Candace Owens

Candace

Här är Candace Owens, en amerikansk journalist, författare, politisk kommentator och aktivist. Hon är född 1989 och är konservativ i sin politiska hållning. Så har det inte alltid varit utan snarare tvärtom, hon har varit liberal. Hon menar att hon gjorde en 180 graders vändning i sin politiska syn mer eller mindre över en natt och insåg att det var Liberalerna som var de faktiska rasisterna och trollen.

Hon skriver extremt många inlägg på Twitter och man kan säga att hon twittrar om dagsaktuella frågor och givetvis behöver man inte hålla med om allt för att ändå se att hon har goda poänger i annat. Eftersom jag har sett inlägg där hon ställer sig skeptisk i klimatfrågan gjorde jag lite sökning på Youtube och hittade denna panelshow om klimatet:

Rubriken är ”Climate Fear-Mongering: Why The Left Wants You To Think The World Is Burning” ungefärligt översatt till ”Klimatskräcksspridare: Varför vänstern vill att du ska tro att världen brinner”.

Jag ska varna för att speciellt en person skojar lite om Greta Thunberg men jag tyckte inte att det var så farligt och man måste få skämta ibland här i världen. Lägg märke till att det är ingen i panelen som kommer med någon kritik mot vetenskapen eller IPCC de tycker bara att skrämselpropagandan har gått för långt.

Jag lyfter fram just Candice i det här inlägget för att jag tror att hon kan bli stor inom politiken i USA och för att jag tycker att hon har vettiga åsikter för det mesta och då inte minst inom klimatfrågan.

Tänk om hon skulle kunna väljas som Republikanernas presidentkandidat och också blir vald. Ja frågan har varit uppe men det är knappt att hon klarar 35-års gränsen för att kunna bli president enlig Wikipedia så hon får nog vänta några år till innan det kan komma ifråga. Tanken att en 35-årig kvinna skulle kunna bli den första valda kvinnliga presidenten svindlar men hon är mycket vältalig och kunnig i det mesta hon uttalar sig om. Kanske skulle det kunna vara en vitamininjektion i USAs politik och något de skulle behöva istället för de gamla män vi såg i det senaste valet?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lennart Bengtsson

  Så längde de kan hävda sig mot Xi Jinping är det förstås alldeles utmärkt. Här är jag emellertid inte allt för optimistisk utan skulle nog föredra någon med Henry Kissingers intelligens, kunskap och erfarenhet.

 2. Staffan Lindström

  Som FDR sa: ”The only thing we have to fear is fear itself…” Managing the sheep, fear is good, fear works…(SL) FDR-citatet från hans installationstal 1933.

 3. Staffan Lindström

  1 Lennart B

  Skulle HK refurberas och bli republikanernas presidentkandidat 2024, skulle han tillträda vid den späda åldern av 101 2/3 år 20 jan 2025….(Lätt åldersapproximering gjord)… 😉 Håller mer på Candace….

 4. Staffan Lindström

  3 Staffan L

  Så dum jag är, Henry Kissinger kan ju som varande född i Fürth i Franken i norra Bayern INTE bli USA:s president…..

 5. Lars Thorén

  # 1 Henry Kissinger intelligent? Kunskap? Erfarenhet?
  Har du aldrig hört talas om Theranos?

 6. Lasse

  ”Klimatet drabbar svarta kvinnor mer” AOC
  ”Fear sells” CNN

  Det var en välgörande nykter inställning i panelen och de hade flera komiska citat som klargjorde frågans hysteriska framtoning. Tack Lena.

  BTW-OT är du inte förbryllad över Arktis isvolymredovisning som ändrades drastiskt den 7 december.
  Ett sätt att få rätt?
  http://polarportal.dk/havis-og-isbjerge/havisens-tykkelse-og-volumen/
  https://realclimatescience.com/2021/12/rapidly-disappearing-arctic-ice/

 7. Lena Krantz

  Lasse
  Jo det är jag och har skickat ett mail till dem. De skriver en del om saken på Twitter men jag tycker inte att det ser ut som de skriver. De ska komma med klargörande artikel svarade de men den har inte kommit än.

