Ta ett helhetsgrepp om utmaningarna

Saxat från dagens Världen idag.
världen idag 2

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Även om klimatförhandlingarna i Cancun tycks låsa sig så finns det tydligen en hel del annat som döljs i svårtydda dokument. Även om Lord Monckton kanske skriver för ”drastiskt” så tycks den mer sansade Joanne Nova också blivit uppskrämd:
  http://joannenova.com.au/2010/12/breaking-the-abdication-of-the-west/
  så jag nöter vidare. skickade mejl  till alla riksdagsledamöter, Svenskan, DN och mina mejlkontakter.
  se http://www.maieutic.com
  Climate, ”Brev till alla….

 2. Urban

  Bra Maggie! Nyanserade åsikter som är värda att spridas.

 3. Jan-Erik S.

  Urban #3:
  Visst…nyanserade åsikter är värda att spridas.
  Problemet är att de INTE gör det.
  Inom PK-kartellen/press/radio/TV återfinns nästan undantagslöst alarmister.
  Denna sida är ett av de lysande undantagen där vetenskapliga argument och inte politiska kommer fram.
  Problemet är att relativt få människor läser denna sida.

 4. Jan-Erik S.

  Urban #2…skulle det vara.

 5. Dan

  OT:
  Naturskyddsföreningen har annonser i prasselmedia innehållande en gråtande brunbjörn. Nallen är ledsen för att blåbären försvinner från Sveriges ”södra skogar”.
  Vet inte Naturskyddsföreningen att brunbjörnen försvann från de södra skogarna för mycket länge sedan, långt före ev. blåbärsbrist?
  Men när isbjörnanrna är uttjatade får man ta till nåt annat.

 6. Pär Green

  Hur länge skall vi acceptera alla dessa lögner som enbart innebär högra skatter!
  Privatiserad tågtrafik, Apotek; skolor, osv.
  Elmarknaden är enbart ett stor lögn.
   
   

