Välkommen till Releasemingel!

Är du klimatsmart eller klimatbluffad? Stopp! Svara inte ännu. Den 13 maj släpper Kalla Kulor Förlag boken Chill-Out – Sanningen om Klimatbubblan – av Lars Bern och Maggie Thauersköld. I detta verk ställs många etablerade sanningar inför hårda vetenskapliga krav, med många oväntade resultat.
Häng med i debatten från början! Vi vill gärna se dig som gäst vid vår bokpresentation den 13 maj klockan 17.00. Platsen är Kalla Kulor Förlag, Åsögatan 140 3 tr. ö.g., Stockholm.
Förlaget bjuder på dricka och snacks samt möjligheter att köpa boken till sällan skådat specialpris.
Osa till jack@kallakulor.com senast den 12 maj. Då får du också de oundgängliga portkoder (två stycken) som behövs för entré. Antalet platser är begränsat, vi är därför demokratiskt först-till-kvarnenorienterade.
Välkommen!
Hans-Olov Öberg
VD och Förlagschef
Kalla Kulor Förlag

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Rackarns trevligt formulerad inbjudan!

 2. …och skickligt, fyndigt och genomtänkt formulerad…

 3. Anders Mohlin

  Men inbjudan saknar dessvärre uppgift om ortsadress. Sannolikt avses Stockholm. 🙂

 4. Anders M: Ja, dessa stockholmare tror ju att allting sker i Stockholm så man behöver inte sätta ut någon postadress. 😉

 5. Vaff_n,
  på söder ? 

 6. Ser fram emot mängder av gratissprit och frejdiga diskussioner med Elling.

 7. Jag vet hur du ser ut ! 
  Sedan kan jag lugna deg med att vi frankofile inte trigger på gratissprit. Duka opp chateau så kommer jag till LOborgen och pratar torium. 

 8. Jag undrar egentligen bara varför Maggie är andreförfattare. Hon verkar ju vara den som skriver mest annars.

 9. Jonas N: Därför att jag personligen bad om att få stå på andra plats.

 10. Elling: Jag vet var din brevlådda bor… Inte skrämma stackars Anders.

 11. Adolf Goreing

  Har nu klimatkompenserat för all biomassa som nu inte längre tar upp CO2 utan måste bära en massa klimatförnekande text istället? Oj, AGW-trycket gjorde att hjärnan halkade ur sitt kritiska tänkande ett tag. Ber om ursäkt!

 12. Ett inlägg om sprit, vin och klimatet..
  Med lite koppling till regionalpolitik, turism och att vi ska utnyttja vår natur till annat än energiproduktion för storstäderna..
  **
  Är alla företag ”klimatsmarta” i dag?
  Hur är det med Systembolaget? Behöver man bry sig om man har monopol?
  Nej, påstår jag. I ett monopolföretag bestämmer man kundernas bästa själv. Man behöver inte bry sig om en massa trender, tjafs och debatter och jobbiga krav.
  Därför har vi i Idre fått tillgång till hela Systembolagets sortiment genom att leveranserna till Konsum i Idre numera sker från Sundsvall via Mora. Tidigare fick vi leverans inom kommunen på ett dygn.
  Omlastning lite här och där innebär att leveranstiden nu är drygt två dygn. Och om Konsum i Idre missar en beställning en onsdag med en kvart, så kommer leveransen på måndag istället för fredag…
  Men det är bättre för kunderna eftersom vi kan få tillgång till hela sortimentet, tycker det kundorienterade Systembolaget.
  .. hela frustrationen finns att läsa på min blogg…

 13. Skrämma stackars mig? Jag ser Elling som en osäker kille som mest behöver en stor kram. Välkommen i min famn!

 14. Labbibia

  Uffeb
  Det kallar jag service!
  Å andra sidan har jag förstått att Skogsstjärna är ett väldigt populärt märke i Dalarna. 😉

 15. Labbibia

  Maggie
  Hrrrmmmmm…….sällan skådat specialpris?
  Vilket betyder?

