Varför borde vi vara rädda för den nye Joe Bidens administration?

den globala statskuppen haftad 2 1

Ja, varför? Det reder Václav Klaus ut på motls.blogspot.com (23/1), (1).

Václav Klaus grundar sig delvis på en artikel från förra året i Weltwoche International med rubriken ”Biden Is a Trojan Horse of the Radical Left”, (2).

Kort och gott:

Bidens seger kommer att försvaga de krafter i USA, som önskar frihet, nationell suveränitet och att det är lagen, konstitutionen som ytterst styr och inte de som tillfälligt leder landet. Tyvärr kommer denna försvagning även att drabba hela västvärlden.

AAA

Bidens politiska aktiviteter har hittills (under 4 decennier) visat att varthän vinden än blåser så är han på plats. Det är varken etik eller ideologi som leder honom ”rätt”.

USAs regering ledd av Biden kommer att bli socialismens och den yttersta vänsterns motor, både när det gäller den gröna omställningen och immigrationen. De alltmer öppna gränserna kommer att låta miljontals immigranter att passera och ge miljontals nya röster för demokraterna, vilket innebär att det snart blir omöjligt för en republikan att vinna presidentvalet.

¤¤¤

Men, från ledarsidan i GP 24/1 blir vi upplysta om att det gick ”En global suck av lättnad” när ”USA åter fått en anständig, vettig och balanserad person som president, dessutom en ytterligt begåvad och spännande vicepresident”. Denna göteborgska hyllning till Biden och hans starkt vänsterinriktade vicepresident får vi från Rockströms beundrare, den i klimatfrågan alltid så predikande Peter Hjörne, (3).

 

Tänk, så olika man kan se på världen. Å ena sidan värderar Václav Klaus (Blue Planet in Green Shackles – What Is Endangered: Climate or Freedom?) utgående från bittra erfarenheter frihet, nationell suveränitet och att den grundläggande lagboken styr, Å andra sidan gasar man troskyldigt på ”Den globala statskuppen”.

Ann Löfving-Henriksson

 

Länkar:

 1. https://motls.blogspot.com/2021/01/why-should-we-be-afraid-of-new-biden.html
 2. https://www.weltwoche.ch/ausgaben/2020-28/weltwoche-international/joe-biden-die-weltwoche-ausgabe-28-2020.html
 3. https://www.gp.se/ledare/en-global-suck-av-l%C3%A4ttnad-1.40330307

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johan Tisell

  kommentaren borttagen

 2. Lasse

  #1 Pass!
  Oljeutvinningen drabbas i alla fall:
  https://wattsupwiththat.com/2021/01/24/sources-biden-to-halt-all-oil-gas-coal-leasing-on-federal-lands-waters/

 3. Lennart Bengtsson

  Mitt förslag är att avvakta och se vad som kommer att hända de närmaste åren. Vad man än anser om Biden som bör ju mannen först få tillfälle att visa vad han går för. Det fick ju även Trump även om många anser att den negativa uppfattningen om honom visade sig riktig även om en sådan avvisas av ungefär hälften av USA:s befolkning. Vad man än anser om Trump så påbörjade han inga krig utan avslutade i stället dessa. Mellanöstern har till exempel blivit en fredligare zon då flera arabstater normaliserat relationerna med Israel. Detta får väl ändå räknas på Trumps pluskonto.

 4. Thomas P

  Lennart #3 Trump eskalerade krigen som pågick, ökade drönarattackerna. USA militärbudget ökade kraftigt. Vad han däremot gjorde var att ställa till med så mycket kaos på hemmaplan att media inte hade tid att rapportera om dem. Att avsluta krig vet jag heller inte om Trump lyckades med.

  Att Israel lyckades sluta fred med stater de inte varit i krig med kan möjligen ses som en framgång om än trivial. Å andra sidan hällde Trump bensin på brasan genom sitt ensidiga ställningstagande för Israel i de verkliga konflikterna: Israels ockupation och ständiga bombning av Syrien och koloniseringen av Palestina.