 7. Slabadang

  Håll i hatten!
  De springer bakom våra ryggar!.Det kan låta så där svepande missnöjt oansvarigt och grundlöst när man inte får som man vill.Politikerföraktet har många olika skepnader och jag försöker skilja på vad som orsakar vad.Att man har andra åsikter än den förda politiken är det vanligaste skälet och därför föraktar dem.En företelse som liksom tillhör demokratins skuggsidor och politiker måste lära sig att leva med.Hur man hanterar sina kritiker är dock viktigt.
  Det betydligt allvarligare och relevanta politikerföraktet är när korruption och brott mot de grundläggande reglerna blottas och nu mina kära vänner har vi bevis på att de springer bakom våra ryggar med Carlgren i spetsen.
  Sverige har sedan länge varit aktiv för att sätta upp en världsregering i olika former där man pratat om A dvs säga de prata om det ”goda syftet” min inte sagt B om vilka konsekvenser det får för oss medborgare och hur det påverkar vår medborgarmakt.
  Nu i Cancun är Sverige det land som hårdast driver frågan om en global transport skatt för ”klimatskyddets” skull.Så efter de första fölrsöken med ”Tobinskatter” och nu med ”Klimatskatter” så diskuterar man medvetet om fel sak i fel ordning.
  Beskattningrätten är det viktigaste fundamentet för att finansiera en regering och stat och innhas endast av nationer idag som betalas av de företag och medborgare i det landet.Upphåller vi oss i det landet så får vi betala skatten i det land vi verkar i. Med de klimatskatter som nu föreslås så får vi en helt ny ordning där vi tilldelar beskattningrätten till en part utan medborgare och utan direkt valda representanter.
  Under täckmanteln ”Grön fond för klimatskydd” så skapas plattformen för denna nya världsregering genom överlåtelse av beskattningrätten.Så vi kan med etthundraprocentig säkerhet fastslå att de springer bakom våra ryggar och så gjort sedan Palmes dagar.Vi har ofta hört att ”utrikespolitiskt” så är det viktigt att partierna håller ihop och Sveriges lydnad under FNs ”konventioner” är slavisk.
  Men de har sprungit bakom våra ryggar genom att manipulativt fullständigt medvetet inte med oss medborgare diskutera den principiella frågan nämligen om vi ska överlåta beskattningswrätt till annan part än svenska staten.l’let är enkelt eftersom de är medvetna om att detta står i direkt strid mot medborgarnas demokratiska makt kontroll och insyn.
  Så Carlgren genomför nu ytterligare ett mycket planlagt lurendrejeri av svenska folket genom att försöka sälja in ”klimathotet” som verktyget och det legetima skälet att hoppa över den demokratiska mycket viktiga principiella debatten som handlar om vår demokratiska trygghet.
  Inget gör mig så förbannad som detta och här har Svenska folket ett mycket legitimt skäl att bygga upp ett mycket djupt politikerförakt.Där vi får en mycket tydlig bild av hur Sverige fungerar idag och att vi har tydliga klassindelningar och konflikter.
  Carlgren är inte förste man ut på isen att lura folket genom att prata om a men inte b det blir fler utrikes ministrar på den isen.Vi har en tradition inom etablissemanget att inte diskutera förskingringen av medborgarmakten och röstvärdet genom att överlåta mer makt till FN.Här har de våra journalsiter som bundsförbanter och tyvärr är det ingen inom etablissemanget som har det minsta intresse av att stärka medborgarmnakten och vår demokratiska trygghet.Det får vi göra själva helt enkelt och hur vi skall få våra demokratiska intressen säkerställda när SVT är främsta manegekrattan för denna utveckling är en svår nöt att knäcka. Vi har en helt ny klasskamp att föra får att återdemokratisera Sverige som blivit en politiserad politiskt korrekt smygdiktatur.Där de som skall vara de ”våra” gått över till andra sidan.MSM och SVT begår systematiskt övergrepp och har intagit positionen som folkindoktrinerare i samlag med det politiskt korrekta.Nu har det blivit politiskt korrekt att överlåta beskattningsrätten av oss till part vi inte har makt kontroll eller insyn i.Efter tidiagre försök med ”freedsfonder” tobinskatter och nu klimathotskatter som fasad för en ny världsregering.
  Det blev ett långt inlägg men jag var tvungen att skriva av mig kamplustan och den enkla analysen.
  Fuck Carlgren ! Och hela  det korrupta politiska patrasket som blåser och lurar oss och det är inte förrens vi ertappar dem som nu med fingrarna i kakburken som de kan konfronteras.Det är dags för en ny medborgarrörelse och ett nytt parti som rensar ut särintressen och stramar upp de grundläggande demokratiska spelreglerna det är övermogen tid för att det sker.
  Etablissemanget vet alltid vad som är bäst för etablissemanget och där drar medborgarna den ständiga nitlotten.

 8. Bertel

  Slabadang # 7
  Tittade på SVT forum på kunskapskanalen för ca 2 timmar sedan, där Anders Wikman var tydlig och sa, att FN byggdes efter andra världskriget på nåtionell suveränitet som bärande idé(förhindra krigföring mellan nationer), men att det är dags att tänka om och se helheten, när det gäller miljö och klimathoten, med andra ord vill han förändra FN och dess framtida roll med mandat att kunna styra enskilda nationer att anpassa sig efter ”majoritetsbeslut”, han tog Saudi-Arabien som ex ang klimatförhandlingar och tyckte att det var orimligt att enskilda nationer kunde störa ”majoritetsviljan”.
  Med andra ord är dina tankar tydligt bekräftade av denne man. 

 9. Slabadang

  Bertel!
  Wijkman är medlem i club of rome och allt pekar på att det är där diktaturens kräldjur huserar.

