Skrämmande låg kunskapsnivå hos Lena Ek (c)

lenaEk
Vår miljöminister Lena Ek har skrivit en artikel på Newsmill. Artikeln avslöjar hur okunnig Lena Ek är om verkligheten. Hon berättar fantastika sagor för svenska folket. Sagor som inte har något med verkligheten att göra. Varför skrivs artikeln? Inte för att polackerna ska läsa eller påverkas.
Några exempel:
”Därtill har Polen utmärkta förutsättningar för att bygga såväl vindkraft och vågkraft som att göra satsningar i solenergi.”
Lena Ek hackar på Polen för dess kolkraft. Kol är inte den renaste energikällan men Polen satsar på att bygga flera kärnkraftverk. Till detta kommer stora fyndigheter av skiffergas.
Låt oss ta vindkraften som är så dyr att den endast kan existera med stora subventioner. Men nu är det så att det inte alltid blåser. Det krävs backup-kraft som i länder som i de flesta länder är fossildriven. Vissa studier räknar med ökade utsläpp av koldioxid då det kostar mycket att variera produktionen. Jämför bensinförbrukningen när du accelererar din bil. En bra artikel att läsa för Lena Ek är denna. Miljarder blåser bort när politiker satsar på vindkraft.
Lena Eks prat om våg- och solenergi – vad är det för sagor? Skulle detta kunna hjälpa Polen? Vet Lena Ek vad detta kostar? Hur låg verkningsgrad denna produktionsform har? Kan Lena Ek peka på en enda anläggning på våra breddgrader som kan producera el till dagens priser utan subventioner. Vet Lena Ek hur låg solinstrålningen är på vintern i Polen när energibehovet är som störst? Mer läsning för Lena Ek är denna rapport om hur det går i Tyskland efter stängningen av kärnkraftverk.
Citat:
”Att realiserandet av Färdplanen i EU bidrar till jobb och konkurrenskraft råder det inga tvivel om. EU-kommissionen har beräknat att 1,5 miljoner nya jobb kan skapas år 2020 i Europa till följd av den nya gröna tekniken i t ex nollenergihus, infrastruktur och energieffektivisering. För min egen del tror jag den siffran är i underkant.”
Följer inte Lena Ek debatten i USA? Hur det ena efter det andra företaget som fått ”gröna subventioner” går omkull. Några nya nettojobb kommer inte att skapas utan vi kommer att förlora massa jobb. För varje grönt jobb som politiker subventionerar så förloras ett par riktiga jobb. Femårsplaner gjorde av politiker för produktion har provats förr. Det kallas socialism. Jämfört med marknadsekonomi fungerar det sämre än EU:s planekonomi. Lena Eks politik kommer att göra oss alla fattigare. Högre arbetslöshet och mindre pengar till sjuka och gamla. Hur det gått i verkligheten med gröna jobbsatsningar kan Lena Ek läsa här.
Sen skapar inte politiker riktiga jobb med subventioner. Riktiga jobb skapas av entreprenörer och de som riskerar sitt kapital tillsammans med riktig efterfrågan på varor och tjänster. Gröna subventionerade jobb är mindre effektiv användning av kapital än jobb skapade av marknaden. Tror Lena Ek att höga energipriser skapar fler jobb?
Citat:
”EU behöver staka ut vägen för den medel- och långsiktiga klimatpolitiken så att den är i överensstämmelse med det övergripande målet om att den globala medeltemperaturen ska öka med högst två grader och med EU-målet om 80-95% utsläppsminskning till år 2050.
Vi står inte inför någon klimatkatastrof i Europa. Målet om två grader är ett politiskt mål, inte ett vetenskapligt. Om Sverige verkligen ville minska koldioxidutsläppen skulle alla pengarna satsas utomlands. Lena Ek tror kanske på EU-byråkraterna och det korrumperade IPCC. Trots ökande koldioxidutsläpp har vi inte haft någon som helst statistisk signifikant ökning av globala temperaturen de senaste femton åren. Det finns andra saker som påverkar temperaturen mer än koldioxid. I alla fall i det korta perspektivet.
Lämna Polen ifred och se till att vi får billig el i Sverige! Vi har dyr el i Norden pga av dina skatter Lena Ek. Ska våra fattiga pensionärer behöva sitta hemma och frysa och använda stearinljus för att lysa upp hemmet? Pensionerna sänks vissa år men skattemedel slängs över dyra vindkraftverk. För övrigt förstör vindkraftverken miljön också. Infra- och vanligt ljud stör omkringboende, fåglar dör, landskapet blir fult, markägarna blir rika.
Det är dags att kasta gröna sagorna i papperskorgen och göra revolt mot EU:s byråkratdirektiv som gör oss fattiga.  Polen förtjänar vårt stöd när de satsar på kärnkraft istället för vind- och vågkraft. Polackerna är inte så dumma att de följer Lena Eks tokiga råd.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bim

