Ute med håven

Pengar

 

Nu har jag, Lena, tagit över som kassör i föreningen Stockholmsinitiativet tills vidare. Det tar lite tid att få ordning på behörigheter och inloggningar men häromdagen gick jag igenom vad som kommit in på kontot de senaste månaderna. Till min stora besvikelse kunde jag inte se några pengar från vare sig kol- eller oljebolagen.

Däremot kunde jag konstatera att flera som är medlemmar och förhoppningsvis vill fortsätta vara det inte har betalt in medlemsavgiften för 2017 än. Information om hur man betalar finner ni här till höger under knappen ”Stöd oss”. Om ni inte är medlemmar men vill bli det är ni mycket välkomna. Om ni inte vill vara medlemmar men ändå vill skänka en slant så blir vi i styrelsen mycket glada för det också.

Alla bidrag behövs och den största kostnaden går till att driva bloggen. Vare sig styrelsearbete eller skribentverksamheten kostar något, vi jobbar helt ideellt, men vi har ändå kostnader för den tekniska plattformen, underhåll etc. Kanske kan vi också hitta på något annat för att sprida kunskap till dem som känner tveksamhet inför den homogena propagandan som svensk media bjuder dem på. Vad vi kan ha råd med avgörs ju av hur mycket vi får in. Förutom bloggen har vi en Facebookgrupp som heter som bloggen, Klimatupplysningen. Gå gärna med i gruppen om ni inte redan är det.

Välkommen att ge ett bidrag eller medlemsavgift eller som en del redan har gjort såg jag, både ock. Jag tror att vi har en spännande tid framför oss.

Vill ni swisha så går det bra till nummer 0733-555245

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Michael

  Lena,

  Lycka till med kassörsrollen! Såvitt jag vet har jag betalat in min medlemsavgift även i år, och kommer dessutom att donera en extra tusenlapp idag till ert fina arbete. Jag har lärt mig så mycket via denna blogg genom åren.

  Jag är även nyfiken på om Thomas P är beredd till en liten donation?

 2. Erik

  Skaffa Swish så kommer det en slant!

 3. Jan-Åke

  Hej Lena,
  Har en idé om hur vi kan nå fler än de som besöker bloggen.
  Om man utlyser en insamling för att trycka upp ett häfte eller mindre enkel tidning pä 8-10 sidor.
  En sida för ”visste du detta om havsnivåer igår och idag” en annan ” fakta och myt om havsisutbredningen I Arktis” ” hur mår isbjörnen” ”vart tog det varma 1930-talet vägen ?” ”Antarktis , det de inte vill att du ska veta” ”fjällkedjan utan glaciärer för 7000 år sedan” men haven måste väl vara sura nu ” mm mm bara förslag , här finns folk som kan författa kring detta ingen tvekan om det.Vad kostar några tusen ex att trycka ? Går det med insamling här från bloggen ? Erbjuder mig att dela ut på strategiska platser här i Stockholm.Liknande som Metro gör.

 4. Erik

  Bra tänkt, jag lägger till swish-nummer i inlägget.

 5. Darren Woods

  Hi All!

  $10000000 check in the mail. Will arrive the 1st of April.

  Greetings from Exxon

  Darren

 6. Darren Woods

  Ha ha…. I’ll save the date… 😀

 7. pekke

  Tyvärr så verkar det som att oljebolagen inte vill sponsra oss bilägare, så jag har satt in en liten slant av mina egna pengar.

 8. Sören G

  Regeringen tänker införa flygskatt:
  ”Det innebär att en Thailandsresa för en trebarnfamilj blir 2.150 kronor dyrare i januari nästa år jämfört med om den inleds i december i år. Skulle familjen dessutom ha anslutningsflyg inom Sverige blir skattehöjningen hela 3.000 kronor.

  Det är en rimlig skattehöjning, tycker regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

  – Det är rimligt att man betalar för den klimatpåverkan som ens resande orsakar. Det tror jag också många människor känner när vi nu ser att klimatet i Arktis tidvis är 25 grader varmare än normalt, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP).”