 16. Jag säger som Humphrey Bogart i ”To have and have not” : No kisses, frenchy. 
  Sedan borde inte man kalla gott vuxet folk för killar & tjejer. Anders E har inte blivit LOskribent för sin delikatess. Psykningar hör hemma i korplaget.  Låt oss diskutera med blanka vapen. 

 17. Labbibia: Jag har ingen aning om vad det betyder. Det är förlaget som skrivit texten. Undrar själv vad de har hittat på…

 18. Labbibia

  Maggie
  Håll med om att det låter lite lustigt, jag menar, du som är i branchen…. 😉
  För övrigt hade det varit jättekul att komma på mingleriet, men plikterna först, nöjena sedan. (sade Luther)

 19. Jag ser att Anders E vill framställa sig som en ’säker kille’. Och det kanske han är, men jag har svårt att se ’på vad’ han skulle kunna vara det. Kanske på att framhäva det?
  Eller så är han säker på helt andra saker än sådant han omnämner här eller på de två ’motbloggarna’!? Men då blir ju hans kommentar ännu lite märkligare.
  Men troligen vill han väl som vanligt mest bara att vi skall tro på att det han säger kan vara riktigt ..

 20. Labbibia: Jag ska reda ut det med förlaget, se vad 17 de menar.
  Jonas N: Anders E är en reko kille, även om han står på andra sidan AGW-stängslet.

 21. Nu tar jag helg, hör ni. Känner mig så där lagom sliten och uschlig. Lite Penfolds borde avhjälpa problemet. 🙂 Ha en skön kväll!

 22. Jag har aldrig hävdat något annat, Maggie! Men jag har trots idoga försök aldrig begripit vad han egentligen vill ha sagt, annat än att han håller med dem som han valt att tro på.

 23. Labbibia #14
   
  Eftersom jag är invandrad hit och bor i lägenhet så ingår det ingen odling av Skogsstjärna på balkongen.
   
  Dessutom är jag sedan barndomen en skattetålig typ som samlar i statens kista till en rättvis men framtida kul tid på hemmet. Därför handlar jag i storts sett allt alkoholhaltigt på Systemet, genom Konsum.
  Men visst undrar jag ibland om jag skulle satsa på en annan framtid. Min mamma fyller snart 97 och är kanonpigg, men tycker att maten ofta är lite väl smaklös där hon bor i egen lägenhet men med åldringsanpassad mat som ska klara alla sorts tänder och magar…
  Men vi ska inte halka in på omsorgen om våra gamla. Det räcker att vi ibland slirat in på omsorgen om de allra fattigaste i andra länder.
  Nu måste vi koncentrera oss på klimatet. Jordens medeltemperatur är viktigast. Hur man nu mäter den?

 24. Jonas N,
  Det finns närhet och värme så att det räcker till dig också. Skål och trevlig helg!

 25. Jotack Anders, men som vanligt undviker du själva frågan.
  Och skulle du behöva lite råd och/eller tröst om en komplex och svårförsståelig omvärld så har du ju min mailadress. Och du vet ju redan att jag alltid försöker hjälpa till där jag kan sprida lite ljus …
  Värme hade du ju själv, eller hur?
  🙂

 26. Labbibia

  Maggie
  Ha en trevlig helg! 😀
  Och jag hoppas att er bok säljer av bara tusan!   

 27. Jonas N,
  Ses vi alltså inte på onsdag?

 28. Labbibia

  Uffeb.
  Apropå  T
  Egentligen spelar det väl ingen roll hur man mäter den? Det viktiga är att man mäter likadant hela tiden. Och med samma förutsättningar, alltså, bort med alla mätresultat från tätorter od. För att kunna få en vettig trend menar jag. Om man sen bestämmer sig för att bara mäta ex en gång/dygn precis kl 12 på dagen, eller om man väljer att mäta varenda timme, det har väl ingen betydelse?

