Två bra artiklar på Newsmill

Naturvårdsverket
Under veckan har dessa två artiklar lagts ut på Newsmill, den ena av Stocksholmsinitiativet skriven av Göran Ahlgren mfl.
Marian
och denna artikel av Marian Radetzki

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Tack Göran och Marian – här är också en ny sevärd 20 min studiodebatt med bl.a. Connie Hedegaard. Jag tror knappast hon sänder ut goda vibbar.  Undrar vad kineserna tycker om henne ?

 2. Lars W

  Jag såg Connie H på dansk tv i går. Hon har lugnat ner sig betydligt jfr vid COP 15. Har nog lärt sig ett och annat sista året.  Talade mycket om vad Kineserna åstadkommer på hemmaplan etc.  Hon har insett att kineserna inte kommer att sluta med kol samtidigt som de satsar på annat. Kärnkraft. Men det sista sade hon ej.

 3. Michelangelo

  Marian klarsynt som vanligt.
  Intressant att se intensiteten i kommentarerna.
  Som en fd brittisk minister sa ” för 30 år sedan sa oljebolagen
  att oljan skulle räcka i 40 år, detsamma säger dom nu.
  Vem minns idag den debatt som var på 80 – talet där förståsigpåarna  satte slutdatum (de flesta passerade med åtskilliga år nu) för jordens resurser i form av
  årtal då t.ex kopparn skulle ta slut, och till och med kislet skulle ta slut ! Vem var det då som klarsynt påvisade systemfelet med msm:s resonemag, jo ja just det Marian R.
   
    

 4. Verkligheten är som vanligt nånstans mitt emellan alarmister och skeptiker. Vi som kallas realister sitter där, i mitten och betraktar världen som den är, inte som den borde vara eller kunde ha varit.

 5. Helge

  Tyvärr tycks inte ”millningen” fungera, hade varit intressant att få se.

 6. a-D

  Enligt Wikipedia tycks som att professor Radetzkis tidigare profetior om oljepriset inte varit helt mitt i prick.

 7. Måns B

  Jag har både träffat Radetski tidigare och läst den här millningen.
  Enligt min uppfattning har mannen möjligen lyset tänt men där är definitivt ingen hemma.

 8. Labbibia

  Måns B
  Menar du verkligen att du anser att han är ”korkad”?
  Varför inte bemöta honom i stället. Borde ju vara ”lätt som en plätt” med de förutsättningar som du menar är för handen?

 9. Slabadang

  Peter Stilbs!
  Tack för länken till framförallt studiodebatten.Peter Helmer var otroligt duktig på att effektivt lägga fram tydliga uppenbara motsättningar och ohållbarheter i AGW kyrkans predikan.
  Det är så oerhört viktigt att vi INTE acceptrerar de Nordkoreanska regler AGWkyrkan skapat för sig själv.Deras argument blir så uppenbart ohållbara och rent märkliga när motståndasrna ges chansen.
  Jag såg Debatt om vindkraften och på kommentarerna ifrån rddaktionen så var de JÄTTE FÖRVÅNADE över att telefonerna gått varma hela dagen.Belinda hävdade att 84% av svenska folket tyckte vindkraft var bra ….. Javisst och säkert 90% av nordkoreanerna tycker Kim Il sung är bra. Med AGW propaganda som enda information så är det konstigt att inte 100% av befolkningen tycker att vindkraft är bra.
  Jag tror ärligt talat att SVT inte fattar hur totalkorrumperade deras miljöjournalister är och inser därför inte att de faktiskt är demokratins förrädare och å det grövsta bryter emot uppdraget.
  En enda ärligt menad öppen debatt på lika villkor mellan antagonisterna om vindkraften sänd i SVT skulle sänka förtroendet ned till samma nivå som för MP. Ididotisk symbolpolitik som skadar mer än den gör nytta i något avseende.
  Den finska damen körde ”tobakslobby” tricket och anklagade dem för att finansiera skeptiker varpå Peters Helmers svar var så underbart.
  ”Det är för att företagsledare fattar bättre beslut än våra politiker” (fritt översatt)
  Vi är illa ute med dessa helrökta gröna fascister vid spakarna de har verkligen ingen susning om vad de sysslar med och Connies snack om affärsmöjligheter för ”grön teknik bevisar bara hur oerhört lite hon fattar om teknik och framförallt marknad.Inget av argumenten har någon som helst substans.Man får fanimej tuppjuck!

 10. Michelangelo

  #7# Utveckla. Låter intressant, men vad menar du ?

 11. Michelangelo

  Benny Peiser: Climate Change Does Not Pose Immediate Danger To The Planet
  Friday, 26 November 2010 08:48 Doreen Wachmann, Jewish Telegraph

  A co-founder of Germany’s Green Party is warning that current climate change policy has become ”hysterical” and is causing economic hardship to the poorest in society.
  Haifa-born Dr Benny Peiser was raised and educated in Germany where, as a ”left-of-centre” student of political and social sciences, he co-founded the party, largely out of his concerns about nuclear energy and its waste which is radioactive for thousands of years.
  Now heading the London-based Global Warming Policy Foundation, Dr Peiser has turned full circle and is warning of the huge economic cost of current climate change hype.
  He said: ”I and others in the environmental movement have become more critical of conventional wisdom. We are increasingly concerned about the exaggerations, alarmism and hype.
  ”We realise that a lot of scares are overdone and are not helping a proper debate in a democratic culture.
  ”As you grow and get more information, you realise the risks are not as catastrophic as imagined and your concerns become more balanced.”
  He said: ”A growing number of the environmental movement now realise that a lot of the claims have unintended consequences, which are economically, morally dubious.”
  He continued: ”In all likelihood climate change will be very moderate. The planet is not in danger in the foreseeable future.
  ”The warming trend has not increased for the last 10-15 years. It is not the crisis, the disaster people make out. People can adapt to climate change and live with it.”
  Man kan bara hoppas att andra CAGWare kan komma till samma slutsats.

