiledaren utstrålar med hela sin person.

 10. Undrar om hon gör det, Carin Jämtin? Cyklar eller går, alltså….
  Politiker lever ju extremt sällan som de lär, tyvärr…

 11. Åke N

  Lars Bern #9.
  Håller med till fullo. Röstade på S sista gången 1968. Då uppfattade jag partiet fortfarande som framstegsvänligt om än med ett ökande skattetryck. Sen kom Palme, Birgitta Dahl m.fl. Hade mycket samtal med min far (som va S sen barndomen) och han höll med mig i stort sett. Men när det var dags för val följde han partipiskan. Men han var en mycket förnuftig man och det skulle ha varit trevligt att diskutera frågan som denna blogg handlar om med honom.

 12. Christer Löfström

  Peter Stilbs, Lars Bern #9 och Åke N #11
  Olika människor födda på 40-talet har olika minnen.
  Kring Valet 76 minns jag:
   
  Olf Palme argumenterade FÖR kärnkraft men lämnades i sticket av svenk kärnkraftindustri under debatten med Torbjön Fälldin.
  På en middag hos vänner blandade en medlem i Folkpartiet  sockerdricka i lättölen för att den inte skulle vara så syndig.
  Astrid Lindgren skrev sagan om Pomperipossa.
  Två år senare fick hon Tyska Bokhandelns Fredpris och höll sitt tal mot barnaga.
  Talet Nyligen utgivet som liten bok av Salikon förlag med titeln
  ”Aldrig Våld!”
    

 13. Anders Mohlin

  Hahahahahhaha. Att skratta åt eländet är väl det bästa man kan göra.
  Och senare, denna månad, drabbas vi åter av ”earth hour”. Min el-nätsägare passade på att lyfta fram ”earth hour” vid senaste utskick av räkning. Ack, ja. El-leverantör kan man byta till en som inte tramsar om ”earth hour”, men el-nätsägaren sitter man fast vid….

 14. Thomas

  Anders #13 Dom kunde väl kalla det ”star hour” istället? För oss som bor i storstäder vore det härligt med en timme om året när man släcker ned allt så man får se en riktig stjärnhimmel.

 15. Thomas # 14
  Enklare att ta bilen en bit ut från stan. utan pekpinnar, feelgoodgöranyttaförklimatetfascism och annat trams.
  Och du, du kan göra det precis när det passar dig, ingen fånig symbolisk ”massrörelse” som bara är patetisk i sin naivitet och okunskap.

 16. Thomas

  Labbibia #15 en av poängerna med att bo i en stad att man inte måste ha en bil. Sen är en stad med nödvändighet en ”massrörelse”. Utan samarbete fungerar det inte. Du kan väl ta och flytta ut i en grotta i öknen som gamla tiders eremiter om du har så svårt att acceptera att man emellanåt får anpassa sig till andra.
   
  Dessutom kan man ju undra vad som händer om det en dag blir ett riktigt strömavbrott om man har en befolkning som inte ens klarar en timmes mörker…

 17. Ingemar Nordin

  Ingvar E #8,

  Tack för länken

  http://enthusiasmscepticismscience.wordpress.com/2012/03/15/the-corruption-of-the-royal-society-in-the-climate-emergency/

  Det var en höjdare!

 18. Rune

  Svar till Joel 1. Ebba Dum

 19. Thomas # 15
  Sure. men som med allt annat så får man välja. Och väljer man att bo mitt i en storstad, så får man  räkna med att stjärnhimlen inte ser likadan ut som i obygden. Jag tror att de flesta väljer staden av andra orsaker än den klara stjärnhimlen. Vad tror du, Thomas?
  Grottan i öknen, du menar det där ”klimatsmarta” boendet som väl är det enda som duger åt dig och dina gelikar ur ”klimatsynpunkt”?
  Om så, är svaret ”Nej tack”, jag föredrar civilisationen. Men du kanske skulle prova på något år eller så, för att testa att ”leva som du lär”.
  Vad gäller strömavbrott…….Vem klarar inte en timmes mörker, Thomas? Kan du förtydliga dig lite där, tack.