 10. ThomasJ

  Ingvar E. #1: Tack för påminnelsen till JoNova!  🙂
  Såg där oxo att en dansk site hade översatt [delar av] texten till
  danska & den finns här:
  http://klimabedrag.dk/
  Där framgår att 1,5% av BNP till s.k. ’klimatskatt’ kommer att kosta en familj om fyra personer ~ US$ 2.200 per år.
  Omräknat för motsvarande svensk familj blir det ~ US$ 2.220 per år.
  Det var ju praktiskt samma sak man eftersträvade under COP15 – framgår tydligt i avtalsutkastet och om det nu blir ett slikt avtal i Cancon är det riktigt, riktig j***a illa och det är frågan om inte ett undertecknande av t.ex. Carlgren är ett grovt grundlagsbrott.
  Har gjort bl.a. Gunilla Carlsson uppmärksam på otäckheterna – utan något svar, naturligtvis…
  Mvh/TJ

 11. Bertel

  Slabadang # 9
  Jo jag vet , hur skulle jag  kunna missa denna info, jag läser alltid dina alster.  🙂  🙂 ,men han var ovanligt/mycket tydlig i att vilja ha ett ”världsregering”. Kolla diskutionen när du har tid. 

 12. Slabadang, Bertel
  Medborgarrättsrörelsen. Finns den?

 13. Börje

  Är jag alldeles snett ute när jag tror att det kan finnas ett samband mellan allehanda vinterproblem och klimathysterin. Jag tänker bla. på vägar, järnvägar kanske även isbrytare. Förr visste man att varma vintrar tex.början 70talet kan följas av kalla tex. slutet 70talet. kalla i slutet 40talet varma  i  början 50talet. Men nu har vi fått lära oss att eftersom klimatet bara blir allt varmare, så kommer vädret att följa efter. se väder Pers tal om att barnen som nu växer upp i syd och mellan sverige aldrig får se snö hemmavid. Eller vasaloppet måste flytta norrut, järnvägen behöver inte några avisnings platser det är bara att planera lämpliga rutter till sydsverige så smälter isen.  Kan detta ha bidragit till att beslutsfattare och politiker tror att eftersom klimatet skall bli varmare så följer vädret efter. Då kan man strunta i att vidtaga lämpliga mått och steg att möta kall vintrar. Har våra ”fantastiska” styresmän blivit blåsta av några klimatpellejönsar ??? 

 14. Labbibia

  Börje # 13
  Jag tror det ligger en hel del i din analys. Betänk, att för de flesta som gått på propagandan så är ”Manmade Global Warming” ett faktum. Att den globala uppvärmningen har handlat om 0,7 grader på 100 år, har liksom inte framgått i sammanhanget………

 15. Håkan Sjögren

  ThomasJ # 10 : Jag tror att det inte lönar sig att tillskriva ministrarna. De har troligen politruker omkring sig som stoppar sådant som inte är PK. Jag har egen erfarenhet som tyder på detta. Mvh, Håkan. 

 16. ThomasJ

  Ingvar E. #12: Yepp, där finns en medborgarrättsrörelse i Svedala, länk:
  http://www.mrr.se
  Blogg:
  http://www.medborgarratt.wordpress.com
  Håkan S. # 15: Delar dina erfarenheter fullt ut – det ’lönar’ sig inte. Frågan reses naturligtvis Vad Lönar sig då? I ett s.k. ’demokratiskt’ land…
  Har deFacto fått svar från tvenne ’riksdagare’ men (suck) innehållsmässigt mer än mindre blaj…  🙁
  Revolution, någon?  😀
  Mvh/TJ

 17. Peter Stilbs

  Såg nyss på Nobelmiddagsfestligheterna – SVT.s nya vetenskapsredaktionschef Ulrika Björksten blev intervjuad om ”kol” – den fantastiska atomen som bygger upp bl.a. grafen – det ”nya materialet” (i själva verket en ny Nobelskandal  – grafen är tillverkat för 20+ år sedan av en icke-pristagare). 
  Hon verkade inte fatta att vi är kolbaserade organismer, helt beroende av atmosfärens koldioxid.  

