Ständigt falska nyheter om isbjörnar från Mainstream Media

Statstelevisionen och de stora dagstidningarna i Sverige är klimatalarmister. De vet vilken effekt djur och barn har på folks känslor. De som är allra lättast att påverka med propaganda är barn. Men mycket av vad statstelevisionen och de stora dagstidningarna publicerar om isbjörnar är falska nyheter.

starving-polar-bear-composite

Svältande isbjörnar – fotogalleri Susan Crockford

Ovanstående bilder visar svältande isbjörnar förutom den från 2009. De falska nyheterna som statstelevisionen och de stora dagstidningarna ägnar sig åt gång på gång är att de kopplar ihop detta med ”klimatförändringarna”.

Barnet Greta Thunberg säger sig ha blivit starkt påverkad av bilder av isbjörnar när hon var sju, åtta eller nio år. I skolan visade läraren bilder av svältande isbjörnar och detta påverkade Greta starkt. Källa: se videon på bbc.com/news/uk-48017083. Greta har också blivit en supporter till extremiströrelsen Extinction Rebellion.

Stefan_Löfven2

Stefan Löfven hyllar barnet Greta Thunberg

Att vår statsminister hyllar barnet Greta Thunberg säger vilken nivå Stefan Löfven befinner sig på. Greta vill att arbetande människor ska strejka ”för klimatet” så det kan väl vara något för Stefan Löfven att ta till sig. Greta Thunberg kan inget naturvetenskapligt om klimatet utan rabblar politiska floskler. Det har Greta och Stefan Löfven gemensamt.

Nu åter till isbjörnsbilderna ovan.

2009 – kannibalism

Denna bild är från Churchill i Kanada och visar en isbjörn som äter en annan björn. Detta skylldes felaktigt på ”klimatförändringarna” av Ian Stirling och det kom ut i media via nyhetsbyråer, exempel här. Men fakta är att även feta isbjörnar ibland dödar och äter upp isbjörnsungar.

2013 – Svalbard – svältande död isbjörn

Denna döda isbjörn som påstods ha svultit ihjäl på grund av för lite havsis som i sin tur berodde på ”klimatförändringarna”, se exempel här. Men det inga som helst bevis för detta påstående. Att svälta ihjäl är det vanligaste sättet att naturligt dö på för isbjörnar. Så har det varit och så kommer det att förbli. Med åldern så orkar isbjörnen inte jaga lika aktivt.

2015 – Svalbard – svältande isbjörn

Denna bild togs av en fotograf som inte hade kunskaper om isbjörnar och sen spreds den via sociala medier. Den påstods av fotografen att svälten kunde vara orsakad av ”klimatförändringarna”. Sen tog media upp händelsen, se exempel här.

Även här finns det inga bevis för koppling till ”klimatförändringarna” och återigen är att svälta ihjäl den vanligaste dödsorsaken för isbjörnar. Ålder och sjukdom ligger dessutom ofta bakom.

2017 – National Geograpics svältande isbjörn

En video om en utmärglad isbjörn blev viral och visades 2.5 miljarder gånger. Videon var tagen på Somerset Island och inte Baffin Island som först rapporterades. Och det påstods av National Geographic ”detta är hur klimatförändringarna ser ut”. Fake news. Isbjörnen var troligen sjuk.

Naturligtvis skrev även svenska stora dagstidningarna om detta. National Geographic bad senare om ursäkt men jag har inte sett någon ursäkt för de falska nyheterna från Expressen, Aftonbladet m. fl. Jag kan ha missat den.

Statstelevisionen är absolut inte att lita på när det gäller klimatfrågan. Agronomen Johan Rockström kallas ofta in som ”klimatexpert” och Erika Bjerströms reportage har svårt med fakta om klimatet.

Professor Susan Crockford kommer till klimatkonferensen i Oslo 18-19 oktober i år.