 5. Ann+Löfving-Henriksson

  OT! # 3 och 4 OT!
  Den uppmärksamme läsaren ser att inlägget handlar om Biden, inte hans företrädare.

 6. Lennart Bengtsson

  Thomas P

  Låt oss hoppas då att Bidens eftermäle blir motsatsen och inte bara i Sverige utan även i USA

 7. laco

  #3 Lennart. Man bör skilja mellan gärningen och personen. Som president var Trump bra men hans uppträdande var inte så snyggt. Se två minuter in i intervjun.
  https://swebbtv.se/videos/watch/a5629808-af9f-4d04-a3d0-bac0d528cba4
  ”Trump gjorde ett oerhört starkt val … han fick (typ) tio miljoner flera röster än vid förra valet”.
  Ändå förlorade han. För mig känns det märkligt.
  Vi får se hur stämningarna blir mot Biden.

 8. Lasse

  Om vi nu skall diskutera USAs politik här så kan vi konstatera att med en kvinna som chef för representanthuset så har splittringen blivit allt tydligare.
  2 riksrättsåtal är väl rekord. Detta som ett resultat av ifrågasättande av val, först gällde det 2016 års val och sen 2020 års val. Så demokratiskt är USAs valsystem!
  Biden startar upp med att ena landet genom att dra tillbaka lagar som tidigare chef infört.
  Dock ännu inte den lag som förhindrar Tysk energiövergång till Gas.
  Ena landet-genom att köra över ”the deplorables”

 9. Bim

  Vi får väl se hur mycket grön galenskap Biden ställer till med, innan amerikanerna vaknar upp och slänger ut honom.
  Det är ju bara att studera Sverige som ett strömlöst uland om några år, om vi inte blir av med miljöpartiet
  och låter sunda förnuftet ta plats igen.

 10. Ja, Biden skyndade ju sig att be om inträde igen i Parisöverenskommelsen. Jag läste någonstans att en kvinnlig kongressrepresentant skickat in ett förslag att representanthuset inte skall få lov att skicka pengar till FNs gröna fond förrän senaten har godkänt ett medlemskap – och det lär aldrig ske. Hennes förslag i representanthuset om att hålla igen med pengarna lär tyvärr heller inte gå igenom Så, jag antar att byråkraterna i den gröna fonden jublar över Bidens dekret.

 11. Thomas P

  Ingemar #10 De får väl ta lite pengar från Pentagons uppsvälda budget. Svärd till plogbillar som det heter.

 12. Bim

  Bra idé Thomas P # 11
  Då kunde ju Castro och Putin ro över till Miami och ta över ruljansen, medan amerikanerna stod på stranden och försvarade sig med ärtrör och slangbellor.

 13. Daniel Wiklund8

  Det är inte bara Thomas P som jublar när Biden ber om inträde i Paris överenskommelsen, MP skålar nog i champagne. Garanterad hållbar champagne.

 14. Simon

  Tack vare påhittade klimathot så rullar pengarna in på kontot för de redan rika. Enorma pengar som omsätts på galenskaperna. Här har vi ännu ett exempel på den nya tidens investeringar:
  https://digital.di.se/artikel/adalberths-och-stenbecks-klimatbolag-fyller-kassan

  Rätt lustigt egentligen hur det kunde bli så att vänstern och miljörörelsen numera springer hand i hand med sina gamla hatobjekt ”kapitalisterna” och man tycks obegripligt nog ännu inte begripit att man är både grundlurade och uppsnurrade på läktaren.

 15. Thomas P

  Bim, det är ett visst steg från flera tusen kärnvapenmissiler, 11 hangarfartyg osv till att övergå till ärtrör. Amerikanska militärbudgeten 2019 var på $721.5 miljarder, det finns att ta av. Som jämförelse är Kubas på $0,12 miljarder. Skulle tro att amerikanska civilpersoner lägger ned mer pengar och har mer vapen än hela kubanska militären.

  Att som du skrämmas med att utlänningarna kommer och ta en om man inte spenderar än mer på onödiga vapen är ett gammalt knep. Kanske inte världens äldsta alarmism, men inte långt därifrån.