  För att det varit 25 grader varmare än normalt i Arktis! – Idioten tror att det beror koldioxid. Det är väder, inte klimat. Inkompetenta politiker ska avgå!

 9. Joachim

  Årsavgiften pyntad

  (8) Då blir det att åka från Gardemoen i fortsättningen. 3000 kr för 2 timmar mer i bilen.

 10. Jan-Åke

  Sören # 8 Håller med , politiker som blåljuger !
  Men flygskatten kan väl fortfarande stoppas av SD tillsammans med Alliansen ?

 11. Håkan Bergman

  Jan-Åke #10
  Den kommer väl att bakas in i budgeten och där är ju röstningen lite speciell. Alliansen måste i så fall lägga en gemensam budget och om SD röstar på den faller regeringens budget. Men då faller regeringen också och det tror jag inte man vill ett år före valet. Tyvärr, men så ser det ut. Men en ny regeringen kan ju avskaffa den sen.

 12. Ingemar Lindberg

  Sören #8 Jag håller med dig! Det är så jävla frustrerande att ständig höra dessa vedervärdiga politiker, mediemänniskor m.m. som i alla lägen skall nämna/skylla på klimatpåverkan!

 13. Roland

  Den eviga debatten om 97% av forskarna eniga om klimatuppvärmningen
  http://dailycaller.com/2017/03/05/lets-talk-about-the-97-consensus-on-global-warming/

  Lite rolig läsning ändå 🙂

 14. Roland

  Den eviga debatten om 97% av forskarna eniga om klimatuppvärmningen
  http://dailycaller.com/2017/03/05/lets-talk-about-the-97-consensus-on-global-warming/

  Lite rolig läsning ändå 🙂

 15. tty

  ”Det tror jag också många människor känner när vi nu ser att klimatet i Arktis tidvis är 25 grader varmare än normalt, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP).”

  En Bah-Kuhnke-sanning. Det var 20 (inte 25) grader varmare än normalt i Arktis en (1) dag i november 2016:

  http://ocean.dmi.dk/arctic/plots/meanTarchive/meanT_2016.png

  Det är ovanligt, men inte unikt. Det har hänt tidigare t ex 2000 och 2006. Dessutom rör det sig om modellerade, inte mätta, temperaturer.

 16. Svempa

  #15 Jag man förvånas med vilken ignorant självsäkerhet dessa personer häver ur sig rena påhitt. Nästan Åsa Romson-klass. Bolund har ju hittills varit den MP-politiker som klarat sig bästa och man fick nästan för sig att han sett till sig att undvika klimat-groder SAD!

 17. Argus

  @#15

  Det måste vara ett *Bah-Kuhnke alternativ*. Ett specialfall av *sannings alternativ*,
  Men i sak tycker jag nog att *Bah-Kuhnke grodan/alternativsanningen*, är relativt oskyldig. Ett utslag av framgångsrikt likriktat tänkande.

  Varför kan man inte få in i *debatten* att det nog är läge att tona ner koldioxidhajpen? En så helt sjuk fixering skapar dåliga låsningar. Hur utbredd är denna totala fixering?

  *Dagens klimatpolitik är ett bedrägeri …….’

 18. pekke

  tty#15

  Du har nog rätt, det finns knappast nån fungerande mätutrustning vid Nordpolen, den brukar vandra i väg med isen eller sluta fungera.
  http://psc.apl.washington.edu/northpole/DriftTrackMap.html

 19. Slabadang

  SVT har koll! 🙂

  He he he he he ….. hur dumma i huvudet kan SVT göra oskyldiga svenska själar?
  Nu sörrrni nu har havet blivit håll i er …….. 38 C varmt. Allt enligt enligt en ”Doctor Flower Msuya” och ”Fatima” som skördar tång! Nu e det slut på satellit märtningarna och bojar som berättar om några tusendels graders förändringar inom osäkerhetsspannet. Nu har SVT s miljötalibanska aktivister tagit över bevakningen av havstemperaturen å då blir det hela djalaaa 7 C som gäller !!! H aha ahaha
  Sinnessjuka public service SVT Faktakoll” ….. non existant

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/varmare-hav-ett-hot-mot-zanzibars-tangodlare

 20. Sören G

  Lyssnar på P1. Nu påstår man att Stora Barriär-revet har dött för alltid p.g.a. den globala uppvärmningen.

