Jag vill passa på att slå ett slag för tidningen Elbranschens senaste nummer som innehåller en hel del bra läsning. Bla Wibjörn Karlén som recenserar Anders Wijmans bok ”Den stora förnekelsen” men även artiklar om Rio-konferensen mm.
Se även Elbranschens webbplats!
Det finns dock ett inlägg i tidningen som länge har fascinerat mig.
Ett nytt revolutionerande vattenturbin presenteras av två herrar agronomer från Skara.
Är det ett slags landskamp på gång mot Småland?
I syfte att detronisera Åsa Nisse?
Två agronomer! Jag vet det kan vara Axelsson och Rockström för dom två är agronomer. Wijkman- ja han är ju varken eller?
Tack Elbranschen! Ett fullmatat nummer,
Apropå Wibjörn Karléns recension så slår det mig hur opålästa Wijkman och Rockström verkar vara. Visserligen har jag inte läst boken och vi vet att Wibjörn är skeptisk. Men de exempel som framförs på hur författarna argumenterar visar ändå på djupa och allvarliga kunskapsbrister om klimatforskningen (och om skeptiska klimatforskare) och hur den utvecklats under senare år.
och
”Lite eftertänksamhet och uppdatering beträffande sena framsteg inom forskningen hade kunnat höja bokens nivå avsevärt”.
Avsnittet Pinsam referens till ”hockeyklubban” är i sin helhet högst äsvärt och avslutas med ”några konkreta data om sådana förändingar är det emellertid svårt att hitta”.
En njutning att läsa av en klimatforskare och svensk dessutom!
Fler läsvärda artiklar finns i denna såväl som i varje nummer och Elbranschen är verkligen värd en eloge!
Mvh/TJ
.
Gällande är vad som eventuellt kan, inom vissa konfidentieller (?), eventuellt , måhända, under förutsättningen att ’våra’ datormodeller (’CGMs’) i egendefinierade skaras ’ensemble’ [läs t.ex. SMHIs rapport avseende havsytnivåer…] …. ’hända’…. Jösses djefvlar, asså…
Snacka om ett Arma Land!!(*)
(*): ’Arma Land’ är ett uttryck undertecknad präntade(?) ~ 5 år sedan på TCS – Glad & tacksam att det tagit [lite] ’skruv’ och vidareförmedlas… 😉
Mvh/TJ
ThomasJ # 8
Mmm… det säger allt om vilken ensidig rapportering svenska folket utsätts för.
Tack för att ni finns och hoppas att den höga besöksfrekvensen på TCS håller i sig. 🙂
Mvh/TJ
Jag blev lite nyfiken och kollade lite fakta och fann att om man jämför perioden 1931-1960 i Juli så var det ett par grader varmare då. Det är ju lätt att få till värme om man jämför med kyliga perioder.
http://www.cisionwire.se/o2
http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/normalperioden-1931-1960-1.12507
http://www.cisionwire.se/o2/r/klimatindikatorn–storst-temperaturokning-i-norrbotten,c9289131
Ostjesus! O2 är lögnare/okunniga eller både och. En förändring av medelvärdet från ett år till ett annat säger ingenting! Som jag ”tjatat” om här, är medelårsderivatan ca ±1 °C för Sverige. För ett län eller en väderstation är den ännu större. Över de senaste ca 150 åren är variationsbredden för Sveriges årsderivata 6 °C (min -2,8, max +3,2 °C); 600 ggr större än genomsnittliga årliga trenden +0,01 °C.