1:a pris – klimatcertifierad gris

Glad Gris
OBS att detta inlägg är ironiskt.
Nu när julen nalkas våra hemman är det dags att börja fundera på det där med julkonsumtionen. Hur har ni tänkt att göra i jul? Jag förmodar att ni i mesta möjliga mån tänker äta ekologiskt och närodlat. Varje julbord borde satsa på närodlad risgrynsgröt och fairtrade mandel. Och nu erbjuds västkustborna och boende i Mälardalen även klimatcertifierad skinka!
Det är Nibble Lantbruk som har gjort sig besväret att med hjälp av Svenskt Sigill och KRAV klimatcertifiera sina grisar. Nibble har minskat mängden soja i grisarnas foder, börjat energieffektivisera och köper dessutom förnybar el. Jag hoppas att andra tillverkare tar efter och erbjuder oss såväl klimatcertifierad ål som garanterat fisfri brunkål.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Torbjörn

  Här i Småland kör vi med vildsvin. Helt ekologiskt, ingen soja, ingen el..

 2. Peter Stilbs

  Jag stötte i går på begreppet ”greenwashing” – missat det tidigare – att falskt förespegla miljövinster med någon produkt. Den är vanlig för bl.a. kemisk-tekniska konsumentprodukter.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Greenwashing
  (Vi har ju tidigare ”whitewashing” – som mest kommit att förknippas med olika typer av förljugenhet inom IPCC/Climategate-cirkusen.)
  Hoppas dessa grisar också luktar gott och är harmoniska.

 3. EB

  För den som inte är rädd för en överdos klimatsmarthet så finns ju sajten http://www.matochklimat.se/Konsument/

 4. Toprunner

  Torbjörn #1:
  Jag trodde vildsvin var såna man kör på.. inte med? 🙂

 5. Lennart Paulson

  Klimatcertifierad gris.. det här är bra, det skyndar på att folk får upp ögonen för vilken humbug det mesta inom AGW-köret är.

 6. Lennart Paulson

  Fö tycker jag att grisen på bilden inte skall ha ett klimatcertifikat utan ett första pris i skönhetstävlan, vilken snygging !

 7. Lars W

  Intressant att ordet ”ekologisk”  bytts ut mot ordet ”klimat”. En ny smart trend?

 8. Det är ju klart. Är man en smart grisuppfödare, så använder man  reklam som ”ligger i tiden”.

 9. Jonas B

  Grisar är känsliga och intelligenta djur. Förmodligen har de redan genomskådat bluffen. Vi människor gör det kanske också snart.

 10. Labbibia

  Gris?
  Jag tycker det ser ut som ett riktigt svin! (obs osv)