 18. Läs dagens  http://www.miljofara.se om SNF!

 19. Kent Forssgren

  Slabadang har vetenskapligt stöd.
  Slabadang, din hypotes har stöd från Linköpings Universitet och Jacob Nordangårds arbete, som är en del del av hans kommande avhandling kallad ”Campaign for Global Change – World Federalist Association”.
  Avhandlingen ingår i en större studie (Politiken kring bioenergi) tillsammans med Tema Vatten/CSPR där
  även FAO, IEA och UNFCCC är föremål för granskning i ett annat avhandlingsprojekt.
  Den har refererats till många gånger här på TCS, men för nytillkomna deltagare, som inte läst den. Läs den. Pusselbitar ramlar på plats.
  http://stallom.se/wp-content/uploads/2009/09/martinpdf.pdf

 20. L

  Peter S, jag tycker nog att Björksten uttryckte sig ganska bra när hon beskrev kolet och människan. Men intressant att höra att Grafen inte skulle vara nytt, för det är vad jag också vill minnas, även om jag inte hört så mycket om det på senare tid.

 21. Håkan Sjögren

  Slabadang # 7 : Du skriver : ”Fuck Carlgren”. Jag tror inte att det skrämmer honnom. Mvh, Håkan.

 22. ThomasJ

  Kent F. #19: Jacob N’s arbete är i sanning mycket läs-/lärvärd!
  Dock Linköpings U???.. Hörde idag en prof i ’klimatpolitisk…’ – eller nåt åt det hållet iaf – uttala sig om vad som händer/inte fötter/ i Cancon.
  Måhända kan Ingemar upplysa populasen om vilka liknande/oliknande ’proffesurer’ där finns på LU?  😉
  Mvh/TJ

 23. Olaus Petri

  Håkan S, # 21, Den där förstod jag inte alls… 😀

 24. Staffan D.

  Cancun har lägsta temperaturerna på 100 år, enligt The Week:   Idag förutses 24º max, 10º min.  (Genomsnittet är 27º resp 18º.)   I morgon mellan 25º och 9º.  Och på måndag 21º resp 10º.
  http://www.wunderground.com/global/stations/76590.html

 25. pekke

  Vi i väst ( europa sedan medeltiden och nordamerika senaste århundraden ) har nog kommit till vår vägs ände när det gäller vetenskaplig och ekonomisk utveckling och vänder oss nu inåt ( navelskåderi ), under denna tid har vi dominerat hela världen pga att de har ( Indien och Kina ffa ) levt i en inåtvänd värld under flera århundraden .
   
  Nu har de gamla rikena i öst kastat av sig sina inåtvända kappor och satt sin tilltro till vetenskaplig och ekonomisk utveckling samtidigt som väst tar på sig en inåtvänd kappa !
   
  Inom en generation så kommer rikena i öst dominera den vetenskapliga och ekonomiska utvecklingen och därmed den politiska utvecklingen i världen.
  Då kvittar det hur många klimatåtgärder vi i väst tar på oss eftersom all utveckling kommer att ske i öst, vi bara gräver vår grav snabbare !

 26. Bertel

  Håkan Sjögren # 21
  Uppps!…men fyndig analys av hotet.  🙂

 27. Gunnar Strandell

  Slabadang #7
  Jag tror att både Carlgren och du har glömt svenskanas urgamla rätt att själva få bestämma över sin beskattning.
  Reinfeldt och Borg fick sin knäpp på näsan i veckan .
  Jag är övertygad om att något liknande drabbar Carlgren om han inte sköter sig sista dygnet i Mexico.

