Warszawaförhandlingarna havererar

MDG : COP19 in Warsaw : Delegates from the G-77/China

Enligt The Guardian så lämnar nu 132 länder klimatförhandlingarna i Warszawa.

Bakom denna drastiska åtgärd ligger västländernas tal om hur CO2 orsakar extremväder av allehanda slag. Senast var Obama ute och påstod i sin 2013 State of the Union Address att ”värmeböljor, torka, skogsbränder, översvämningar är nu mer frekventa och mer intensiva”. Att detta går på tvärs emot vad IPCC säger har ingen betydelse. Roger Pielke Jr kommenterar här.

Dessa ovetenskapliga påståenden från politiker, NGOs och deras ”vetenskapliga” talesmän sedan många år har skapat en inte helt orimlig förväntan från drabbade länder i 3:e världen om att man skall kunna få skadestånd för alla de extremväder som drabbar dem, nu senast taifun i Filippinerna. Det är ju industrialismen i Väst som orsakat alla dessa extremväder!

Det skall bli intressant att se hur de klimatalarmistiska politikerna i USA och Europa skall ta sig ur denna grop som de själva grävt åt sig – och åt oss.

h/t Benny Peiser

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. tipp

  Ungerfär 15 länder släppar ut 80% av koldioxiden. Klimatkonferenser där uppemot 200 länder (om alla är med) ska komma överens är något av det mera löjliga sätten att förorena jorden.

 2. Det verkar inte gå så bra för dem. Inte det minsta konstigt tycker jag.

 3. Björn

  Principen är, som man bäddar får man ligga. Detta med klimathotet har sitt ursprung här i väst. U-världen har hakat på och ser sina möjligheter att pressa oss på underhållsbidrag. De som har hittat på allt om AGW, får nu svårt att förklara sig inför sina närmaste när värmen uteblir och U-världens schakaler gläfser. Problemen är inte över, för IPCC har förklarat för världen att utebliven värme bara är en paus i värmeutvecklingen.

 4. Svend Ferdinandsen

  Poltikerne skal bare vende bøtten om, og få forskerne til at vise at vores CO2 har hjulpet med bedre vækst og behageligere klima. De ”stakkels” lande får det helt gratis som hjælp.
  Det kan ikke være et stort problem, de skal blot flytte forskningsmidler til forskning der viser ovenstående.
  Det kan ikke vare længe før der er en ovevældende concensus om at sådan er det.

 5. ces

  Mera haveri i Warzawa. Den polske miljöministern som leder konferensen har fått sparken som minister.

 6. tty

  OT men ganska kul, klimatversion av Bullshit Bingo:

  http://unfrozencavemanmd.blogspot.se/2013/09/climate-alarmist-bingo.html

  Säkert mycket användbar i Warszawa.

 7. Håkan Bergman

  Ingen tvekan om var polackerna står i frågan.
  http://uk.reuters.com/article/2013/11/20/us-poland-environment-government-idUKBRE9AJ0KQ20131120

 8. Rosenhane

  Så vidrigt.
  Samma dag som nyheten om bonniers fjanterier med Barna Hedenhös och att Antonoía Axelson Johnson:s Åhlén backar för genusvänstern om julkatalogen bereds klimataktivisten Patrik Lindenfors plats med en fullkomligt hialös brännpunktsartikel i SvD.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/utslappen-slar-mot-fattiga-lander-som-filippinerna_8746008.svd
  Svenska Dagbladets evertebratisering fortsätter; inte ett hår får krökas på vänsterns så kallade klimatexperter = Kommentarsfunktion inaktiverad. Svinaktigt! (Nu är jag arg som fan, ursäkta.)

