Varför så tyst i svenska media om förra fredagen i Bryssel?

images
Många på TCS har väl via webben eller utländska nyhetskällor noterat att ”EU:s Färdplan” mot år 2050 förra veckan punkterades genom Polens veto. Jag har letat runt, och finner bara två svenska notiser om detta, från FÖRE mötet, en på SR och en på Miljöaktuellt, där saker tros gå emot Hedegaard et consortes idéer. I utländska media finns det så mycket mer, bl.a. att flera andra öststater i EU nu stödjer Polens inställning.
Man börjar verkligen undra om censur och besläktat. Hade utfallet varit det motsatta hade det varit triumferande artiklar i alla stora dagstidningar, och förstanyheter i SVT och TV4, var så säker.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars Jonsson

  Mycket info idag Peter, bra. Jag tycker följande uttalande från Polens miljöminister är tänkvärt:
  ”We need to look for solutions we’ll actually be able to implement.”
  Ett politiskt beslut bör vara möjligt att genomföra, annars blir det en tom fras. Det återstå att se hur Tyskland löser sina energiproblem.

 2. John Silver

  ”The preponderance of the evidence points squarely to Gleick”
  http://wattsupwiththat.com/2012/03/14/professional-forensic-stylometric-analysis-of-the-fake-heartland-climate-strategy-memo-concludes-peter-gleick-is-the-likely-forger/

 3. ThomasJ

  Måhända av samma/liknande anledning till att nedan artikel/info (really scary!!) i cAGW-religionens tecken ävenledes ’lyser’ med sin frånvaro i svensk MSM…:
  http://www.theatlantic.com/technology/archive/2012/03/how-human-engineering-could-be-the-solution-to-climate-change/253981/
  Rashygien, oder? Brrrr, fy ph**n sickna idiotier!  🙁
  Mvh/TJ

 4. TheDailyPropheteer

  Postmodern journalistik i ett nötskal!
  En applåd för Polen som vågar stå på sig i en tid då sunt förnuft och logiskt tänkande är en riktig bristvara.
  Som polack boende i Sverige blir jag extra glad att mitt hemland gör åtminstone vissa saker rätt!!! Go Poland go!
   

 5. ThomasJ

  Undrar huruvida där föreligger ’samarbete’ mellan svensk ’public service’ och australisk dito…? Tycks iaf vara så:
  http://jennifermarohasy.com/2012/03/the-australian-broadcasting-corporation-two-questions-for-your-federal-parliamentarian/
  Mvh/TJ

 6. ThomasJ

  Dé é nog bra mycket värre än någon förnuftigt tänkande kan tro…:
  http://nofrakkingconsensus.com/2012/03/13/the-authoritarian-impulse-and-climate-change/
  Mvh/TJ

 7. Lennart Bengtsson

  Hej
  En orsak till ett mer förnuftigt beteende hos länder som Polen, Finland, Tjeckien etc är den långa erfarenheten att ha haft Sovjetunionen kring halsen. Detta har skärpt sinnet och förnuftet och utesluter med nödvändighet den sortens dåraktiga  beteende som  har drabbat  politikerna i flera länder i Västeuropa. Vi skall vara tacksamma för Polen som insisterar att leva i verkligheten.
  LennartB 

 8. ces

  Det här får vi inte heller se i svenska media:http://motls.blogspot.com/Czech president vetoes a biomethane bill

 9. Ingemar

  Peter S, din fråga:
  Varför så tyst i media?
  Nej, jag tror inte på någon konspiration (fast nu börjar det närma sig gränsen även för mig :-)). Jag tror att det är en kombination av flera faktorer: a) som journalist måste du skriva om något av de ämnen som stormedia (typ Ekot eller SvT) tar upp, annars faller din artikel platt till marken utan eko, b) som journalist måste du således ta upp saker som rör röd-gröna frågor eftersom de flesta stormedia-journalister har sin politiska hemvist där. Detta gäller även om du är en borgerlig journalist. c) Klimatfrågan och klimatpolitiken är död. Den må vara helt central i vetenskaplig och ekonomisk synvinkel. Men frågorna är inte centrala i stormedias diskurs. Science is settled och IPCC rules. Därför skriver man inte om det. d) Nyheten om Polens och andra öststaters obstruerande mot den centrala EU-maktens önskningar stämmer inte inte in i medias ”berättelse” om klimat- och energifrågan, eftersom man tutat i svenska folket att ”hållbar” energiproduktion är framtiden, och att EU rör sig med strömmen mot framtiden. e) Om du vill gynna din karriär som journalist så finns det egentligen inget val.

 10. bom

  Fingret i luften! Men det verkar som om det är torrt för hon känner tydligen inte stormen från öster?

 11. Slabadang

  Ingemar N!
  Lojalitet med kårandan och det interna grupptycket är en mycket starkare drivkraft än det journalistiska uppdraget. Det är bara när man är mest extremt ”pk” man vågar ta på sig ledartröjan. Journalister idag är rädda fega och osjälvständiga. Klimatfrågan blev en tsunami av auktoritetspudling inom kåren. Nu är de fastlåsta i den galna tunna de hoppat i och prestigen är det sista som släpper.

 12. Ingemar/Slabadang: Jag håller med er men vill lägga till följande.
  .
  Miljöjournalister och miljötjänstemän på länstyrelser och i miljödomstolar är rekryterade från miljörörelsen. Det är sådana personer som söker sådana tjänster och därför blir de överrepresenteraded där.
  .
  Det påverkar givetvis situationen. 