 28. Staffan D.

  UK har haft kallaste och snöigaste vintern sedan 1981, men det kan bli den värsta vintern sedan 1910.   Kylan väntas ju fortsätta i december och in i januari.  (Telegraph)  Japan och nu även Ryssland vägrar fortsatt Kyoto-avtal;  USA och Kina har aldrig skrivit under.  Men David Cameron ringer upp japanske premiärministern för att få honom att ändra sig.   Man undrar:  Lever alla politiker i en värld för sig?
  http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/10/deadlock-kyoto-cancun-talks-little

 29. ThomasJ

  Håkan S. #21: He-he… kluring!  😀
  Mvh/TJ

 30. Labbibia

  Man kan ju undra vilket mandat Carlgren fått med sig från regeringen?
  Inte för att det spelar någon större roll, mötet går ju tydligen mot ett (som väntat) totalfiasko!

 31. Kent #19
  Tack för den. Hade glömt bort den

 32. Labbibia

  pekke # 25
  Tyvärr tror jag att din analys är klockren! Men är det inte upp till oss som ändå tror på utveckling istället för avveckling, att försöka vända skutan innan det går alldeles åt h-vete?
  Det är förstås redan försent, men med lite sunt förnuft inbankat i alla dessa virriga politikers skallar kanske fallet åtminstone blir lite mjukare?

 33. Frågan är inte om klimatförhandlingarna går i baklås utan om de obskyra, svårtolkade dokument som Monckton talar skrivs på. Det är ju faktiskt etter värre.

 34. Bosse J

  Pekke #25, håller med tll 100%!

 35. Staffan D.

  ”Vintervädret fortsätter att ha allvarliga konsekvenser för lantbrukare i Skottland, där byggnader kollapsar, mejeri-leverantörer måste göra sig kvitt mjölk, och djurtransporter störs inför den vitala julhandeln.  Robert Wiseman-mejerierna som samlar mölk från 100 producenter, bekräftade att verksamheten hade allvarligt störts av problemen på huvudvägarna — M74 och M8 — och att tankbilarna inte hade kunnat nå alla lantbruken.”  (Farmers Weekly, Interactive, 9 dec 1430)
  http://www.fwi.co.uk/Articles/2010/12/09/124690/Scotland39s-farms-still-struggling-in-snow-and-ice.htm

 36. Det finns inga pengar att överföra 1.5% av BNP från EU, USA och Japan till FN som klimatskatter – 2500U$/år / 4pers.hushåll, som nu föreslås i Cancun, samtidigt som de mottagande länderna kör utan begränsning.
  Underskott i  %BNP är i  GB 9%, USA 7%, PIIGS  9-12%, statsskulder över 100% av BNPoch växande.  Värre siffror än i Sverige  1991. Det tog 8 år att komma ur knipan och då med gynnsam marknad för Sveriges devalverade krona.  Före 2020 finns inte en chans att betala 1.5% i FN-skatt.  Havererar Spanien och Tyskland vägrar betala , så ryker euron och D-Marken kommer tillbaks.  PIIGS får återgå till gamla devalverade valutor och börja jobba hårt i 10 år.  Då krymper energiförbrukningen under lågkonjunktur och CO2 minskar.

 37. Gunnar Strandell

  Håkan Sjögren #21
  Det var väl Hedlund som sade:
  ”Vi inom bondeförbundet (=centern) har alltid velat och kommer alltid att vela…”
  Carlgren har på sitt sätt materialiserat detta.
  Jag undrar hur representanten för Grenada har klarat fikarasterna i Cancùn, när Carlgren börjat talat om sina barn och sin man…

 38. Labbibia

  Staffan D # 35
  Din beskrivning låter mer som ingressen till någon Hollywoodfilm om en i snabb takt kommande istid än något relaterat till ”Glåååbal Wåårming” Eller hur?