 9. Mr. G.

  Vi får väl glädjas åt att regnvädret – 470 mm på några timmar – över östra Sardinien INTE har skyllts på klimatförändringar. Inte av en senator i en TV-interju samma dag och inte i media. Givetvis tar man upp bristen på pengar för att minska skadorna av sådana händelser. Italien har samma problem som många andra länder med kommuner och andra myndigheter som tillåter byggnation på bevisat riskfylld mark. Men man påpekar också att anslagen för skyddsåtgärder har minskat från 554 miljoner Euro år 2009 till 84 miljoner år 2012. Från 1990 till 2102 har man däremot inkasserat 801 MILJARDER Euro i Miljöskatter av vilka 7 miljarder har spenderats på skyddsåtgärder i ett land som inte bara drabbas av jordbävningar men också är Europaledande – 68% -när det gäller jordras (landslides). De sammantagna skadorna från jordbävningar, jordras och översvämningar mellan 1944-2012 (68 år) är beräknat till 243 miljarder Euro. Jämför detta med på 22 år inkasserade 801 miljarder i Miljöskatter. Mera statistik: Från 1900 till år 2002 har Italien drabbats av sammanlagt 4.016 naturkatastrofer med 5.202 döda i jordras och 2.640 i översvämningar. Det blir 77 döda per år i genomsnitt. Samtidigt har den geologiska karta i skala 1:50.000 som utlovats till 1988 ännu inte sett dagens ljus. Prioriteterna här i Europa kan förbättras avsevärt för att skydda de egna medborgarna.

 10. Slabadang

  Hörde ni kraschen? 🙂

  Det var de ”97%” som gick golvet ! Av USAs meteorologer är det bara 52% som tror på att människan främst är orsaken till klimatförändringar. Trots 30 års rabiat ensidig propaganda så står meteorologerna pall !

  http://wattsupwiththat.com/

 11. Undrande

  8 Rosenhane 2013/11/20 kl. 21:17

  Den mannen borde inte få ha frigång! Patrik Lindenfors vilket stolpskott!

 12. Bim

  Som sagt, som man bäddar får man ligga.
  Detta är nog det som kommer att vända på steken. När folk får upp ögonen vad klimattalibanerna ställt till med och de verkliga ekonomiska konsekvenserna visar sig i form av krav på ersättning för alla väderkatastrofer som uppträder jorden runt och blir det enda som väst har att förhandla om, så slocknar intresset för klimatfrågan och blir till en ickefråga.
  Ekonomi är det som driver världen fram mot en dräglig tillvaro för hela mänskligheten.
  Att backa tillbaka till medeltiden är inget alternativ, det är en svunnen tid och skall så förbli.
  Att detta skulle ske i Polen är på något sätt symboliskt.
  Känns faktiskt skönt.

 13. Ganska tydligt
  Polen och Tjeckien tar ingen sk-t. Dom har lärt sig av erfarenhet.

 14. Osynlige Mannen

  Varför läser jag inte om det här i MSM? Ja, varför? Saknar nyhetsvärde kanske?

 15. ThomasJ

  Dé é välan snart bara Ekskan kvar som avser fortsätta kasta pengar i sjön…:

  http://www.thegwpf.org/britain-joins-australia-rejecting-demands-climate-compensation/

  (Hon har ju redan slängt iväg 300 miljoner till FNs ’Gröna Fond’…)

  Mvh/TJ

 16. Börje S.

  Var i hela friden har den där Patrik L fått uppgiften om 4 till 6 graders förhöjning av vattentemperaturen på 100 meters djup? Någon som vet?

  Jag hittar inte något sådant hos Humlums Climate4you.

  Jag tycker att klimatprofitörernas skurkaktiga ljugeri för att ytterligare piska upp klimathysterin är ett brott mot mänskligheten.

  Kan vi inte göra något åt att dessa ansvarslösa banditer får stå oemotsagda i bedrägeriartikel efter bedrägeriartikel?

 17. AOH

  http://fores.se/wp/wp-content/uploads/2013/11/Warszawaguiden.pdf

  COP 19 håller på att avslutas och Parkinsons lag kommer att kunna tillämpas även på COP 20, 21 ,22 och säkert långt in i framtiden 🙂

  ”—Parkinsons lag är ett tänkespråk som kan formuleras på följande sätt:

  ”En arbetsuppgift kommer att ta exakt den tid som är avsatt för ändamålet.”

