80 papp till Azar

azar martinssonpriset

Christian Azar är definitivt en av landets mest uppmärksammade miljöprofiler. Nu får han, som tack för sitt engagemang i klimatdiskussionen, ta emot Harry Martinson-priset av Olofströms kommun. Förutom äran ingår 83 950 riksdaler. Utdelningen kommer att ske den 8 maj i samband med Harry Martinson-sällskapets årshögtid.

Jag hoppas naturligtvis att Christian Azar reciterar sin favoritdikt av Martinson vid prisutdelningen.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mattias

  Det klimatsmarta samhället kanske är vår tids Klockrike. Det är nog så de tänker.

  Klockrike var som bekant en socken som var svår att komma till för lodisarna som därför trodde att just den socknen var den mest fantastiska och idylliska platsen på jorden. Åtminstone om man var en lodis.

  Eller så kanske de tänker att jorden befinner sig likt Aniara på väg mot en säker undergång.

 2. Christopher E

  Ett stort fel redan i rubriken på bilden… Azar är ingen klimatforskare. Det tror jag inte ens han håller med om själv.

 3. Ingemar

  Merkel försöker slingra sig ur Tysklands och EU:s åtaganden beträffande sänkning av CO2.

  http://www.thegwpf.org/international-news/874-german-government-abandons-eus-unilateral-climate-policy.html

  Ja, ja. Det lär nog bli åtskilligt med slingrande politiker ute i världen det här året. Vad säger WWF och Greenpeace om det? Kommer de att tillåta det?

 4. ThomasJ

  WWF & Greenpeace [m.fl.] kommer naturligtvis inte tycka detta är ’bra’.
  En sak gäller ändock i Tyskland [i skillnad mot ex. Sverige] och den heter ’Reakpolitik’. Denna ’tråd’ har varit o är fortsatt DEN avgörande faktorn för Tysklands fortsatta, positiva utveckling.
  Finns där en ’svensk tråd’, månne…? Javisst, ja den svenska modellen, heter det ju. – Suck!
  Kolla vad denna ’modell’ ger visavi energiförsöjningen vs. ett futtigaste ’förbund inom LO’…. Fn. står 39 vattenkraftverk utom produktion tack vare ett fåtal troende i ’den svenska modellen’…
  Jösses! Grattis elektronerna… 🙁

  Mvh/TJ

 5. Torsten Wedin

  Apropå Aniara:
  Harry Martinsson och Carl Birger Blomdahl, han som gjorde musiken till Aniara, satt och åt på en restaurang. Då drog en tryckluftsborr igång utanför restaurangen. Då sa Harry Martinsson: ”F-n, har börjat skriva snapsvisor också”?
  /Totte

 6. Torsten Wedin

  ”F-n, har du börjat skriva snapsvisor också”?
  Skulle det stått i förra kommentaren. Jag har inte vaknat ännu 😉
  /Totte

 7. Karin

  Klart att han fått ett pris! Uttalar man sig i linje med den rätta ”agendan” ska det belönas.  Al Gore och Obama har ju fått Fredspris… Men stackars doktor Wakefield som uttalat den odiskutabla möjligheten att det kan vara något fel med vacciner,      http://www.wesupportandywakefield.com/documents/AutismFile_US33-Wakefield.pdf
  möts med indraga papper, anklagelser för oetiskt och partiskt agerande samt ett sex-sidigt angrepp i British Medical Journal där hans ”forskning”, ”fynd” och ”resultat” nedgörs totalt!!  <!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } –>
  http://www.bmj.com/cgi/content/full/340/apr15_2/c1127

  (Intressant är att endast i Polen har tydligen gjort en studie som också tyder på autism och magbesvär kan vara sammanlänkande.  Polen, det enda land i EU som ekonomiskt ligger på plus detta år, vars hälsominister vägrade köpa in otestade vacciner för en mild influensa, vars president tyckte att man kunde dröja att gå med i EMU och bankchef devalverade för att göra zlotyn svag och därmed skydda landets ekonomi. Polen, vars ledande toppskikt nu har skickats till de sälla jaktmarkerna. Polen verkade var det enda land i Europa som fortfarande hade en regering som arbetade för folket!!)
  Stackars Phil Jones, däremot, hade ju bara för mycket att göra och lite tokigt kan det ju bli ibland? Dessutom mår han inte alls bra nu, buhu! Så ser ”rättvisan” ut och den är totalt medveten! Frågan är bara hur långt det går att lura tillräckligt många?

 8. Steve

  Al Gore’s karbon-midja växer:  En liten stuga i fiiina Montecito, Calif (strax Ö om Santa Barbara) är hans senaste fynd — 5 sovrum, 9 badrum, 6 eldstäder.  Pris?  Ett fynd — bara $8,875,000 för 1,5 acres (6070 m²) med simpöl, spa och fontäner.  Och havsutsikt förstås.  (Stigande havsnivå?  ”Dummer. Vi i eliten behöver inte oroa oss inte för sådant.”)   
  –  ”Montecito is among the wealthiest communities in the United States”.  Och Demokraterna partiet för de fattiga.  (Så Al kommer säkert ge jobb åt flera ’illegala’ i trakten!)
  — American Thinker, med länk till Los Angeles Times:
  http://www.americanthinker.com/blog/2010/04/al_gores_growing_carbon_footpr.html