 12. magnus

  Labibbia
   
  Den väldiga exploateringen av naturresurser synes vara hållbar också därför att den, med få undantag, inte lämnar några outplånliga skador på den globala miljön.  Skriver Professorn.
  Detta påstående skulle inte godtas ifall det var en mellanstadieuppsats ens.
  Motivera ? Döööh (ledtråd – Biologisk mångfald…)
  Nädu nog är det korkat att bege sig så långt utanför sin kompetenssfär. Men han kanske inte har något val 🙁

 13. Måns B

  Labbibia
  Kanske är inte korkad rätt ord, han är ju trots allt professor 😉 , men han är inte riktigt med heller.
  Jo han kommer att bli bemött, men antagligen kommer jag inte vara med på listan över de som gör bemötandet utan huvudsakligen universitetsaktiva på samma nivå.
  Faktum är att det inte är lönt att prata med honom själv, jag har försökt förrut. Men det är ju fullt möjligt att andra tycker att han har …. vettiga ideer hur obegripligt det än kan verka.

 14. Labbibia

  Magnus
  Kanske ska förtydliga.
  Jag delar inte Radetzkis uppfattning mer än i den meningen att jag anser att exploatering inte nödvändigtvis måste betyda ”miljöförstöring”.
  Att däremot bara säga att någon är ”dum i huvudet” utan någon som helst motivering, tycker i allafall jag är mellanstadienivå.
  Och eftersom det var Måns B, tycker jag att man kan  ställa mycket högre krav än så…..

 15. Labbibia

  Måns B # 13
  Där är du ju! 🙂
  Och svarar på mitt # 14 redan innan jag postat det. Inte illa! 😉

 16. Slabadang

  Om man tittar i det gröna facit redan nu…….
  Biobränslen …………. fucked up med helt aningslösa argument och utan konsekvens analys.Utan effekt för co2 utsläpp,massvält,skogsavverkning…räcker det som motargument.
  Solenergi. behöver jag säga nåt eller är det självklart att det är skillnad på Navadaöknen och Lützen men att det byggs mer solkraft i l¨tzen än i öknen till astronomiska kostnader med i princip ingen effekt annat än den i den sinande skattekistan och fula klimatsymboliska fanstyg på hustak.
  Vindkraft…………. kulan som ligger i som nästa i fiaskodragningsordning…. en svindyr ful intermittent kraftkälla vars erfarenheter kommer som biobränslena slå dem i nacken som den slår rovfåglar till backen.
  Kärnkraften………. en billig säker energikälla med fantastiska möligheter till utveckling och 100%igt co2 fri. Den bekämpar AGW rörelsen.
  Det roligaste av allt är att de samtidigt tycker att vi ska lita på dem och deras ”kunskap”.
  Nå väl vi får väl i så fall ett mått på hur många idioter det existerar i västvärlden.
  Det verkar som om miljörörelsen alltid ser ljuset i tunneln men det är alltid ljuset ifrån expresståget av deras förslag och analysers negativa konsekvenser som kommer för att köra över dem.När de nu gör anspråk på att styra och förstå företagssamhetens bästa ……. för fasen det är som att på dagis släppa en gående motorsåg i händerna på en fyraåring med DAMP.
  Tänk om! Tänk om! Tänk om!
  Tänk om västvärlden istället skulle angripa utifrån oljeberoendeperspktivet istället.Det smått fantastiska skulle vara att de upptäckte att de slapp hela den konstruerade och beställda klimathysterin och konsekvenserna av en strategisk målsättning att minska oljeberoendet ger nästintill exakt samma konsekvenser för ”co2 utsläppen”. Dessutom är det ingen målsättning någon kan ha invändningar emot eftersom vi alla vet hur stort problemet med beroendet är. Men då måste de samtidigt ge upp planerna på makt och kontroll som broms för utvecklingsländerna.Det blir ingen djävla världsregering och nationerna har ett annat helt självgående intresse att ta fram billig miljöacceptabel energi. Att de förvirrat oss och hela världen genom att hitte på detta ”klimathot” gör att de därigenom i handling stuckit käpp i eget hjul.
  I varje nations själbevarelsedrift finns en strävan att bli oberoende av import ev energi.Energi produktion är en trygghets och säkerhetsfråga i större utsträckning och med större legitimitet och kraft än de miljömässiga och de står inte heller i konflikt med varandra.
  Kruxet är ju att skapa förutsättningar för relevanta lösningar och INTE FAAN är det miljörörelsen som är den part man ska luta sig mot.DEn är ju sytematiskt avslöjad som totalt inkompetent i frågan lika inkompetenta som politikerna själva med B Dahl och Carlgren i spetsen visat sig vara.
  Är det något lilla ynkliga Sverige skall samla sig runt så är det ett strategiskt runda bords samtal med långsiktiga pålitliga regelverk
  sluta upp med näringsliv kommuner om en plan för nationellt oberoende av olja.Klimathotsrörelsen får då sin ångset mättad som en ren bonus eftersom co2 effekten blir i princip den samma.
  Vi har inte helt enkelt råd med inkompetenta politiker i denna fråga EN GÅNG TILL. De skapar hinder och problem med sina korkade kortsiktiga beslut i en fråga som kanske är den strategiskt viktigaste frågan vi skall lösa.
  Först ”tankeförbudet” sedan självmåls alternativen (angivet överst)
  med flesatsningar på vindkraft kommer vi nu behöva ompröva igen pga av fullständigt usal analys om vad som behövs.
  Tillsätt ett förtroendepolitiskt råd i energifrågaorna och sparka ut miljömupparna  det förstår vare sig naturens miljöns utvecklingens tekniken eller välfärdsamhällkets grundläggande fundament. 
  In med ansvarsfull oberoende relevant sakkunskap med en blandning av folk från näringsliv vetenskap (dock ej klimatmuppar) låt dem ta sig an utmaningen i olika grupper och tävla med varandra om hur en vettig långsiktigt hållbar energiförsörjning skall struktureras och olika alternativ.
  Vindkraft?? Allvarligt talat ? Driver de med oss?? 
  Ett