 18. Börje S.

  #16

  jag kanske tog i lite

 19. Olaus

  Nr 14
  SVT skriver i alla fall om saken. Lena EK och någon från Sydafrika har fått överta ledningen av förhandlingarna. Det blir nog nattmanglingar.
  Det handlar om ersättning från de rika länderna i väst för bortblåsta hus, sämre skördar, vattenbrist, förstörda korallrev, klimatflyktingar. Men det poängteras, att det är Mycket Mer….
  Jag undrar om Sverige ska erbjuda sig att gå före i den här frågan?

  http://www.svt.se/nyheter/#varlden/tuff-strid-om-klimatskador?&_suid=138499950006206264611167885923

 20. HansH

  Polsk riksdag i klimatfrågan…underbart. Polens nye miljöminister vill ha fracking. Lorentz Tvat på suparmilöbloggen säger att de inte kan vänta sig något i klimatförhandlingar..nu blir det lokal aktivism 🙂 …Lotta Gröning skrev att hon inte förstår varför svenska politiker är uppsnurrade kring olönsam vindkraft . På sin facebooksida idag. Dansk minister avgår för att han skickat massa miljoner till grön stolleorganisation utan att tala om det 🙂 …UI försvarar att man fyller i luckor i tempstatistiken med att vissa områden kan ju ha hettats upp mer än globen i övrigt. Det är roligt att beskåda vansinnet. Visst är det dyrt…men underhållningsvärdet är högt 🙂

 21. Lars Cornell

  ”Visst är det dyrt…men underhållningsvärdet är högt”, jag det ligger något i det.
  .
  http://www.tjust.com/2013/amigo.png
  .

 22. Lars Cornell

  Det förekommer olika uppgifter om hur mycket bättre det växer när koldioxidhalten ökar. En siffra som nämnts är 20% vid ökning från 300 till 400 ppm. Hur mycket blir det omräknat i pengar?
  .
  Vi exporterar koldioxid till fattiga länder som ökar deras skördar avsevärt. Om vi drar värdet av de negativa effekterna från värdet av de positiva så är det kanske de rika länderna som borde få betalt av i vart fall vissa av de fattiga länderna.
  .
  Självfallet menar jag inte på allvar att fattiga länder skall betala till rika, men som en del av logikresonemanget i klimatförhandlingarna borde sådana parametrar finnas med.
  .

 23. Sören G

  Och Naturskyddsföreningen lever i en annan värld. Påstår att klimatskeptikerna har tystnat.

 24. Christopher E

  #21 Lars Cornell

  Teckning på ett liknande tema:

  http://rogueoperator.files.wordpress.com/2012/01/biofuels-cartoon.gif

 25. jörg

  Den skenhelige tyska miljöminister lovade i Warszawa storstilat 3 miljarder $ per år åt den tredje välden som hjälp för CO2 utsläpp som Tyskland förorsakar. Pengarna skall komma från CO2skatterna – och bör redan ha kommit, men skatterna på CO2 utsläpp har sjunkit till nära noll
  så de räcker inte ens att betala löner åt de personer som skall indriva skatten.
  Det finns förresten ett konto som inrättades av UN (lämpligt placerat i Geneve…) direkt efter Köpenhamnsmötet. Även i K-hamn lovades miljarder, men kontot uppvisar inte ett enda öre!
  Mindre skenheliga är Kanada och Australien som hoppade av Kyoto, och även Japan är på väg att hoppa bort. Minst skenhelig är Polen, som sparkade sin alltför gröna miljöminister och ersatte honom med en som förespråkar kol, olja och fracking. Mitt under mötet.
  Allt tal om minskning av CO”-utsläpp är rena ram lögn. Kolla /http://www.thegwpf.org/germany-open-10-coal-fired-power-stations hur Tysklands Energiewende de facto ser ut.

  Mötets resultat? ”Ausser Spesen nichts gewesen” kostnaderna bokförs som förlust i resultaträkningen.