 16. jensen

  USA´s ekonomi ser bedrövlig ut.
  Redan intecknat är 5,3 Trillions budget-deficit.
  25 % av BNP.
  Dessutom Trillions ytterligare via Greening Policy.
  Hur skall dessa pengar anskaffas?

  Detta blir nog Bidens huvudsakliga problem.
  Överhuvudtaget lösligt???

  Förskräckande stagflation väntar.

 17. Lasse

  #15 Thomas P
  Ändå var det indianer inne på Capitolum på väg att ta över i något som av demokraterna såg som ett försök till statskupp.
  Komiskt eller djupt tragiskt för demokratin.

 18. Daniel Wiklund8

  # 15 Thomas P Visst känns det tryggt att vi har Dan E i regeringskansliet. (om han nu inte är på Kanarieöarna) Ännu tryggare känns det att vi har MP i regeringen. Och Bidens kompis Stefan L som vakar över allt och alla. Vad kan gå fel.

 19. Ulf

  Jag upptäcker ganska snabbt att jag har usel koll på vem Biden är. Så Trump är egentligen inte OT eftersom mediarapporteringen till 99,9 procent handlat om att ”Trump är dum o elak” så vet man inget om Biden. En 79 åring som är ett i media oskrivet papper politiskt.
  Men nu är inte allt som det verkar. 50 50 i senaten och långtifrån säkert att alla 50 demokrater vill ha radikala dyra gröna budgetar eller andra jättepaket.
  I representanthuset hade republikanerna stor framgångar. Behövs inte att många demokrater flippar för att vända majoriteten där inte.
  Demokratiska partiet spänner ifrån vänsternissar i nivå med Lenin till moderater långt höger om moderaterna. Höger o mitten demokraterna är tvärförbannade på vänsterdemokraterna och skyller representanthus fiaskot på dessa.
  Så ja det kan enligt svensk press se ut som Biden gör som han vill, men vi får väl se när de vaknar. Eller kanske om de vaknar. Kina har redan hotat med krig över Taiwan så de vill väl också syna Biden. Kanske testar Iran snart också lite sen hämnd för sin general? Så snart vet vi vem Biden är.

 20. pa

  En grön invasion närmar sig ditt hus! De har redan börjat äta av din mat, tjuvåker med din bil, tjuvkopplat din el. Innan elen, bränslet och maten är slut har de drivit ut dig ur ditt hus också.

  Svenskens reaktion, va! – oj??

 21. Göran J

  Den som följt utländsk media vet redan en hel del om Biden. Jag tror inte denne man kommer att klara mer en ett år som statsöverhuvud. Dels hans ålder men också hans demensproblem.

  Det finns också en hel del tveksamheter om hur hela familjen Biden under tiden med Joe som vice President har utnyttjat sin ställning i Ukraina och Kina för att spä på familjens ekonomi.

  Jag tror att Kamela Harris är den som kommer inom kort att styra landet. eller om hon redan gör det. Och då får vi se herr Sanders som vicepresident.

 22. Ann+Löfving-Henriksson

  # 19 Ulf, Biden har funnits med i den amerikanska politiken i decennier. Han blev en gång en av de yngsta senatorerna någonsin och sedan dess har han hållit sig på ”rätt plats”. Nu var tiden tydligen mogen för honom, lagom osynlig, men kompis med det som har kallats träsket. Inte om utan snarare när han drar sig tillbaka tar hans vice vid. Hon räknas som mer vänster än de som driver The New Green Deal i kongressen.
  Eftersom det här inlägget var tänkt att handla om frihet, nationell suveränitet och i vilken utsträckning konstitutionen får styra finns det mycket att fundera över när det gäller USAs framtid – och därmed hela västvärldens.
  Vaclav Klaus har varnat världen för ”de gröna skaklarna” länge och nu ser det ut som att de har tagit över sista hoppet.

 23. Att tala om Biden och den radikala vänstern, som sker i inlägget, är enligt min mening en allvarlig desinformation. Med svenska och europeiska mått mätt är Biden en djupt konservativ politiker. Till skillnad mot Trump är Biden inte högerpopulist, utan försöker nyansera sina uttalanden med en icke-diskriminerande människosyn och tro på konstitutionen. Att Biden ser på klimatpolitiken som Obama, Gore och andra partivänner är inget att förvånas över. Men att det skulle gör Biden till vänsterman är rena löjan.

