Återvunna fredagsfunderingar

null hypothesis
Ovanstående cartoon från http://xkcd.com/ sammanfattar väl mycket av klimatdebatten och klimatvetenskapen på senare år. Får mig att också associera till vissa kommentarer på TCS, inlägg på UI, och parhästarna Rockström och Wijkman.
Själv är jag på resande fot, så det blir inte så mycket mer djupsinnigheter än detta tidigare preparerade utkast.
Det var länge sedan vi hade några icke könsneutrala skämt här – Du får väl censurera mig, Maggie om det går för långt 😉  WulffMorgenthaler är en utmärkt källa till sådana – de flesta vågar man dock inte kopiera in här… (klicka för större bilder)
0206WULFF 1208589l
1d8fe6d
Men så här på fredagen, undrar ni kanske om er livssituation och ert jobb. Skänk en tanke till dem som har det värre…
1d0c47
1d0c57
1d0c66
1d0c76
1d0c86
1d0c951

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingemar

  Aha! Det är alltså så det ser ut inuti de fina automaterna. Jag trodde faktiskt att det var liiite mer high-tech 🙂

 2. Hahahaha……….
  Gillade faktiskt Wulffmorgenthaler bäst!
  Härligt politiskt inkorrekt!
  När jag läste på gymnasiet fick vi på ett svenskaprov en fråga om vad damer sysslade med på en syjunta. Politiskt korrekt, och mån om betyget som jag var, så skrev jag ju naturligtvis INTE att de sysslade med att skvallra.
  Vilket alltså var det rätta svaret för att få poäng… 😀
  Gammal men god historia:
  ”Vem ska vi skvallra om idag, sa en av damerna på syjuntan, ”alla är ju här”!

 3. Apropå män och kvinnor: Såg en bit av en rolig serie på TV härom kvällen – ”Bored to Death”. Ett par ”konstnärer” i NY, en tecknare och en författare, sitter desillusionerade på fiket och beklagar sig över att flickvännerna har, eller snart kommer att, lämna dem:
   
  ”Orsaken till att de föll för oss var ju att vi var konstnärer. Sen, när verkligheten kommer ifatt – nämligen inga pengar och ingen framtid – då sticker de…”
   
  Jag tyckte att den dialogen var både rolig och sa en hel del om livet, relationer, män och kvinnor. Bra manus.

 4. Och apropå Bayraren som inmundigar en bayer…….
  Visst är det konstigt att nästan ALLT som är gott, är onyttigt?
  Och nu vill jag inte höra några svepskäl, och argument som att ” i måttlig mängd är det inte…… osv….” 😛

 5. Lejeune

  OT, så här på fredag em., men Tim Ball är läsvärd:
   
  http://drtimball.com/2011/corruption-of-climate-science-has-created-30-lost-years/

 6. Slabadang

  Peter S! 🙂
  Jag fattar inte hur du bär dig åt. Så här bra roliga bilder som du lyckas hitta borde man sett i andra sammanhang på nätet. Hur du lyckas hitta så många bra med så pass liten spridning är för mig en gåta. Jag ser alltid fram emot ditt ”fredagsroliga”. 🙂 Keep it up!
  Jag måste erkänna min politiskt inkorrekta böjelse för könsrelaterade skämt för det är ganska jämnställt då inget av könen brukar beskrivas i bästa dager och skämten följer faktisk utvecklingen.Alla(?) förstår ju att det är karikatyrer det handlar om en sorts varm hatkärlek till varandra när vi visar både våra bästa och sämsta sidor. Nu är mannen helt okey att framställa som totalkorkad i reklamfilmer men inte kvinnor …. det bjuder vi gärna på??! 🙂

 7. Slabadang

  Lejune!
  Det är inte svårt att ha symati och förståelse för Tim Balls förtvivlan. Han ser hur hela hans klimatvetenskap raserats till oigenkännerlighet. Han är en vad man kallar en genuin moralisk vinnare.

 8. Bertel

  Peter S.
  Fredagen räddad och utöver alla andra som gillar dina helt sjukligt roliga inslag, så har du en liten ”fanclub” hemma hos oss, eftersom frugan gillar dina fredagskollage lika skarpt som jag. 
  Världsklass.    🙂

 9. Bertel

  Lejune # 5
  Tack för länken som åter beskriver hur ”fel ute” en stor del av klimatvetenskap befinner sig.
  Slabadang # 7
  Endast medhåll och man kan bara gissa hur han personligen känner sig i detta vansinne.

 10. ThomasJ

  Här en som bör fundera veckans samtliga sju dagar… 😉
  http://www.regeringen.se/sb/d/14755/a/167980
  Mvh/TJ

 11. Bertel

  ThomasJ # 10
  Först tack för länken och sedan ett högst personlig tolkning(konsekvensanalys) ang att sot skall ingå i sk takdirektiv. Där ”rök” möjligheten till vedeldning och/eller ved(för eldning)kommer att beläggas med sotskatt. 