 26. Lejeune

  Förhandlingarna tycks inte helt sakna underhållningsvärde, ”Australia was accused of not taking the negotiations seriously. ”They wore T-shirts and gorged on snacks throughout the negotiation.”

  http://www.theguardian.com/global-development/2013/nov/20/climate-talks-walk-out-compensation-un-warsaw

 27. Ann L-H

  Det rör verkligen på sig nere i Warszawa. Senaste nytt från P1 klockan 14. Greenpeace, Friends of the Earth, WWF mfl lämnar förhandlingarna för att det rör sig för lite och vart G77 och Kina, Indien har tagit vägen får vi kanske klarhet i med tiden. Underhållning av högsta klass!

 28. AOH

  Ann L-H # 26
  ” Det rör verkligen på sig nere i Warszawa” Lena Ek kommer med stolthet att rapportera 🙂

  http://www.regeringen.se/sb/d/17990/a/228820
  Sverige och Brasilien undertecknade avtal i Warszawa

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/bakslag-for-skyddet-av-amazonas/

 29. Ingemar Nordin

  Jaha, nu går det fort – nedåt

  – Canada, Australien och Japan borta från förhandlingar om ett nytt Kyotoavtal 2015.
  – Ryssland och en del andra öststater är fortfarande sura på vad som hände i Durban och vill ha ändrade förhandlingsregler.
  – 132 utvecklingsländer tänker inte gå med på något om inte västvärlden betalar skadestånd
  – Australien, USA och England säger klart nej till allt tal om skadestånd och kompensation.
  – NGOs marscherar ut (good riddens!)
  – Polen misstänks för att vilja sabotera förhandlingarna.

  … och dagen är knappt ens slut. Skall vi gissa på att Warszawa kommer att leda till ännu ett dunderfiasko?

 30. Rosenhane

  Klimathumor från Warsawa

  – Vi är trötta på det här. Inte på FN-processen i sig, men på det här mötet i Polen. Det har varit väldigt frustrerande, säger Gotelind Alber från tyska organisationen Gender CC som är en av sannolikt flera hundra som deltar i protesten.
  Hon hänvisar till tyfonen Haiyan som nyligen ägde rum i Filippinerna och säger att katastrofer likt den bara kommer att öka om ingenting sker.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/klimatnyheter-kring-fns-toppmote-i-polen_8745292.svd?sidan=9

 31. Håkan R

  Svantes klagan:

  ”Det som har skett är att Japan backar från sitt löfte om minskade utsläpp, Australien backar och saboterar. USA behöver inte längre vara bad guy för att de andra gör jobbet. Kina har inte varit på hugget. EU är låsta och har en väldigt passiv och ointresserad ordförandenation i Polen. Jag ser väldigt, väldigt, väldigt få ljuspunkter.”

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/klimatnyheter-kring-fns-toppmote-i-polen_8745292.svd?sidan=9

  Glädjen jag känner över Axelssons missmod är inte skadeglädje utan en glädje över att äntligen skymta ett slut på det pågående vansinnet.

 32. Stickan no1

  Det som förvånar mig mest är att gröna icke folkvalda organisationer verkar förvänta sig ha direktaccess till klimatsamtalen mellan demokratiska stater.

  Vilket mandat har de att företräda medborgare? De som i många fall inte ens har medlemmar?
  Exempelvis:
  ”Several major environmental groups, including Greenpeace and WWF, have walked out of U.N. climate talks in Warsaw in protest at what they see as a lack of progress towards an international deal to curb rising global greenhouse gas emissions.”
  http://news.yahoo.com/green-groups-quit-warsaw-climate-talks-over-lack-125509306.html

 33. ThomasJ

  Fredrik R.: Kompisen i UK tycks ha börjat nyktra till:

  http://wattsupwiththat.com/2013/11/21/quote-of-the-week-weve-got-to-get-rid-of-all-this-green-crap/

  hur länge till tar det för Dig för liknande…?

  Mvh/TJ

 34. Ann L-H

  Stickan no 1 – ENGOs fick speciellt status som deltagande och rådgivande ”experter” av M. Strong i samband med FNs möte i Rio 1992. Sedan dess flyter de ovanpå allt som har med vetenskap och demokrati att göra.