Oslo_klimatkonferens

Referenser

Polar Bear Science

GWPF

Tidigare artiklar

Klimatalarmist offrade en isbjörn för att få häftiga skrämmande bilder

Isbjörnarna mår bra och börjar bli ett bekymmer för klimatalarmisterna

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Staffan Lindström

  Men, men Ingemar du har missat den gullande, lekande isbjörnen med draghunden … förmodligen i utkanten av Churchill MB , Kanadas och världens(?) isbjörnshuvudstad. Såg den på AB efter ”snökaoset” i norra Värmland i går. Eller har jag missat att bilden från 2009 är en isbjörn och en hund? Churchill MB har förresten korrekt klimat för att vara beläget just söder om Stockholms latitud: -6,5C…(1981-2010) Miljöpartiet skulle väl i Churchill fixa friår för isbjörnarna så de kunde gulla med hundarna på heltid…. 🙂

 2. PK

  Sydsvenskans Heidi Avellan svarar idag på en insändare som otroligt nog publicerats och som ifrågasätter medias roll i klimatdebatten. Avellan svarar att SDS står bakom den IPCCs hypotes som stöds av konsensus och 97% av forskarna. Suck.

 3. https://www.cfact.org/2019/08/20/petitioning-against-climate-alarmism-goes-global/
  Ä Sverige med??

 4. Eva

  Klimathysterin är ett fantastiskt exempel på ”Wag the dog”. Min egen teori är att det skapades för att bryta oljeberoendet till Saudi och /eller andra oljeproducenter i M-Ö. Men hur? ”Använd inte så mycket olja” fungerar knappast. Hmmm….

  Så kom ett geni på att vända sig till barnen ”Er framtid är hotad!! Söta djur dör!! Det är era föräldras fel!!”

  Man hittade en gemensam nämnare mellan olja och atmosfär – CO2. Nu är visserligen koldioxid livsvikig och ligger på låga nivåer, plus att den inte har nån inverkan på temperaturen, men va f*n, sånt begriper de flesta inte. Dessutom är det ju enkelt att förväxla koldioxid och koloxid.

  Världens mest lyckade reklamkampanj, helt enkelt.

 5. PWTec

  Ja, medias ”bevakning” är skrämmande. Idag från Peter Kadhammar i AB.
  Han gläds åt oljeattacken i Saudiarabien!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/70LqMK/jag-glads-at-oljeattacken-i-saudiarabien

  Jag mailade honom och frågade om han laddat upp med värmeljus…

 6. Fredrik S

  PWTec #5

  Kadhammar körde i diket för länge sedan. Troligtvis redan före han var medarbetare på SKP’s (Sveriges Kommunistiska Parti) tidning Gnistan.

 7. Lasse

  När jag var liten var barnsvält i Biafra i media .
  Skrämmande bilder sändes ut och vi fick höra hur olika lösningar var nödvändiga.
  Nu är det få länder med fred som har den svälten.
  Kollar in två olika faktorer och förundras över hur svält och energitillgång hänger samman med gemensam nämnare fattigdom!
  Hunger förekommer söder om Sahara, samma länder som saknar tillgång till el.
  https://ourworldindata.org/hunger-and-undernourishment
  https://ourworldindata.org/energy-production-and-changing-energy-sources

  Är det för få Isbjörnar söder om Sahara för att bry sig?

 8. Skräder inte orden!
  https://notrickszone.com/2019/09/17/german-climatologist-werner-kirstein-unloads-ipcc-report-is-to-deceive-people-calls-michael-manns-chart-a-fake/

 9. Ulf

  Svar 2

  Skicka denna till henne. https://www.google.se/amp/s/ekonomistas.se/2017/03/10/finns-det-vetenskaplig-konsensus-om-global-uppvarmning/amp/

  Artikelförfattaren försöker argumentera för att konsensus råder eftersom de som uttrycker en åsikt är 97 procent. De som inte uttrycker dvs den stora majoriteten räknas bort vilket förstås är korkat och ger helt fel resultat.
  Utöver detta vet vi inte vad de 97 procenten tycker om hur mycket påverkan det handlar om. Jag menar även de flesta här tror säkert att vi har någon påverkan på klimatet. Så summa summarum kan det handla om 3-4 procents alarmister som omvandlats till 97 procent. Läckert.