  Bra Per Welander.
  Klarspråk är det enda som behövs för att få slut på klimateländet.
  Forska med kurvor och teorier kan man göra bäst man vill, men verkligheten är vad vi har att hålla oss till.
   Jättebra inlägg!!!

 2. Bra Per!
  Utveckla och sänd till Newsmill!!

 3. Ann L-H

  Tack Per W. Man blir bara så förtvivlad för att hon verkar fullständigt onåbar. Hur i hela friden ska vi i detta ”fria” land med tanke- och yttrandefrihet kunna få kontakt med politiker som lever i sina åsiktsbubblor. Finns det ingen möjlighet att, som jag skrivit tidigare, mer eller mindre tvinga Lena Ek m fl att delta i en diskussion om den vetenskapliga grunden till tvågradersmålet? 
  Tänk om vi hade grävande journalister i några tunga media, journalister  som tog tag i klimathotsfrågan!

 4. Sedan MSM lierade sig med makten istället för att vara den tredje statsmakten har vi fått två vitt skilda synsätt på verkligheten. En från de som lever i den vanliga världen och en från dem som lever på molnfri höjd. Jag minns en kul liknelse från stordatortiden.
  Datorhallen med stodatorn i mitten: Templet
  Operatörerna som skötte datorn: Tempelarbetare
  Systemprogrammerarna som visste hur den fungerade: Översteprästerna
  Programmerarna: Prästerna
  Användarna: Folket.
  Jag var länge systemprogrammerare 🙂
   
   

 5. Tage Andersson

    MarcinKorolec, Polens miljöminister, skriver  http://www.europeanvoice.com/article/2012/march/climate-roadmap-at-a-crossroads/73827.aspx   ”Our common ambition is to decrease decarbonisation costs radically, to commercialise new innovative technologies and to save energy. But the risk that the EU faces is that our climate efforts will clog, rather than oil, the wheels of the economy. Jobs and wealth will start to leak from Europe as companies seek a less stringent regulatory framework. This could change the flow of goods in the world economy but would certainly not reduce global emissions. That is not the basis for a sound economic policy – and, therefore, for a sound climate policy.”
  Kanske Lena Ek kan lära av honom? 

 6. Rune

  Mycket bra tack.
  Varför angriper inte Lena Ek Tyskland istället för att de lägger ner sin koldioxidfria el produktion ?Hade hon gjort det så hade hon varit mer trovärdig. 

 7. Hela Lena Eks verklighet består av dokument och möten. Och en tid av indoktrinering i det verklighetsfrånvarande Bryssel.
  Allt det som vi har som verklighet  ser hon som abstraktioner. Det hon ser som verklighet ser vi som abstraktioner.
  Vem är närmast verkligheten?
   

 8. Max

  Förhoppningsvis måste miljöministrarna nöja sig med ”ordförandeskapsslutsatser” (till skillnad från ”rådsslutsatser”) även denna gång. Polen kan möjligen få sällskap på nejsägarsidan av Storbritannien där motviljan mot förnybart, och i synnerhet vindkraft, sprider sig. Regeringen backar försiktigt som en förberedelse till Englands exploatering av de stora fynden skiffergas. ”Let’s commit suicide more slowly”.
  Då det handlar om pengar kryper så småningom även de mest frälsta till korset.

 9. Gösta Walin

   
   
  Du skriver: ”Polen förtjänar vårt stöd när de satsar på kärnkraft istället för vind- och vågkraft.”
  Varför just kärnkraft? Jag som trodde att Polens framtid ligger i shalegas (och kol förstås).
  Polen förtjänar vårt stöd när dom trots påtryckningar från EU-kommisionen mm satsar på pålitlig och ekonomisk fossilkraft. Att ständigt tjata om nyttan med kärnkraft innebär att fega ur en riktig AGW skepsis.