 21. Lac

  Men hur mycket varmare/kallare har havet blivit kring Zanzibar och Barriär-revet?
  Jag förmodar att el Nino påverkade förra året.

 22. Thomas P

  Slabadang #19 Vet att det är emot dina principer, men hade du några argument också? Det här handlar alltså inte om vattenmassan ute i oceanerna utan om grunda, strandnära vatten. Jag har ingen koll på hur varma de blivit och det har knappast du heller. Däremot kan man misstänka att en lokal forskare som Flower Msuya har det.

  Sören #20 Vad som sas var att man fruktar att vissa områden inom Stora Barriärrevet kan vara permanent döda, inte hela revet.

 23. Daniel Wiklund

  Nu ska Romson ägna sig åt forskning. Och det gillar säkert Thomas P. Hon har ju gång på gång visat att hon besitter kompetens när det gäller klimatforskning. Eller hur Thomas P.

 24. JIMMY

  Härliga observationer på SVT-SR lyteskomiken inlägg 19-20.

  Fader förlåt dem !! men de måste få smisk ty de vet icke vad de rapporterar om. LOL.

 25. JIMMY

  Sören G inlägg 8@

  Har du lång v8 bilresa till nämaste utländska flygplats.

  Jag tror dom finns i Norge eller Danmark jag skulle resa via dessa länder även om jag skulle förlora på det -då jag har som princip att inte betala för påhittade lögner om klimatet.

 26. Sören G

  Närmaste utländska flygplats är Riga i Lettland. Nu saknar jag båtförbindelse.

 27. Håkan Bergman

  Eftersom vi redan är inne på flygskatt.
  http://www.dn.se/ekonomi/norwegian-flygskatt-hotar-arlandasatsning/

 28. Daniel Wiklund

  Kommunalrådet i Luleå (Niklas Nordström) anser att flygskatten är en provokation, han är väldigt kritisk mot sin egen regering. Miljöpartiets språkrör i Luleå är däremot väldigt nöjd. ”Regeringen måste jobba med hållbar utveckling mot ett fossilfritt välfärdsland” säger Annika Eriksson MP. ”Utvecklingen ska vridas från flyg och lastbilar till järnvägen” fortsätter hon. Hon menar att klimatförändringarna (som beror på koldioxidutsläpp) hotar tex ishotellet i Jukkasjärvi, vår miljö med kalfjäll och ren natur”. Flygskatten kommer alltså att bidra till att turistattraktionerna här i Norrbotten inte kommer att tina bort. Vore en välgärning om fler miljöpartister gör som Romson, slutar med politik.

 29. Christopher E

  #28 Daniel Wiklund

  ”Flygskatten kommer alltså att bidra till att turistattraktionerna här i Norrbotten inte kommer att tina bort.”

  Undrar vem Annika menar ska besöka dessa turistattraktioner när möjligheten för svenska folket att resa succesivt skattas bort?

  Synd om vettiga människor i övre delarna i landet med flygskatten – och bränsleskatterna för bilar också givetvis. Vi här nere kan ju sticka till Kastrup och snuva Magdalena på skatten. Och räkna med att kommer vi att göra. Och jag håller med Jimmy i #25, det kommer jag att göra även om det inte är en besparing (ibland är själva flygresan billigare från mindre flygplatser som Arlanda eller Landvetter så det kompenserar en sådan skatt). Jag vill inte av princip betala idiotskatter. Och inte tänker jag flyga mindre.

  Och det tänker nog inte Magdalena själv heller göra. Hon tjänar väl en bra bit över 100 000 i månaden med hjälp av våra skattepengar, så hon lär strunta i flygskatter, som är småpengar henne. Vilket jag tror hon sagt också.

