Rockström lämnar SEI

Johan Rockström väljer att lämna sin post som chef för Stockholm Environment Institute för att kunna koncentrera sig på sitt arbete inom Stockholm Resilience Centre. På Stockholm Resilience Centre kommer Rockström att få leda en verksamhet med 100 miljoner i forskningsmedel och dessutom får han mer tid över till egen forskning.
Spekulanter på jobbet som Executive Director för SEI läser lämpligen detta först.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Inge

  Betyder det att vi inte får se agronomen Rockström uttala sig som klimatexpert i TV längre? Jag får intrycket att hans jobb i större utsträckning handlar om ”hållbar utveckling” i allmänhet.

 2. Staffan D.

  Fokus’ artikel om ”Årets svensk 2009” finns här:
  http://www.fokus.se/2009/12/arets-svensk-2/
  Kommentar:  ”Fokus har gjort det igen, följer helt tidigare utnämningar exv:
  1985 – Refaat El-Sayed, finansman
  1986 – Hans Holmér, länspolismästare
  1988 – Ebbe Carlsson, förlagsredaktör
  Vi kan vänta oss ett stort avslöjande om klimatalarmisterna som han företräder med stora överdrifter.”

 3. Torsten Wedin

  Årets svensk:
  Finns det någon som kan tolka ansiktsuttryck?
  http://www.fokus.se/2009/12/arets-svensk-2/
  Jag kan det och det ansiktsuttrycket utstrålar:
  ”Jag vill lura er.
  Jag tror att jag är bäst”
  Titta på ögonen, de säger allt.
  Totte

 4. Bim

  Totte 3
  Stämmer bra.
  Det var ögonen jag ritade när jag karikerade JR. samt det totalt uttryckslösa ansiktet i övrigt.
  Nu kan man ju inte hjälpa hur man ser ut, så jag lägger ingen värdering i det , enbart. Men JR verkar var en man som fullständigt skiter i sanningen.
   Det stör mig.

 5. Torsten Wedin

  Bim #4:
  Du är tydligen en naturbegåvning när det gäller att kolla ansiktsuttryck.
  Jag är amatör, men jag tror att det är ens tankar som styr ansiktsuttrycket. Alltså kan man styra ansiktsuttrycket. Men då måste man ju ”tänka om”.
  Totte

 6. Alla kan kalla sig klimatexperter om de har rätt åsikt, dvs. att AGW hotar jordens framtid. Har man däremot inte rätt åsikt avfärdas man i princip alltid för att man inte är ”forskare”. De är väl bara personer typ Lindzen som de inte kan avfärda, och då försöker de med karaktärsmord istället.
   
  När någon kvinna från Naturskyddsföreningen i TV vidhöll den felaktiga uppgiften i IPCC:s rapport – att Himalayas glaciärer skulle smälta bort på 35 år – så invände programledaren att en väl kvalificerad fysiker påpekat att uppgiften är felaktig. ”Ja, men han är fysiker och inte expert på glaciärer”, sa då kvinnan.
   
  Så litet är nålsögat om man har fel åsikt. Men har man rätt åsikt räcker det att vara agronom för att bli utnämnd till expert och årets svensk.

 7. Kent Forssgren

  Vårtrött? Nej. Jag blir bara så infernaliskt trött på alla hycklande klimatexperter. I synnerhet Miljöpartiet! Tror MP inte mer än så här om människors klokhet. Dom får givetvis tro vad dom vill, men deras politiska agerande får allvarliga konsekvenser för oss alla.
   
  Det svenska landskapet vandaliseras. Människor som får ett vindkraftverk intill knuten drabbas av vindkraftssyndrom och epilepsi. Dom har inte råd att flytta, därför för ingen vill köpa huset med en sådan vinande och flimrande granne. Markägaren däremot, blir rikligt kompenserad av arrenden många tusen gånger högre än vad jord- eller skogsbruket på platsen skulle ge i intäkt. Landets villaägare hamnar i kronofogdens register tack vara upptrixade elräkningar. Statliga Vattenfalls direktörer beter sig som Joakim von Ankor hela gänget. I det dolda stödda av politiker i styrelserummen och ministrar i sina korridorer som alla manövrerar för att få en plats i von Ankans valv.
   
  Allt beroende på att den ”gröna” ideologins så kallade människovänliga politik. En politik som skall rädda medborgarna på vår jord från oerhörda översvämningskatastrofer, med risk näst intill utplåning. Detta på grund av den hemska koldioxiden. Gasen som råkar vara förutsättningen för vårt liv, påstås av de ”gröna” orsaka höjning av temperaturen i hav och luft så att jordens alla isar smälter.
   
  Det är emellertid något som är skumt med larmen! (I själva verket stämmer ingenting!) För några få år sedan var det svårt att inte tro på larmen. Ingen annan information kunde läsas eller höras, i vår av vänsterrörelsen styrda media. I dag har alla som vill förstå och försöka tänka själv en chans. Den chansen tar fler och fler. På en fråga till ”vanligt” folk, om vad de anser om klimatlarmens trovärdighet, har svaret efter de två senaste vintrarna, allt oftare gång blivit – ej trovärdigt eller någon synonym av detta uttryck. Efter fem minuters diskussion så börjar också allt oftare denne ”vanlige” människa inse att vi är grundlurade.
   
