Anders Wijkman ute på mera bus

Wijkman Folket

Anders Wijkman har börjat busa igen. I tidningen Folket angriper han ånyo undertecknad och Föreningen Svenskt Landskapsskydd i de gamla vanliga termerna om att ”klimatförnekare stoppar vindkraft”. Det verkar börja bli svårt att hitta på nya etiketter att klistra på debattmotståndarna. NIMBY:s, kärnkraftskramare och klimatförnekare det är alla som inte vill störas av vindkraft vid sin bostad, eller som inte ser vindkraft som ett potent energisystem. Det verkar därför som om han har börjat damma av lite gamla artiklar från i somras som ny dyker upp igen. Sannolikt har han känt sig tvingad i sin roll som styrelsemedlem i Svensk Vindkraftförening att motivera varför han blev invald. Dessvärre går det inte särskilt bra denna gång heller. Svar på tal direkt.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan

  Enligt tidningen Lantbrukets affärer äger Anders Wijkman tillsammans med Bertil Torekull ett av de 5 verken på Åkesdals gård i i Gärds Köpinge, enligt artikeln har de en ganska optimistisk avskrivningsplan på 27 år.

  Verken är snart 8 år gamla och ett problem enligt artikeln är att försäkringsbolagen inte tecknar maskinförsäkring på så gamla verk, tex ett växellådshaveri skulle kosta ägarna 750 000.

  En kalkyl baserat på statistiken i Vindstat.nu visar att den totala vinsten under dessa år landat på ca 3 miljoner där elcertifikaten står för hela vinsten. Om 7,5 år upphör elcerten för Wijkmans snurra som enligt avskrivningsplanen skall fungera i ytterligare 12 år.

  Wijkman skriver:
  ”En viktig förutsättning är dock att utbyggnaden så mycket som möjligt sker via lokalt delägande”

  Nu skall tydligen de omkringboende inte bara få sin närmiljö förstörd, de skall också dras in som finansiärer av riskfyllda vindkraftsprojekt.

 2. Ingemar Nordin

  Bara en liten notis angående Wijkmans debattteknik i klimatfrågan:

  ”Låt oss först slå fast: Klimatförändringen är ett faktum. 2010 blev ett av de tre varmaste åren som hittills har uppmätts. En allt större frekvens av extrema väderhändelser ­ som förra årets torka och bränder i Ryssland och översvämningarna i Pakistan ­ är en trolig konsekvens. Allvarliga störningar i livsmedelsproduktionen en annan. För att undvika katastrofala konsekvenser måste vi agera nu.”

  Här återkommer den dubbeltydiga termen ”klimatförändringen”. Här staplas vetenskaplig grundlösa påståenden om extremväder i allmänhet, om Ryssland och Pakistan, och om livsmedelsproduktionen. Samt den vanliga klychan ”vi måste agera nu”.

  Ack ja, vi har sett retoriken och lögnerna till leda nu.

 3. ThomasJ

  Håkan #1: Stort tack för den infon! 🙂
  Ifall du har mer, detaljerade, infos över ’vilka & vem’ som har direkta o/e
  indirekta intressen i vkv-projekt o/e existerande anläggningar, o/e annan relevant info med bäring mot vkv-vansinnets/-maffians agerande, så please, vänligen kundgör dessa här på TCS. Tack på förhand.

  Ifall du önskar hålla dina info anonyma kan du med förtroende sända dessa direkt till mig: tjtthomasj(at)gmail.com. Mitt norrländska hedersord att anonymitetens bevarande är härmed – med TCS’s publicering – given.

  Tack på förhand för engagemang!

  Mvh/TJ

 4. Jan E M

  Svaret som du gav Jonny stärkte Wijkmans påstående ”Låt inte klimatförnekare stoppa vindkraft”

 5. Bim

  Jan Björklund levererade en ny förklaring till att alla klimatnördar blir doktorer. Citat: ”Om det blir en övernskommelse om att stärka klimatet, så skall vi så klart vara med.”
   Då behövs naturligtvis en arme av doktorer. Bäst då med homeopater.  Vetenskapen har inte med klimatet att göra. 