 24. Ulf

  Svar 22

  Som sagt jag är inte så bekymrad om hur det blir i USA. Kongressen är hyfsat jämn och det finns gott om högerdemokrater. Blir svårt för vänstern att dra igenom sin agenda. Möjligen överdrivet mycket av den gröna biten, sen är det stopp tror jag.
  Men det är Biden som sitter på vapnen, så jag tillåter mig nog att fundera på hur han responderar när det blir kritiskt läge med t ex Kina? De har redan sopat undan Hongkong, när blir det Taiwan?
  När det gäller den typen av frågeställningar känner jag att jag har absolut noll koll på Biden. Vad går han för?

 25. Ann+Löfving-Henriksson

  # 23 Torsten S., var Biden står är kanske inte helt lätt att avgöra, men att han varit med på att utse K. Harris till vice president är värt att notera.

 26. Daniel Wiklund8

  När Biden var vicepresident och Harris senator anklagade Harris Biden för att vara rasist. I en debatt hade hon käkat upp Biden om det varit möjligt, hon pekade finger åt Biden och höll på att upplösas i molekyler av ilska. Det svänger fort i politiken.

 27. Thomas P

  Ulf #24 För ledtrådar till hur Biden kommer agera, se på Clinton och Obama. Biden är i precis samma etablissemangsfåra inom demokraterna och han har tagit in mycket folk från Obamas administration.

  Taiwan skulle bli världshistoriens största landstigningsoperation om Kina skulle försöka med militära medel. Det är något helt annat än att skicka in lite extra poliser i ett Hongkong man redan kontrollerar.

  Däremot kan läget explodera på något annat sätt i Sydkineiska sjön med Kinas expansiva öbyggen, men jag tror inte Biden kommer reagera annorlunda än tidigare presidenter, undantaget Trump som man aldrig vet vad han skulle gjort.

 28. Daniel Wiklund8

  # 27 Thomas P. Vad du anser om Trump har du gjort klart. Kan du berätta vad du anser om Bidens klimatpolitik. Skiljer den sig från miljöpartiets. Du kommenterar ju aldrig Sveriges klimatpolitik. Är det månne för att du sympatiserar med regeringens klimatpolitik.

 29. Lasse

  Idag presenterar regeringen ny politik.
  För ett år sen infördes skatt på avfallsförbränning.
  Idag konstaterar miljöministern att vi svämmas över av avfall och därför vill hon införa cirkulär politik.
  Dvs tvång på återvinning oavsett kostnader.
  Biden kan få många förslag från absurdistan!
  ” Vi måste minska avfallsmängden. Vi håller på att drunkna i sopor, säger klimat- och miljöminister Isabella Lövin (MP).”
  https://www.youtube.com/watch?v=L_LUpnjgPso

 30. Ulf

  Svar 27

  De är ju ändå olika individer. Och de kan reagera helt olika under press. Kineserna har redan börjat testa. Fler kommer att testa. Kina har dessutom sagt att de fr o m nu tar sig friheten att bomba sönder fartyg på sitt territorial vatten, (som då resten av världen anser vara internationellt vatten). Så ska Biden inte börja med att backa, vilket kan vara farligt, blir han tvungen att segla förbi deras öar ganska omedelbart. Blir spännande. Trumps oberäknelighet var egentligen bara till fördel mot den här typen av länder. Det höll dem lugna.
  En diktator är beredd att offra hur många ur den egna befolkningen som helst, men att riskera att få en bomb i huvudet själv, har en tydligt lugnande effekt.

 31. Fredrik S

  Det är nog bara att som Lennart B skriver att avvakta vad som kommer hända framöver.

  Som Ulf skriver så vet vi inte mycket om Biden här i Sverige.

  För fyra år sedan vid den här tiden visste jag åtminstone att att Trump glömt att knyta snöret på ena skon och att hans frisyr fladdrade i vinden på ett sätt som media fastnade för.

