Webbtips: The Green Agenda

Jag vill gärna tipsa er om en intressant webbsida. Den heter ”The Green Agenda” och är en kritisk granskning av miljöverksamheten skriven av en person som arbetar som miljöanalytiker och är med andra ord insatt i branschen.
/citat från webbsidan/
Environmental awareness is considered to be the mark of any good, honest, decent citizen. Multi-national companies compete fiercely to promote their environmental credentials and ’out-green’ each other. The threat of impending ecological disasters is uniting the world through a plethora of international treaties and conventions. But where did this phenomenon come from, how did it rise to such prominence, and more importantly, where is it going?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johnny

  CoR verkar ju ha samlat en hel del av de mer sympatiska ledarna i världen. Tråkigt att de i förlängningen arbetar för ett mer totalitärt samhälle. Men det är väll som med kommunismen. Att sträva efter ett gränslöst samhälle där ansvar och tillgångar delas lika mellan alla, där klasserna har suddats ut och alla som en följd av detta kan äta sig mäta ett par gånger om dagen är hedersvärt. Men liksom för kommunismen samt andra totalitära ideologier är inte problemet vad de vill uppnå. Problemet är vad de gör med de som inte har samma mål och som inte låter sig övertalas. Det är inte bara islam och kristendomen som har ”räddat själar” med den heliga skriften i ena handen och svärdet i den andra. Vi har ju bara att slå upp en historiebok för att kunna läsa om grymheter begågna i ismer som fascismen, socialsimen, liberalismen men även i demokratins namn förekommer det övertramp mot vad det borde stå för, folkstyre.
  Ska bli intressant om den gröna ideologin är den som verkligen lyckas ena människor och om världen faktiskt blir bättre eller om detta är ännu ett misslyckat försök som kommer leda till mer centraliserad kontroll av vilka val människor tillåts göra av de som vet bättre, de som styr, de vi väljer och de som väljer varandra i de ekonomiska och politiska styrelserna.
  Tack för länken Maggie.

 2. Tack för tipset! Intressant och avslöjande sammanställning, men ändå inte mycket nytt.
  Trots att miljörörelsen ända från början har deklarerat sina krav på eko”diktatur” har detta yttersta syfte ändå inte gått in i allmänhetens medvetande. Med medias hjälp har allmänheten fått uppfattningen att miljörörelsen mer eller mindre utan några resurser hängivet uppoffrar sig för att rädda planetens ”balans”.  På vår dynamiska planet har varje förändring  kunnat tolkas som möjlig framtida katastrof.  Beroende på vilken del av industrisamhället man bestämt sig för att attackera har det funnits lämpliga katastrofobjekt, som har gjort allmänheten givmild. 
  Med IPCC har de snart nått kommit i  mål vad energipolitiken beträffar om inte t ex V. Klaus till slut blir hörd.
  Återigen – var finns de ansvarstagande grävande journalister som analyserar och diskuterar miljörörelsens grundläggande agenda i media?

 3. Adolf Goreing

  Jag kommer ihåg hur Romklubben basunerade ut att alla viktiga metaller skulle ”ta slut” innan millenie-skiftet. Som fysiker vet jag att inga metaller tar slut, det flyttas upp ur jordskorpan och sedan flyttas de runt på den! Det är inget som ”tar slut”. Rom-klubben är en samling elitister med exotiska inslag av miljöfascister som en slags krydda på festen. Det är inte helt olikt om man läser vad som hände bakom kulisserna i tredje riket. Nazisterna hade en fördel i jämförelse med ”klimatizterna” : de hatade inte hela mänskligheten, bara de som inte var arier.

 4. JO

  Nu har jag snart ägnat en ledig dag åt sajten The Green Agenda. Jag mår illa. Och är nog lite chockskadad.
  Läs särskilt artikeln The Great Shift.

 5. Adolf G – visst har du ett inte för mycket i ditt inlägg (3)?
  Sedan förra inlägget har jag läst igenom ännu mera på The Green Agendas hemsida och blivit än mer skrämd. Vart är vi på väg? Vet alla politiker som nu är megafoner åt Romklubben vilket budskap de därmed stöder? Ledarna för de stora demokratierna som ställer upp på Romklubbens ekodiktat borde få förklara sig  och öppet deklarera om de är västerorienterade demokrater eller om de kämpar för ekototalitarismen. På samma sätt alla miljöaktiva inte minst miljöjournalisterna!  

 6. Bara så ni vet kära vänner; Anders Wijkman är vice ordförande i Romklubben…Tack Maggie för en fantastisk blogg!