 39. ThomasJ

  Gunnar S. #27: Njae, Slabadang är definitivt på rätt spår. Det kan tyckas vara så att rätten till beskattning är given – vilket den naturligtvis oxo måste vara – men, där är ett stort antal ’men’ i detta, snart nära ogenomträngbara tema. EU pådyvlar per dekret ett antal % av varje lands BNP, i Sveriges fall utgör detta ~ 22 – 27 miljarder kronor/år, dvs. ~ samma summa som vi skickar till SIDA fvb. till ???
  Vid sidan(?) om den deFacto grundlagsstadgade beskattningsrätten har ’man’ (dvs. politiker över medborgarnas huvuden) ingått diverse ’avtal/överenskommelser’. Kom ihåg att Fredrik R. åkte ner till Nopenhagen, COP15, med 8 miljarder kronor som ’kick-start’. Varifrån kom då dessa penga-penga? Kollade via RRV och fick svar att det var ’nya’ pengar, alltså ej från SIDA el.likn. Que?
  Åtta miljarder kronor är en helsickes stor säck pengar! Borde, minst, ha upptagit en dags debatt i riksdagen… men inte!
  Nu, i Cancon eftersträvas en global beskattning/-rätt per dekret från politokrater & NGO:er till förmån odemokratiska organ under den genomkorrumperade ’FN-fanan’!
  Vänligen läs & lär från:
  http://joannenova.com.au/2010/12/breaking-the-abdication-of-the-west/comment-page-3/#comment-147418
  Mvh/TJ

 40. Gunnar Strandell

  pekke #25
  Jag delar din analys och gillar din formulering.
  Det ser ut som att forskning och utveckling i Asien sakta växer fram utifrån ideologin att låta mänga blommor blomma, medan västerlandets blandning av försiktighetsprincip och snabb avkastning leder in i en återvändsgränd.
  Tillverkande industri i väst började lära sig under 19870-talet att byta från prognosstyrning till beredskap för eventualiteter.
  Det är helt naturligt för en ekonomi som växer, för varje eventualitet är positiv.
  Jag anser att  problemet ägs av människor som inte ser ekonomisk utveckling som något positivt.
  -Just in time:
  Carl Bildt sade just nu att ingen hört talas om fredspristagaren om inte Kina haft den senaste tiden ekonomiska utveckling.  
  Ekar det här inne?

 41. Håkan 15, ThomasJ 16
  Jag bearbetar alla riksdagsledamöter med material och argument.
  Troligtvis hamnar mycket i papperskorgen men jag har även fått enstaka positiva svar. Att inte bearbeta dem därför att det är ”meningslöst” är naturligtvis fullständigt fel. Ju fler som gör det dess bättre. Om man lyckas påverka en eller annan kan det bli ringar på vattnet. Det gäller att vara saklig och inte hacka på personer. Adresslista till samtliga riksdagsmän/kvinnor finns på http://www.maieutic.com
  Ge dem fakta! Be dem att tänka själva!!

 42. pekke

  G.S. # 40
  Din kommentar om C.B och fredspristagaren var viktig !
  Om Kina inte haft den utvecklingen de har nu så skulle vi troligtvis aldrig hört talas om Liu Xiaobo ( var tvungen att goggla om namnet ), utan han hade troligtvis legat nån stans i Kinas jord och vi skulle aldrig fått höra talas om hans namn i väst !!
   
  Kina är en diktatur ! Inget snack om saken !
  Men dagens generationer i Kina vet vilka spelregler som gäller för deras ekonomiska fridom och de kan resa fritt utomlands, så de spelar med eftersom många dem har det bättre än deras förfäder hade.
  Kanske de får även mera frispråkiga rättigheter i framtiden, vem vet men i dag nöjer de sig med att de har bättre ekonomi än deras föräldrar.

 43. #17
  P.S bra att någon påtalar vad som sägs vid dessa nobelinslag,det har vi
  vanliga medborgare inte en chans att värdera innehållet i dessa  uttal
  landen. Bra,finner du fler snorkiga resonemang ,låt höra.
  ALI.K.

 44. #19
  Den rapporten sopades undan fullständigt av media,kritiserades som
  som förnekare av flera på AGW-sidan.
  ALI.K.