 35. Ann L-H

  Håkan R ” 31 Du skriver ”Jag ser väldigt, väldigt, väldigt få ljuspunkter.” Jag vänder på steken, ser den från andra sidan och ser väldigt, väldigt många ljuspunkter.

 36. Ann L-H

  3 29 Ingemar citat: ”Jaha, nu går det fort – nedåt.” Från min horisont UPPÅT!

 37. Stickan no1

  #34 Ann L-H
  Tack för den informationen.
  Granskning av ENGOs borde vara något för demokratiska sinnade medier. Det verkar som syftet med ENGOs är att kunna använda statliga pengar på ett friare sätt än vad statliga organisationer får och kan göra. Från Wiki:
  ”Environmental NGOs are organizations that are not run by federal or state governments but rather have funds issued to them by governments, private donors, corporations, and other institutions. In order to fully understand the social, economic, and environmental effects an organization can have on a region, it is important to note that the organization can act outside the formal processes that state governments and other government institutions must comply with”

  http://en.wikipedia.org/wiki/ENGO

  Var är uppdrag granskning? 😉

 38. Gunnar Strandell

  Stickan no.1 #32

  Lägg också märke till markeringen ”civilsamhället” i SvD-artikelns ingress.
  Maurice Strong lanserade 1973 ”World Assembly of NGO:s concerned with the Global Environment” som numera kallas ”Civil Society” och får bidrag från makthavarna.

  Det är väl ett sätt att ta oss alla som gisslan i förhandlingarna.

 39. Ann L-H

  # 37 – I mina papper hittar jag följande:
  ”1973 “As the architect of the United Nations Environment Program (UNEP) and the United Nations Development Program (UNDP), Strong had for many years co-ordinated and strengthened the integration of Non Governmental Organisations (NGOs) into the UN environmental bodies. In Geneva in 1973, he launched the “World Assembly of NGO´s concerned with the Global Environment”. He realized that for his ambitions of a UN World Government to become reality he needed the vast networking opportunities offered by the NGO´s, now referred to as “Civil Society””
  Källa: 9. SPPI D. Ambler United (Socialist) Nations – progress on Global Governance, via Climate Change, Sustainable Development and Bio-Diversity
  1985 okt. Villach II Climate and Global survival. Utvalda aktivister utsända från UNEP, WMO och ICSU får samma tyngd, som de utsända representanterna från olika regeringar. Nu är det ytterligare fokus på koldioxid och reduktion av användningen av fossila bränslen. Se även 1973. Källa: 6. Digging up the roots of the IPCC och 4 We Have Been Conned John McLean SPPI 18 aug. 2010.
  1987 Brundtlandrapporten Our common future där klimathotet och behovet av stöd till NGO, the stakeholders, lyftes fram. (1973, 1985, 1987 och 1992, sannolikt de banbrytande åren för miljöaktivisternas genomslag).”

 40. Ingemar Nordin

  Om de gröna lobbyorganisationernas inflytande över EUs politik angående skiffergas:

  https://www.klimatupplysningen.se/2013/08/25/kriget-om-skiffergasen/

  De gröna NGOerna har alltså även en särskild maktställning inom EU, och fungerar som substitut för ”folket”.

 41. AOH

  http://blogg.miljodep.se/blog/ny-fas-i-klimatforhandlingarna/#.Uo5tjOJcmyk

  ”——Förhandlingarna går nu in i en ny fas. I går kväll kallade ordförande till ett så kallat stocktaking, ett möte då ordförandelandet (Polen) ger en rapport om läget. Ordförande tackade vår klimatambassadör Anna Lindstedt och Co-Chair Robert Van Lierop för deras arbete med Loss and damage, det vill säga förluster och skador orsakade av effekter av klimatförändringar.—-”

  Kan ni tänka Er med vilken ”glädje och inlevelse” orföranden d.v.s den polske miljöminister, som sparkas efter COP 19, öppnade mötet. 🙂