 17. Labbibia

  Slabadang # 16
  Tack för ett som vanligt fenomenalt inlägg.
  Och med tanke på det du skrev där…..
  När man hör Maudan säga att: ”Beroendet av kärnkraft och vattenkraft gör oss sårbara”…..
  Så undrar man ju om man befinner sig i någon av Kafkas romaner? 

 18. Thomas

  Michelangelo #11, Benny Peiser som grundare av de gröna i Tyskland. Den var ny. Undrar om den är som Lomborgs medlemskap i Greenpeace?

 19. Labbibia

  Thomas
  God afton!
  Hur går det me folkupplysningen om ”klimathotet”? Med tanke på temperaturen utomhus?

 20. Kent Forssgren

  Slabadang. Analytiker där…  Du träffar med din analys hela tiden rätt.
  En enda ärligt menad öppen debatt på lika villkor mellan antagonisterna om vindkraften sänd i SVT skulle sänka förtroendet ned till samma nivå som för MP.
  Varför ser inte de andra och kommersiella  tv-kanalerna möjligheterna att totalt sänka SVT´s trovärdighet i dessa sammanhang. Och  att därigenom få fler tittare och att därigenom kunna sälja fler reklaminlägg i programmen. Suck. Jag har ställt den frågan tidigare här. Jag har inte fått svar.
  Vi kanske alla är lika undrande? Jag börjar dock ana ett möjligt skäl. Vem äger konkurrenterna? Vilka kopplingar finns mellan dessa och de politiska partier som inte vill tala om vartifrån de får sina bidrag? Nått skumt är det. Hur kan de annars missa en sån möjlighet. Vi här på TCS skulle kunna regissera ett program som skulle få svenska folket att gå i taket av ilska.  Enkelt uppdrag nu när elbolagen ånyå med politikernas goda minne visar sina goda vilja att skinna oss allt vad de kan via elräkningarna.  
  Jag är lika förundrad över att inte något politiskt parti ser möjligheten.  Att få merit för att ha avslöjat klimathysterin.  
  Dessvärre inser jag att detta erkännande inte kommer att ske. Varför förstår vi här på TCS.  Alla politiska partier är lika involverade och medvetna om lögnerna. Och ingen vill erkänna att de medbetet har ljugit.
  Allvarligt, hur skall vi kunna ändra på detta? 
  Elkonsumentarnas uppror?  

 21. Slabadang

  Labbibia!
  Tack! 🙂 Javisst är det ett Orwellskt och Kafkanskt tidevarv vi lever i.
  har du läst Slottet och Processen? Jag har läst animal farm som natti natti saga för alla mina tre barn i två omgångar.Nu när jag skriver detta kommer jag på tre solklara julklappar under granen i avslöjande tegelstensformade paket.
  Det gäller att uppmuntra till bra litteratur och som tur är älskade alla ungarna Orwell. Det är dags för att de får pröva Kafka också!
  Steinbecks ”Möss och människor” och ”vredens druvor” tillhör också de alster jag vill lägga i botten på mina barns världs och omvärldsbetraktelser. Att första maktens och maktlöshetens problematik och ansvar är viktigt. Att kunna skilja på fakta och propaganda sanning och lögn är en förmåga man når genom uppmärksamhet träning och intresse.Likaså insikten om att hänsyn respekt förtroende och solidaritet är dörrar som måste svänga åt båda håll förtjänas och bibehållas.
  De här verken har format min moraliska kompass väldigt mycket som människa och att försöka leva efter denna är den svåra utmaningen.
  Jag tycker att Pippi Långstrump dock har gett mig tillåtelse att ta fram min spikklubba mot maktens prussiluskor och politiker.
  ”Är man stor och stark så måste man vara mycket snäll” Det är jag väldigt medveten om eftersom många blir rädda av min storlek bara jag kliver in i ett rum.Men när maktens prussiluskor och profitörer är ute och pissar på folkrespekten… då djävlar åker spikklubban fram!!!
  🙂

 22. Labbibia

  Kent Forssgren och Slabadang
  Det är verkligen hög tid att försöka göra skillnad!
  Själv är jag som jag tidigare sagt ”en helt vanlig mannen-på -gatan”, vilket inte hindrar mig att se hur galet utvecklingen har gått.
  Kent Forssgrens tanke om ett TV-program som visar på alla galenskaper vore ju fantastisk, om ett sådant projekt kunde genomföras. Men hur? Som du skriver Kent, det tycks finnas ett motstånd, trots att det ju rimligtvis är journalistiskt sprängstoff.
  Vi har ju sett YLE (finska televisionen) göra program som kritiskt granskar klimathotet. Varför vore det helt omöjligt att göra detsamma i Sverige? 
  För att inte tala om möjligheten att kritiskt granska våra politiker? 

