OBS att detta inlägg är ironiskt.
Nu när julen nalkas våra hemman är det dags att börja fundera på det där med julkonsumtionen. Hur har ni tänkt att göra i jul? Jag förmodar att ni i mesta möjliga mån tänker äta ekologiskt och närodlat. Varje julbord borde satsa på närodlad risgrynsgröt och fairtrade mandel. Och nu erbjuds västkustborna och boende i Mälardalen även klimatcertifierad skinka!
Det är Nibble Lantbruk som har gjort sig besväret att med hjälp av Svenskt Sigill och KRAV klimatcertifiera sina grisar. Nibble har minskat mängden soja i grisarnas foder, börjat energieffektivisera och köper dessutom förnybar el. Jag hoppas att andra tillverkare tar efter och erbjuder oss såväl klimatcertifierad ål som garanterat fisfri brunkål.
http://en.wikipedia.org/wiki/Greenwashing
(Vi har ju tidigare “whitewashing” – som mest kommit att förknippas med olika typer av förljugenhet inom IPCC/Climategate-cirkusen.)
Hoppas dessa grisar också luktar gott och är harmoniska.
Jag trodde vildsvin var såna man kör på.. inte med? 🙂
Jag tycker det ser ut som ett riktigt svin! (obs osv)