 20. Ingemar Nordin

  Earth Hour är en jättelikt reklamjippo som WWF lyckats få många stater, landsting och kommuner att ställa upp på alldeles gratis. Det ger företaget ”Earth Hour” megainkomster, liksom WWF.

  Det går att kolla ”Earth Hours” finanser, men jag hittar inte länken just nu.

 21. Torgny Back

  Eftersom jag själv vill bestämma när jag vill ha mina lampor tända tänker jag tänker jag ha så ljust som möjligt under ”Earth hour”.
  WWF ska inte bestämma hur det ska se ut i min bostad! 

 22. Thomas

  Labbibia #19 ”Jag tror att de flesta väljer staden av andra orsaker än den klara stjärnhimlen.”
   
  En timme om året, Labbibia!

 23. Håkan Bergman

  Vem behöver stjärnhimlen idag? Finns ju Google Sky Map, där ser man vad stjärnorna heter också.

 24. Anders Mohlin

  Thomas # 14.
  Jag har förmånen (tycker jag själv) att bo utanför all stadsbelysning.
  Stjärnhimlen är, när inte moln skymmer sikten, hos mig alltid lika klar och fascinerande. Star hour är därför alltid tillgängligt för mig.
  Just nu finns även planeterna Jupiter och Venus starkt synliga.
  Seriös omsorg om natur och miljö är något helt annat än ett kortvarigt och meningslöst jippo av typen ”earth hour”. Den omsorg jag talar om bedriver man varje timma, varje dag, året runt.
  Jag undviker konsekvent företag och butiker som påstår att deras produkter är ”klimatsmarta” eller att de, företagen,  ”klimatkompenserar”.
  Sådana påståenden är skamligt bondfångeri och är sannolikt ägnat att ta ut omotiverat högt pris. Samt placera helgonglorian över företaget. Bort det!
  Den som äger förmåga att tänka själv inser, att ex-vis ”klimatkompensation” är en praktisk omöjlighet (utom i fantasien, förstås, men den som är nyfiken skall naturligtvis fråga företagaren exakt hur han bär sig åt när han ”kompenserar” och vilka effekter han kan framlägga) och därmed också ett falskt påstående med syfte att lura konsumenten.
   
  F ö hyllar jag enträget ljuset, upplysningen och förnuftet, inte mörkret och dess destruktiva följeslagare. Till de senare räknar jag alla dem som viljelöst anammar tomma jippon.

 25. ThomasJ

  Har ingen erfarenhet av kommunikation med C.J., däremot med S.A. och den är allt annat än på något sätt positiv, förtroendegivande och/eller för den delen innehållsmässigt varken verklighetsanknuten eller förnuftig/klok/ intelligent… Utsökt/sarc off/ nonchalant arrogans är damens TM och det är 100 oförståeligt att F.R. öht. kan ha henne ’ombord’ öht., än mindre på ’m/s Nya Moderaternas brygga’…
  Suck!
  Mvh/TJ

 26. Bim

  Håkan Bergman # 22
  Exakt! Varför skall man stå ute i mörkret och stirra på prickar som man inte vet om de är solar eller planeter, dessutom får man nackspärr. 😀 
   

 27. Thomas # 22
  Om dina idoler får bestämma, så kommer det småningom bli betydligt mer än en timme……Och då handlar det inte längre om ett ”fritt val”!

