Trots 45 års domedagspredikningar från Earthday rörelsen

earthday

I 45 år så har Earthday rörelsen varnat för en nära kollaps av hela det ekologiska systemet på jorden. Då var det befolkningsexplosionen som stod i centrum. Ingen av deras förutsägelser har slagit in.

1. Harvard biologen Dr. George Wald1970: “Civilization Will End Within 15 or 30 Years.”

2. Stanford professorn Dr. Paul Ehrlich1970: “100-200 Million People Per Year Will Be Starving to Death During the Next Ten Years.”

3. Paul Erlich 2009: “perhaps the most serious flaw in The Bomb was that it was much too optimistic about the future.”

4. Peter Gunter, professor vid North Texas State University 1970: “Demographers Agree Almost Unanimously … Thirty Years From Now, the Entire World … Will Be in Famine.”

5. Life magazine 1970: “In A Decade, Urban Dwellers Will Have to Wear Gas Masks to Survive Air Pollution.”

6. David Brower, the first executive director of The Sierra Club: “Childbearing [Will Be] A Punishable Crime Against Society, Unless the Parents Hold a Government License.”

7. Ekologen Kenneth Watt 1970: “By the Year 2000 … There Won’t Be Any More Crude Oil.”

Sammanställt av Andrew Follett

En del domedagsprofeter ger aldrig upp. Här är en David Corgan som verkar vara totalt faktaresistent:

Are you insane? It is only through MASSIVE efforts and huge expenditures by numerous governments that the Earth Day predictions have been averted. If not for the warnings, sentiments, and efforts of the scientists you denounce, we very well could all bestarving to death right now.

There are no scientists, or anyone that pays attention to actual data, that doesn’t believe we are rapidly heading for a global collapse

Corgan tycks inte noterat att vi är åtskilliga miljarder fler människor idag än vad vi var på 70-talet. Och fortfarande förekommer inte fler svältkatastrofer (tvärt om faktiskt), och ingen kollaps av Jorden. Utvecklingen inom jordbruk och industri har gått vidare helt oberoende av vad Earthday alarmisterna sagt.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lennart Bengtsson

  Väntar vi tillräckligt länge så kommer jorden säkert att drabbas av katastrofer. Detta är oundvikligt och är man så rädd för att leva finns det bara möjligheten att se till att man aldrig blir född.

  Frågan är hur allvarlig en katastrof kan bli och hur länge det kommer att dröja innan den inträffar. En möjlig katastrof som kan hända inom 1000-10000 år kan man knappast bekymra sig för då tidsskalan är för lång. En ny istid som kan hända på denna tidsskala är med säkerhet en katastrof.
  En katastrof som kan inträffa om några hundra år kan vi möjligtvis fundera på men att oroa sig häröver är föga förnuftigt. Det enda som kan förutsägas på denna tidsskala är om möjligt en kollision med en större asteroid.
  Det viktigaste måste väl vara potentiella katastrofer som kan inträffa inom de närmaste decennierna. En sådan möjlig katastrof är ett större krig. När det gäller klimatet kan vi säkert räkna med att jorden kommer att bli något varmare och att havsvattnet kommer att stiga någon eller några decimeter men säkert något som världsamfundet kan klara. Se bara vad holländarna uträttat . Att extrapolera dagens situation flera århundraden in i framtiden är emellertid ganska meningslöst då ingen kan förutse vilka nya slag av energiförsörjning mm som kommer att utvecklas och vad som kommer att hända med mänskligheten i övrigt. Detta inses lätt om vi förflyttar oss bakåt i tiden och försöker förutsäga dagens värld med utgångspunkt från säg början av 1800-talet. Antag att vi då hade haft en miljöparti som hade startat en kampanj för att rädda jorden och stoppa all teknisk och vetenskaplig utveckling då man såg detta som ett hot mot planeten.

  Framtiden är oförutsägbar och det är tyvärr bara dårar som tror att de kan se in i framtiden Här får man tyvärr vara något av en fatalast. Enorma vulkanutbrott eller kosmiska katastrofer kan inte heller uteslutas men har har av allt att döma låg sannolikhet och knappast något som man bör ligga sömnlös för.

