Besvikelse i Göteborg

Marek tipsar om en artikel i dagens Göteborgs-Posten. Uppenbarligen blev inte gårdagsmanifestationen Earth Hour riktigt som vissa göteborgare hade önskat. Ida Tengdahl och Andrea Persson, två lärare som gått miljöprogrammet på gymnasiet, stod och väntade på att Götaplatsen skulle mörkläggas. Tji fick de dock.
När klockan slog 20.30 hände absolut ingenting. Stadsteatern som fanns med på listan lyste lika mycket som innan klockslaget, så även Poseidon och Konserthuset. Konstmuseet var redan släckt sedan tidigare. Det enda som hände var att gatubelysningen längs Avenyn slogs av.
”Alla som hade riggat sin kameror runt Poseidon blev bestulna på det magiska ögonblicket. Inklusive Göteborg & Co egen fotograf”, skriver GP.
Sen när har det blivit magiskt att släcka lampan?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Björn

  Svenska folket ville inte vara med och leka följa Jonn i släckalampanjippot. Endast kanske någon procent av befolkningen var leksugna. Hade annars varit intressant och se hur elnätet hade klarat en 50 procentig nedsläckning eller mer.

 2. Thomas

  ”Sen när har det blivit magiskt att släcka lampan?”
  Sen man uppfann biografen?

 3. Veiron

  Kunde inte fotograferna ha mixtrat med kameran och photoshoppat?  Ansvariga konsulter hade kunnat ge några tusenlappar av sina miljoner för att göra det. Nää, det där sköttes dåligt!
  Canberra:
  http://global-warming.accuweather.com/Picture%201-thumb.png

 4. Den ringa anslutningen till lampsläckningsjoíppot ska kanske uppfattas som en protest mot den rådande koldioxidhysterin och är i så fall något som vettiga människor har anledning att glädja síg åt åt.

 5. Maggie. Var det något olämpligt i mitt inlägg som försvann?

 6. Iven

  Fel Thomas! Det var inte någon lampa som släcktes, när biografen uppfanns. Då kallades projektorn ”Laterna Magica”.
  Det var den magiska lampan som projicerade bilder på en vit duk, som var magisk, och den släktes först, när filmen var slut.

 7. Magnus: Hittar inget inlägg, varken i modereringskön eller spammen. Märkligt… Har tyvärr varit borta från bloggen större delen av dagen. Har ett riktigt liv också. 😉

 8. Ingemar

  Idag (30/3) skriver Corren att det var lägre elförbrukning mellan 20.30 och 21.30 på fredagen än under Earth Hour på lördagen i Linköping På fredagen minskade elförbrukningen med 10, 9 megawatt.  På lördagen endast med 9.1 megawatt. Tydligen är det mer populärt att släcka på fredagar än på lördagar, vad nu det kan bero på.
  Nej, det här var ingen lyckad manifestation, trots att kommunen och dess elbolag gjorde vad den trodde var politiskt korrekt.

 9. danne

  tydligen var Arlas kampanj med svarta mjölkpaket ett fiasko också. De får destruera (är det rätt ord) ovanligt mycket mjölk nu!