 23. magnus

  Labibbia
  OK, uppfattat 🙂

 24. Slabadang

  Kent Forsgren!
  Den informella men verkliga kontrollen över svensk television har varit oerhört central för ja sossarna och vänstern.När argumenten för monopol Tv tack vare jan Stenbeck kollapsade på sin egen orimlighet så var man uppfinningrik när man sökte andra sätt att kontrollera svensk TV.
  Nu tala vi om kanske den mest känsliga socialdemokratiska hemligheten som existerar nämligen strategin för hur man bibehåller makten och kontrollen över TV.
  När man blev tvungen att släppa in TV4 in i det statsmediala finrummet så blev  sändningsavgiften och tillståndet som utpressningmedlet och styrmedlet i kombination med informella förhandlingar i försäkringar från TV4s dåvarande styrelse där båda parter utan att det direkt men underförstått var tydligt vad de VERKLIGA villkoren för sändningtillståndet innebar.
  Du kommer inte hitta ett enda dokument som styrker det jag påstår
  men du kommer inse att det jag hävdar är sant.Hur den faktiska styrningen av SVT skett genom tiderna är inte en organisatorisk forskning utan en personhistorisk nätverks forskning.
  Är det inte konstigt att det dyker upp en massa feminsistjournalister i TV rutan samtidigt som det är sossarenas främsta fråga och lagom till nästa stora profilfråga klimat och miljö… va konsgtigt som av en händelse är redaktionerna överbefolkade av journalister med bakrgrund från ”miljörörelsen” tänk en så konstig ren happening??
  Vänta ett tag var det inte i samma veva som sossarna också öppnade dörren för miljöpartiet??? Neej det är naturligtvis bara tillfälligheter???  🙂 😉 Ring Jan Axelsson och fråga … du vet han som fattade beslutet att SD inte skulle få vara med och debattera i SVT och som är Stig Malms gamla presschef. Men du vet det är bara en tillfällighet det också och har inget som helst samband??? 🙂
  Det är synd att inte TV3 intresserade sig för annat än mest trams och flams och underhållning.
  Aschberg hade en andunge men en kaotisk sådan ide mitt sitt ”Diskutabelt”som rotade om och utmanade den strukturella åsiktdiskriminering och styrning som SVT alltid ägnat sig åt. Mycket synd för det finns massor av mycket spännande sätt att anordna debatter på.Folk kroknar ju på de förutbestämda hårt regisserade debatter SVT ägnar sig åt.
  Nu sitter Scherman säker på sin position och han spelar det makt och kontroll spel den politiskt korrekta eliten blivit så duktiga på.
  TV4 och SVT kommer inte förändra sig förrens en stark seriös etablissemangskritisk aktör kommer in i spelet. Att våga utmana den politiskt korrekta diktaturen kommer snabbt att få den på fall.
  Problemet är finansiering då produktionskostnaderna står emot reklamintäkter och ur affärsmässigt perspektiv så är det i första hand en demokratisk och filantropisk investering för att förändra och förbättra det demokratriska samtalet. De försvarar sin makt och sina positioner med näbbar och klor.
  Affärsmässigt innebär det att de nuvarande aktörerna har stort försprång med sina inarbeteade varumärken och kommer säkert som amen i kyrkan försvara sitt i jämförelse sämre förtroende genom att omedelbart anpassa sig efter vad som krävs för att bibehålla sin publik.
  För investorer att satsa på denna verksamhet är att kasta sig in i vargflocken med en blodig biff i handen.Den här makten utmanar man inte ostraffat.

 25. Ingemar

  Slabadang #24,
  SvT och TV4, och SR vill absolut inte ha någon debatt kring vare sig vindkraft eller klimatet. De vill fortsätta att leva i sin lilla glasbubbla där de kan frottera sig med politiker och andra maktmänniskor. Det är därför som de är så ovetande om vad som händer runt om dem. Och när de stöter på någon som avviker, typ vindkraftsmotståndare eller AGW-skeptiker, så blir de obehagliga till mods eftersom det stör deras lilla världsbild som de tror att ALLA delar. Min gissning är att de kommer att lägga locket på för debatt om fortsatt vindkraft. Liksom de gjort för klimatet. Maggies framträdande där var ju riktigt obehagligt för dem när hon mosade gullegrisen Axelsson i en konfrontation. Må det aldrig hända igen, för då ruckas deras glasbubbla!

 26. Slabadang

  Ingemar!
  Visst! Har man väl gett sig in i leken så och av erfarenhet kan jag också säga att många av journlaisterna befinner sig på AGWtåget av rent enkla aningslösa skäl. Debattredaktionen överraskning över  att telefonerna ringde hela dan styrker den analysen.De lever verkligen i en bubbla i dessa frågor.
  Leve Nätet!! 🙂

 27. Labbibia

  Slabadang
  Har en känsla av att även enkla mätredskap som ex en termometer (!) ställer till det för AGW-alarmisterna just nu. Min termometer visar – 12 grader trots att den befinner sig bara 150-200 meter från öppet vatten i Sthlms innerskärgård.

 28. Den som tror att Marian R är lite bakom har ingen aning vad den talar om.
  Sign ’magnus’ men även ’Måns B’ tycks ha en annan uppfattning. Jag såg inga argument där, men ’biologisk mångfald’ nämndes samt mellanstadiet. Det är ungefär där magnus oftast hamnar, men det är ju inget förvånande.

 29. Kent Forssgren

  Slabanang.
  Då får vi skapa ett större och starkare nätverk.
  Eller vad annars? TCS borde inte behövas. Maggie, inte personligt. Utan dig och dina kamratskribenter hade jag fortfarande trott på Al Gore! Han har ju fått Nobelpris!

 30. Kent Forssgren

  Slabandang, ursäkta felträffen på tangentbordet.

 31. magnus

  Jonas
  Argument?
   Karln häver ur sig saker utan täckning men man måste tydligen svara med argument. Personligen tycker jag att det då räcker med att hålla sig på nivån ”karln är korkad, ignorera honom”, även om det kanske i strikt mening inte är helt korrekt.
  Det är möjligt att M.R. vet vad han pratar om så länge han håller sig till sånt som han vet något om.