 10. Lejeune

  OT: Vår vän Lars Bern, med ett nytt inlägg på Newsmill:
   
  http://www.newsmill.se/artikel/2012/03/09/varf-r-misslyckas-milj-r-relsen

 11. En länk från ”Greenie watch” till ett dokument som behandlar tvisten runt växthuseffekten
  http://www.webcommentary.com/docs/jo120310.pdf

 12. Bra Per!
  Om du inte bara länkar till vissa motargument utan skriver vad det står kort så tycker jag absolut att du skall lägga upp det på Newsmill.
    

 13. Stickan no1

  Är det bara jag som nu misstänker att våra politiker har ”lika bra” underlag i många andra frågor för sitt beslutsfattande? Hur de driver miljö och CO2 frågan sänker deras trovärdighet i allmänhet.
  Om de svänger i CO2 frågan kanske deras allmänna trovärdighet kan få sin en skjuts i rätt riktning. När det går upp för de av oss valda företrädarna kommer omsvängningen.
  Vilket parti blir först och därmed störst?
   

 14. bom

  Ek skall inse att hon skall hålla kleptokratfingrarna borta från Polen! Tror hon månne att landet är vårt lydrike kanske? Orsaken är nog att de kloka polackerna lade veto mot EUklimatgalenskaperna och därför måste stämplas som mindre vetande. Den svenska s k klimatpolitiken är grundad på okunskap och vi tycks ha skaffat oss den fina traditionen att byidioten är lämpligast för miljöministerposten?
  Bern skriver mycket tydligt på Newsmill om varför de s k ”miljöorganisationerna” misslyckas. I klartext misslyckas de för att deras motiv är orena. Verksamheten är utan idealitet och helt inriktad på egennytta! Sådant skiner igenom och skrämmer alla utom de dummaste och mest lättskrämda. Tyskt ordspråk: Bara de dummaste kalvarna följer godvilligt med till slaktarboden.  

 15. L

  Politiker fattar inte ens att det är dom själva som skapar politikerförakt.

 16. Lennart Bengtsson

  En utmärkt artikel och värdefulla och läsvärda referenser
  LennartB 

 17. Ann L-H

  # 13 Stickan no1 – intressant tanke!

 18. Janne

  Tyskarna säger ju Die dumme Schweden och polackerna lär väl börja med głupi Szwecja (från google translate) när de får höra vad Lena Ek kacklar om.
  Tyvärr är det så att vi får de politiker vi röstar fram, och de kunniga, driftiga människorna hamnar inte i politiken.
  På lokalnivå kan det vara bättre där man ställs inför mer konkreta situationer där beslut måste fattas och  man är nära människorna. Då kan till och med en blodröd kommunist förstå att kommunens näringsliv måste blomstra för att invånarna ska ha det bra.
  Politik och Ideologi hör inte ihop!

 19. Tack Per!
  Mycket bra artikel!
  Vilken av de stora ”drakarna” blir först med att börja publicera sanningen bakom alla dessa vansinniga miljöfloskler?
  Själv går jag numera nästan i spinn av frustration och ilska när jag hör politikerna svänga sig med floskulösa (nytt ord?, nåja kan politikerna så kan väl jag!) dumheter som ”förnybart”- ”Vi måste gå före”-”klimatförändringen/arna” – ”gröna jobb” osv osv i det oändliga. Urk!

 20. Thomas

  Janne #18 ”Tyskarna säger ju Die dumme Schweden”
   
  Nej, det gör de inte.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Die_dummen_Schweden

 21. Ulrik

  Jag funderar över hur det skulle kännas att gå till arbetet på måndag, om jag arbetade i miljödepartementet. Efter att ha läst Lena Eks absurda artikel i Newsmill med kommentarer både där och här. Att behöva skämmas över sin chef och tvingas hålla god min kan inte befrämja arbetsmiljön.
  Ansvaret ligger också hos fru Lööf som föreslagit och Reinfeldt som utnämnt eländet.

 22. Stickan no1

  Men att swede är namnet på kålrot i en del engelsktalande länder är sant.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rutabaga

 23. Thomas # 20
  Du är för härlig, Thomas! 🙂
  När jag såg att Janne i sitt # 18 skrev så, då visste jag att det bara var en tidsfråga innan du skulle ”rätta” honom!
  Det är kul att du finns! Tack!

 24. István

  Janne #18
  Uttrycket ”Die dumme Schweden” är känt i Tyskland.
  Däremot sjunger polackerna i sin nationalsång:
  Bevare oss från svenskarna!