 2. Ann lh

  Lennart Bengtsson tack för kommentaren och särskilt för meningen
  ”Antag att vi då hade haft ett miljöparti som hade startat en kampanj för att rädda jorden och stoppa all teknisk och vetenskaplig utveckling då man såg detta som ett hot mot planeten”.
  Dessa ord är särskilt viktiga idag, denna vecka. Något Stefan Löfven och Rockströmskramande ledarskribenter och många andra borde ta sig en funderare över. Tack än en gång!

 3. Mats G

  Förr..

  När det fanns folk på stan som skrek om Jordens undergång var det ingen som lyssnade och man ansåg att det var en knäppgök.

  Problemet nuförtiden är väl att vi lyssnar på knäppgökarna.

 4. Prblemet är värre än så, Mats.

  Numera är de offentligförsörjda, och kallas ’experter’ eller ’forskare’ och/eller sitter ’bestämmer’ saker i smått och stort.

  Knäppgökar är det icke desto mindre, och det spelar mindre roll ifall några (få) lyssnar på dem och tom tror de är profeter som förkunna sanningen och framtiden. Vi är alla med och måste bära dem på våra axlar och hantera den skit och de skador de åstadkommer …

  Vi är varken tillfrågade, eller hörs speciellt i MSM eller av dem. Inga där är intresserade av att behöva röra vid ’besvärlig’ information och fakta. Då blir det ju jobbigare även för dem …

  Dem som mest gillar att få vara/posera som Prussiluskor och dela ut pekpinnar till alla andra vill normalt inte bli störda medans de håller på …

 5. Peter F

  WUWT har en lång domedagslista som ni säkert sett.

  tps://wattsupwiththat.com/2014/04/02/the-big-list-of-failed-climate-predictions/

 6. Ann LH

  MPs extra presskonferens över. Samma gamla floskler upprepade gång på gång, men de verkar fortfarande inte förstå. Dessa glimmande floskler hänger de på sig själva utan att kunna ge dem innehåll, ungefär som Adam C skrev i sin ledare i GP under helgen, de blir som julgranar.
  Med lånat glitter fick de lysa en tid. Plundringen av landet har de jobbat länge för utan att inse vad de håller på med, förhoppningsvis klär Löfven av dem allt oförtjänt glitter å det snaraste.

 7. Peter F

  En Predictionsajt.

  http://climatechangepredictions.org/

 8. Ingemar Nordin

  Peter F #7,

  Tack för länken. Den är mycket underhållande med alla sina stolleprognoser framförda av allvarliga forskare med rynkade pannor. Man kan bara le åt alla dumheter som klimathypen har lett till och förtvivlas över hur många ”forskare” som är villiga att spela med i denna förnedrande komedi.

 9. Ingemar Nordin

  Ann LH #6,

  Bra att de vill sitta kvar. Granskningen fortsätter således. Förhoppningsvis kommer den att inkludera MPs klimat- och energipolitik och den väg mot ett grönt helvete som vi är på väg mot.

 10. Mats G

  reaktion och motreaktion

  Min känsla just nu är att pendeln har svängt. Men det handlar mer generelt än enbart klimathotet. Folket börjar tröttna på alla floskler eller se ljuset eller bara vågar stå upp. Fickor av motstånd dyker upp och överlever.
  Donald Trump. Hatad av alla utom väljarna. Brexit – Ukip är blåslampan. Sedan finns det ju andra sätt som Polen och ungern. Lämna hela skiten bakom sig och flörtar med ryssland. Förmodligen ingen lyckad strategi men man kommer undan i alla fall.

  Här hemma är proppen ur. Plötsligt får man prata om det negativa med globalisering utan att bli hudflängd. Man får numera också kritisera onormativa värderingar i invandrarkollektivet utan att bli kallad islamofob.

  Kommer det här ge effekt i största allmänhet. Förtroendet borde för etablissemanget borde rasa efter det här. Politiker, massmedia och dess lakejer.

  Det vi frågor oss är naturligtvis om andra heliga kor kommer slaktas. Vi här är fokuserade på klimathotet. Ser tyvärr inga tendenser just nu. Kommer man rentav kunna nämna att byggnad sju vid ground zero rasade i fritt fall. Dvs helt utan motstånd. Kanske. jag vet inte om tiden är mogen än.