  Ska bli intressant att se vad Biden går för framöver.

 32. Ann+Löfving-Henriksson

  Eftersom jag följt Jacob Nordangårds djupdykning i vad som verkligen styr här i väst så har jag svårt att komma förbi tankarna i ”Den Globala Statskuppen”. Bilden med FN (UNFCCC) högst och WEF och G20 som nära nog lika betydelsefulla är skrämmande.
  Hur utmana denna treenighet?
  UNFCCCs IPCC finns med som en inte oväsentlig medspelare. Ett obevisat klimathot/klimatnödläge … styr delar av västs energipolitik. Det är illa nog att EU inte haft förmåga att ifrågasätta om vetenskapen som ligger till grund för omställningen är ”hållbar” men, hittills har det sett ut som om USA lyckats hålla emot.
  Men, vad händer när de nygamla figurerna nu ska leda In USA i The New Green Deal?

 33. Göran J

  Lasse #29
  Utmärkt att Isabella vill få bort avfallet.
  Vi kan kanske tipsa om att kärnkraftsavfallet från våra gamla kärnkraftverk är utmärkt bränsle i kärnkraftverken Generation IV . Här har MP att visa att dom menar allvar med sin politik.

 34. Fredrik S

  Angående vilken fåra Biden tillhör så ville Obama se Hillary som efterträdare.

  Så var har vi Biden? Det sägs att han ofta höll med Obama men inte fick mycket ut av det.

  Men det visar sig nog framöver.

  Min gissning är att hans vice president snart tar över.

 35. Ivar+Andersson

  27 Thomas P
  ”För ledtrådar till hur Biden kommer agera, se på Clinton och Obama.”
  Tänker du på Obamas stöd till upprorsmakarna i Syrien och Libyen där krig och uppror ännu pågår?

 36. Bim

  Thomas P # 27
  Att Biden är helt i händerna på Clinton-gänget-och Al Gore är ingen gissning.
  Han är precis som lika uppbunden som Obama som såg väldigt förvånad ut när han fick sitt Nobelpris.
  Han hade ju inte hunnit uträtta någonting och tänkte nog, Vad förväntas jag uppfylla för något nu då-

  Du kanske minns replikskiftet i debatten mellan Trump och Hillary Clinton där Hillary utbrast
  – Det var ju tur att du inte var president då!
  – Ja, för då hade du suttit i fängelse, svarade Trump
  Hillary flinade undan den anklagelsen.
  Varför röt hon inte till med- Vad menar du med det, förklara dig nu.
  Antagligen vågade hon inte bli avslöjad med något- Som vi inte vet något om men, som vi nog kan ana var allvarligt.
  Jag skulle hellre velat att Trump stannat kvar som president än att ha Al Gore och Clinton-gänget styrande i bakgrunden.
  Trots allt så genomförde Trump det han lovat i valet som var möjligt att genomföra, dessutom hade han humor och var den förste som kunde hantera Nordkoreas ledare som ingen annan.

 37. Staffan Lindström

  29 Lasse
  youtubelänken …. den eviga elden i öppna spisen ska den leda tankarna till Valfrid Paulsson? Han lär ju ha yttrat att man BORDE bränna soporna… Såg honom vid Solna station när jag arbetade som trafikräknare 1980 ca …

 38. jensen

  Klara Verba.
  Bidens grundsyn angående klimathot synnerligen ytlig. Och vad detta skall kosta?

  Intressant länk angående jämförelse : solens, molnens, CO2´s uppvärmnings-effekt på ytlig ocean.

  Slutsats: Oceaner styr atmosfärens CO2 med temperatur som regulator.
  IPCC har allt bakvänt.

  https://notrickszone.com/2021/01/25/scientists-determine-co2-levels-must-triple-to-yield-a-tiny-0-5-w-m%c2%b2-forcing-at-the-ocean-surface/

 39. Rolf Mellberg

  O.T.

