Resan till Paris – Wanted av Avaaz

2015-12-09 21.07.35

Efter en betydligt godare måltid än det vi fick på COP21 (tackar ödmjukast för era bidrag till detta) så stötte vi under den efterföljande kvällspromenaden på Avaaz kampanj mot klimatkättare. Flera kända namn som Björn Lomborg attackerades för att de kritiserar dogmen.

Här är en film om kampanjen (Tack till ”Svempa” som länkade till den i en kommentar till Per Welanders inlägg i måndags). Det är filmat på samma plats som vi råkade gå förbi. Här skymtar också Hotel California där vi befann oss i måndags (läs inlägget om ni har missat det).

Skrev följande om hur Avaaz fungerar i ett inlägg från min blogg förra året:

”Det största vetenskapliga bedrägeriet som pådyvlats mänskligheten samlar de godtrogna som villigt marscherar med lögnen som ledstjärna. Villigt följer de profeterna på vägen mot Harmagedon. I täten går den globala medborgarrörelsens företrädare. Al Gore har länge stått på barrikaderna men nya har tillkommit. En av dessa är organisationen Avaaz med sin grundare och företrädare Ricken Patel. Avaaz påverkar opinionen genom petitioner och kampanjer som riktas till världens ledare. Utåt sätt är organisationen inte kopplad till någon ideologi. Alla har rätt att föreslå vilka frågor som ska samla underskrifter och vad kampanjerna ska rikta sig mot. Det är förstås något som låter vällovligt. När Patel synas så faller dock detta oberoende ihop som ett korthus. Han har tidigare varit involverad med FN, Rockefeller Foundation, Gates Foundation och svarar mot en ultrarik elit som driver en tydlig agenda. Denna handlar om mer makt åt FN och ett system för Global Governance. I bakgrunden hittar man också en av de mest skrupellösa globalisterna, George Soros. Patel och hans medgrundare till Avaaz, Tom Perriello, har sedan länge varit involverad i Soros olika projekt.”

RickenPatel-2

”Från Patels sida gäller en aggressiv klimataktivism. Det avspeglar sig också hos Avaaz. Det finns inte några avvikande petitioner som tar upp andra aspekter av ämnet. Här ska människor övertygas om att sanningen finns i modellerna och att lösningen är mer makt åt FN. Det handlar också om att ge intrycket att det hela kommer underifrån i form av en gräsrotsaktivism. Detta är dock långt ifrån sanningen. Eliten vet att förslagen inte kan väckas av dem. Undersåtarna måste istället förmås att kräva de förändringar som önskas.”

https://theartofthehierophant.wordpress.com/2014/09/22/avaaz-de-falska-profeterna-och-drommen-om-paradiset/

Efter att ha dokumenterat de fula fiskarnas propaganda så hjälpte vi Paris med att städa upp den illegala affischeringen. Parisuppdraget går vidare. Det är en hel del att göra i denna sjuka värld. Kan tänkta mig ett antal andra klimatkriminella som borde finnas på affischerna. Al Gore, Johan Rockström, IPCC, Hans Joachim Schellnhuber, Ricken Patel, David Rockefeller etc. Bara att fylla på med namn…

2015-12-09 21.36.54

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Utmärkt, Jacob!

 2. Olav Gjelten

  Hade det varit några århundraden tidigare hade mötet i Paris gällt att utrota häxor och andra som gick i satans ledband. Det var den tidens ”vetenskap”. Dagens påhittade problem med klimatet, som måste bekämpas till vilket pris som helst, är knappast intelligentare.
  Intet nytt under solen.

 3. Sven Hanssen

  Det där om Soros och Avaaz var intressant. Gör att man t.o.m. skulle kunna formulera en liten konspirationsteori. Soros et con. bidrar till att driva ner priset på fossila bränslen och därmed aktiekurser i diverse bolag. Sedan går man in och köper vid rätt tillfälle och tjänar multi-storkovan när priserna obönhörligt vänder upp igen.

  Man kan ju få för sig att klimataktivismen består mest av folk som människan (alltså sådana som inte är vita heterosexuella män) Romson, välvilliga men lite puckade, plus ett koppel opportunister så ser inkomstmöjligheter. Soros är inte puckad och när han spekulerade sönder pundet på 90-talet var det inte av välvilja.

