Alf Svensson i dagens JP

I dagens Jönköpings-Posten finns en klok debattartikel av f.d. kd-ledaren Alf Svensson.

2010-02-05-JP

(Tips: Erik P)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan S

  My Hero!

 2. Micke Johnsson

  Jag tycker det är märkligt att vissa”hellörade”(skånska för troende)inte har gått på bluffen?

 3. Micke Johnsson

  Maggie!

  Känns som du är på G med skrivandet idag! Konstigt du inte har reklam på denna sida! Ingen som vågar än…det lossnar snart.Har du någon koll på hur många besökare /dag du/ni har?

 4. István

  Det är för väl att Alf blev framkryssad före helfälsta vaddetnuvarhonhette donnan till EU parlamentet.
  Reklam låter bra. Kanske WWF vill komma in med polar-nallar på denna sajt?

 5. Anders Mohlin

  Alf Svensson sitter på behagligt (?) avstånd (Bryssel) från den svenska inrikespolitiken. Är det därför han kan torgföra en sådan uppfattning? Eller är det upptakten till en profilering från KDs sida? I vilket fall som helst: Hurra för några kloka ord från politikerhåll. När kan vi vänta att nästa man/kvinna vågar framträda?
  PS. István #4: Donnan heter Ella Bolin, tror jag. Hon lär ha lämnat politiken i besvikelse över att inte komma till EUs smörgåsbord.

 6. Urban

  Finurlig, hederlig och erfaren man som vågar stå för sina synpunkter.

 7. Bo

  István #4:
  Den bortkryssade klimat-donnan & make kör för övrigt runt i stora Amerikanska pick-up:er.
  Säkert Etanolkonverterade för klimatets skull.
  LOL…

 8. Halleluja!
  Det var inte många kristna värderingar i den där teknikoptimismen och auktoritetsföraktet. I Bryssel så har han väl kommit i kontakt med något som man aldrig möter i Sverige: avvikande åsikter. Han har tydligen blivit omvänd på gamla dar (der) Affe!
  Hade han talat ut så här innan vindarna vände kapporna, så hade han varit värd ännu mer respekt.

 9. Tack för artikeln. Hade tänkt (taktik)-rösta på kd ändå, och Lars Gustafssons ställningstagande avgjorde saken. Det verkar som att det blivit politiskt korrekt att kritisera klimatdoktrinerna nu – bättre sent än aldrig. Kanske känner kd även av konkurrensen från den fundamentalistiska klimatreligionen. Vore trevligt om det togs med i partiprogrammet, det borde ge betydligt fler nya röster än det förlorar gamla.

 10. ThomasJ

  Ingemar Vänerlöv (KD) från V:a Götalands läns norra, plats 193 i riksdagen, har verkat/’värkat’ för en sansad/klok debattnivå i ’klimatfrågan’ – bl.a. genom motion o medarrangör till seminariet i riksdagshuset 13/5/09. Han är mer än hyfsat insatt i meteorlogi.
  Tyvärr har hans verkande/’värkande’ stött på ’PK-patrull’ inom partiet [så enligt ’viskningarna’ – obekräftat] och Svenssons inlägg  i JP kan tydas till en tillnyktring inom partiet – vore iaf. väldans positivt. 🙂

  Mvh/TJ

 11. Joakim

  Nja Passa er för KD. Valöftet om sänkt bensinskatt försvann direkt efter regeringsinträdet och blev höjd skatt istället. 
  Så jag litar inte på KD denna gång. 
  Men det är klart att denna regering är inte bra men alternativet är det sämsta.
  Suuuck

 12. Jonas B

  Jisses, inte för att jag är någon större beundrare av frimicklare, men gubben har ju rätt. Nu väntar vi bara på motangreppen: ”vit välbeställd, heterosexuell man –  gammal nog för att dö snart”. (Har alltså fel per definition).
  Men som flera ovan påpekar, kanske är det här ännu ett tecken på att en vändning är på gång i debatten. Hoppas kan man alltid.

 13. Anders L

  Tja, det var väl typiskt kd-snack. Mycket snömos men inget innehåll. Så vitt jag kan se är kontentan: ”Det vore förfärligt om jordens miljö blev förstörd, men vi inom kd har hittills aldrig gjort något  aktivt för att förhindra det och vi tänker inte göra det i framtiden heller. ”

 14. Håkan Sjögren

  Anders L # 12 : Vem har över huvud taget gjort något aktivt för att förhindra att klimatet förändras och haft framgång? Mvh, Håkan.

 15. Red Hansen

  Bara som ett tips. Blir betydligt bättre resultat utan genomlysning av texten på baksidan om man använder svart bakgrund ( tex en pärm, dom finns överallt ) när man scannar tunna papper som tex i tidningar

 16. Lars W

  Denna artikel är ingen tillfällighet. En försöksbalong från KD. Grattis KD! 4 % hemma! Jag hade nog trott att SD skulle bli först på banan. Alf Svensson är nog den enda KD-politikern som kan dra röster utanför sitt eget parti. Han kan politik! Se bara på hanns röstetal vid EU-valet. Får jag föreslå att man skriver och peppar honom.

 17. Steve

  Föreläsningar om ”Aktuella miljöfrågor” vid Filosofiska fakulteten i Linköping:
  Tis 9 feb 1530 ”Klimatgaser som energikällor och drivmedel för fordon?”, Bo Svensson, professor vid tema V, och Jörgen Ejlertsson, adjungerad professor vid tema V
  Tis 9 mars 1530 Björn-Ola Linnér, professor vid tema V, talar om klimatförhandlingarna i Köpenhamn och vad som händer härnäst:  vilka som är de avgörande frågorna för att vi skall få ett avtal under 2010, vilka utsikterna är att vi får ett bindande klimatavtal och hur omfattande det kan bli.
  Tis 13 april 1530 Östersjöns framtid står på spel!  Åsa Danielsson, docent vid tema Vatten. Hur kan vi minska övergödningen i Östersjön?
  http://www.filfak.liu.se/strimman?l=sv

 18. Ingemar


  Steve#17, Men man kan också hitta (om man letar länge på universitetets hemsidor):
  Etiskt Forum: Får ändamålet helga medlen? Forskningsetik i klimatdebatten
  Seminarium – Hälsouniversitetet
  Etiskt Forum – 18 februari: ”Får ändamålet helga medlen? Forskningsetik i klimatdebatten”. Professor Ingemar Nordin, Institutionen för Hälsa och Samhälle, föreläser. Välkommen!

 19. Peter Stilbs

  Dagens citat  – från Fred Singer’s nyhetsbrev:
  Quote of the Week
  “If the IPCC wasn’t there, why would anyone be worried about climate change?” Rajendra Pachauri, Chairman of the UN Intergovernmental Panel on Climate Change, Science, February 5, 2010

 20. Pingback

  […] och andra som tror att de vet bättre än forskarna hittas bland annat på följande platser: Alf, Maggie, Anders, Lars, kilowatten och terawatten, Andreas, Göran, Ingemar, Peter, Hans, Magnus, […]