 10. Daniel Wiklund

  Då kan väl Peter Kadhammar leja en torped som ser till att resten av Saudiarabien olja förstörs. Märklig inställning att han gillar kriminella gärningar. Varför inte en drönarattack mot Aftonbladet.

 11. Ulf

  Svar 5

  Jo Alestig i svenskan har liknande teorier och dillar om varför vi måste bli av med oljeberoendet. Naturligtvis har jag inget emot det men inget blir ju bättre av att vi blir beroende av något annat istället typ Litium.

  Vad Kadhammar anbelangar så stod hans typ och var jätteglada när Röda Khmererna invaderade huvudstaden och mördade och körde ut befolkningen på landet, inklusive de som låg och vårdades på sjukhus. Så vem är förvånad?

 12. Per Larsson

  Djur utan fiender svälter ihjäl ofta på ålderns höst. Det gäller människan också. Dropp sätts inte in om tillfrisknande inte kan ske. Isbjörnarna har ju ökat med 50 procent. De frodas. Har någon funderat på vad som händer om co2 minskar till 280 ppm som anses naturligt av alarmisterna? Skördarna minskar och de ökade befolkningarna får svälta utan gödningen av co2. Först måste befolkningen minska sen klarar mänskligheten en lägre co2 halt.

 13. Lasse

  #5 o 11
  Medias glädje visar hur hemsk deras världsbild är!
  Vi kan lätt klara en ökad nota för olja och kanske tom ersätta en del av den fossila energin.
  Det är de som lever på marginalen som drabbas.

  https://wattsupwiththat.com/2019/09/18/fossil-fool-divestment-achieves-new-level-of-really-stupid-and-futile-gesturing/

 14. PK

  # 12 Per Larsson
  Växthusodlare i Sverige pumpar in en bit över 1000 ppm CO2 i växthusen och utredningar har gjorts hur det påverkar de som arbetar i husen. Ingen fara enl utredarna. Däremot ökar gurkproduktionen med cirka 10%.

 15. linda Th.

  #7
  Ja, dåliga levnadsförhållanden är mycket värre än lite små klimatförändringar. 1968 demonstrerade miljoner människor för fred i världen och framför allt stopp på Vietnamkriget. Idag dör hundratusentals civila män, kvinnor och barn i krig (bara i Afghanistan ca 70 människor varje dag). Klimatalarmisterna vill att miljoner medborgare ska demonstrera och strejka för klimatet och för våra barnbarns och framtida generationers KLIMAT. Och för isbjörnar! Ingen verkar bry sig om dagens krigsskadade vuxna och barn, fattigdom, barn utan skola och drägliga levnadsförhållanden. Fred och tillgång till billig energi vore lösningen för nästan alla dessa IDAG. När strejkar våra skolbarn för fred och välstånd till alla? När tar våra politiker upp FRED som framtidens lösning på nästan alla av dagens problem i utvecklingsländerna? Den eventuella klimatförändringen är ingenting jämfört med krig och förtryck.

 16. Linda Th

  Tack för de orden!

 17. Lars Kamél

  Det lär vara ganska vanligt att hanarna bland stora rovdjur biter ihjäl ungar för att honor ska vilja para sig igen. När ungarna ändå är döda, är det väl lika bra att äta upp den, så att inte näringen förstörs.
  För ett vuxet rovdjur högst upp i näringskedjan, är dödsorsakerna svält, sjukdom eller att bli dödad av människor. Eftersom jakten på isbjörnar numera är begränsad och hårt reglerad, är det få av dem som råkar ut för det sistnämnda. Då återstår de två andra. Varpå de klimathotstroende aktivisterna hävdar att det beror på klimatförändringar, i stället för att inse att det är fullständigt naturligt. Vilket i sin tur visar att dessa aktivister envist förnekar fakta och vetenskap.

 18. tty

  #17

  Ja det är vanligt. Även brunbjörnar gör det, och det är normalt om en ny hanflock av lejon ”tar över” en honflock att de biter ihjäl befintliga ungar som har andra fäder.