  ”George Soros investerar i kolproducenter”:
  http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3927466.ece

 4. Håkan

  Klimatkättare skriver du, Jacob, och det framstår som ett helt korrekt epitet med tanke på att du bevistar konciliet i Paris.

  /Amen

 5. ces

  #4 Konciliet blir i modern tappning Klimatkalifatet = samma längtan efter att styra världen med några få skriftlärde, typ Rockström, som uttolkar för världen vilka sanningar som gäller.

 6. Sven Hanssen

  Fördjupar mig f.n. i ”Biomolecular electrostatics and solvation” och kopplat till begreppet löslighet i vatten brukar man tala hydrofobiskt och hydrofilt. ”Hatar man vatten så älskar man fett” låter en minnesregel. Om det också gäller dig så föreslår jag en marmorerad biff + några glas bordeaux till middag ikväll.

  Kanske kan man i vårt sammanhang använda sig av en snarlik minnesregel. typ Klimatofob = rädd för klimatet, Klimatofil = gillar klimatet

  Oss klimatofiler emellan som motpol till andra begrepp i svang.

 7. Slabadang

  Vad är Soros?
  Svaret är enkelt. Han finansierar destabilisering hat våld och konflikter. Han är kommunist med storhetsvansinne och han finansierar precis ALLT som är destabiliserande, protester, hat mot polis, uppror ,upplopp och lögner. Titta på hela hans månghövdade finansiering och vi ser endast rabiat antidemokratisk totalitär aktivism. Han är ute efter att krossa demokrati och frihet och han är djävligt intelligent och har tjänat sina stålar på valutaspekulation i kombination med valutamanipulation. Soros är en riktigt farlig gubbe och Putin fattar precis vad han är och vad han sysslar med. Putin jobbade själv efter samma recept mot västvärlden innan Sovjet kollapsade. Alla inom kommunistpartiet lärde sig Sun Tzus krigskonster om hur man bedriver subversion. Därför fattar ryssarna precis vad Soros ägnar sig åt och varför hans organisationer inte är välkomna och vi får svaret på varför Grinpissaktivisterna sattes på kåken! Destabilisering vet Putin exakt hur det går till.

 8. Sören G

  Just det. Sanning är vad klimatkalifatet påbjuder.

  Så länge vetenskap inte kan diskuteras fritt är det inte vetenskap utan dogm.
  Lyssnade på utfrågningen Dogma or Data i USA:s kongress i går. Bra av Mark Steyn, John Christy, Judith Curry och Bill Happel.

 9. Lars Cornell

  #7 Slabadang
  Jo, något sån’t är det nog. Jag tycker man kan se Cop21 som en modern version av oktoberrevolutionen i St Petersburg 1917. Krossa kapitalismen kosta vad det kosta måste.

 10. Ingemar Nordin

  Mycket bra Jacob! Dina reportage skiljer sig verkligen från skedmatningen från Public Service. Varje gång jag råkar höra någon SR journalist rapportera från Paris så slår det mig hur okunniga de verkar. De har naturligtvis inte den blekaste om den vetenskapliga debatten om klimatet. Men de är helt bortkomna även när det gäller det politiska spelet bakom klimatkonferenserna. Har de ingen påläst journalist som de kunnat skicka ned?

  Slabadang #7 ”Vad är Soros?”

  Soros är nog ingen kommunist i ordets ursprungliga bemärkelse. Däremot är han uppfödd under sovjetväldet i Ungern och är, som du säger, väl insatt i de sovjetiska metoderna för att vinna över västvärldens intellektuella till sin agenda. Jag kan tänka mig att den gamle KGB-mannen Putin lätt känner igen Soros metoder. De är förmodligen dödsfiender politiskt men förenas genom sina propagandametoder.

 11. Lasse

  Här är en av orsaken till att Lomborg är eftersökt:
  http://wattsupwiththat.com/2015/12/09/germanys-impossible-and-impractical-wind-and-solar-goal/

  Sanningen svider.
  Trots den låga energitäckningen(3%) så är den effekt som sol och vind alstrar orsak till svårigheter i elnätet.

