2 good 2 be true

En bloggläsare har uppmärksammat mig på följande inlägg av Gerald Warner på telegraph.co.uk – ”This will be the warmest winter in living memory”.

/citat ur artikeln/

“This will be the warmest winter in living memory, the data has already been recorded. For your information, we take the highest 15 readings between November and March and then produce an average. As November was a very seasonally warm month, then all the data will come from those readings.”

/slut på citat/

PS Gerald är naturligtvis skeptiker. 🙂

PS2 PPS Vems ”living memory” avses?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Anders Mohlin

  Vad annat kan man skriva än 🙂  🙂  🙂

 2. Strictly Norrland

  Vill man tillägga något genom ett PS en andra gång skriver man ”PPS”. Känns löjligt att inflika det bara så där men eftersom jag lär mig så mycket varje dag här på TCS så tänkte jag att det är dags att bjuda tillbaks, hehehe!

 3. Iven

  Antingen skojar någon med Gerald Warner eller också skojar Gerald Warner med sina läsare.

  Met Office har i alla fall blivit ett tacksamt ”offer” för all sorts ironi, sedan Met Office chefen inkasserat en fet bonus för sitt
  ”världsbästa” arbetsresultat med Met Office´s väder- och klimatprognoser och Susan Watts på BBC lär ha berömt och försvarat honom och Met Office´s diskutabla vinterprognos med det makalösa konstaterandet:
  ”In fact that seasonal forecast predicting a mild winter wasn´t actually wrong, but it left people with the wrong impression”.
  Ingen annan AGW-alarmist kunde ha sagt det bättre… 🙂

 4. Iven #3

  Nog för att finns en och annan korkad journalist, men i det här fallet är det väl uppenbart att det är ironi från Gerald Warners sida… 

 5. Strictly Norrland: Mange takk! 🙂

 6. Iven

  Uffeb # 4:

  Jo, tack, det är också min uppfattning – med tanke på Gerald Warners sätt att skriva ironiska krönikor…

 7. Steve

  Vladimir Putin säger att Ryssland denna eldningssäsong har mött en tuffare miljö än väntat.  ”Vi har haft en global warming-problematik;  men nu behöver vi ta itu med ’global cooling’-följderna och göra det snabbt”, sade han.  Det finns problem med kraftöverföringen, och de måste lösas snabbt.  De drabbade bryr sig inte om vad statistiken säger, påpekade han.  (Itar-TASS 11 jan)
  http://www.itar-tass.com/eng/level2.html?NewsID=14708752&PageNum=0

 8. Steve

  Citatet i bloggtexten ska vara från en Met Office-tjänsteman i en tidningskommentar förra veckan:  ”Det här kommer att bli den varmaste vintern i mannaminne;  vi har redan data klara.  Vi tar fram de 15 högsta temperaturavläsningarna mellan november och mars, och tar sedan medeltalet av dessa.  Nu var november en mycket varm månad, så alla data kommer att tas från dem.”  (Sunday Times, 10 jan 2010)
  http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/dominic_lawson/article6982310.ece

  Så visst förstår man att generaldirektören för Met Office (operan?? nejnejnej, ’SMHI’!) fick en lönehöjning om 25% i höstas.  Drygt £195,000.  Nu har han faktiskt bättre lön än premiärministern!  Den stackarn får bara ut £192,414.   Met Office sprider sådan värme i landet!  Sommaren 2009 skulle bli en riktig grillsommar;  och minsann skulle inte vintern nu också vara jättemild.  Statistiskt sett är den saken alltså redan klar!
  http://www.telegraph.co.uk/topics/weather/6931584/Met-Office-chief-receives-25-pc-pay-rise.html

 9. Lite onödig språkbesserwisserkunskap, inget ni behöver kommentera, det har jag skrivit om tidigare här:
   
  Vår är ett ord som betyder grönska. De flesta indoeuropeiska språk har ordet och även om vare sej engelskan eller tyskan har det så har de näraliggande ord, Spring resp. Frühling. Ordet hänger samman med hur allt som växer kan spira och grönska.
   
  Sommar betyder egentligen halv och är av samma indoeuropeiska ord som grekiska hemi, latin semi samt galliska Samon. Med halv menas förstås den ljusare, varmare halvan av året.
   
  Höst betyder hugga och syftar på skördetiden. Det är en relativt kort tid som förr inföll mellan augusti och början av oktober. Perioden efter har ett annat namn men jag har glömt bort det.
   
  Vinter är av ett indoeuropeiskt ord som betyder vit. Det har inget med hur kallt eller varmt det är under den här perioden, huvudsaken är att det är vitt på marken av snö. Det är för övrigt släkt med vit.
   
  Vad jag menar med denna lilla harang är att det betyder inget om vintern är varm eller kall jämfört med nåt man utsett till normen, det är längden på vintern. Är den kort eller lång? Det borde man titta på.
  Slut på Besserwisserattityden hos mej…

 10. Carl #9

  Samerna har 8 årstider… 😉

 11. Håkan Sjögren

  Maggie : När jag läser om Gerald Warners inlägg, kommer jag osökt att tänka på att under stalintiden bröt sig någon in i kommunistiska högkvarteret i Tjeckoslovakien dagen före valet och stal valresultatet. GW vet ju tydligen resultatet av kommande mätningar.