  Och stora djur utan naturliga fiender där ofta av svält, eller blir så försvagade av svält att mindre djur till sist rår på dem. Jag minns t ex en mycket gammal elefanthanne jag såg i Kalahari för några år sedan. Hans tänder var utslitna (det är ofta just tänderna som är åldersbegränsande hos djur), så han försökte dra sig fram på lättuggade vattenväxter i en liten flod, men han var mycket mager och svag och hade uppenbarligen inte långt kvar.

 19. Kenneth Mikaelsson

  Blir inte djuren offer för predatorer så dör de av svält……. i verkligheten … Undrar vad SVT och BBC fått för sig hur det fungerar uti naturen… I deras värld så är det väl en djurens motsvarighet till ängel som hämtar hem dem när de dör…..
  Har numer slutat förvåna mig över Gretas dumbfuckery clubb….

 20. Fredrik S

  Förra säsongen skulle WWF skicka ut egna ”inspektörer” ut i björnarnas kalla habitat efter videon på den gamla sjuka björnen har jag för mig det var tal om. Eller också var det denna säsongen?

  Björnarna ser väl det som positivt med extra tillskott på menyn men tyvärr kan det nog stryka med en och annan björn vid konfrontation pga beväpning.

  Men godheten segrar väl till slut och får Greta och kompani som de vill så kanske isbjörnarna kommer på besök Skandinavien igen i framtiden.

 21. Anders

  Att många journalister är flockdjur som älskar nöd, krig, bråk och konflikter vet vi. Det sorgliga i fallet med klimatalarmismen (och dess vita arktiska maskot) är att så få forskare vågar stå upp för vad de för länge sedan räknat ut. De har iställer låtit sig bli kidnappade av algorismen och blivit konsensusflockdjur. För att behålla jobbet? Man undrar hur de mår rent psykiskt?

 22. Lasse

  Ang fattiga barn:
  https://notrickszone.com/2019/09/18/economist-lomborg-climate-fear-result-of-3-decades-of-alarmist-rhetoric-based-on-exaggerations-and-lies/

  Lyssna på forskarna Greta!

  SR kommer att följa den Arktiska expedition som skall frysa fast och följa Frams drift mot nordpolen-Mosaik. RV Polarstern heter den tyska isgående båten.
  Expeditionen skall undersöka klimatet däruppe över ett år. Det framgår att kunskapsinhämtningen skall ge en bättre bild av uppvärmningen däruppe.
  Bias följer med forskningsledaren: ”vi är övertygade om att uppvärmningen orsakas av fossileldning” sade han i en tidigare sänd intervju.

 23. Daniel Wiklund

  OT Text-tv kämpar för att rädda planeten. Unga skippar kött för klimatets skull. Eftersom det i ”mycket stor omfattning har orsakat klimatförändringarna. (som tydligen alltid är negativa för planeten). Konsumtionen måste vara hållbar för planeten. Klimatforskare har räknat ut att man får äta högst 300 gram rött kött iveckan, fantastiskt att dom kan räkna ut det. Det framgår inte om man kan äta människokött istället. Vi gamlingar tror inte enligt undersökningen att köttet orsakar klimatförändringarna. Tur att Greta då finns. Hon kommer att ha mycket att göra närmaste tiden, tur att hon inte går i skolan. Hon är inbjuden till flera möten i USA, där även gamlingen Stefan L ska deltaga. Planeten går mot en ljus framtid. En artikel i Norrbottens kuriren om FN-veckan illustreras med en bild där koldioxidutsläppen i världen visas, Sverige står för 0,04. På bilden syns en tjej med ett skydd över halva ansiktet, tydligen är koldioxiden giftig. Här i Luleå har det varit minusgrader i natt, just nu noll. Om en dryg vecka börjar friidrotts-VM i Doha, där det är minst 40 grader på dagarna just nu. Därifrån borde många fly från klimatet. Men på friidrottsarenan har dom AC så där kommer dom att ha 24 grader.

