Rework the World – del 1

eller Maggie på resa i Dalarna

Resan upp till Stockholm sker utan några omvälvande händelser. Sedan förflyttar jag mig genom en rad folktomma korridorer från Terminal 4 till det mer gudsförgätna Terminal 3, utan att möta en enda människa. Blir faktiskt ganska tacksam när incheckningsdisken och säkerhetskontrollen äntligen hägrar. Plattan är helt tom så när som på en Volkswagen, men jag hoppas innerligen att det även dyker upp ett flygplan.

Tidningarna är fyllda av Ship-to-Gaza-dramat. Ingen har tid med klimat eller en hållbar värld. Till och med Victorias brudöverlämning röjer större intresse än några hotade isbjörnar. Detta kommer att bli en spännande resa.

”Jag har fem herrar och en dam med ca 35 kilo i handen”, säger den gateansvariga innan hon släpper ut oss till en flygbuss som tar oss till världens minsta plan – 19 passagerare får plats. Jag börjar nästan undra var fallskärmarna finns. Andrepiloten delar ut öronproppar och hjälper oss att spänna fast handbagaget med hjälp av säkerhetsbältet i sätet bredvid. Och så är vi iväg!

På Dala Airport blir jag tilldelad världens minsta hyrbil – en Kia Picanto. Det pikanta med den är ju förstås att den är så förbaskat liten. Men tack vare navigationsprogrammet i iPhonen känner jag mig ändå välutrustad. 🙂

I Borlänge delar jag Burger King med SVT:s team. De äter burgare, jag tar en glass.

Resan upp till Leksand går som en dans. Jag blir mottagen av en pressansvarig som ”vet vem jag är”. Vad det nu innebär. Ryktet föregår mig visst. Nu beger jag mig iväg till presskonferensen och återkommer med en spännande fortsättning senare i eftermiddag.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Helge

  Smart av dig att åka klimatsmart, hade du tagit en 747 till Mora och sen en Hummer ( http://nixonisinhell.files.wordpress.com/2009/05/triple-axle-hummer-limo.jpg ) till leksand hade du kanske blivit mottagen av en lynchmobb istället välkomnad.

 2. Robert

  SVT tog väl ändå klimatsmarta burgare? 😛

 3. Mats Jangdal

  Inte för att jag vet var du bor, men går det så mycket fortare coh/eller är så mycket bekvämare att ta flyget till Borlänge och sedan åka bil till Leksand, än att ta bilen ända hemifrån?
   
  OT Jag har flugit med ett 12 sitsigt (typ campingstol) plan på 200 meters höjd över Söderhavet. Det var en fantastisk flygresa. Start och landning på ett frimärke. Piloten var en australisk fd pilot på besprutningsplan. Jag satt i stolen bakom honom.