 25. AOH

  Rune #  6
   
  „….Varför angriper inte Lena Ek Tyskland istället för att de lägger ner sin koldioxidfria el produktion ?….”
   
   
  Och speciellt när Tyskland  både planerar och bygger nya kolkraftanläggningar med bl.a. svenska Vattenfall som ägare.
   
   
  http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_geplanter_Kohlekraftwerke_in_Deutschland
   

 26. Svempa

  Så här går raderna om Sverige i Marsz Dombrowski
  Jak Czarniecki do Poznania
  Po szwedzkim zaborze,
  Dla ojczyzny ratowania
  Wracał się przez morze.
  Czarniecki återvänder över havet för att rädda fosterlandet från den svenska invasionen (1655 Kalle X).  I Polen kallat Syndafloden. 25 % av invånarena dog i sviterna efter  kriget enligt vissa uppskattningar.
  Vi får således hoppas på att polsk hjälted räddar det europeiska fosterlandet  från verkningarna av  de förödande gröna amsagorna.
    

 27. Per Spektiv

  Risk finns att rikets två högsta energiansvariga gör sig kända i EU som ”Die dummen Schwedinnen”.

 28. Karl-Oskar

  Tack Per Welander!
  Det var din blogg  moderna myter jag först hittade när jag för många år sedan förstod att klimatpolitiken inte stämde med verkligheten och sökte information på nätet.
  Thomas skriver att Tyskarna inte kallar oss dumma bra det räcker ju att Engelsmännen kallar oss för kålrötter (swede).

 29. Lena Ek bekräftar detta:
  ”Att ge pengar och makt till politiker är som att ge whiskey och bilnycklar till tonårsgrabbar” 

 30. Slabadang

  Lena Ek – Aintoinette ger polens folk råd hur det skall få enenrgi!
  När de fattiga inte hade bröd att bota hungern med kom M Antionette med det lysande förslaget att de fattiga borde äta bakelser istället. 
  Polen har nu fått erfara hur totalt uppe i det blå våra svenska politiker är och jag skäms ögonen ur mig. Våra politiker har totalt tappat kontakten med verkligheten. Rent livsfarligt.  

 31. Ingemar Nordin

  Walter Russel Mead på American Interest

  If the Europeans can’t agree on a climate plan, the prospect that the rest of the world can agree is less than zero. Every dime spent by climate activists on this goal was wasted. Every white paper on the subject was a folly. Every global conference was a grotesque and pointless boondoggle. Every pundit who supported this agenda was blowing smoke and every politician who endorsed it was either an idiot or a demagogue — or both.

  http://blogs.the-american-interest.com/wrm/2012/03/10/another-eu-greenfail-as-poland-vetoes-carbon-targets/

 32. Pelle L

  Per citerar
  ”Därtill har Polen utmärkta förutsättningar för att bygga såväl vindkraft och vågkraft som att göra satsningar i solenergi.”
   
  Vågkraft har jag bara hört talas om som små experiment, typ examensarbeten på CTH.
  Någon som har fakta om denna sorts kraftverk?
  Finns det i verkligheten?
  Genererar det någon effekt?
  Vad kostar det i investeringar och i underhåll?
   
   

 33. freetheworld

  Läste precis artikeln.  Du milde, så mycket dumhet fru Ek har lyckats tränga in i de floskler som hon presenterade på Newsmill. Men så blev inte domen nådig: Inte en enda av (hitills) 45 kommentarer håller med om Centerns fantastiska framtidssatning och omsorg om Polen.

 34. Ingemar #31
  Ord och inga visor!!
  🙂

 35. Slabadang

  Hur man löser fel problem med felaktiga målsättningar!
  Om man börjar i rätt ände för att mota vårt oljeberoende så börjar man med att satsa på teknik som kan konkurrera med oljan. Billigare energi med ny teknik är vad som skall vara målsättningen även om man har CAGW ångest, för då minskar co2 (tyvärr för alla växter och djur) med automatik.
  Sen väntar vi på M Salbys artikel som sätter de mänskliga ”utsläppen” av CO2 i helt nytt sammanhang. Människorna kontrollerar inte ens halten av co2 och co2 kontrollerar inte klimatet.  