 24. Staffan Lindström

  OT men BREAKING NEWS: En SMHI-mätstation har noterat snödjup, säsongspremiär 1 cm i Kittelfjäll i Västerbottensfjällen väl … IDAG 2019-09-19

 25. Sven Hanssen

  Tack för detta inlägg.

  För info. så publicerade Susan Crockford häromdagen en ny video i saken via GWPF:

  https://www.youtube.com/watch?v=jQRle6pgBCY

 26. PK

  I WWF-magasin nr 3-19 som kom i veckan står det ”Isbjörnar – vart ska de ta vägen”. Artikeln handlar om klimatförändringar (sic) på Svalbard. Fotografen Melissa Schäfer säger att hon kan tyda isbjörnarnas signaler. Lite som att Greta kan se CO2 strömma ur skorstenarna. Mantrat ”Det största hotet mot planeten är att tro att någon annan kommer att rädda den”. Rädda planeten?? Kunde man ändå inte varit ärliga och få in ”kapitalism” eller ”marknadsekonomi” som är den verkliga fienden? Och vad kan vara en större livsuppgift än att ”rädda planeten”???

 27. PK

  Står det på förstasidan skulle det vara!

 28. Kenneth Mikaelsson

  Största faran för planeten är ju klimathotarna.. Om dom får som dom vill kommer det snart vara total anarki på jorden då om något kommer vi få se hur ett helvete ser ut….

 29. #28
  Håller med och det första som sannolikt kommer att inträffa är recession följt av depression pga avsaknad av tillväxt och alla omöjliga investeringar och satsningar på felaktig grund. Jag hoppas och tror att verkligheten kommer att ta överhanden innan dess och miljöförstörarna åkt ut med tvättvattnet, men en farlig utveckling kan ha påbörjats som blir svår att vända.

 30. Robert Norling

  #22 Lasse
  I stället för att åka upp till Nordpolen och förorena orörda områden så kan de ta och studera DMI:s
  Arktiske Temperaturer
  Daglig middeltemperatur nord for 80 grader Nord.
  Då skulle de se att de senaste dryga 20 åren har varit kallare än normal på sommaren.
  Mätningarna inleddes 1958 och en så lång och kall sommarperiod som de senaste 20 åren har det inte varit sedan mätningarna började.

  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.php

 31. Fredrik S

  linda Th.

  linda Th. #15

  Jag instämmer med Sten, tack!
  .
  Viktiga ord i en tid där lågoddsaren till Nobels fredspris vill försämra välståndet och stoppa utveckling.

  Vad politiker beträffar så kom jag att tänka på ett citat från Ronald Reagan:

  ” The most terrifying words in the English language are: I’m from the government and I’m here to help.”

 32. Lars-Eric Bjerke

  #30 Robert Norling
  ”Då skulle de se att de senaste dryga 20 åren har varit kallare än normal på sommaren.”

  Vi läser nog diagram lite olika. Jag läser dem så att sommartemperaturen på nord 80 grader varit ungefär konstanta sedan 1958, medan höst, vinter och vårtemperaturerna varit betydligt varmare de senaste åren.

 33. Fredrik S

  Lars-Eric Bjerke #32

  Här finns summer mean anomaly plus övriga:

  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n_anomaly.uk.php

  Jag håller med Robert.

 34. Lars-Eric Bjerke

  #33 Fredrik S,
  Tack för länken . Man ser nog ofta vad man vill se. DMI sammanfattar temperaturerna på 80 grader nord med- ”The Arctic region has witnessed a rapid increase in mean temperatures since the beginning of the millennium; Arctic winter temperatures in particular have been up to 8 C above normal during recent years.”

  Jag uppskattar från diagrammen att sommartemperaturerna har minskat med någon tiondes grad i medel de senaste 20 åren.
  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n_anomaly.uk.php

 35. Jan Erik Sandström

  Förstår inte problemet?
  Nästan alla isbjörnar svälter ju ihjäl!
  De har inga naturliga fiender och vid ålderns höst klarar de helt enkelt inte av att fånga byten.
  Då börjar de svälta.
  Ska det vara så svårt att begripa?