 28. ThomasJ

  Bim #26: Har förstått(?) att Du är en Bästkusting, right?  😉
  Om ja, påminner jag om morgondagens framträdande av Svante Axelsson
  i Skärhamn, 19:00 på Akvarellmuséet i morgon, tordag 15/3. Vore kul om
  Du [+ of course fler] kan dyka upp. Informell [för-]samling i foajén ~18:00.
  Ikänningssymbol: bär inte en pelagonia i knapphålet… 😉
  Mvh/TJ

 29. Thomas

  Labbibia #27 du är visst sån där alarmist…

 30. Thomas # 29
  Nejdå, jag ser bara vartåt det lutar. Om dina vänner i riksdagen får bestämma. Ingen kärnkraft, vi ska förlita oss på befintlig vattenkraft, som täcker ca 50% av elbehovet, samt intermittent vindkraft.
  Det ser mörkt ut, på fler än ett sätt…….. 😉
  Tror inte man behöver vara raketforskare för att inse att det kommer att bli problem.

 31. Skogsmannen

  Labbibia!
  Vad tror du om den här teorin? 
  Earth hour är som momsen. Momsen började med någon procent och är nu uppe i 25. Earth hour börjar med en timma per år och blir snart 25% om dygnet (när vindkraften ersatt kärnkraften).
  Du vet, grodan i det kokande vattnet. 
  😉

 32. Skogsmannen #31
  Pärla!!

 33. Skogsmannen # 31
  Ja, vem vet? Kanske bara ytterligare en ”pedagogisk övning” (ungefär som sopsorteringen) för att vänja oss vid den mörknande framtid som är vår? Om MP och likasinnade får bestämma, vill säga.

 34. Ytterligare en ”klimatgigantisk spelare” i farten…… 🙁
  Hatt ger försvaret bakläxa…….
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/forsvaret-far-baklaxa-av-hatt

 35. Joel

  Svaret på #1 är ”Dom Dummaste”
  Inte bara namnet, utan jag tyckte dom var ganska obegripliga, amatörmässiga och allmänt jobbiga, på den tiden.
  http://www.youtube.com/watch?v=4a2O68tT1fA  

 36. Joel

  Skogsmannen #31
  Du menade väl:
  ” Earth hour börjar med en timma per år och blir snart 25″ 

 37. Joel

  äsch. tänkte fel i min flunsadimma. ta bort #36 o denna

 38. Bim

  Hej ThomasJ, Bästkusting!
  Skulle gärna ansluta, men jag får kliande utslag av Svante A. 😀

 39. Joel #35
  Tack för den, tycker den va kanon, betydlig förnuftigare text än merparten av våra folkvaldas PK svammel;)
  De va väl eg inte punk utan nåt åt hiphop hållet, känner du till nåt mer om dem?

 40. Ann L-H

  Bim – låt det klia! Vore trevligt att ses.

 41. Bim

  Ann L-H #40
  Tack Ann! Det tycker jag också. Men tyvärr har jag en sjuk fru att ta hand om. Hon har tidigare skickat mig världen runt utan att själv kunna följa med, Afrika, Seychellerna osv. Det är min tur nu att ställa upp, men jag läser väldigt gärna dina, smarta klipska och roliga kommentarer.
  Vill gärna höra hur det avlöpte på akvarellmuseet.  Jag har en väldigt bra salva om Du skulle behöva. 😀

 42. ThomasJ

  Bim ##38/41: Hinner vi få tillgång till salvan Din…?  😉
  (får la för sake of safety ta med en tub kortisonsalva…)
  Synd att det ej passar – förhoppningsvis ges annat/andra tillfälle(n) att träffas framgent. 😀
  Mvh/TJ

 43. Ann L-H

  Bim – jag har full förståelse för att du stannar hemma. Trist bara. Sannolikt kommer kvällens amenspektakel att trigga igång den skrivklåda, som jag normalt lider av, vilket mycket väl kan resultera i liten rapport. Ja i sanning!