 29. Chrille

  Jämrans, jobbar då.
  Kommer boken att finnas i handeln så man kan bläddra i den innan köp?

 30. Chrille: Ja, det borde den göra. Du borde åtminstone kunna beställa den i din bokhandel. Med tanke på vinklingen vet jag inte om alla bokhandlare tar in den. 😉

 31. Anders E, jag skall göra som du (för en gångs skull), dvs istället för att svara på frågan totalt byta ämne:
  Kommer du att köpa boken (och isf för egna pengar), eller är som det lät ovan främst gratisspriten som motiverar dig (förutom förstås ditt stora intresse för ’förnekare’ med vilka du dock tycks manisk beröringsångest)?

 32. Maggie,
  Vilken av alla Penfolds är det du skall roa dig med då? Det finns hur många som helst. Och dom flesta är väl värda en bekantskap.
  Sen undrar jag också vad som kommer att hända under kvällen. Jag är kan omöjligen komma så tidigt …

 33. Jonas N: Jag är faktiskt inte helt säker på att det ens erbjuds något kraftiga än Coca Cola på minglet, men jag kanske kan ta med en fickplunta så kan de som lyckas charma mig mest få en klunk. 😉

 34. Jonas : Jag är fattig just nu så jag kör med box. Annars är Grange väl värd en bekantskap. Men då får jag nog först sälja tiotusen ex av boken. 🙂

 35. Jonas N,
  Jag får be om ursäkt, jag uppfattade ingen fråga riktad till mig. Om du formulerar den igen ska jag göra mitt bästa för att svara.
  Vad gäller din andra fråga måste jag erkänna att jag genom mitt yrke blivit bortskämd med att få böckerna gratis. Hoppas på en dylik lösning även denna gång.
  Angående beröringsångest med ”förnekare” känner jag ingen sådan. Faktum är att gentlemannen i mig knappt kan tygla min lust att tafsa på Maggie när vi ses. Just därför kanske det är bäst att det inte bjuds något starkt på releaseminglet.

 36. Men Anders E… 🙂 Vad ska herr Crusell säga? 🙂 Kontakta Kalla Kulor Förlag så kanske du kan få ett recensionsex. Jag kan dock inte lova något.

 37. Oops! Ber om ursäkt Maggie. Jag lovar förstås att hålla fingrarna i styr även om det skulle bjudas ett eller annars glas Carrington.

 38. PS Det märks onekligen att det är fredag kväll…

 39. Anders E: Hmm, och jag som trodde att releasepartyn var mossiga tillställningar.

 40. We are all mortal until the first kiss and the second glass of wine.
  Eduardo Galeano

 41. Anders, du får inte tafsa på Maggie, men du kan få rescension-sex av Kalla Kulor säger hon!? Fast jag skulle nog <i>passa</i> på det erbjudandet! 🙂
  Men du kanske <i>passar på?</i>

 42. OK, Jonas, nu är det officiellt fredag kväll. 🙂

 43. Maggie,
  Det beror förstås på. Men kombinationen journalister och gratis alkohol är en explosiv kombination.

 44. Anders E: Men en hop förnekare borde ju stabilisera läget. 😉

 45. Labbibia #28
  Nu är det VM-hockey och temperaturen stiger…
  Men skämt åsido, jag har inget bra svar. Men klotet är runt och vädret nyckfullt. Kallt som attan vid sydpolen i ett par månader och ovanligt varmt i Kina ett par veckor kanske jämnar ut sig innan året är slut, vad vet jag.
  Men på något sätt lägger man väl olika vikt vid olika temperaturer när man räknar fram ett globalt medelvärde..
  Och haven. Hur ingår havens medeltemperatur i det globala medelvärdet? Jag vet inte. Är bara nyfiken.
  Trevlig helg.

