Spännande energi- och klimatmöte i USA på torsdag

Roy Spencer har tipsat om ett möte om energi- och klimat som äger rum i Washington DC på torsdag den 8 december. Mötets namn är At the Crossroads III:  Energy and Climate Policy Summit. Roy Spencer är en av talarna men även en av de stora klimatforskarna – Dr. Richard Lindzen.

RoySpencer

Dr. Roy W. Spencer

Extra intressant med mötet är underrubriken ~ The Impact of the National Elections on Energy and Climate Policy ~. Ytterligare talare är flera republikaner från kongressen:

 • James Inhofe (R-OK), Chairman, Senate Environment & Public Works Committee
 • Lamar Smith (R-TX), Chairman, House Committee on Science, Space and Technology
 • Pete Olson (R-TX), Chairman, Subcommittee on Energy & Power, House Committee on Energy & Commerce
 • Mike Lee (R-UT), Member, Senate Committee on Energy & Natural Resources, and Chairman, Subcommittee on Water & Power
 • Gary Palmer (R-TX), Member, House Committee on Science, Space and Technology

Mötet kan komma att ge indikationer vilken väg President-elect Donald Trump och republikanerna kommer att gå i energi- och klimatfrågan. Vad kommer att hända med ”Parisavtalet” och USA:s stöd till IPCC? Kanske mötet kan ge en vägledning.

donald_trump1

President-elect Donald Trump

James Inhofe (R-OK), en av talarna, är en känd klimathotsskeptiker.

Inhofe

Senator James Inhofe

Hela energi- och klimatmötet sänds live. Klicka på länken ovan och till höger finns en knapp ”Watch online”. Mötet börjar 09.15 EST och med sex timmars tidsskillnad blir det  kl 15.15 svensk tid på torsdag. Möter slutar 5 PM EST – kl 23.00 svensk tid.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bim

  Spännande!
  Skall det bli Donald Trump som blir den som vänder på hela klimatspöket. I så fall kommer hackkycklingen Trump att gå till historien som en av mänsklighetens stora hjältar. Vem trodde det för ett år sedan.
  Hur mycket makt har en amerikans president egentligen. Det är ju ganska mäktiga krafter bakom klimathysterin. Framförallt ekonomiska.
  Verkligen en dag att minnas.

 2. Ann lh

  Bim, jaa visst är det spännande!
  T.ex. vad avhandlades vid The Trumps möte med Al Gore? Någon kommentar i en tråd kring det mötet, hoppades att The Trumps försöker få till stånd en öppen Debatt mellan några skeptiker och några från klimatetablissemanget och att Al skulle kunna få äran av att ha medverkat till denna länge och högt önskade debatt. Trump har ju sagt att han är intresserad av frågan och öppen för argument. En intressant tanke!
  Någonting i den vägen gick av stapeln i Australien där Tim Ball och Tony Heller/Steven Goodard gjorde mos av en motståndare med hög svansföring.
  Kanske sitter Al i en rävsax nu, ska han vara med och anordna en debatt tillsammans med The Trumps och riskera magplask eller ska han offentligt fega ur?

 3. Bim

  Ann LH
  Likt Dig undrar jag hur Al Gore skulle kunna deltaga i en debatt? Han är säkert väldigt medveten om att han omöjligt kan delta i sin egen avrättning. Han har ju hela tiden sagt att ”vetenskapen är fastlagd” . Att överhuvud taget medverka skulle ju bli den första golvningen i matchen, där på följande ronder blir ju rena misshandeln.
  För mig är det, det faktum att frågorna kommer upp på bordet det allra viktigaste. Det kommer säkert att spilla över även på vår lilla ankdamm.
  Man såg ju hur snabbt vår lilla statsminister vände kappan efter vinden när det blev ett faktum att Trump oväntat blev president. Då gällde det plötsligt att smörja rätt rygg.
  Politik är ett fulspel, det vet, åtminstone 20-30% av väljarna efter som de röstar på SD.
  Det skulle vara roligt att hinna få uppleva vändningen, det ser onekligen lite ljusare ut nu.

 4. Ingemar Nordin

  Theresa May jobbar på med avvecklandet av den gröna byråkratin i GB:

  http://dailycaller.com/2016/12/07/uk-fires-dozens-of-diplomatic-staff-working-on-climate-change/

  Snart läge för henne att även hoppa av Camerons åtaganden i Paris?

 5. Ann lh

  Ingemar, ja visst är det spännande tider! Theresia May kämpar målmedvetet på på sitt håll och i Rom förekommer nu demonstrationer för att lämna EU, Itexit?
  Angående mötet i morgon så är tänker jag försöka lyssna på de två sista avsnitten med de intressanta kändisarna.
  Men, när kommer Darwall att agera?

 6. Scott Pruitt, inkommande ny EPA-chef verkar inte vara någon vän av Obamas sk klimatagenda …

  https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/07/trump-scott-pruitt-environmental-protection-agency

  http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-epa-idUSKBN13W2HE?feedType=RSS&feedName=politicsNews&utm_source=Twitter&utm_medium=Social

  (Jag vet inget om Pruit sedan tidigare, men ’the usual suspects’ verkar iag inte gilla honom, vilket ju alltid är ett gott tecken, kanske tom ett minimikrav)

 7. Torbjörn

  Är det någon som har följt mötet och har något att rapportera?

 8. Mikael

  Det händer en hel del i USA och det verkar gå fort. Den nya regimen verkar vara på hugget när det gäller att göra upp med klimatpolitiken. En revolution på gång!? https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2016/12/09/trump-transition-team-for-energy-department-seeks-names-of-employees-involved-in-climate-meetings/?hpid=hp_rhp-top-table-main_climatescientists-1230p%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.f472a8dee690

 9. Lennart Bengtsson

  Hej

  Jag lyssnade med intresse på praktiskt hela mötet. Ibland uppskattar jag verkligen Internet. Ett bra sätt att få en idé vad som händer politiskt i USA idag. Även om jag inte delar alla uppfattningar så tycker jag det är viktigt att lyssna på politiker och experter som kommit fram till andra uppfattningar än vad man gjort i Sverige. Ibland borde kanske svenska politiker och experter sätta sig ned och fundera över varför så är fallet, speciellt de som inte vet särskilt mycket i sakfrågorna (eller vet någonting överhuvudtaget alls i sakfrågorna). Kanske detta skulle leda till en förbättrad nattsömn?

 10. Ingemar Nordin

  ¨Michel #8,

  ”Thousands of scientists have already signed petitions calling on the president-elect and his team to respect scientific integrity and refrain from singling out individual researchers whose work might conflict with the new administration’s policy goals.”

  Var fanns alla dessa tusentals vetenskapsmän då Obama och demokraterna drog igång sin häxjakt på klimathotsskeptiker?

  https://www.barackobama.com/climate-change-deniers/#/
  https://www.klimatupplysningen.se/2015/03/01/jakten-pa-klimatdissidenter-allt-sjukare/