 30. Thomas P

  Christopher #29 ”Och jag håller med Jimmy i #25, det kommer jag att göra även om det inte är en besparing ”

  Läst Tage Danielssons ”Sagan om Erik Göranssons strid med det allmänna”?

 31. Ingemar Nordin

  Det anmärkningsvärda med flygskatten att EU tvingades överge denna stupida idé för några år sedan

  https://www.klimatupplysningen.se/2011/10/06/eus-flygskatter-moter-hart-motstand/

  …men nu vill det miljöextremistiska Sverige alltså framhärda med galenskapen. Vi lever i en stat som för länge sedan lämnat vetenskap och sunt förnuft bakom sig. Omvärlden bör varnas. Sorgligt.

  Det blir Kastrup för min del i framtiden.

 32. Daniel Wiklund

  Vad tycker du Thomas P om flygskatten. Håller du med Miljöpartiet där?

 33. Ingemar Nordin

  Thomas P #30,

  Visst Thomas P. Jag håller helt med dig, man bör inte sätta sig upp mot ”det allmänna”. Hur skulle det se ut om folk inte lydde vad myndigheter, stat, regering och bättre vetande personer säger? Total anarki! /sarc off

 34. Thomas P

  Ingemar #33 Har du läst historien så du vet vad den handlar om? Det låter nämligen inte så.

 35. Daniel Wiklund

  Kom igen nu Thomas P. Berätta vad du anser om flygskatten. Du som vet vad den handlar om. Miljöpartiet brukar ju veta vad dom pratar om, tex Alice Bah K. Eller varför inte din gamla favorit Romson. Undrar varför du drabbas av tunghäfta när man vill få dig att kommentera Miljöpartiet.

 36. tty

  MP har i alla fall toppat i ett avseende. Enligt den senaste Inizio-mätningen har de nu passerat KD i kampen om att vara sveriges impopuläraste parti.

 37. Argus

  @#30 mfl

  Japp. Den har jag läst, many years ago….
  Det var backning på ärtsoppa i det militära, många utslitna kängor, barnbidrag på barndbidrag etc, etc. Han höll noga räkning, när det gick jämnt dog han.

  #33 Ens moralkompass (kompass?!) kanske visar att *överheten* går åt fel håll…. vad ska man göra?

  Tom i civing’s ’credo’ finns nåt om att man ska hålla rent bakom sin egen rygg……… Har överheten initiativet kan detta kallas illojalitet. Tough!

  Faktiskt: tough.

 38. Christopher E

  #30 Thomas P

  Jag är inte speciellt förtjust i Tage Danielsson, men vad jag menade att allt annat lika är det ju bättre att flyga från Kastrup även om det blir lika dyrt. På det sättet får inte Magdalena in sin skatt, jag slipper alltså reta mig på det, jag kan flyga som jag gjorde innan, klimatmupparna blir sura för det vilket alltid är kul, Danmark är trevligt och viktigast av allt; om vi är många som agerar så misslyckas tanken med skatten och sannolikheten ökar att när vi väl röstat bort de rödgröna och kanske även utan det kommer skatten att avskaffas. Våra nordiska länder tävlar ju om att ha största flygplatsen. Blir ju lite pinsamt när Sverige marginaliseras och resande väljer grannländerna istället.

  Jag ser bara fördelar. Tages historia handlar om något helt annat, även om jag givetvis håller med om att vi är kraftigt överbeskattade. Jag dock undanhållit en hel del utan någon personlig uppoffring.

 39. Gunnar Strandell

  Argus #37
  Moralkompass?!
  Idag berättar P1 om att det är fler riksdagsledamöter än Tomas Tobé som använt SJ bonuspoäng till privata inköp. De vill nu att man gör löneavdrag för att rätta till skadan.

  Ordet bedrägeri verkar inte finnas i dessa människors medvetande. Eller att man ska känna till och följa regler. Trots detta får de alltså vara med i riksdagen och sätta upp regler för alla oss andra , där man kan bli åtalad för försök till bedrägeri. Orwells ”Grisfarmen” i praktiken.