 32. magnus

  Jonas N #28
  Argument för din ståndpunkt är exakt… vadå?
  Eller är argument något som endast bör avkrävas de mindre upplysta?

 33. Börje S

   
  Jag tänkte lämna den här kommentaren angående domedagar på Newsmill. Men så måste man logga in och hålla på och jiddra och jag var så helt färdig efter att ha svettats fram nedanstående att jag inte pallade. Det får bli en annan gång. Ni kan korrläsa det, men kom inte med några anmärkningar för jag blir vansinnigt förgrömmad av sånna där besserwissrar som bara klagar och klagar.
   
   
  DOMEDAGSPROFETIOR en kort historik
   
   
  När det första milleniet enligt vår tideräkning närmade sig profeterade kristenheten:
  Jordens och mänsklighetens undergång är nära, köp avlatsbrev så överlever du och får sitta vid Jesus högra sida.
  Intressant att den allsmäktige Gudomen räknar åren enligt tiosystemet. Inte med 12 eller 8 som bas som de gamla Sumererna.
  Katolska kyrkans stora rikedom och förödande makt grundade sig på stora testamenterade rikedomar från de mest välbärgade, just innan millenieskiftet. I gengäld garanterade nämnda katolska kyrka att donatörerna skulle få en alldeles särskilt upphöjd plats i Paradiset.
   
   
  • Jehovas vittnen har proklamerat jordens undergång åtskilliga gånger. När CT Rusell räknat på bibelns tidsangivelser och kombinerat siffrorna med måtten på pyramiden i Giza lyckades han faställa årtalet:
  1914. Så de inväntade den stora dagenn, men det blev visst inget.
  Nu äta gång fick inte Rusell vara med och räkna och då skulle det bli mycket bättre:
   
  1918 äntligen ska det ske!…men nej
   
  1920 han är visst försenad……nähä, han missade väl bussen eller nåt
   
  1925 …det var väl självaste…inget nu heller?
   
  De följande decennierna var det ganska tyst på domedagsfronten från JV:s sida.
  Men de hade inte gett upp, i lönndom räknade och räknade de och en dag kom det:
   
  *) Sälj era hus och avyttra era jordbruk! Ni gör ert livs affär, för snart är de värdelösa!
  Gå in till chefen. Glöm inte en sån där hoprullad visselpipa som åker ut när man blåser i den. Vissla i den och säg upp er! Glöm inte att räcka ut tungan och säga: Bläää!
  För nu kommer det äntligen det ljuva ögonblicket när jorden ska gå under! Så härligt det ska bli:
   
  1975 går jorden under!!! HERREN VARE LOVAD!!!!!
  1975…… och de väntade och väntade och väntade och väntade men inte f-n kom Jesus inte! Och det dumma jordhelvetet gick inte under nu heller!!
   
  Hem och räkna igen!
   
   
  • På den sekulärt religiösa klimathotsfronten har vi ju haft istidslarmen som ljöd på 70-talet.
  ”Värre än vi tidigare trott! Maten kommer att vara slut på 90-talet på grund av missväxt orsakad av den tilltagande kölden” Trodde forskare i mediarapporteringen.
  ”En massiv befolkningsminskning väntar på grund av svält och förfrysning” varnade/önskade sig en annan forskare i media. Han angav också en siffra på befolkningen i USA år 2000, har glömt vilken, några få millioner tror jag att det var.
   
   
  • Klimatdomedagspåmannen J. Hansens famösa domedagsprofetia i TV på 90-talet: New York kommer att stå under vatten om 10 år.
  Har du varit där och kollat, Tomas P?
   
   
  • Milleniebuggen blåstes upp nästan till hysteri. Men det vart ingenting.
   
   
  • Hysterin i det nutida klimatlarmandet är däremot fullt utvecklad på en massa håll.
   
   
  Folk är f-n i mig inte kloka i huvet som de håller på.
   
   
  Varför kör media och makt så hårt med domedagspladder?
  Jamen kika lite på raden*) ovan om ”sälj era tillgångar, avyttra era jordbruk, ge oss dina pengar för sjutton, så slipper du bekymra dig om dem! Vi tar hand om dina kulor och gräver ner koldioxid och skickar speglar upp i troposfären och smäller upp värdelösa vindmöllor för dem”.
   
  Och då blir det så bra, så bra, bara du fortsätter att ge oss din surt förvärvade så det inte går åt helvete igen!
  (PS
  apropå löften om eviga liv om du bara ”gör så, säger si och tänker på just detta hära viset och ger församlingen en skärv, förstås”.
  Tänk om en stackare som gör allt det där ändå inte erhåller det där eviga livet. Då kanske någon som vet bättre säger: ”men han gjorde ju si och sade så. Alla vet ju att det ska vara tvärtom: Gör så och säg si, står det ju”.
  Men hur ska den där stackarn kunna VETA sånt? Han kanske inte har förstånd nog att förstå allt som man måste förstå för att bli begåvad med evigt liv. Det kan välan inte stackaren hjälpa, att han inte förstår, menar jag. Förresten kan ju felaktigheterna i beteendet bero på översättningsfel av den hebreiska texten, och då blir det ju INGEN i hela Sveriges land som får evigt liv.
  Sverker med soptunnan har ju slutat men vi har väl ändå en statligt anställd konsumentombudsman. Jag tycker verkligen att denne borde ta sig en titt på alla dessa löften om evigt liv. Om inte löftena uppfylls så är det ju solklart fall av falsk marknadsföring och det är KO:s förbannade skyldighet att skydda oss från sånt.
  DS)
   

 34. magnus,
  Såg dina kommentarer först nu. Har svarat dig (innan dess) på annan plats.
  Ditt problem är att du ju själv häver ur dig sakar utan täckning, så när du säger just detta om Radetzki så blir det en fråga om vem man sätter mest tilltro till.
  Radetzki har ju trots allt haft rätt om ganska mycket (om än inte allt) medan du nästan undantagslöst har navigerat fel där detta gick att kontrollera.
  Det säger förvisso inget om huruvida dina eller hans framtidsprognoser skulle vara dom bättre. Men det förtar ganska effektivt udden ur din argumentation.