 44. Bim

  Ann L-H
  Kul, ser verkligen fram mot det.
  Hälsa ThomasJ att cortison kan kanske hjälpa om han kletar på inne i öronen också. Glöm inte solbrillorna. Så är ni väl skyddade. 😀 

 45. ThomasJ

  Bim #44: Hur ini hele humhumet kunde Du veta att min cortison-salva ursprungligen var ägnad att kurera extern otit (exem i ytterörat)????  😯  😀
  Ann kommer med rapport.
  Bästa kusthälsningar/TJ
  PS: S.As föredrag kan sammanfattas med ’sweet talking bs’.  //DS

 46. Det är nogfan jag har. det kliar i ytterörat! Allvarligt alltså
   

 47. Ann L-H

  Ja, du Bim – nu har ThomasJ, min gubbe och jag varit på ett riktigt frälsningsmöte ett sk Amensamtal. Det kliar våldsamt i hela kroppen, men just nu mest i tangentfingrarna.
  Samtalet leddes av en präst från Tjörn och svaranden var, som ThomasJ tidigare upplyst om, generalsekreteraren i SNF Svante Axelsson. Paret var synnerligen samspelt, frågorna gav väloljade svar och publiken lyssnade andäktigt.
  Eftersom amen enligt min etymologiska ordbok betyder ”Ja, i sanning” förväntar man naturligtvis sanningen och inte annat än sanningen.
  Vi fick veta
  att det finns papper som visar på 3-4 graders temperturökning men att ”vi måste begränsa utsläppen till 2 grader”.
  att miljörörelsen/FN vunnit många segrar tex att FN fixade freonförbudet så att ”nu läker det”.  Amen
  På frågan om hur SA ser på dem, som hävdar en avvikande uppfattning än konsensus (anm. är det då konsensus?) jämförde han med rökningsdebatten, rökning var ju farlig, att den debatten handlade om passiv rökning hade han tydligen missat…
  Att människan påverkar klimatet fick vi höra med jämna mellanrum, men att skilja CAGW från AGW var det inte tal om och naturligtvis fick vi också veta att IPCC är bästa källan.
  Vidare fick vi veta att forskarna är överens (anm. hur definierar man begreppet forskarna?) att vi ser både temperaturökning och isavsmältning och att det är en stor klimatförändring på gång. Amen
  Angående Roadmap 2050, som Polen ”sabbade” så var SA hoppfull eftersom han trodde att man i ett senare skede kan köpa ut Polen … (Hoppsan!)
  Angående Kina så tryckte SA på att det var brist på ledarskap i världen … (Jaha, vad kan det betyda?)
  På frågan om han ville lyfta fram någon viktig förebild nämndes Stefan Edman, vilket inte var någon överraskning eftersom vi tidigare hade hört att ”Jorden har feber”, naturligtvis i detta Stefan Edmanland.
  Kärnfrågan för SA var hur vi dvs SNF ska få rätt, jo via lobbyarbete så klart, ”vi skapar opinion åt politiken” .(Tackar tackar.)
  Följdriktigt fick vi avslutningsvis veta att det är ett skolprojekt på gång.
  Till slut ja, för någon diskussion var det inte tal om, den skulle fortsätta hemmavid.
  Och där satt vi med alla våra frågor …
  Alltså vämjeligt och helt förutsättningsbart. Amen
   

 48. Bengt Abelsson

  Nu finns exakta data:
  den globala uppvärmningen, som äger rum tisdagen den 20 mars, 19:00-21:00

  VoF Uppsala.


  🙂

 49. Pelle L

  Bengt Abelsson #47
   
  Lustig titel på mötet: Paneldiskussion om klimatet
   
  borde väl heta Tro och Vetande
  ”VoF i Uppsala tillsammans med Missionskyrkan anordnar en paneldiskussion om klimatfrågan”.
   
  Vad är knäckfrågan? Finns Klimatet?