 8. Lennart Bengtsson

  Jag tänkte på någon med HK:s intelligens, kunskap och förmåga. Inte på HK som är alldeles för senior i dag. Det finns säkert fortfarande folk av hans kaliber i USA. Däremot tror jag väl inte att någon twittrande amerikansk flickjänta kan imponera på Xi Jinping.
  Jag tror inte många i väst förstår hur långt Kina har avancerat och fortsätter att göra detta i allt snabbare takt. Väst, är jag rädd, är på väg att hamna på den övergivna kartan

 9. Peter Svensson

  Jag gillar också Candace Owens. Har följt henne ganska länge – inte så mycket för hennes inställning i klimatfrågan utan mer för de allmänna politiska frågorna med genusteori, identitetspolitik, åsiktskorridorer, censur av oliktänkande och annat som kommer från det så kallade vänsterliberala blocket. Candance Owens är väldigt snabbtänkt och skicklig på att formulera sig och uttrycka sig i debatter och jag är ganska säker på att hon kommer att bli en ledande politiker i USA. Presidentposten får hon nog vänta på ett tag till men helt klart är hon en framtida kandidat.

 10. Staffan Lindström

  6 Lasse

  Another December 7th that will live in infamy….

  Hade en tidningsbudskollega som kunnat bli USA:s president eftersom han var född i Riverside, NYC!
  (1919)

 11. Lena Krantz

  Lennart Bengtsson
  Alltså hon är 32 år. Dessutom twittrar många för att väcka opinion, inte för att det är kul

 12. Lena Krantz

  Peter Svensson
  Jag har också följt henne hyfsat länge och håller helt med dig i allt du skriver.

 13. Ann Löfving-Henriksson

  Lena, tack för att Du uppmärksammade denna unga pigga debattör. Sådana fritänkare, som hon tycks vara kan behövas lite här och var.

 14. Lennart B #8,

  Jag håller med om att Xi Jinping är en stor fara för frihet och demokrati. Han tror inte på sådant tjafs, vare sig inom Kina eller i världen i övrigt. Han är smart och jobbar långsiktigt. Och tyvärr har vi få politiker i Väst som kan matcha honom.

  Mer om detta i morgondagens inlägg. ..

 15. LeifR

  #14
  Nä, smarthet och långsiktighet är inget som premieras i den svenska politiken i vart fall, snarare ett säkert sätt att diskvalificera sig från valbar plats.

 16. stig morling

  Bästa kloka kvinnor och män! Det är dessvärre alltför ofta som en aningslös beundran för de auktoritära ledarna i öst får en tragisk klang i den svenska lilla (ank-)dammen. Minns först Mao-kulten, som för en del släppte först 1989 med den ”Himmelska Fridens Torg”, och alla ”sovjetkramare” som ville stoppa en sanningsbok om kommunismens härjningar. Ja, åtminstone ett parti ser ju fram mot en världsdiktatur som skall rädda klimatet!
  Uttrycket ”Sancta Simplissitas” i transformerad form, är således relevant men inte som en Helig Enfald utan en gränslös dumhet!

 17. Jag har följt Candace Owens några år. Alltid spännande att läsa hennes twittrande. Verkligen en frisk fläkt.

 18. Lena Krantz

  Daniel Wiklund
  Ja absolut. Hur mycket påverkan och hur mycket involverad hon kommer att bli i politiken återstår att se men jag tror att hon väcker en hel del opinion på flera olika sätt.

 19. Lars-Eric Bjerke

  Candace Owens säger också i sina tal att all abort är mord och att det inte behövs någon statlig välfärd. Var och en kan klara sig själv och Donald Trump är grymt bra.

 20. Anders Halfwordson

  CO 32 år; det var också Henry Kissinger en gång

 21. #19 Lars-Eric Bjerke, en bra kommentar. Vi kan väl ändå inte höja till skyarna nån bara för att nån är med oss i vår hjärtefråga. For president! Resten, nästan allt, har betydelse innan vi sätter på lagerkransen. Eller hur tänker ni andra? Tänker jag fel?