Till Tällberg Forum på onsdag

Tibble utsikt leksand k

Nu är jag officiellt ackrediterad till Rework the World och det ska bli riktigt roligt att se vad som försiggår i lilla Leksand. På grund av mitt ordinarie jobb får besöket dock bli kort, bara en natt. Jag hoppas ändå kunna leverera en färgstark berättelse. Häng med! 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  Grattis Maggie!
  Dalarna den här tiden på året erbjuder nog de vackraste vyer Sverige har att erbjuda.

  Kan du inte passa på att fråga Rockström hur det känns att agera ”nyttig idiot” för det internationella storkapitalet? 😉

 2. Claudius

  Apropå detta, Susanna B laddar om i dagens Svenska Dagblad. Det handlar om FN:s förhandlingar som börjar nu på måndag, inför höstens stora drabbning i Mexico.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/laga-forvantningar-pa-ny-klimatrunda_4783827.svd

 3. Ingemar

  Maggie, ta det försiktigt i lejonens kula. Du är ju numera utsedd till samhällets fiende no 1, om man får tro alarmisterna. Du måste ju vara betald av både Exxon, BP och alla andra storkapitalister för att i smyg dirigera hela det världsomspännande motståndet mot globalt avvecklande av mänsklig civilisation. Inte ens Anthony W, eller Steve M vågar väl publicera något på sin blogg utan att ha kollat med dig, eller hur? – Så ta med dig den skottsäkra västen och livvakterna. Du är en given måltavla!

 4. Ingemar: 🙂

 5. Labbibia

  Maggie
  Uffeb kan kanske ställa upp som livvakt? Han bor ju inte så långt från Leksand.
  Jag är övertygad om att han skulle vara en otroligt effektiv ”bodyguard”
   Med golfklubban i högsta hugg  och det välsmorda munlädret redo för attack nedkämpar han  allt motstånd! 😉
  Obs vänlig ironi!

 6. Ingemar

  Maggie #5, du uppfattade mitt inlägg som ett skämt. Nåja, kanske lite. Jag förmodar att du inte har världskapitalismen bakom dig då. Den verkar ju för övrigt vara upptagen med att stötta värmesidan :-).

  Nåväl, om du inte har någon armé av bodyguards, eller ens någon skottsäker väst, så borde några mörka, ilskna blickar från ditt håll vara nog för att hålla dem på avstånd.

  Men, som sagt, var försiktig. Vill det sig illa så kan du få en död råtta på din trappa. Som hämnd. För det var väl du som satt i den gula Hummern, Maggie?

  http://wmbriggs.com/blog/?p=2441

 7. Labbibia #5

  Gulligt skämt.
  Men jag tror att Maggie klarar sig bra utan hjälp av något skydd.

  Leksand är ju bara tre kommuner bort, men den jag bor i är jättelång…

 8. Björn Ola

  Det går käpprätt åt Helvete med mänskligheten om man skall tro på AGW. Att skylla på Olje läckan i Mexikanska gulfen och säga att det är för lite som görs för att få stop på CO2 spöket.
  Att skära ner på all olja innebär att man får börja köra häst igen. Det finns hur mycket olja som hälst att hämta från havets botten. Frågan är bara om människan är villiga att skaffa energi som inte är effektive där 20% av landets elproduktion blir av vindkraftverk som står stilla. Det har man väl redan testat i Danmark där man bara kan få ut 5% av 20% vindkraft. Så att stoppa oljan är rena bakåtsträvar teknologi hela vårat samhälle är uppbyggt på Olja!

 9. Björn Ola:
  Oljan är för dyr, makten över tillgångarna är konfliktskapande och hela hanteringen från utvinning, transport, raffinering och förbränning är miljöbelastande.
   
  Som tur är finns det äntligen energisystem som är avsevärt billigare än olja. (enbart priset kommer leda till peakoil, aldrig politiska beslut)
   
  Om man inte orkar plugga alla kärnenergisystem så kan man redan av att studera de nya metoderna att utvinna naturgas inse att olja många kilometer under havsbotten, till största del kommer få ligga kvar.
   
  Till sist kommer oljan läcka fram i den takt havens ekosystem kan utnyttja den, som i alla tider.
   
  Vill OPEC förlänga oljeepoken ska de försöka underminera både kärnenergisystem och gas, samt öka utvinningen maximalt så aldrig oljepriset når över 50$/fat, det verkar vara en omöjlig uppgift.
   
  Det är konstigt att inte ledande norrmän förstår det.
   
  Jag anser att de ska investera en bråkdel av oljefonden i utveckling av flytande betongkärnkraftverk och storskalig tillverkning av syntetiska drivmedel.
   
  Norge borde utnyttja sina fjordar och sin kompetens, inte flumma bort på vindkraft och CO2-avskiljning.
   
  Norges månlandning skulle bli CO2fritt gaskraftverk på Mångstad…
   
  Tänk om någon stoppat Egil Lillestøl och givit en korrekt information om toriumdrivna kraftverk…..
   
  Är det för sent?
  Det borde inte vara det, men det är mycket prestige som måste sväljas och säkert en helt del individer som måste omplaceras.