 46. Har läst inläggen inför releasepartyt… Förlaget får nog döpas om till Heta Kulor … åtminstone över helgen.

 47. Gunnar Strandell

  Kan inte komma.
  Vi ägnar oss åt vindkraft på Hallsfjärden i Södertälje.
   Släpp fångarna loss, låt vinden vara  fri och segla för  att vinna!
  Håll koll på utsikten från högbron och söderut! Segel på fjärden är vackert!
  Grattis till Maggie och Lars, boken är rätt i tiden när rapporter om havens värmeinnehåll, polarisarnas utbredning och luftttemperaturer sammanställs.
  Jag ar beställt ett exemplar och hoppas att den kvalar in bland Lomborgs böcker i min samling.  

 48. Lena Krantz

  Ha ha….ja bara förlagsnamnet…
  Men har jag alltså gjort bort mig nu när jag både beställde boken och tänker komma på realesen…den verkar ju säljas till bättre pris och såklart utan frakt…hmm….
  Ibland är man nog lite för ivrig ändå
  ;o)

 49. Lena Krantz

  Tja vem vet lanske lite champagne i strupen kan göra att vissa slappnar av och verkligen lyssnar (tveksamt va?)  

 50. Lena K: Jag vet som sagt inte vad som menas med det utlovade priset. Jag skulle inte tro att det blir så mycket lägre. Jag har mailat och frågat förlaget om detta för att reda ut vad de menar.

 51. Alla: PS Ni får inte tro att jag lurat er till att förbeställa. Utspelet om specialpris kom helt oväntat för mig.

 52. Torsten Wedin

  Maggie:
  Specialpris gäller ju bara dem som bor där Stockholmarna tror att världens centrum finns.;)

 53. Torsten Wedin

  Tillägg
  Där jag bor, 10 mil från huvudstaden, använder vi beteckningen ”noll-åttor” för sådana som inte förstår något.
   
  Ha en bra dag! Totte-mot-strömmen

 54. Torsten Wedin

  Ytterligare tillägg:
  Vi säger inte Stockholm, vi säger ”Fjollträsk”.  😉

 55. Gunnar Littmarck

  Sist jag var hemma hade 08 spridit sig mer än 10 mil från huvudstaden, så snart bor nog även Torsten i Fjollträsk.
  Jag mins en av de korkade mobbramsorna från apberget.
  Luleå har ingen tunnelbana
  Lul……………………………….
  Eller den värsta
  Håkan Loob han suger k…..
  Ia ia åhh
  Var gång plans bäste spelare fick pucken.
  Apberget är kanske representativt för huvudstaden?

 56. Labbibia

  Torsten W
  Här i närheten av Fjollträsk pratar vi överhuvudtaget inte om sådant och sådana som bor 10 mil eller mer från Huvudstaden. 😉
  För övrigt tycker jag Visbybornas benämning på Sthlmare är betydligt mer adekvat: Fiskmåsar
  Alltså, de skränar skriker och skitar ner. 

 57. Torsten Wedin

  Labbiba:
  Hahaha!

 58. Mats Frick

  Ytterst osäkert om jag kan komma, fästmön fyller år denna dag. Det vore kul att få lite ansikten på debatten.

 59. Mats F: Självklart går fästmön före halvanonyma bloggaktivister. 🙂

 60. Det verkar som om även tidningsproduktion går före halvanonyma bloggaktivister. Hoppas ni får trevligt.

 61. Herr Crusell

  Labbibia: Du har så rätt, men måste förtydliga att det inte bara gäller dom där fisförnäma Visbyborna utan det är ett gotländsk uttryck :). (Gotländska ordet är ”mavar”.)
  /Båtflykting

 62. Labbibia

  Herr Crusell Tack för tillrättaläggandet. 8)

 63. Labbibia: Jag ska reda ut det med förlaget, se vad 17 de menar.

  Jonas N: Anders E är en reko kille, även om han står på andra sidan AGW-stängslet.