 50. Ann L-H # 47
  Ursäkta min okunnighet men vad var det för tillställning ni var på?
   

 51. Ann L-H

  Lena – det var ett sk Amensamtal arragerat av Sensus på Tjörn. Mera om sensus finns här.
  http://www.sensus.se/Ledare/Studiematerial/Global-utveckling/Klimat–miljo/
     

 52. Ann L-H

  # 50 Lena – Se även # 28, # 38, # 40 – #46. 

 53. ThomasJ

  Ann L-H: Tack för i kväll + ovan ref (#47)!  😀  😀  😀
  Mvh/TJ

 54. ThomasJ

  Ingvar E. #46: Du bör (måste!) kolla upp det! Googla ’extern otit’ för vidare info – finns plenty läs-/lärvärt där.
  Hos mig var det så allvarligt, att direkt-skjuts till akuten på Sahlgrenska ordnades på ’studs’. Fixat – so far – men enträget återkommande…
  Mvh/TJ
  (sorry för OT:n)

 55. Bim

  Tack Ann L-H och ThomasJ för att ni utsatte Er för denna predikan.
  Att ni inte fick tillfälle att ställa frågor har jag full förståelse för. Hela mötet hade ju rasat efter ett par frågor.
  Det man undrar är ju hur okritiskt folk tar till sig fullständigt horribla budskap utan att  ifrågasätta någonting.
  Psykologiskt är det ju ganska intressant hur lätt folk låter sig ledas. Kanske kan någon här med rätt utbildning förklara de mekanismerna?
  Det är ju inte alltid rena dumskallarna utan helt vanliga välutbildade människor som sväljer vad som helst. En slags inre vilja att ledas vart  som helst.
  Konstigt är det.
  Tack igen Ann för snabb rapport. 
   

 56. ThomasJ

  Lena K. #50: ’Tillställningen’ var mer av typ ett väckelsemöte, identiskt med vad som ’händer & fötter’ inom de flesta ’zealotical’ rörelser där finns. Denna, samt föregående (med M. Wetterstrand), jämte kommande ’tillställning’ (med Stefan Edman) – under ’överhet’ av Svenska Kyrkan, via ’Sensus folkbildning’ – utgör, här lixom där, nära Dig, den bedrövliga, men ändock, fortsatta & djupt förgrenade hjärntvätten av ett (ikväll ~ 75 pers) församlat antal personer. Och detta med finansiering av kommunen, kyrkan etc. – Go Figure! 
  Kolla upp Sensus! Go figure once more…! 😉
  Mvh/TJ

 57. Ann L-H 51 o 52
  Jo jag har ju läst kommentarerna men för en som inte är insatt säger de tyvärr inte så mycket som man kanske skulle kunna tro.
  Skall läsa på lite nu efter din länkanvisning. Jag trodde att det var kyrkan som anordnade det hela men nu ser jag att det är ett studieförbund.
  🙂
       

 58. AOH

  Ann L-H   # 47   o. Thomas J
   
  Tack – det var intressant.
   
  Hade ni rest Er mellan varven,  lyft upp armarna och skrikit Halleluja  hade det säkert uppskattats av svammel-A     ( Smiley ) 

 59. Thomas J # 56
  Aha, kyrkan var inblandad ändå, ja där ser man.
  Fantastiskt vad Herr Axelsson far runt och pratar om det globala klimatet. Jag trodde att han var ledare för Svenska Naturskyddsföreningen.
  Man kanske skulle kolla hur förenligt hans alla resor är med föreningens stadgar?
         