 6. Anders Wijkman, är det vindkraftsföretagens svar på Bagdad Bob?

 7. Labbibia

  Tack Jonny

  Wijkman talar i egen sak, och hans trovärdighet i frågan blir följdaktligen obefintlig!

  Bara ytterligare en lobbyist i mängden!

 8. Svempa

  Anders Wijkman är svar på finansvärlden Bernie Madoff. Att han dessutom företräder vindkraftsindustrin är ju inte så konstigt som han vevat runt mellan olika politiska partier, moderaterna, folkpartier, kristdemokraterna, miljöpartiets stormtrupper.

  Kanske är det endast en felläsning från hans sida. Han ville inte ha utsläppsrätter utan insläppsrätter. Dvs. rätten att bli VIP insläppt överallt.  

 9. Svempa

  Träffade nyligen en person på högre position i vårdsvängen som stött på Wijkman på en konferens och önskade engagera honom i en viss fråga. Wijkman gav då personen i fråga en nedlåtande blick –  sa ”Vet du inte vem jag är” – vände på klacken och fortsatte sin  enmansprocession.

 10. Slabadang

  Wijkman!

  Först Johnny… jag älskar tonen i din replik utifrån ett tydligt sakligt överläge. Enkla raka kontrollerbara solklarheter som motvikt till Wijkmans oärliga babbel i egen sak.
  Debatten har kokat ner till dess vitala sanningar och där har Wijkman inte en enda poäng att ta hem.Snyggt jobbat!!
  Demokratin behöver fler som du.

 11. Mr. G.

  Så fungerar en äkta ”Klimatkleptokrat”!

 12. Ann L-H

  # 5 – att ”stärka klimatet” bör väl innebära mer vatten i alla dess former och därmed varmare?

 13. Håkan

  Norsk intervju av Anders Wijkman.
   
  http://www.youtube.com/watch?v=vXyfVJk4zWs

 14. bom

  Wijkman har lyft skattepengar hela livet och verkar numera ganska trött. Inte underligt att han vill sälja sitt VKV till de omkringboende. Risken för ett växellådshaveri är nu efter åtta år monumental. Det vore mycket intressant att få lyssna på de lagren med ett stetoskop. Jag gissar att lagerbanorna är gropiga och bullret öronbedövande vid det här laget. Det finns inte ett försäkringsbolag i världen som skulle  ta risken för ett åtta år gammalt danskt VKV. Att det skulle producera i ytterligare 19 år är ett fräckt kalkylbedrägeri och helt orealistiskt. Någon som är förvånad över den hätska och ångestfyllda tonen i utgjutelserna?   

 15. Peter Stilbs

  Bim #5 – noterade i går i LTH:s alumnitidskrift att vår kära miljöminister Ek blev hedersdoktor tidigare i år vid skolan – ack ja – behöver man kunna något alls nuförtiden ?  Jag skäms för mitt gamla lärosäte,

 16. Slabadang

  Bom!

  Här har du en bild på Wijkmans luftaffärer!

  http://arbtalk.co.uk/forum/newreply.php?do=newreply&p=585408

 17. Slabadang

  Sorry fel länk.

  http://arbtalk.co.uk/forum/general-chat/37245-tad-windy-ardrossan.html

 18. bom

  Going down in flames indeed! Du tror alltså att han har brandförsäkring? 😉
   

 19. Bim

  Ann L H # 12

  Ann! Du har rätt. 
  Björklund är mycket smartare än vad jag först fattade. Klart vi skall ha ett starkt klimat. Varmt och fuktigt som på Seychellerna. Han heter väl inte Björklund för ro skull. Suktar efter vatten stup i ”kva tten” 😀
                                                       r

 20. Bim

  Och jag som hade  placerat r et precis nedanför där det skulle vara. Datorer, kan de ingenting?

 21. Bim

  Peter Stilbs # 15

  Du behöver inte skämmas för vad andra hittar på.
  Själv kör jag med en vanlig toppluva, men det är klart, lite skäms jag för mitt säte också, men det beror ju på att jag blivit gammal. Kör med tajta jeans som ett extra stöd så syns det inte annat än i mitt rodnande ansikte. 😀