  ”—-Igår kväll kom det en ny text kring vad den nya globala överenskommelsen ska innehålla—-”

  Nästa vecka vet vi kanske den nya överenskommelsen eller efter COP 20, 21, 22 o.s.v 🙂

 42. Lejeune

  Förställningen rullar på: http://notrickszone.com/2013/11/21/spiegel-describes-cop-19-un-conference-descends-into-a-climate-circus-ngos-fume-and-boycott-every-single-issue-in-dispute/

 43. Håkan Bergman

  Anders Bolling på DN, från klarhet till klarhet!
  http://blogg.dn.se/framstegsbloggen/

 44. AOH

  http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/uno-klimagipfel-warschau-cop19-fonds-und-emissionen-a-935126.html

  Så stolt Lena Ek kommer att vara. Nu hör Sverige till de ledande bland ”die dummen Europäer” Tillsammans med Tyskland är vi i top att betala till ” Green foundation”

  Övriga världens länder fortsätter funderar på om de övehuvudtaget skall bidra med något

  ”—-Seit Dienstag klingelte die Kasse: Deutschland: 30 Millionen Euro! Schweden: 30 Millionen! Finnland: 5 Millionen! Norwegen: 2,5 Millionen! Belgien: 1 Million! Mit der Ankündigung Frankreichs am Donnerstagabend, 5 Millionen beizutragen, wurden die 100 Millionen Dollar schließlich erreicht—-.”

  ”—-det rasslar i kassorna—inbetalningar från Europa —Tyskland-30 Milj —Sverige 30 Milj. —övriga
  europeiska länder mindre belopp — med Franrikes antydan om 5 Milj. bidrag har första målet 100 Milj. uppnåtts —- 🙂

 45. ThomasJ

  AOH #44: Med vilket/vems/mandat har Ekskan utlovat ’30 millionen’ (Euro, oder?)? Dillettanten della maxima har ju för 17-singen redan pumpat in 300 mioSEK – förr–förra veckan!?!? Är dessa nu ’nya’ pengar i the biggest Ponzi-scheme ever, oder??

  Jfr. Fredrik R’s utlovade ’kick-off’ inför COP15 i Nopenhagen á 8 MILJARDER SEK, som INTE var sanktionerat o/e öht. diskuterat i ’riksdagen’ ( …’nya pengar’ fick jag som svar från RRV… Go figure)

  På vilket sätt/hur/ finns där möjligheter att ställa dessa personer till ansvar??? Förutom de fyra årens ./, en dags, inkuberade ” All makt utgår från Folket”…

  Återställ förtroendet för Människan!

  Mvh/TJ

 46. AOH

  ThomasJ. # 45

  Det var nog b a r a dessa 300 Milj. SEK från förra veckan som avsågs här, d.v.s svenska skattemedel som LE med stolthet och för klimatets skull stoppar i ett fat utan botten.

  30 0 Milj. SEK, som räcker till mer än 1000 sjuksköterskor i Sverige med en årslön på ca 272.000 SEK.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17867010.ab
  Sköterskebrist från norr till söder ”Patienternas säkerhet är hotad”
  ”—-– Arbetsmiljön har försämrats kraftigt den senaste tiden. Lönerna är låga. —-”

 47. AOH

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/orattvist-spel-om-klimatet_8752612.svd

  Hurra — Återigen var vi ledare i att bekämpa klimatet —- :-

  ”—–Sverige är på plats med ett 48 man starkt lag – lett av miljöminister Lena Ek (C) och chefsförhandlare Anna Lindstedt. Vi är därmed betydligt fler än snittet, som ligger kring 25 personer per land—–”

 48. ThomasJ

  AOH #47: Klart som ph**n att vi ska vara värst, oder? Men, allvarligt, torde hela spektaklet vara ett ’gefundenes Fressen’ för Uppdrag Granskning (jfr avslöjandena avseende fastighetsmässan i Cannes) och därtill, tvingande egentligen, även för RRV och EBM.

  Dé é lätt att vara generös med andras pengar… 😉

  Mvh/TJ