 45. Slabadang

  Håkan # 21
  🙂 🙂 🙂

 46. Peter Stilbs

  L #20 – här är referensen till ett Grafen-arbete från decennier tidigare. Boehm är nu 82 år – han måste vara besviken.

 47. Peter Stilbs

  OT – någon som noterat Erik Svensson’s utbrott ? – kolla ”biology and Politics” inlänken ovan. 
  Han kan inte må bra.

 48. ThomasJ  #39
  Såg att du lagt in svensk översättning bland kommentarerna
  🙂
  Presentera den här kanske skulle vara bra så att folk kan distriburera?

 49. L

  Tack Peter, skulle inte förvåna mig om det var Erik Bergsten som visade upp det i Tekniskt Magasin, annars skulle jag knappast hört talas om det?

 50. Peter #47
  kolla ”biology and Politics” inlänken ovan.
  ?

 51. ThomasJ

  Ingvar E. #48: Självklart – här är alltså översättningen av en del av Moncktons text från Cancon:
  (Tack för påminnelse!  🙂  )
  De maktgiriga tyranner har lärt från Köpenhamn (COP15). De upptäckte att de hade större framgångsmöjligheter genom att tona ner förväntningarna och smyga in långa och ogenomträngliga dokument till lägre stående byråkrater. På grund av detta har jag reproducerat Christopher Moncktons ord i följande som de framgår på SPPI hemsida (se länk nedan)
   
  FN begär inte mindre än 1,5% av vår BNP (brutto national produkt)
  Det motsvarar:
  –        212 miljarder dollar från USA per år ( 2.700 dollar per familj med 4 personer)
  –        32 miljarder dollar från UK per år ( 2.000 dollar per familj med 4 personer)
  –        13 miljarder dollar från Australien per år ( 2.400 dollar per familj med 4 personer)
  –        3 miljarder dollar från Danmark per år ( 2.200 dollar per familj med 4 personer)
  –        5 miljarder dollar från Sverige per år ( 2.220 dollar per familj med 4 personer)
  (siffrorna baserade på CIA World Factbook)
   
  Sekretariatet (FN:s) avses inte endast få mandat att ’inbjuda’ länder till att utföra sina plikter under ’climate-change Convention, men kunna tvinga dem att göra så. Länderna ska tvingas till att samla in och vidareförmedla stora mängder information på ett sätt och i form som bestäms av sekretariatet och dess växande här av underavdelningar.
   
  Vänligen sänd detta till alla politiker Du känner!
  Ifall detta stillatigande etableras kommer inget land att kunna dra sig tillbaka, även om väljarna/medborgarna skulle önska det. (Möjligen bortsett från USA med sin enorma militära makt som kan mäta sig med FN?)
   
  Om du föredrar att använda dina 14.000 kronor på annat så är det högsta tid att protestera nu!
  Ju mer pengar dessa ’FN-organ’ får, desto svårare blir det att stoppa dem.
  – Joanne Nova
   
   
  Full text här:
  http://joannenova.com.au/2010/12/breaking-the-abdication-of-the-west/
   
  SPPI:
  http://sppiblog.org/news/the-abdication-of-the-west
  Mvh/TJ 
   

 52. Bra jobbat Thomas!
  Skicka till alla riksdagsledamöter. Adresslista på http://www.maieutic.com om du inte redan har en.  Om det hade funkat att bifoga filer hade jag lagt in den här.

 53. Thomas

  ThomasJ, ” (Möjligen bortsett från USA med sin enorma militära makt som kan mäta sig med FN?)”
   
  LOL! FN:s svarta helikoptrar kan slänga sig i väggen, här har tydligen FN lyckats gömma undan en militärstyrka så stor att bara USA kan stå emot.