 12. Peter Stilbs

  Tack alla skämtare. Sitter nu på en dödstråkig Terminal 1 på CDG utanför Paris. Bara en Starbucks med Öl – och ”taxfree” för flytande varor missade jag – den var INNAN säkerhetskontrollen. Skulle ha stannat längre i stan. Men man vet ju aldrig. Många andra svenskar härockså, alldeles för tidigt. Det var långt över 25C i dag, vad jag kan bedöma. Tornsvalorna cirklade i skyn. DEn 20 maj brukar de dyka upp i Stockholm.

 13. Bertel

  Peter S. # 12
  +10 i vid stugan(Dala-floda, Gagnef,s kommun), med andra ord, har dina leder haft en mer behaglig tillvaro, men snart skall vedbastun på och jag har inte missat vår statliga ”taxfree” försäljning.
  Har tom importerad godis(flytande) från Finland, i form av ”lång drink”(lonkero) och upphängd(placerad vid taknivån när man påbörjar uppvärmingen)nakkimakkara(knackkorv) i bastun(som avnjutes efter bastubad på bastualtanen)  gör att  tom stela leder upplever utebliven vårvärmen med behag.   🙂
    

 14. Rosenhane

  Tack Peter för upplysningen om tornsvalorna, dessa intressanta seglare.
  Men om dom inte dyker upp den 20:de maj beror det på säkert på klimatförändringarna och då ska jag skvallra för UI att dina prognoser inte är att lita på! 😉

 15. Rosenhane

  En annan fredagsfundering.
   
  Många här frekventerar ju Newsmill och jag undrar:
   
  Varför är millningsfunktionen aktiverad efter vissa artiklar och stum, alltså ur funktion och bara nollad efter andra?
   
  Någon som kan förklara?

 16. Rosenhane

  När vi ändå är inne på OT,
   
   
  Ahrvid Engholm
   
  Kan du ge ett referat om vad den märkliga tilldragelsen på Timbro igår handlade om?
   
  Kan väl ändå ha ett visst intresse här….
   
   

 17. Rosenhane
  Jag tror att författaren till artikeln kan bestämma själv om det skall vara möjligt att milla eller inte

 18. Peter Stilbs

  Låter fint Bertel #13 – och Rosenhane #14  – jag har följt Tornsvalorna i många år, och det slår inte fel att man ser de första mycket nära den 20.5 i Stockholm – det rör sig inte om många dagar fel – kanske 2. Det verkar som de kommer vare sig det är busväder eller inte.
  Åter från Paris nu – där blommade kastanjerna och det var utmärkt väder – verkade mulna nu på kvällen. Trodde inte vi skulle komma iväg i tid. En passagerare hade checkat in men kom inte till boarding – hade han haft bagage incheckat hade det behövt lastas av.  Verkade som passageraren kom till slut – eller så var det inget incheckat.
  Sörjer fortfarande mina saknade flaskor …
  Fascinerande varelser Tornsvalorna. Deras närmaste släkting Nattskärran är också en märklig uppenbarelse, särskilt på nära håll på tidig natt, de kretsar runt en med ljudlösa vingar, för att locka en bort från boet, vad det tycks.

 19. Rosenhane

  Peter
   
  Här kommer ornitorlogernas signaturmelodi 😉
  YouTube – Povel Ramel – Småfoglarne
   
  Återkommer gärna till dig i ornitologiska sammanhang. Jag är dock blott en glad amatör.

 20. Rosenhane

  Ingvar Engelbrecht#17
   
  Alltså godtycklig censur även där….

 21. Bertel

  Peter S # 18
  En country(från dalarna)hälsning, ifall ensamhet(hemlängtan?) gör sig påmind, trots tornsvalornas flyktiga toner i din närhet.   🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=ceYjg1dy-h0&feature=related
  PS. I går flög en trana svepande över tomten och kort därefter upplevde vi en lågflygande korp där vindslagen hördes tydligt och
  i morse 05.00(vid åldersrelaterad uttömning av vätska) ingav gärdsmyg, taltrast, bofink, svartvit flugsnappare, rödhake, lövsångare, koltrast, entita, björktrast en gratiskonsert av världklass. DS    🙂
     

 22. Bertel

  Peter S. # 12
  Sk. Finsk perspektiv gällande säkerhetskontroller(lärdom för de oinvigda).
  Se till att ha med dig ”vätska”, eftersom kontrollen kan bli långvarig och tiden därefter långtråkig utan vätsketillförsel(inom rimliga? mängder förstås).   🙂 

 23. ThomasJ

  Detta kan man oxo ta sig en fre…erhm.. lördagsfunderare om/över:
  http://nofrakkingconsensus.com/2011/05/06/slivers-of-the-nobel-pie/
  Mvh från solig Bästkust!
  /TJ

 24. tty

  ThomasJ #23
   
  Intressant. Jag känner flera personer som tjänstgjort i FN-styrkor före 1988. Jag ska tipsa dem om att de tydligen kan kalla sig nobelpristagare i sina CV.