 12. Ulf L

  Slabadang
  ”Titta på hela hans månghövdade finansiering och vi ser endast rabiat antidemokratisk totalitär aktivism.”
  Jag ser definitivt inte detta när jag slår upp Soros i wikipedia. Visst, wikipedia kan ha fel men kom då med fakta istället för ett i sanning rabiat utbrott.
  Det jag gillar sämst är i den nuvarande debatten är klimatalarmisternas anklagelser och antydningen att klimatskeptikerna egentligen inte tror på det de säger, utan de gör det för pengars skull, eller makt eller vad som helst, utom en övertygelse värd att ta på allvar.
  När ”vår” sida gör samma sak blir jag direkt illa berörd och det blev jag av ditt inlägg.

 13. CecilB

  Bara en stilla fråga till ’Thread starter’ Jacob: Vad är det som kostar så mycket pengar att bidrag är nödvändigt? Vad bidrar man till? Inträde (mutor) in i paris’ klimat-korridorer?

 14. CecilB

  Det är jantelagen som gäller här….

 15. Thomas Kaijser

  Tack Jacob för ännu en intressant
  och spännande rapport från Paris.

  Thomas K

 16. Ingemar Nordin

  CecdilB #13,

  Tror du resor och uppehälle i Paris är gratis? Fria luncher finns bara för gröna NGOs och tjänstemän som låter skattebetalarna betala. Hela kalaset förväntas kosta skattebetalare världen runt bortåt en miljard dollar.

 17. Röda Stjärnan

  Ett inlägg på detta tema:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article21813671.ab

 18. Ingemar Nordin

  Avaazs hatkampanj mot klimathotsskeptiker tillhör väl de mest osmakliga. De pekar ut enskilda personer över hela Paris och hetsar i praktiken mot dem som legalt villebråd för attacker. Deras anklagelsepunkter att de är ”Climate Criminals” och finansierade av Big Oil är dessutom fullkomligt bisarra. Se t.ex. motiveringen till att utsätta Björn Lomborg för detta:

  ”His Canadian book tour was sponsored by the Fraser Institute, a right wing think tank with funding links to ExxonMobil.”

  https://secure.avaaz.org/en/climate_criminals/?pv=245&rc=fb

  Han ”brott” var alltså att när han gjorde en tur för att föreläsa om sin senaste bok så var denna stödd av Fraser Institute, som i sin tur påstås ha ”länkar” till ExxonMobil.

  I Avaazs föreställningsvärld så anses man väl köpt av fossilindustrin så fort man tankar sin bil med ett rabattkort? Och alla som på minsta vis är kritiska till de politiska ledare som driver sin agenda är naturligtvis ”kriminella” och kan utan vidare hängas offentligt ut som ”wanted”.

  I Sverige finns det lagar mot uppvigling. Men så är kanske inte fallet i Frankrike?

  ””The activists brand me a ’criminal’ because my peer-reviewed research shows all of the carbon-cutting promises made in Paris will cut global temperatures by just 0.05 degrees Celsius in 2100, and because I’ve pointed out this will cost the global economy at least a trillion dollars a year,” wrote Lomborg, who also accused the group of making ”silly errors” about his think tank. ”

  http://www.huffingtonpost.com/entry/avaaz-wanted-posters-paris_5665b5bae4b08e945ff017b6

  Jag skulle gissa att många Parisare reagerar med stort obehag på den här typen av förföljelse, så snart efter terrordåden utförda av andra fundamentalister.

 19. Jacob Nordangård

  Cecil B #13

  Ingemar svarade bra på detta. Det är inte gratis att åka till Paris och prisläget är inte det lindrigaste. Det är ingen förutom den här bloggens läsare (dvs de som har gett bidrag) som har möjliggjort den här resan. Sådan är situationen för skeptiska röster idag. Jag är ytterst tacksam.

 20. Ingvar i Las Palmas

  #17 Röda Stjärnan

  kul att se Johan Hakelius i farten igen!
  Var en flitig läsare av hans alster för många år sedan

 21. Helge

  Dylikt skadar alarmisterna enormt, blir alltid lika förvånad.

 22. Alienna

  Helge,

  Dom e dum i huv’et. Så är det bara.