  Jag har just sett Vetenskapens Värld och det var en makalös blandning av fakta, propaganda och hysteriska politiska hypoteser kring att världshändelser i skilda delar av välden bildar ett dominospel d.v.s. orsak-verkan-samband. (vilket ytterst sällan har något med verkligheten att göra.)

  Fragment av korrekt beskrivning av vattenbrist på vissa håll under vissa tider kunde helt skyllas på klimatförändringar. Inte ett ord om att en växande befolkning, och högre levnadsstandard kan ha stor betydelse. Eller naturlig variabilitet.

  Grattis SVT-Pravda!!!

  You did it again.

  World Economic Forum var med på ett hörn och framställdes som Världens ”snälla och ansvarsfulla” fader. Känns tryggt.

 40. Fredrik S

  Även om Trump agerat som en, kanske i tiden, självdestruktiv ”social media addictive”, så är ju det han gjort och fått igenom som kommer visa sig i framtiden. Vi har ju mest läst om hans twittrande här hemma så vi få väl se det med lite spänning hur Bidens politik står sig på sikt.

  Jag vet ju inte ens vad han vill med krutdurken Mellanöstern, som trump fick till oväntat bra.

  Vad händer med Israel? Ska de flytta tillbaka ambassaden?

  Mitt tips är att fjäskar han med Iran kommer Israel bomba sönder alla ev kraftigt radioaktiva anläggningar där.

  Värre än en månatlig hundradels grad celsius varmare väder här hemma tycker jag.

  Men det kommer finns ju säkert någon som tycker tvärtom, även om det skulle vara en sund analys.

 41. Fredrik S

  Rolf Mellberg #39

  Bra jobbat! Jag måste jag erkänna att jag inte fixar att kolla på deras ”vetenskapsprogram” längre.

  Insåg att de är bättre än något MP skulle kunna producera på egen hand i informerande syfte.

 42. Fredrik S

  Tror att Kina kommer växa i kostymen under Biden och hans ev efterädare.

  Jag kan ha fel men om han inte lär av vad Trump-administrationen lyckats med får vi nog köpa mer potatis i framtiden.

 43. Sören+G

  #39 Rolf Mellberg
  Jag såg också Vetenskpens Värld. Allt har blivit värre de senaste 40 åren är budskapet. De fick in en känga mot Tump också. Han blev vald p.g.a. torka och hungersnöd och högre priser på bröd, d.v.s. för att han byggde muren mot Mexiko och hindra hungrande från det hållet att komma in i USA.
  Som brukar framhållas på den här boggen: Ta itu med de verkliga miljöhoten i stället för att satsa resurser på att jaga koldioxid.

 44. mattias

  #39 Rolf,
  Ja, en del tokigheter slank igenom – som att vatten inte kan skapas, ungefär som om det vore ett grundämne. Vattenångan i atmosfären varierar ganska mycket, mellan 1-4% av naturliga orsaker, men åtminstone några mänskliga processer kan påverka mängden vatten i atmosfären – frågan är hur mycket? Kanske någon här kan reda ut detta. I programmet fick vi lära oss om akviferer som i det långa tidsperspektivet ingår i vattnets naturliga kretslopp, men som människan numera överutnyttjar så att uttagen blir mycket större än inflödet för bevattning. Detta vatten hamnar till en del i atmosfären genom avdunstning. Vid förbränning av naturgas bildas vattenånga och i bränsleceller med vätgas bildas vatten. Se där, två mycket aktuella mänskliga processer där vatten skapas.
  Jag antar att den största delen av ökningen av vattenånga i atmosfären beror på avdunstning från haven på grund av uppvärmning.

 45. Fredrik S

  Rolf #39

  Det var annat förr när eliten i WEP beskrevs som ondskefulla kapitalister som betalade en halv miljon för medlemskap på mötet. Nu är de goda där nere i ett insnöat Davos och Greta är nog fullt betalande medlem.

  De är rätt obehagliga de skattebetalda på Gärdet.

 46. Det är slående hur mycket kritik som ägnas Trump och hur lite analys som görs av Bidenadministrationens kommande politik, eller snarare den snart tillträdande Harrisadministrationen.