  Tyvärr kommer dessa gröna alarmister fortsätta så länge dom får utrymme i media. Det kommer med andra ord ta tid för att få stopp. Under den tiden, det är det värsta, så kommer skadeverkningarna av deras agerande att fortsätta och till och med accelerera. De ackumuleras ju och vissa skeenden i vår natur och vårt samhälle är inte linjära, de är exponentiella.
   
  Vi har i Sverige byggt upp en elproduktions som är anpassad för vårt behov. Nu skall denna produktion byggas ut. Skattebetalarna och elkonsumenterna får notan för alla vindkraftsnurror och nya kraftledningsnät. Elbolagen vill sälja vår relativt mycket billigare el till kontinenten där elproduktionen är dyrare. För att göra något sjukt – ännu sjukare. Politikerna har bestämt att elbolagen skall använda sig av marginalprissättning. Allt betalt för vad den dyraste produktionen kostar! Svenska elkonsumenter får redan i dag betala samma höga pris som elkonsumenterna på kontinenten! Elbolagen kommer därför inte heller sänka priserna till konsumenterna på kontinenten.
  Så har VÅRA politiker bestämt att det skall vara.
   
  Är inte en av hörnstenarna i grundfundamentet för EU fri konkurrens. JAG TYCKER ATT – VI ELKONSUMENBTER – BÖR ANMÄLA ENERGIBOLAGEN TILL KONKURRENSMYNDIGHETEN I EU FÖR OLAGLIGT SAMARBETE = KARTELLBILDNING. (Till Generaldirektoratet för konkurrens, GD Konkurrens, den avdelning inom kommissionen som har huvudansvaret för den direkta konkurrenstillsynen). Ett krav skall vara; de enorma böter det borde bli frågan om, skall inte hamna i byråkrafternas ficka i Bryssel, de skall användas för återbetalning till oss drabbade – elkonsumenter.
   
  Läs DN i dag. Blir inte ni också trötta?
   
  Miljöpartiet i riksdagsmotion i dag
  Med anledning av haverierna i Fukushima kräver vi att minst två svenska kärnkraftsreaktorer tas ur drift under den här mandatperioden.
   
  Nya prognoser från Energimyndigheten visar att Sverige går mot stora elöverskott på både kort och lång sikt. Fram till 2020 beräknas överskottet bli hela 23 TWh, vilket nästan motsvarar produktionen i fem av Sveriges tio reaktorer. Det är därför fullt möjligt att redan denna mandatperiod stänga minst två reaktorer och ändå ha ett elöverskott, skriver Maria Wetterstrand och Lise Nordin.
   
  Vattenkraft är dessutom synnerligen lämplig att komplettera med just vindkraft för ett tryggt och säkert elsystem.
  (Nu har de i alla fall förstått att vindkraften måste ha reglerkraft. Det satt långt inne.)
   
  Redan i år väntas Sverige exportera åtta terawattimmar (TWh) el och nästa år tio TWh.
   
  Det är viktigt att komma ihåg att Energimyndighetens prognoser bygger på den politik som bedrivs i dag och de beslut som har tagits. Från Miljöpartiet de gröna menar vi att de senaste prognoserna ger oss rätt i att det är möjligt att stänga minst två reaktorer redan under denna mandatperiod och att Sverige ändå kan ha ett överskott av el.
   
  Hur skall svenska folket gynnas av detta elöverskott?
  Som väl är håller ni på att bli genomskådade av detta svenska folk, som ni tydligen föraktar så. För det ni håller på med skadar oss vanliga människor. Ni missade ert mål i maktens korridorer senaste valet. Ingen ministerpost. Väljarna uppskattar inte att bli lurade. Utfallet för Miljöpartiet vid nästa val kommer att bli detsamma som för er bundsförvant i klimatfrågan Centern. Ut ur riksdagen! Detta är min prognos. Min prognos bygger på en sanning – folk är klokare än vad MP tycks tro.
   
  http://www.dn.se/debatt/minst-tva-karnreaktorer-kan-stangas-utan-problem
   

 8. Jan-Erik S.

  KF #7:
  Väl skrivet!
  Detta speciellt med den förmodligen avsiktliga avstängningen av KKV i vintras.
  Sen att ”vi” sålde vår vattenkraft i somras är ju snudd på svindel då det medförde att vi var tvingade till dyrare alternativ vintertid.
  Det dyrare alternativet (kkv) råkade ju också ut för stopp vilket ytterligare ökade elkraftsproducenterna mera intäkter.
  Detta är MOMENT 22 i dess verkliga form:
  Ju mindre de producerade desto mer tjänade de!!!
  Igen: Ju mindre de producerade desto mer tjänade de!!!
  Sen vill miljöpartiet stänga ytterligare 2 kkv???!!!
  Finns det ingen opinion som ser tecknen???!!!
  Självklart: Stäng av all vattenkraft och kärnkraft. Elpriserna stiger hausseartat och då blir naturligtvis vindkraften mindre olönsam.
  Kan ingen stoppa eländet innan vi når till els-ände!!!

 9. Jan-Erik S.

  På ren svenska:
  Det är ju själva f.n att det som skrivs här inne inte kan tillgodogöras av gemene man (Svensson)!!!
  Om så vore så hade sverige kunnat vara ett mycket bättre land att leva i.

 10. Torsten Wedin

  KF #7:
  Om ett inlägg är mer än 20 rader läser jag det inte. Jag tror att jag har den egenskapen gemensam med de flesta. Så skriv kortfattat annars läser ingen det ni skriver.
  Totte

 11. Pär Green

  Torsten Wedin # 10
  Ta hjälp av ordboken och läs vidare!