 36. Ingemar #31
  Måste säga att jag gillar den ”rättframma” yankee-stilen
  Om en global överenskommelse:
  ”This dog won’t hunt. This pig won’t fly. This horse can’t win. This parrot is dead.
  🙂

 37. Mer på samma. En del kommentarer är fullträffar:
  —————
  “Every global conference was a grotesque and pointless boondoggle.”
  It wasn’t a total waste: the meaningless conferences got them out of their offices where they could do serious harm to their own countries and into an echo chamber of empty gestures that really hurt no person or nation. I say, “Let’s encourage them to meet 20 or 30 times a year.” It will also give a much needed boost to air travel and to tourism wherever they land.

 38. István

  Thomas #20
  Mycket riktigt. Jag var lite för snabb på tangentbordet vid #24
  ”Okänt” har jag menat, som kontrasterar mot fortsättningen av meningen:
  Men däremot……. 
  Apropå svensk relationer till polackerna.
  Vid ett kungabesök i Polen för ett antal år sedan förslog ett ljushuvud att Kungen skulle eskorteras av ett hedersgarde av Karl IX`s drabanter.
  För att förgylla tillställningen liksom med taktfast klampande.
  Det blev aldrig av.
  Någon har försynt påpekat att det vore lika olämpligt som om den tyske presidenten skulle släpa med sig ett hedersgarde av svartklädda
  knäktar som sedan skulle imponera på polackerna med en uppvisning av 
  preusiska marschsteg.  

 39. JonasB1

  Slabadang #30,
  Vad träffande! Ja sannerligen, varför äter dom inte bakelser!
  Att vi har ministrar så fullständigt upp i det blå utan att massmedierna reagerar är ett bevis på hur fasansfullt illa ställt det är i Sverige. Newsmills kommentatorer sågar enhälligt Ek, men i msm är det endast pk som gäller.

 40. Inge

  Jag uppfattar Lenas artikel som en sammanfattning av Centerns uppfattning i frågan och hon vill nog bara visa sina meningsfränder att hon gjort något så att de kan skriva in det i  årsrapporten. Att hon fått massivt motstånd i kommentarerna har nog ingen av dem märkt …  🙁

 41. Håkan Bergman

  Conny Hedegaard får mera problem:
  http://www.europeanvoice.com/article/2012/march/chinese-threaten-to-cancel-airbus-orders-in-ets-row/73837.aspx
  Kan bli en intressant match mellan henne och Zarko om det här.

 42. Gunnar Strandell

  Pelle L #32
  vågkraften har kommit längre än exjobben.
  Länk om forskningen i Uppsala:
  http://www.el.angstrom.uu.se/forskningsprojekt/WavePower/vagkraft.html
  Länk till företaget Seabased som driver pilotförsök på västkusten:
  http://www.seabased.com/

 43. Ingemar Nordin

  Ingvar E & Håkan B, m. fl.

  Man får en smått surrealistisk känsla av att Sverige, och de flesta av dem som styr och ställer i Europa om EUs klimat- och energipolitik lever i ett drömland helt utan kontakt med den vetenskapliga, teknologiska, industriella och ekonomiska verkligheten.

  Vad är det för politiker som vi har valt? De flesta verkar behöva en grundläggande utbildning inom alla dessa fält innan de påtar sig några förtroendeuppdrag överhuvudtaget.

  Demokrati är det bästa av alla dåliga styrelskeskick, heter det ju. Men ibland får man en känsla av att våra EU-politiker och inhemska miljö- och energiministrar har ungefär samma verklighetskontakt som exempelvis Stalin, Mao, Castro, Pol pot, etc. Dvs, de har absolut noll koll på realistiska bedömningar om vad de tror att man kan åstadkomma tekniskt och ekonomiskt med hjälp av politik. Alltför många verkar tro att politik kan skapa välstånd och tekniska framsteg. För denna villfarelse få vi alla lida.

  Tyvärr har gammalmedias journalistkår i väldigt hög grad präglats av samma drömvärld. De tror att det viktigaste är vem som blir partiledare, eller om något parti gått upp eller ned i någon opinionsmätning. De serverar oss en ständig flod av pseudonyheter medan de verkliga nyheterna finns på helt andra håll; inom vetenskaplig och teknologisk forskning, inom industrin och ekonomin. Utvecklingen av skiffergas är en utmärkt demonstration av hur media (och politiken) ständigt missar de verkliga nyheterna.

  Internet är källan till nyheter idag. Inte att undra på om politiker, i allians med gammelmedias journalister, gärna vill se regleringar och inskränkningar av det fria ordet där. Kommer EU att gå samma väg som i Kina?