 54. ThomasJ

  Carlgrenaren är snabb på propaganda-avtryckaren:
  http://www.regeringen.se/sb/d/13793/a/157653
  Mvh/TJ

 55. L

  På Carlgren lät det som ännu ett helt tandlöst avtal. Med tanke på att Mexico och Sydafrika inte är ense om vem som ska driva frågan fram till nästa årsmöte (ingen vill) så lär inte mycket hända då heller.

 56. Jan-Erik S.

  Försöker förgäves få in vad kostnaderna blir för gemene man på Aftonbladet men lyckas inte…Någon?

 57. Håkan Sjögren

  Maggie! Kan inte någon tala om för statsministern att det finns pengar att hämta genom att kraftigt reducera miljöministerns reseanslag. Det räcker bra om han ensam reser till kommande klimatkonferenser, som i alla all inte påverkar klimatet för fem öre. Den summan skulle Sverige ha råd att lägga på klimatet.
  Mvh, Håkan.

 58. Slabang
  Här är en intressant profetia från ”Världen idag”
  ”En annan aspekt som ur Bibelns perspektiv kan kopplas till det som nu sker, är att Bibelns profetiska ord har förutsagt att det kommer att införas ett nytt ekonomiskt system. Bibeln varnar på det mest kraftfulla sätt för detta allomfattande system. Utvecklingen med svårigheterna i världsekonomin tyder på att detta kan genomföras i närtid.
  Världens ledare måste finna en lösning på den alltmer omfattande globala ekonomiska krisen. Redan nu talar man om globala lösningar. En världsvaluta är ett förslag som nu seriöst diskuteras. Institute of International Finance är en sammanslagning som representerar 420 av världens största banker.”

 59. Slabang
  Se satir http://www.kallestrokirk.se/10dec11.htm

 60. Pär Green

  Kalle Strokirk # 58
  Blanda inte in en sagobok i verkligheten.

 61. Magnus A

  Maggie. Hur konkret ser tillmötesgående på halva vägen ut som inte är kapitulation. Jag blir fundersam på om du anser att motståndarsidan inte har fel eller är mycket optimistisk om att folk där ändrat åsikt. Sammansmältning kan se ut som en utväg i desperation över att inget hänt, så beskriv gärna hur strategin skulle kunna se ut.
  Vilka exakt är de ”mest skeptiska” som är ”odelat kritiska” för att de anser att positiva saker med klimatpolitiken inte är positiva. Exempel! Om du inte blir mer tydlig kan det se ut som ett försök att stämpla dåliga egenskaper på onämnda på egna sidan och med den ej verifierbara beskrivningen motivera uppgående i andra sidan. Dt är tydligt att du talar om att vända vissa ryggen, men alltså inte vilka.
  Hur ser du på hopslagning mellan en starkare och en svagare part? En sådan där den starkare parten, av naturliga och/eller andra skäl, inte är särskilt intresserad av sammanslagningen? (Den starkare sidan kan nog undermineras, men för det krävs att insiktsfulla strategier realiseras.)
  Att (i motsats till ”odelat kritiska”?) ge cred till felaktigt lyfta frågor (klimatfrågan) för att vissa positiva effekter som inte var avsedda finns — de som ”odelat kritiska” inte erkänner — anser jag är dumt. Att lögn kan förordas för att det kommer något som uppfattas som gott ur den (är beträffande klimathysterin osäker på det positiva som bör vara försvinnande litet i förhållande till det negativa) anser jag verkligen inte! (Berlinmötet handlade om negativa saker med klimatpolitik?)
  Du menar att politiken ska ta ett helhetsgrepp om vattenfrågor och livsmedel. För ett tag sedan uttryckte du acceptans för en skatt på så mycket som procent av inkomst så anser du at det kan finnas något positivt i en FN-styrd klimatfond  där en global skatt förslås? Den ska väl jämte ev CO2-begränsande åtgärder mestadels syssla med följderna av klimatförändring vilket påstås vara just fattigdomsbekämpning, vattenfrågor och liknande. Är  det något att enas kring?