 60. ThomasJ #54
  Tack, Inte så besvärande. Tar det när jag kommer hem i sommar på 2 månader.

 61. ThomasJ

  Ann L-H #47: Rätt intressant egentligen med vilken skicklig metodik (inlärd) AS ’fick’ fram sina samhällsletala tänken, t.ex.: ”..man löser inga problem med rynkor i pannan..” Iofs. helt korrekt, principiellt. Vad som utelämnades var emellertid vem som formulerar ’problemet’ – skickligt manipulerat mha den svenska kyrkans rep…
  I Kina byggs en helsickes massa vkv + solfångare meddelades oxo, vad som ’glömdes bort’ var att kineserna samtidigt håller på med 43x kärnkraftverk…
  Göran P. sa ju att man inte ska ljuga, men man behöver å andra sidan inte heller berätta  h e l a  sanningen… Tydligen satt i system…
  Måndag morgon går jag ur Svenska Kyrkan. Punto e Basta!
  Ph**n ta er, prelater!
  Mvh/TJ

 62. ThomasJ # 61
  Hold your horses!
  Försök att påverka i stället.

 63. ThomasJ

  Labbibia #62: Inte, definitivt inte, ’lätt’ att påverka något öht. Du kanske är medveten om att jag har formulerat inalles 8 av totalt 14 under senaste åren inlämnade motionerna till partiets diverse organ??? Vid senaste ’försöket’ (inför ’stämman’ i Karlstad) erfors att motionsställaren inte fick o/e hade ’rätt’ att argumentera (framträda) för sin motion. Ej heller erfors vem som bedömt/beslutat om/ motionens ’levnad’ eller ej. Tvärstopp! Respons från ’HQ’ på frågorna i parallell med patentkontoret i ’Yrrol’ (typ: ”..tänkte inte på dé…”)
  Nedranns svårt att tygla ’hästarna’… Go Figure!  😉
  Mvh/TJ

 64. ThomasJ #63
  Absolut, det ÄR en nästan hopplös uppgift. men nån måste ju försöka göra det…..
  Och ”when the going gets tough, the tough gets going….” 😉
  Själv kämpar jag på i mitt lilla hörn av verkligheten, och, kom ihåg, droppen urholkar stenen, tillslut…. 😉

 65. ThomasJ

  Labbibia #64:
  ”Absolut, det ÄR en nästan hopplös uppgift. men nån måste ju försöka göra det….. ”
  Just det! NÅGON/nån/ vore nedranns^förton(*) tacksamt, trevligt och inte minst oerhört nyttigt (existensiellt) för vårt samhälle, att där deFacto satsades resurser på angelägna & akuta områden i stället för flummandet i/kring världshistoriens största & grövsta vetenskapliga bedrägeri!!!
  Mvh/TJ
  (*) ’förton’ är ett imaginärt, oändligt stort tal – hur stort bestäms av betraktaren, symbolen ’^’ betyder: upphöjt till. (FYI)

 66. ThomasJ # 65
  Napoleon Bonaparte lär ha sagt ungefär så här:
  ”Det är generalerna som får äran, men det är faktiskt fotsoldaterna som vinner slaget…..”
  ungefär så…M a o vi får kämpa  på, trots övermäktigt medialt motstånd! 🙂

 67. Labbibia #64
  >Själv kämpar jag på i mitt lilla hörn av verkligheten, och, kom ihåg, droppen urholkar stenen, tillslut….
  Justde,
  Det finns inget annat sätt än att gneta på.
  ”Nothing beats Perserveance”  (except cubic inhes 🙂 )
  ”Trägen vinner”
  Och ju fler som jobbar efter den linjen dess bättre.
  Vi har inte blivit begåvade med internet bara för att passivt läsa.
   

 68. Ann L-H

  ThomasJ – #61 Ja, hela Amenspektaklet var Algorskt välregistrerat, inte minst det att det inte fanns några möjligheter att ställa frågor efteråt. Idag har jag läst igenom mina anteckningar flera gånger och det råder sannerligen ingen tvekan om att SNFs generalsekreterare är en god lärjunge till M. Strong mfl. 
  Fy för den lede!
  Amen  
       
    

 69. Ingvar E # 67
  Och apropå det……
  Dn har gjort en undersökning om hur pass ”duktiga” våra politiker är att svara på medborgarnas mejl…….
  http://www.dn.se/sthlm/det-ar-sjalvklart-att-politiker-ska-svara