 44. Ingemar Nordin

  Greenpease och EUs toppskikt är mycket upprörda efter Polens nej till fortsatt självmordpolitik:

  http://notrickszone.com/2012/03/11/poland-says-no-blocks-eus-climate-roadmap-napoleon-hedegaard-vents-she-wont-stand-for-it/

  Heja Polen! Stoppa vansinnet.

 45. Ingemar.
  Jo det är inte roligt att läsa vad våra politiker säger. (hymlar)
  Den dag någon trovärdig politiker i Sverige ställer sig upp och säger:
   – Vi måste se till att Sverige har en energipolitik som ger svensk industri en tillförlitlig, riklig och billigare energi och svenska folket en rimligt beskattad energi så att det svenska välståndet kan växa då blir revolution

 46. Jan

  Vi har en politikerkår som är tekniska och naturvetenskapliga analfabeter som granskas av en journalistkår som också tekniska och naturvetenskapliga analfabeter. Politiken kan under dessa förutsättningar inte bli något annat än vad den är.

 47. Thomas

  Jan #46 det finns dock undantag. Ahmadinejad är t ex civilingenjör 🙂

 48. och IPCCs ordförande lär vara järnvägsingenjör!:(

 49. Argus

  Jag får kväljningar när jag ser hur vuxna personer tror sig kunna frambringa frälsning från reela och vittfamnande problem som tex energiförsörjning genom…….. upprepanden av mantra.
  Begreppet molnfri höjd har för mig fått en ny och hemsk innebörd.
  Hur kan det gå så knasigt att personer som inte begriper har möjlighet att ha inflytande?
  Är detta jag röstat fram? !
  För hundra år sen, drygt, kom det fram en uppfinning som jag anser är den överlägset mest ’frälsande’ av alla (ge mig andra kandidater if you like!)
  Kemigeniet Fritz Haber tillsammans med Superingenjören Bosch bygger en process i industriell skala med i högsta grad kommersiell bärighet som…… fatta detta….. gör MAT av LUFT. (gödningsämnen med nitrat alltså)
  Priset är att processen kräver energi, jovisst.
   
  Nu, hundra år senare, efter att tjogtals av duktiga och visa människor har rotat runt i det här har de kommit fram till detta:
  vi kan göra BRÄNSLE av MAT.
   
  Eureka. Vad ska stå på dessa vise mäns och kvinnors epitafia?
   
  ’Dagens klimatpolitik är ett bedrägeri och en skamlös misshushållning.’
   
   
   

 50. Pelle L

  Gunnar Strandell #42
  Tack för svaret!
  Du mig skämta aprillo, fastän det bara är mars.
   
  Din första länk går till – just det – ett doktorandprojekt.
   
  Den andra länken leder till ett ”dream factory” som PLANERAR att bygga vågkraftverk.
  Ingen verksamhet, ingen produktion, inga resultat alltså ännu på ett bra tag.
   
   
  Jag sätter gärna en tusenlapp på att det inte går att driva ett vågkraftverk med lönsamhet i Sverige den närmaste tioårsperioden.
  Eller i Polen heller för den delen.
   
  Hör du det Lena Ek? Sätter du emot?

 51. Ingemar Nordin

  Ingvar E. #45,

  Tyvärr är incitamentstrukturen för politiker inte sådan att man alltid vinner val på en förnuftig och sansad politik.

 52. Ingemar #51
  Nej, och det är ju för jävligt skulle man kunna säga. Förnuftig politik skulle väl alla må bra av.
  Eller åtminstone nån form av förbud mot pladder. Hur nu det skall gå till. Ett datorprogram skulle man kunna skriva som räknar ord och meningar som svenska folket har röstat fram via nätet och klassat som pladder kanske.

 53. Skrämmande låg kunskapsnivå,men denna låga nivå om klimat-
  politik har pågott länge i vårt Svea Rike,inte ens ifrågasatt,modet
  saknas i Svensk inrikespolitik,vilket alla partier just uppvisar.
  Mainstream i denna klimatpolitik,som just drivs av MP som starkast
  dehar har höga siffror bland väljarstödet,de är därför klimatfrågan
  går i kräftgång,uppvaknandet har ej ännu skett överlag,då främst
  inom allmänna media,särskilt då SVT.
  SVT har här ett stort ansvar,som inte har tagit det allmänna publi-
  cistiska ansvaret i klimatfrågan,utan hotet har lyfts fram mer.Frågan om dessa ’SAGOR’ och hur länge de består är en tidsfråga.
  Men även hur klimatet framöver utvecklas har säkert betydelse.
  Solens aktivitet bidrar nu med ökad värme, gäller framför i våra
  Nordarlantiska områden.
  ALI.K.