  Det är uppenbart att många välkomnar en politik grundad på purge and retribution av trumpanhängare, eller konservativa helt kort. Vi ser ingen kritik av utomjuridisk bestraffning av trumpanhängare. Deplatformering, uppsagda bankkonto, indragna kreditkort, avskedande, uppsagda mobilabonnemang, uppsagda försäkringar, advokater som tvingas att avsluta uppdrag; allt verkar vara tillåtet när det drabbar de onda. Det säger mycket om de som applåderar dessa bestraffningar, däribland den svenska regeringen.

  Lagstiftning som syftar till att försvaga första och andra tilläggen till konstitutionen planeras. I det första fallet en flexibel ”hate speech” lag som godtyckligt begränsar yttrandefriheten. Gällande andra tillägget, lagar som administrativt gör privat vapeninnehav mer eller mindre omöjliga. Syftet med andra tillägget var just att försvåra för en tyrannisk regerings att förtrycka medborgarna.

  Som bekant brukar det som börjar i USA också komma till Europa. Flera av de regelbundna skribenterna på Det Goda Samhället har nyligen skiftat från att vara trumpanhängare till att desavouera honom. De har uppenbarligen förstått den personliga risken av att försvara Trump.

  Signaturen ”Utlandsvensk” skrev nyligen: ”Risken förknippad med att vara en dissident i Väst är på väg att höjas dramatiskt. USA har länge varit den stora garanten för yttrandefrihet och om de vänder på klacken kommer det att få väldigt stora effekter. Tyskland började redan förra året med internationella insatser mot ”hate speech”. Man gjorde samordnade insatser i flera EU länder mot folk som oss som sitter och debatterar. Massor av poliser som gick in i många hem och beslagtog datorer och mobiler. Om USA nu kommer med på båten, lär det bli väldigt mycket lättare att jaga och låsa in oss.” Det finns all anledning att tro att retribution också kommer att drabba klimatalarmskeptiker.

 47. En annan

  @44 mattias
  Det kan jag delvis förstå, för att förlägga reningsverk längs våra kuster verkar vara en väldigt dålig lösning.
  Bättre vore att låta spillvatten ( renat sötvatten ) släppas ut i inlandet, givetvis under välkontrollerade förhållanden.
  Det finns redan existerande naturliga system att tillgå på marknaden, s.k. flerstegslösningar anaerob,aerob,ljus samt även rening från läkemedelsrester genom UV-filter.
  Att hejdlöst bara låta renat vatten bära ut vårt kiss&bajs rakt ut i havet är hål i huvudet.
  Var är Miljöpartiet när man behöver dom? Davos kanske.
  Dessutom verkar det finnas ohemult många tunnor med kvicksilverrester i östersjön! Ordna det P Bolund, om du nu är en MILJÖ-partist!

 48. Rolf Mellberg

  #44 Mattias

  Om man vågar vara lite nörd-petig så är det så att solen genererar en sol-vind som främst består av protoner, elektroner och alfa-particklar (heliumkärnor). Eftersom planetens vanligaste ämne (d.v.s. i dess yttre skikt) är syre och att detta förekommer i överflöd i atmosfären så nybildas faktiskt vatten!!!

  Men det var en överkurs som kanske inte riktigt passade in i programmet. Det kan jag acceptera.

  🙂

  https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_wind

 49. Ann+Löfving-Henriksson

  # 46 Lars M.
  Tusen tack för utförlig kommentar!

 50. Hej Ann Löfving-Henriksson och Jacob Nordangård,
  ni oroar er över Biden, Gates, Clinton och såna figurer. Och menar att de styr mot en otäck framtid. Kanske det. Ann, se österut, börja gärna med Kinas kommunister. Sen Indien, Indonesien och Filippinerna. Kina, du vet, dom som äger Volvo och bestämmer sånt som vi inte vill prata om. Vi kan ju förlora pengar. Flera bnp procent. Dom som fixar Ugurier. Ta det först, sen tar vi Davos och Romklubben.

 51. Fredrik S

  Lars Mellblom #46

  Ja, tack för en utförlig kommentar.

  Precis som du skriver börjar det i USA.