 35. Labbibia

  Börje S # 33
  Tack för en som vanligt giftig beskrivning av den nutida domedagsreligionen….
  Bidrar med en länk som jag vet Gunnar L gillar…….
  Men den hänger även ihop med ditt inlägg, på sätt och vis.
  Och om de gröna dystopisterna får hållas så kommer det att bli en..
  http://www.youtube.com/watch?v=fsDpznl8eIs

 36. Börje S

  #35 Labbibia
   
  Nog är det väl bättre att lägga sina surt försnillade slantar på hårdrock, än att lägga dem på utsläppspapper som maffior världen runt sedan ska ha roliga dagar med. Bättre att jag har kul än sånna där bovar och banditer som ska tjäna pengar för att regeringar och förenta nationer och millösekter  världen över försöker skrämma skiten ur vanligt hederligt folk som du och jag.
   
  Jag ska erkänna att jag i fråga om hårdrock endast har Extremes ”Pornograffiti” från 1990-talet i skivhyllan.
  http://www.youtube.com/watch?v=OoKJpcROgJk&feature=channel
  Den går fortfarande, speciellt när jag lagar mat i sommartorpet. Du kanske har något tips om speciellt bra nutida hårdrock?
   
  Här är en annan bra:
  http://www.youtube.com/watch?v=I-h4A7bF8wQ&feature=channel
  Kanske inte hårdrock, men rätt bra ändå tycker jag, som är en sån där mes som också lyssnar på klassisk musik när ingen ser det.
   
  Min domedagshistorik och efteföljande PS är, skam till sägandes återanvändning. Jag försökte under ett år att omvända alla troende till lite sund ateism på bloggen ”Tror du på Jesus”. Argumenteringen kommer därifrån. Jag blev inte alls så populär där som jag inbillat mig att jag skulle bli.
  Jag  misslyckades totalt i min ideela ambitioner att rädda mänskligheten från religionens fasor.
   
  MEN
  se rolit de va de
  Å de va ju bra de.
   
   

 37. Labbibia

  Börje S
  Jättetack för dina länkar!
  Troode jag hade full koll på vad som kan betecknas ”bra musik” å så kommer du farandes med det här!? Grymt bra!
  Aldrig hört talas om det här gänget tidigare……vilket gör saken ännu bättre! Tack! 

 38. Om alla klimatamatörer i världen via internät skapar ett nät som tar upp
  temperaturer och sammanfogar detta Universelt,så får vi någon uppfatt-
  hur mycket AGW-anhängarna ljuger om temperaturen.
  Idag finns ett nät av amatörer som spanar ut irymden,det vet oftast mer
  än både forskare och vetenskapare.
  Hubble var ren amatör och med små resuser,som ledde för hela mänsk-
  heten framåt till den nivå vi har idag om universum.
  Det är ofta STOLLAR,SKEPTIKER och KÄTTARE som för mänskligheten  in på nya banor för framtiden.
  ALI.K.

 39. Olaus Petri

  Labbibia, normalt är jag inte förtjust  i fraser av slaget ”nothing more to say” men i ”Future world” fungerar det rätt bra!
   
   
  Nu får vi gå och lägga oss! 😉

 40. Olaus Petri

  ”left” var det visst.
   

 41. Börje S

  forts.
  jag kom att tänka på en sak:
  Jag gjorde en uträkning på hur många osannolikt många kubikmeter jag avspanat under mitt liv med syn, hörsel lukt och känsel utan att upptäcka ett enda andeväsen. Jag offentliggjorde slutsatsen på den där debattsidan om Jesus: att andeväsen av vad slag det vara må enligt min erfarenhet inte existerade. 100-tals millioner kubikmeter avspanade, funna andeväsen: noll.
  När jag skrev inlägget förstod att jag därmed trampade på den ömmaste tån i alla världens olika religiösa system, den att det finns andar som bestämmer människornas öden och äventyr. Jag blev verbalt nedklubbad av en hel drös som tydligen inte alls tyckte om mina skriverier, och jag blev föremål för en hatfylld upprördhet som jag alls inte hade väntat mig.
   
  Så jag kom just nu att tänka på en viss debattör i det här forumet:
   
  Tomas Palm.  Så fort han sticker in sin näsa här, så hoppar hela gänget på honom och drar och sliter honom i håret och sparkar honom både här och både där.
   
  Det var skoj på något destruktivt vis att verbalt reta upp alla de där som var överens om en sanning som jag menade var rena hittepået. Jag gillade således att bli påhoppad och fortsatte därför att retas. (Det hade nog inte varit lika kul om motståndarna varit fysiskt närvarande med knytnävar och knölpåkar beredda som slutliga argument)
   
  Tomas njuter nog av det: Han skriver nåt lagom retfullt och sen vet han att de verbala slagskämparna kommer att kasta sig över honom med hugg och slag så säkert som ett brev på posten på den gamla goda tiden.
   
  Förmodligen vet även han att västvärldens allra hederligaste svenssöner fått en jättebluff kallad klimathot nedtryckta i halsen oavsett om de velat det eller inte.
   