 54. Högre elpriser i Sverige beror till största delen på att vårt elnät numera är sammanlänkat med kontinenten och att elpriserna därmed har jämnats ut inom EU. Klipp kablarna så vi i Sverige kan få behålla vår konkurrensfördel av låga elpriser!

 55. Nasa satelit avslöjar myten om Jordens smältande isar,se
  art ’The resilient earth’,massa .vatten och gravitation.
  Alltså  en naturlig process på vår Jord.
  ALI.K.

 56. Gleic’s ’watergate’ se art Watts Up,kul artikel.
  ALI.K.

 57. Mer av kuliga sagor på C3 headlines,syndromet ’AGWCOD’
  the GLOBAL WARMING hysteria.
  Svensk översättning av ’AGWCOD’ skulle vara lite kul förslag om detta fenomen.
  ALI.K.

 58. De GRÖNA Jobben, blir nog att arbetslösa ungdomar får bege sig
  ut i bushen och såga buskar,hela landet håller på att förbuskas nått
  otroligt,mer värme och mer buskar blir det,det tänkte jag inte på.
  enligt känd sketch(av Lorrygänget om någon kommer ihåg dessa
  skämtmakare.
  ALI.K.

 59. JonasB1

  Flute #54,
  Fel. Skatterna är det viktigaste skälet till de höga elpriserna.

 60. Ulrik

  Sofia Arkelsten ordbajsar i Expressen om miljön som Lena Ek i Newsmill. Skillnaden är att i Expressen kan man inte kommentera – det är nog lugnast så.
  Kontentan och Sveriges framtid är tydligen, att ”Vi måste göra det enklare att använda kollektivtrafiken och återanvända soporna”.
  Jag kan informera Sofia på hennes pidestal, att jag har det redan enkelt med soporna. De hämtas vid porten och körs några kilometer till en värmeanläggning som använder dem till fjärrvärme i våra bostäder. Men om ett år så blir det svårare och dyrare. Då ska vi separera matavfallet även i små hushåll och göra biogas. Har det något att göra med arbetslinjen?
  Beträffande kollektivtrafik så har jag varit en trogen resenär under hela mitt liv till skola och arbete. Jag bör således ha många utsläpp till godo. Nu törs jag inte åka längre då jag kan bli avkastad och få böta även om jag har pengar på fickan. Det är ju olika system och biljettkort i olika kommuner och på järnvägsrälsen så är det olika tågbolag. Att betala med mobiltelefonen är inget alternativ då min telefon enbart fungerar för telefonsamtal i nödfall.

 61. freetheworld

  JonasB #59
  Rätt. Så länge energin är en bred och bra skattebas (som bilbränslet), kommer landets ekonomiavdelning att av ren bekvämlighet se till att priserna är i topp. Att det svettas gruvligt i grottekvarnen märks inte inne på departementen. 

 62. István

  När Carlgren satt i stolen, trodde vi att The Bottom is nådd.
  Då kommer Ek och börjar gräva!  

 63. Per-Erik Hedén

  Omkring sju procent av statens forskningspengar gick till klimatforskning år 2010, men politikerna vet för lite om resultaten, enligt riksrevisor Claes Norgren.
  Staten ger klimatforskningen årliga miljardbelopp. Riksrevisionen räknar med att staten satsade två miljarder kronor 2010.
  Regeringen har inte preciserat vad forskningen ska bidra med.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5002215 

 64. Håkan Sjögren

  Ingemar Nordin # 43 : Jag tycker att det börjar likna lyteskomik, när alla klagar på stolpskotten i miljödepartementet. Jag tror att Reinfeldt hade ett politiskt tryck på sig att utse en kvinlig centerpartist till departementchef. Förväntade man sig då en Madam Curie? Mvh, Håkan.

 65. Håkan #64
  Ja.

 66. Pingback

  […] vi såg slakten förra veckan av Miljöministerns inlägg på SvD Brännpunkt och också av det i Newsmill. Onekligen verkar saker ha vänt […]