 13. Konspiration är väl kanske inte den rätta beskrivningen lika lite som den kommunistiska taktiken att infiltrera media och institutioner kan kallas en konspiration.
  Icke desto mindre är det en politisk agenda med odemokratiska/elitistiska tankefigurer som är pådrivande, inte en vetenskapligt bekräftad fara för mänskligheten som figurerar i bakgrunden. Och de är mäktiga.

 14. ThomasJ

  Ingvar E. #13: Rätt/fel definition på konspiration, oder…?  😉
  ”Icke desto mindre är det en politisk agenda med odemokratiska/ elitistiska tankefigurer som är pådrivande, inte en vetenskapligt bekräftad fara för mänskligheten som figurerar i bakgrunden. Och de är mäktiga.
  Rätt så bra definition, inkl. ’elitistiska’, tycker jag…
  Mvh/TJ

 15. ThomasJ

  Lars C. #12:
  ”Miljöjournalister och miljötjänstemän på länstyrelser och i miljödomstolar är rekryterade från miljörörelsen. Det är sådana personer som söker sådana tjänster och därför blir de överrepresenteraded där.
  .
  Det påverkar givetvis situationen.”
  Förhoppningsvis är du medveten över hur rätt du har i detta…!  😀
  Mvh/TJ

 16. ThomasJ #15
  Enligt wikipedia
  syftar på ett hemligt samarbete mellan en grupp individer med dunkelt, olagligt eller illasinnat syfte.
  Så vidare hemliga är ju inte aktörerna och inte heller målen.
  Det sker för öppen ridå.
  Joe Novas  Climate Coup – The Politics och Climate Coup – The Sience
  Visar ju allt i öppen dager. Bara att läsa

 17. ThomasJ

  Ingvar E. #16: Självklart läser jag JoNova, dagligen, stundligen t.o.m. [ibland iaf..].
  Du beskrev i #13 precis (nästan) det jag definierar varande en konspiration, djupt dold sådan med flertalet ’medverkande’ personer – typ: EU’s kommissionär för energi/miljö/klimat; Hedegaard, svenska centristerna + mp:isterna och, ej att förglömma; alla dessas s.k. lakejande ’handläggare’ -.
  ’Bezmenow:ismen’ är farligt aktuell och aktiv till >> 1000!  
  Arma Land!
  Mvh/TJ

 18. ThomasJ
  OK 🙂

 19. ThomasJ

  Varför är det så ini humhum tyst om Rio+20 och Agenda 21???
  Där – i juni 20-22, 2012 – ’kommer’ det att avtalas – Gud förbjude!!! – bra mycket mer/totalt samhällsomstörtande/-letala ’överenskommelser’ än vad någon över huvud taget har en blekaste aning om…
  Fråga Lena Ek etCons. i vad mån de öht. har läst avtalsförslaget… Luktar, rättare sagt stinker, megasjukt redan på avstånd…
  138x sidor ’avtal’, analys/kommentarer här:
  http://green-agenda.com/agenda21.html
  Mvh/TJ

 20. Håkan Bergman

  Hedegaards och kommisionens agerande i den här frågan är väl minst sagt märkligt, rentav obegripligt vid ett första påseende. Jag menar, ett så drastiskt förslag mitt i den värsta ekonomiska krisen i EU’s historia, till råga på allt i en församling där man vet att deltagarna har vetorätt? Tror nog efter lite funderande att det mest handlar om att visa upp lite dådkraft, ledarskap, you name it. Riskfritt, ta i så du kräks så kommer nån att stoppa det, så kan du skylla på dom. Conny et company känner väl att dom behöver nåt sånt, fjolåret var ju inte direkt lysande, Durban en gäspning, nå dom kanske hade tur med vädret, Hedegaard fick också lägga sig platt om skiffergas. Tänk att just Irland, Portugal, Spanien och Italien kan sparka igång sina ekonomier med öppningar för skiffergas. Bara dom stackars grekerna som inte verkar ha en sån möjlighet, men det kan å andra sidan bero på minst sagt snårig gränsdragning i östra Medelhavet. It’s the economy stupid!

 21. ThomasJ

  Håkan B. #20: Enligt nyligen ankommet ’newsletter’ ska kineserna kancellerat (avbeställt) flygplansorder (bl.a. Airbus 380) till ett värde av ~ 12 miljarder dolares (US). Ryska myndigheter ’jobbar’ på att begränsa siberiska överflygningsrätter för EU-flygbolag… Goodie Heedegard etCons…
  Starta upp ett europeisk riksrättsförfarande – NU!
  Mvh/TJ

 22. ThomasJ

  Nära på att ’glömma bort’: Gratulerar POLEN och övriga länder till ståndpunkterna/voteringarna i Bryssel i fredags!
  Ph**n om ’bara’ Finland kunde hänga på… Sverige is beyond any salvation, suck…
  Mvh/TJ

 23. Slabadang

  Japp! 🙂
  Kolla ögonen i kombination med teleprinterhastigheten på mumbojumbot Tim Flannery producerar här! 🙂 Den världsomspämmade organism han talar om… kan väl möljigtvis inte vara mycelen på de svampar han måste ha tuggat innan intervjun?
  http://www.youtube.com/watch?v=SeNDSeknn_c&feature=player_embedded
  Ja herre min skapare vilken rappakalja! :=