   

 42. Börje S

  N”är jag skrev inlägget förstod jag INTE”
  ska det vara i andra stycket

 43. Börje S

  Här tror man att alla andra gått och lagt sig när man skriver forts på ett inlägg. Så är Labbibia och Olaus och ALI K fortfarande uppe! Hönni, har inte era morsor sagt åt er att hoppa i bingen, det är faktiskt en dag i morron också! Nu kom era inlägg emellan mitt ena och det jag kallade fortsättning. Så var den dan förstörd.
   
  Labbibia, så du gillade min enda hårdrocksplatta?
   
  Då har du väl hunnit med att kolla titellåten också, den med det intressanta namnet ”Pornograffitti”? Inte? Här är en liveversion:
   
  http://www.youtube.com/watch?v=vccbVhxCZio
   
  Och ge mig gärna tips om annan musik som är bra på just det sättet!

 44. Michelangelo

  Another Top International Scientist Jumps off Global Warming ‘Titanic’
  Written by John O’Sullivan, via email | 22 November 2010
  Dr. Lucka Kajfež Bogataj
  A top East European climatologist, who shared the Nobel Peace Prize with UN global warming colleagues, jumps a sinking ship as ocean data signals a cooler climate.
  Dr. Lucka Kajfež Bogataj left cold clear water between herself and her former UN shipmates by declaring that rising levels of airborne carbon dioxide probably don’t cause global temperatures to rise. The news scuppers hopes for a change in fortune for the beleagured UN climate agency. Their doomed ‘ship,’ the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) has been sailing on an ill wind ever since it was struck by that Climategate ‘torpedo’ last year.
  The Slovenian climate professor made the chilling announcement last month in an obscure foreign language journal that has only now been translated into English. The lambast came in the publication Delo Polet (18/11/2010), translated into English as, ”Inconvenient Truth.” Inside Bogataj publishes a paper entitled, ”The more we know, the better. ”
  Rises in Levels of Carbon Dioxide follow Rises in Temperatures
  Buried in an otherwise drab study on paleo- and proxy methods, Dr. Bogataj admitted to what skeptics have long been saying and what the ice core proxy data shows: that rises in atmospheric levels of carbon dioxide (CO2) are proven to mostly, if not always, occur AFTER rises in temperature.
  The eminent Slovenian expert is also key climate change adviser to her nation’s president, Danilo Turk. Bogataj’s article, translated into English by her countryman, Miso Alkalaj, makes a startling admission:
  http://www.climatechangedispatch.com/climate-reports/8158-another-top-international-scientist-jumps-off-global-warming-titanic

 45. Måns B

  Jonas N
  Med tanke på att vi precis fört en längre diskussion i en annan tråd om bland annat vad Radetski tog upp så såg jag ingen anledning att dra hela köret igen.
  Till skillnad från politiker så trivs jag inte om att säga samma sak på samma sätt upprepade gånger.
  Dessutom var jag ganska övertygad om att du skulle sympatisera med dåren så jag ville inte trycka på motvallsknappen heller eftersom jag inte hade tid att hålla i gång hela natten i går 😉 .
  Till slut så tror jag inte att jag eg. behöver motivera varför jag inte tycker att M.R inte ens är på banan i detta och andra liknande inlägg han gjort. Har man följt vad jag skrivit om det senaste året här så greppar man det ändå, har man inte läst mina synpunkter tidigare så är det ju inte så sannolikt att det skulle ske nu heller, så jag passar på den just nu.

 46. Måns, möjligen är ditt bekymmer att du (heller inte) har lätt att se saker från fler perspektiv än bara ditt eget.
  Radetzki är ingen dåre, och de invändingar du kan tänkas ha är samtliga av det mer subjektiva svårkvantifierade slaget. Faktum är ju att du mest har talat om saker du menar kommer att hända i framtiden.

 47. Ulf L

  Måns #45
  Radetskis teser är extrapoleringar av de erfarenhet vi har i samhället i dag. Kriser har förutspåtts och undvikits med utvecklandet av ny teknik. Det är faktiskt du som har bevisbördan att visa att Rdetskis extrapolering utgår från fel utgångspunkter eller inte är tillämpliga i framtiden.
  att kalla honom dåre är inte ett speciellt kraftfull argument.
  Jag har samma invändning mot dem som dem som ser det som löjligt att räkna med tekniska landvinningar i kan påverka vår framtid. Erfarenheten säger oss att tekniska landvinningar gör. Hela vår civilisation bygger på att problem upptäcks och löses med hjälp av mänskligt skarpsinne som bl. a. tar sig i uttryck i tekniska framsteg. Att bara räkna bort dem i framtiden är att bortse från de erfarenheter vi gjort.
  Det låter naturligtvis som naivt att lita på framtida tekniska landvinningar men för migg är det lika naivt att bortse från männiksans tendens att skapa dom.

 48. Måns B

  Ulf L och Jonas N
  Jag är fullt medveten om att M.R inte är någon dåre, men jag använder det i polemik med att liknande uttryck flera gånger om dagen används på andra fullt mentalt friska vetenskapmän här. Så jag tänkte att det är ju kutym på denna sajt när man inte samtycker med vetenskapen 😉 .
  Däremot så är budskapet han för fram en kortsiktig dåres.
  Det hade varit mycket intressant att få närmare insyn i om det är en rättelse till hans tidigare förutsägelser om oljan eller om det rör samtliga naturresurser. I det första fallet har han kanske en poäng, men definitiv inte i det andra.
  Men att bara uttrycka sig på det sättet utan närmare förklaringar inger inte förtroende för en man som besitter en professorstitel.
  Att jag sedan träffat honom och bildat mig en egen uppfattning tidigare bidrar kanske en smula till hur jag benämnde den gode professor Radetski.