 23. Sören F

  Jacob, jag försökte på din blogg lägga en kommentar/fråga på din nu iofs drygt ett år gamla post om Avaaz; det misslyckades, kanske mitt fel, eller wordpress, men jag kan ju ställa den här också. Det var apropå de många ”världscivilisations”-initiativ som listades – ungefär så här var frågan:

  Finns det inte någon sympatisk exponent för världscivilisation? – på samma arena s a s, antagligen utanför klimatrörelsen (förutom din då). Vilka kunde det vara? Eller finns det ingen; är världscivilisation alltid fel?

 24. Slabadang

  Ulf L!

  Soros bygger falska fasader och tittar du på ALLA hans engagemang så framträder en väldigt tydlig bild av vad han sysslar med. Vitsen med subversion är ju att fienden/systemet/demokratin INTE ska inse att han är attackerad. Sierra Club och Open society skall vara de mer ansiktstvättade organisationerna och båda stödjer den mest radikala och rabiata aktivismen och totalt hänsynslösa inför demokratiska principer och sanning. Sanningen är jobbig men sanningen är enkel. Soros sysslar med subversion och destabilisering. Lev med det! Sen att alla nyttiga idioter som springer hans ärenden inte fattar hur lurade och manipulerade de är, är en tragedi i sig. Idealister käkar gubbar som Soros både till frukost lunch och middag.

  Ingemar:

  Nä du har rätt han är ingen renodlad kommunist i den gamla bemärkelsen men eftersträvan av makt och kontroll genom infiltration sker på exakt samma recept som kommunisterna agerade. Den gamla liberalismen är radikaliserad och förvandlad till ett nytt fanskap med en blandning av socialliberal nyfascism och makthungriga miljardärer i armkrok.

 25. Slabadang

  Ted Cruz har tagit sig upp som tvåa som republikanernas kandidat enligt senaste polls!

  Ted Cruz är mycket trygg i sin insikt om att klimathotet är blandning av nylysenkoism och inkvisation. Hans sätt att leda hearingen härom dagen i kongressen var suverän. Mark Steyn var helt underbar i sin totala sågning av demokraternas representanter. De är bara fascinerande att se hur aktivister kan ljuga nåt sååå in i h… te utan att skämmas det minsta.

 26. Ulf L

  Slabadang #24
  Jag säger inte att du har fel, jag säger att du måste bestyrka sådan påståenden. Det som wikipedia listar visar ju inte den bilden, tvärtom.
  Att rika och mäktiga människor vill ha makt är inte konstigt, det är deras livsluft. Att de använder välgörenhetsorganisationer för detta syfte är heller inte konstigt, det är makt de vill ha.
  Men du hävdar något annat, något betydligt mer långtgående. ”Han är ute efter att krossa demokrati och frihet ”
  Och du hävdar det utan skymten av bevis, indicier eller ens en konspirationshypotes. Du har bara läst hans inre tankar.
  Smutskastning av den typen, fast betydligt lindrigare, råkar Lomborg ut för och sådant ska vi hålla oss för god för.

 27. JIMMY

  Hej på er alla er alla och kul att läsa Slabadang..
  Jag har nyligen i morse ring och frågat SR P1 morgon och försökt tala med Ekot om varför de senaste veckan har sänt PSYOPS och klimatreligiös olaga-klimat hot även till SVT Claes Elfsberg dagen innan han slutade!! men han lade på också på luren då jag sade att SVT är ansvariga för att vi kommer att få en Maurice Strong religiös ovetenskaplig klimatdiktatur där man via hot och utpressning skall betala avlatsbrev till FNs ej folkvalda världsregering via skatter på en naturlig spårgas co2.
  Samt innan P1 morgon – lägger på sagt att vi kommer att få diktatur i Sverige om inte SR läggs ned och SVT om inte vi får en ny folkvald vettig regim i Sverige i framtiden och mig kvittar det då jag ändå skall emigrera från Sverige och inte har några barn som skall gå i Svenska hjärntvättskolor eller behöver lyssna på Svenska MSM media stasi SR -SVT utanför Sverige!!!
  http://mc-computing.com/qs/Global_Warming/Atmospheric_Composition.html
  Most Global Warming reports make it sound like most of the atmosphere is made of carbon dioxide (CO2). In fact, it is only 0.03% (and seasonally variable).
  PERMANENT gases in the atmosphere by percent are:

  Nitrogen 78.1%
  Oxygen 20.9%

  (Note that these two permanent gases together comprise 99% of the atmosphere)

  Other permanent gases:

  Argon 0.9%
  Neon 0.002%
  Helium 0.0005%
  Krypton 0.0001%
  Hydrogen 0.00005%

  VARIABLE gases in the atmosphere and typical percentage values are:

  Water vapor 0 to 4%
  Carbon Dioxide 0.035%
  Methane 0.0002%
  Ozone 0.000004%
  Actually, water vapor (another Green House gas) is a larger percentage of the atmosphere (0 to 4%) and completely swamps the effect of CO2.

 28. Jacob Nordangård

  Sören,

  Jag anser inte att samarbete över gränserna är fel. Vi ser hur världen har blivit mindre med de teknologiska landvinningarna. En världsorganisation är inte nödvändigtvis någon ond konstruktion. De stora problemen är maktkoncentration och avståndet till medborgarna samt vilka intressen som dominerar organisationen och hur det bestäms vilka frågor som är centrala att lösa. Klimatfrågan är ett paradexempel på hur fel det kan bli. Vi har redan sett vad som har hänt med EU. Den som hungrar efter makt söker sig alltid till organisationer där de kan få det som suktas efter. En organisation som söker mer makt med falska premisser är en farlig konstruktion. Slutar lögnare att ljuga?

 29. Sören F

  Tack Jacob, jag är med, men det besvarar inte det lite mer konkreta vilka, utpenslat, som ev synes eller skulle forma en alternativ ”koalition” på samma spelplan.

  Man kunde tänka sig någon av G-formationerna eller något sprunget ur BRICS, men jag vore intresseard av också något mer gräsrotaktigt.

 30. Jacob Nordangård

  Sören,

  Jag ser varken G-formationerna eller BRICS som något bra alternativ. Jag tycker att Orwells ”Djurfarmen” tar upp problemet på ett tydligt sätt. Ett gräsrotsinitiativ fritt från psykopater vore förstås det allra bästa. Som bygger på samarbete och inte på diktat från ovan. Som främjar människans skapande förmåga istället för att sprida rädslans gift och peka ut oss som förgörare av planeten.

 31. Sören F

  Visst, och redan G och BRICS är dessutom inte demokratiska. Bottom-up, kanske något sprunget ur – det finns ju – någon koalition av demokratier, med sen har nu också upplysning/veritism visat sig nödvändigt som framträdande inslag.

 32. Röda Stjärnan

  Underhållning.
  Är det Gunnar Kjelldahl som läst hyllmeter av forskning som utfrågas?

  https://www.youtube.com/watch?v=Sl9-tY1oZNw

 33. Röda Stjärnan ..

  Ja Sierra Clubs ordförande Mair är precis så formidabelt väck som man föreställer sig GKj skulle vara i någon relevant fråga om han skulle behöva svara och inte bara kunna smita ..

  Än mer roande är att Aaron Mair iaf i efterhand måste ha insett hur katastrofalt och publikt han gjort bort sig, och därför spelade in ytterligare en Youtube-video där han (i efterhand) ville gå i svaromål och motanfall. Det klippet är lika avslöjande om hur okunnig han här. Han läser sin ”Climate Denial is Not an Option: A Message to Ted Cruz” direkt från skärmen

  https://www.youtube.com/watch?v=9PSmkbzZofM

  Se den och bli bedrövad över världens alla GKj:s

 34. CecilB

  #16, I. Nordin

  Det var inte riktigt min tanke med min kommentar om att det skulle vara fria luncher och resor. Däremot vad det kostar och referenser till varför bidrag behövs. Är det typ 100.000:- eller så? Varför? Jag är mest bara nyfiken på hela processen.
  Som när jag äter min glass och får se processen i en journalfilm från SVT.

 35. CecilB

  #19 Jacob.

  Jag vill inte frihetsberöva någon en unnest av detta slag. Absolut inte, jag ville bara veta varför. Inget illa menat.

 36. Pingback

  […] deras avvecklingspolitik skall gå igenom. Men inte alla är förtjusta i deras metoder. Se även här. Nu är det hursomhelst dags för veckans öppna […]