  Tyvärr verkar det som att de som vill dela ut andras pengar, på andra sidan, fått fotfäste där också på sikt genom att verka goda.

  Kollade på senaste Godzilla-filmen igår och insåg att så småningom inställer sig balansen nog kanske ändå.

  Fast det vore ju bra om Biden får både klimat och oväder att stabilisera sig.

 52. Ann+Löfving-Henriksson

  # 50
  Eilif H, visst är ”öst” skrämmande. Kinas ambitioner och BRI har varit uppe här flera gånger, nu senast i inlägget ”Den Nya Kartan”. Den utvecklingen visar hur viktigt det är att vi värnar om den lilla, men hotade friheten vi ännu här.

 53. Simon

  Ännu ett exempel på hur storkapitalet styr vad vi ska äta, hur vi ska tänka och hur media låter dem få komma till tals utan något som helst ifrågasättande av vilka intressen som finns i bakgrunden, allt i klimatsekteriets namn:

  https://uvell.se/2021/01/25/forskning-till-salu/

 54. Staffan Lindström

  53 Simon
  Veganfärsförespråkare i TV4 betalad av Axfood… Sötlupiner (finns surlupiner…? 😉 ) gråärtor… vattnas det inte i gommen…. Återkommer … (ventilationskontroll på G …)
  USA kommer också råka ut för detta mer under Biden/Harris… ivrigt påhejade av bla ett visst större lands i Ö Asien statsbärande parti möjligen…!?

 55. Kent

  Ang Donald Trump Hur tusan tänkte du
  att det är lagen, konstitutionen som ytterst styr och inte de som tillfälligt leder landet. Tyvärr

 56. Ann+Löfving-Henriksson

  # 55 Kent, är den kommentaren riktad till mej?
  Svarar i så fall.

 57. Ann+lh

  # 55 o 56
  Kent, jag tänkte så här: En viktig punkt i den amerikanska konstitutionen är att landet ska styras av lagen och inte vad en tillfällig ledning har för uppfattning. Landet ska styras av ”A government of laws and not of men”.
  Den frågan behandlades här på KU 20/11 1916 under rubriken ”Donald Trump och det republikanska partiprogrammet”. I ett litet utdrag därifrån kan man läsa:
  ”Redan i förordet dyker ”making America great and united again” upp. Sedan kommer en kort utvärdering av demokraternas tid vid makten. Republikanerna menar att demokraterna vägrat att kontrollera landets gränser samtidigt som de ständigt utökat den federala makten, att de misskött ekonomin, attackerat Amerikas energiproduktion och industrirelaterade jobb och att president Obama trotsar lagar, som han ogillar. Det senare innebär att konstitutionen är i fara eftersom den kräver att regeringen ska vara ”A government of laws and not of men” och inte det motsatta. Uttrycket kommer från John Adams, en av The Founding Fathers och USAs andre president.”

  Nu sitter vi fyra år senare och har kanske inte hämtat oss efter de senaste veckornas tumult.
  Med Biden och framför allt hans vice president vid makten kan man undra hur framtiden kommer att se ut och i vilken utsträckning USAs utveckling påverkar oss i EU och här hemma.

 58. Bim

  Bra Ann.
  Kent # 55
  Det räcker att följa Sveriges golgatavandring i klimatfrågan och för den delen alla andra frågor, så är det bara att göra tvärt om så fixar det sig.
  Eller ännu bättre Läs An L H s kommentar några gånger till, så behöver du inte fundera så mycket mer.

 59. Här ett till ett exempel på hur konspiratoriskt lagda somliga är. Aldrig skulle väl Vita Huset få för sig att manipulera antalet ”gilla och ogilla” på Bidens YouTubekanal ? Zoe Phin skriver: ”I’ve seen screenshots of YouTube modifying dislikes of White House videos. I decided I would do a thorough analysis myself. I wrote a script to check video stats every 80 seconds for 24 hours – for all videos on White House’s YouTube channel… 130 Thousand dislikes were removed in a 24hr period!” Se graferna!

  https://phzoe.com/2021/01/27/white-house-youtube-dislike-manipulation/