 49. Tveksamt Måns …
  Som du säger nu är din invändning att han kommer att få fel långsiktigt. Dvs du gör anspråk inte bara på att kunna spå långt in i framtiden, utan dessutom att du är så mycket bättre på sådant att de som inte håller med dig är dåraktiga …

 50. Ulf L

  Måns #48
  Nu anser du att radetski inte är en dåre utan bara att hans hans budskap dåraktigt. Fortfarande inte mycket till argument från din sida.

 51. Snurra min jord-utan vindsnurror!

  Drömde i natt att svenska folket gjorde uppror mot eljättarna och politikernas dribblande med elcertifikat och annat trams.
  Folk gick t.ex ut och krävde VINDKRAFTFRI el i sina elledningar,samt att elpriserna för oss genomlurade konsumenter skulle åtminstone halveras.(Våra elkostnader har faktiskt fördubblats under en tioårsperiod).
  Ja,tänk om den drömmen kunde bli verklig!

 52. magnus

  Jonas
  du nästan undantagslöst har navigerat fel där detta gick att kontrollera.


  Nej Jonas, det borde stå


  ”Du nästan undantagslöst navigerat fel påstår jag fast jag aldrig brytt mig om att kontrollera”.
  För det har du aldrig varit intresserad av att göra. Du kör liksom bara ditt eget race 🙂

 53. magnus

  Måns #45#48
   
  Mycket träffsäker analys av argumentationsläget på TCS.

 54. magnus ..
  Du har nästan undantagslöst navigerat fel där detta har gått att kontrollera. Och du har haft möjlighet att argumentera för det du påstått, men väsentligen alltid retirerat till rent trams (elle värre)
  Din argumentation har varit på precis den nivån som jag förväntar mig av sk ’miljöengagerade’. Och sådan är skälet till att jag hävdar att dessa aldrig kommer att åstadkomma någon reell nytta för miljöhänsyn, utan sammantaget bara kommer fördyra och färvärra för samhället och därmed miljön.
  Tänk att du, trams-magnus, ville göra ett statement om argumentationsnivån här.

 55. Michelangelo

  Environmentalism: A Threat to Freedom
  http://www.youtube.com/watch?v=odgk1zywkJA&feature=related

 56. magnus

  Jonas
  Skit på dig.
  (kände som att det var lika bra att få det sagt eftersom du alltid strävar efter att dra ner diskussionen till den nivån, om än med ett mer utdraget ordbajsade. Ja, det är nämligen du som tramsar även om du aldrig kommer att fatta det.)

 57. Helt rätt nivå för dig magnus … men blanda inte in mig i dina behov … hoppas att du också har en toppenkväll!

 58. magnus

  Jonas
  Min nivå är det inget fel på, men den nivå som jag tycker att du är värd att serveras ligger något lägre idag…
  Du inser inte att det är den nivån dit du drar alla förr eller senare. såvida de inte ger upp och ignorerar dig, det hade jag ju också kunnat göra förstås.
  Men då du inte förstår att förutsättningen för att föra en konstruktiv diskussion är att inte den ena parten står och mässar en mästrande monolog som har som enda syfte att nedvärdera motståndarens intellekt så kommer man förr eller senare att hamna här.
  Har du kul?
  (min kväll är det absolut inget fel på, men jag tänker inte förstöra den på att låtsasdiskutera med en betongvägg 🙂 )

 59. Rosenhane

  Magnus och Måns B ,era Andreas Malm-epigoner och dårskallar,
  vad vill ni uppnå här på TCS egentligen eller som ni själva brukar säga ienklien?
   
   
   

 60. magnus … du började med trams … du försökte lite grand att vara på en högre nivå … det gick oftast inte så bra … du hemföll ganska snabbt till trams igen.
  Om du hade velat och kunnat föra en seriös diskussion hade vi sett det för länge sedan. Det var ju inte jag som började med rent nonsenstrams här, magnus. Men efter ett stort antal sådana kommentarer fårn dig påpekade jag det för dig. Du verkar fortfarande harmsen över det …

 61. magnus

  Rosenhane
  Nu tramsar du ju. Det är förbjudet vet du väl.
  Jonas
  det gick oftast inte så bra
  Det gjordet det i alla konversationer som du inte var inblandad i som jag minns. Rent vetenskapligt är jag ju lekman på området. så jag påstår mig inte besitta revolutionerande insikter, som vissa andra.
  Och det är väl syftet med (vissa av) mina inlägg. Peka på att bara för att man pratar stort så betyder det inte att man är mer upplyst. Bara uppblåst. Och ju fler gånger som man åkallar ”tramsförsvaret” desto tydligare blir detta.
  Sen har jag ju fört civiliserade diskussioner också men vissa typer av inlägg går inte att bemöta med argument, eller ens seriöst. (jag vet att andra försöker, men jag ser inte att det verkar funka)

 62. … det glädjer mig att du har fört civiliserade diskussioner, magnus …

 63. magnus

  Från det ena till det andra.
  Vem är det på KTH som varit i farten och smygutbildat vid sidan av?
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vaxthuseffekten-en-myt-enligt-kursbok-pa-kth-1.1218502

 64. .. du verkar så lättpåverkad, och sväljer så gärna sådant du vill tro på ..

 65. magnus

  Jonas
  Frågan jag ställde var vem som skrivit kurskompendiet.
  Att det inte var en kurs i klimatvetenskap framgick tydligt av artikeln, vet inte hur du kunde missa det.
  Och som sagt hur kan du veta vad jag tror på, sväljer, eller ens vad jag vill tro på?

 66. magnus, du har delvis rätt, det fanns inlindat en bit ned.  Att det framgick tydligt stämmer däremot inte alls. Både rubrik och ingress försökte helt klart ge en annan bild.
  Jag skriver ’det verkar som’ eftersom ’det verkar som’ så …
  Och det gör det eftersom du ju skriver vad du vill tro här …