Brittiska Met Office ger oss den roligaste bilden i hela klimatdebatten

Piltavla
Gästinlägg av Ove Lilljequist
Lagom tillbaka från den regnigaste semesterveckan i London i mannaminne inkom Anthony Watts rapport, att UK Meteorological Office än en gång gjort bort sig med sina förutsägelser om vädret. För några år sedan spådde UK Met Office en ”barbecue summer”, som blev den regnigaste i modern tid.
Den 12 mars 2012 spådde Met Office officiellt svår torka och vattenbrist under de kommande månaderna, och gjorde en plakatkampanj för att uppmana befolkningen att spara vatten.
Den 30 april meddelade annars starkt klimattillvända BBC, att månaden april varit den regnigaste på 100 år! En påpasslig fotograf tog en bild av en av de bussar som vi själva såg i den regniga London-trafiken, och som väl torde vara det roligaste inlägget i dagens klimatdebatt.
Buss
För den visar kompetensen av de vetenskapare, som har HRH Prince Charles som högste beskyddare, och som arbetar med stöd av The Royal Society under Sir Paul Nurse för att övertyga oss att världens undergång är nära. Och att vår enda räddning är att beskatta den harmlösa koldixoiden så att vår ekonomiska aktivitet avstannar.
Dessbättre tror inte alla längre på sådana vetenskapsmän.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingemar Nordin

  Metoffice har en lång tradition av missledande flermånadersprognoser.

  De är ett skämt i den Brittiska allmänhetens ögon. Problemet är att kommuner och län tar dessa prognoser på allvar och gör misstag i sina förberedelser. Allvarligaste misstaget var kanske MetOffice felprognos om en mild vinter 2010/11:

  https://www.klimatupplysningen.se/2010/12/19/met-office-har-misslett-den-brittiska-allmanheten/

 2. bom

  Nå detta påminner väl i viss mån om vårt eget SMHI? Dom har väl inte en lika gigantisk superdator som Met Office men kommuner och Länsstyrelser i Sverige jobbar väl också som små flitiga bävrar för att ”rädda” oss från det farliga klimathotet? Det aktuella Slussenbygget är ju ett färskt exempel.

 3. Thomas

  Här en rätt rolig bild också. Bil med inbyggd motionscykel:
  http://gizmodo.com/5903102/who-needs-a-bike-when-your-suv-has-a-built+in-exercise-machine/

 4. Jan

  Dags för våra journalister att granska varför MET så ofta missar grovt i sina prognoser och frågasätta om MET verkligen kan så mycket som de påstår.

 5. tveksam

  Och Thomas kommer med ”Titta här borta”.
  Vad har cykeln med MET office att göra? Eller felaktiga prognoser?
  Patetisk att inte ens kunna börja med en ”OT”.

 6. Pelle L

  Ove / Jonny
   
  passar det att komplettera med en länk till Anthony Watts’ blogginlägg här?
  http://wattsupwiththat.com/2012/04/30/met-office-april-forecast-drought-impacts-in-the-coming-months-are-virtually-inevitable/
   
  (Tidigare tipsad om av Börje S.)

 7. Karl-Oskar

  Jag undrar om man kan göra ett avdrag i deklarationen för utebliven värme? Efter att ha betalt tusentals kronor i klimatskatter borde man ju ha rätt till ett avdrag nu när den utlovade värmen har uteblivet.

 8. Janne

  BBC visade nu i kväll ett nyinsatt program där man förklarade situationen i England med torkan.
  Enligt programmet är problemet att de har haft två efter varandra väldigt torra vintrar och det har lett till att grundvattennivån är extremt låg i år. Det gäller i första hand södra halvan av UK. Senast man var i samma situation var 1976 men nu är det lite värre. Även om man nu fått mycket nederbörd så menar man att vårens växtlighet kommer att suga upp det mesta av nederbörden och väldigt lite kommer att nå grundvattnet. Man sa att grundvattennivån är 30% lägre än normalt och oron för en till torr vinter var stor då situationen skulle bli katastrofal.
  En person från MetOffice sa att det berodde på klimatförändringarna att de senaste vintrarna varit så torra, detta på grund av förändrade jetströmmar. Inget nämndes om orsaken till klimatförändringarna.
  En annan sak som togs upp i programmet var de stora problemen man har i engelska storstäder med sina vattenledningar, stora delar av Londons vattenledningar är från mitten av 1800-talet! och det läcker som ett såll. Man uppskattar att runt 25% av tillfört vatten försvinner på väg till förbrukarna. Folket är upprörda över att nu inte få vattna i sina trädgårdar samtidigt som gatan utanför är översvämmad på grund av en brusten vattenledning.
  Vattenförsörjningen är privatiserad i England och företagen lägger inga stora pengar på reparationer, däremot har man utanför London byggt en stor avsaltningsanläggning. Investerarna lägger hellre pengarna på nybyggnation (något som syns) än att gräva ner pengarna i reparationer under marken.

 9. guy

  Jag tycker Thomas bild var festlig. Tyvärr har journalisten missat poängen. Det var ju helt klart fråga om en trampbil.

 10. Håkan Bergman

  Met Office fick iallafall till historiens viktigaste väderprognos inför D Day, för dom tyska meteorologerna gick det, som bekant, lite sämre.

 11. Slabadang

  Met office är ett skämt … men det här får en att le än mer!
  Läs utskriften från rätten där M Manns e.mails begärs ut enligt FOIA.
  http://wattsupwiththat.com/2012/05/02/court-fight-manns-lawyer-and-uva-counsel-vs-ati/#more-62524
  M Mann avslöjad in till ryggmärgen för ryggrad har han bevisligen ingen!
  Att ”concerned scientist” åker med på köpet gör absolut ingenting. Med känsla för rätt och fel så är jag stolt att associera mig med rätt sida om CAGWfronten. De med mod och heder slåss mot dem utan
  Varför ska man rewpektera Mann som forskare närdet inte går att respekterra honom som människa. Hela karln är en patetisk blandning av hal ål och Bagdad Bob och dansar Kottajärvipolka.

 12. pekke

  OT !
  Hoten mot Australienska klimatforskare fanns bara i forskarnas fantasivärld när man gick i genom all typ av meddelande till dessa !
  http://wattsupwiththat.com/2012/05/02/breaking-death-threats-against-australian-climate-scientists-turn-out-to-be-nothing-but-hype-and-hot-air/
  http://www.australianclimatemadness.com/2012/05/anu-death-threat-claims-debunked-the-australian/
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100155441/lying-climate-scientists-lie-again-about-death-threats-this-time/

 13. Thomas

  Slabadang #11 Här ett annat inlägg om en annan FOIA:
  http://foiacouncil.dls.virginia.gov/ops/10/AO_04_10.htm

 14. Slabadang

  Thomas!
  Och?