Raj Pachauri har det hett om öronen

 

Jag tror att slutet närmar sig för IPCC:s Raj Pachauri. Snart kommer det att vara omöjligt för honom att sitta kvar. Redan nu höjer många röster och kräver hans omedelbara avgång. Pachauri tiger dock. Det är han bra på.

Brittiska Times Online skriver nämligen att Pachauri redan för två månader sedan kände till de felaktiga uppgifterna om Himalayas glaciärer. Det var alltså innan Köpenhamnskonferensen, COP15. Ändå valde han att inte korrigera uppgiften. När han konfronterdes med saken sade han:

“That’s ridiculous. It never came to my attention before the Copenhagen summit. It wasn’t in the public sphere.”

Nu visar det sig dock att en känd vetenskapsjournalist faktiskt frågade Pachauri om glaciärerna redan i november förra året. Då svarade denne att han inte hade något att tillägga i ämnet.

En kinesisk forskare, Ding Zhongli, säger nu att ”nuvarande temperaturer på jorden verkar normala om man ser till globala klimatförändringar under de senaste 10000 åren”. Han menar att IPCC kan ha överskattat kopplingen mellan CO2 och den globala temperaturen.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Det fanns en helsida i Science om Himalaya’s glaciärer – jag är 99% säker på att det var redan i oktober, eller möjligen i november.

  Jag vill också erinra om att Pachauri år 2005 sade att 2007 års IPCC-rapport ännu tydligare skulle visa att tidigare ”slutsatser” (läs påståenden) varit korrekta. Det blev redan då en storm av krav på hans avgång.

 2. Fredrik N

  Om något gamblingföretag tar efter den här iden finns det ytterligare en  chans att tjäna lite pengar på klimathysterin.
  http://rankexploits.com/musings/2010/bet-when-pachauri-resigns/

 3. Mats

  Peter, man kan misstänka att tankevurpor liknande avsmältningen i Himalayas glaciärer hade kunnats undvikas om dessa forskare hade ritat en ”figur” på bergen, glaciären etc, och studerat lufttemperatur och dess varaktighet, nederbörd osv – då hade man insett det oromliga i dessa teorier.

  IPCC har möjligen nämnt många faktorer som påverkar klimatet – problemet är troligen att det mesta krutet är lagt på CO2, metan etc, (det som ingår i ansökan om forskningsmedel), havens betydelse, solen, naturliga variationer har varit mindre intressanta att studera – men nu svänger nog det hela till att få en mer balanserad helhetsbild.

  Kvarstår frågan framtidens energi ska produceras.

  Vi bör studera hur våra kollegor i Asien tänker tex för ny kärnkraft etc. Hur tänker vår energimyndighet? Att minska på slöseri med energi är väl självklart – men vad mer? tillväxt och jobb? är det viktigt?

 4. S. Andersson

  Usama bin-Laden kanske är intresserad av att ta över efter Pachauri. Kolla här:
   
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6515046.ab
   
  Det känns bra att klimatalarmismen äntligen får ett ordentligt stöd från ytterligare en viktig personlighet. 🙂

 5. Slabadang!

  Mats!

  Jag är faschinerad av hela AGW hysterin utifrån ett beteendevetenskapligt perspektiv.Vi kommer knappast få uppleva en så märklig företeelse med sådan omfattning på mycket mycket länge.
  Komplexiteten i galenskapen gör att det är svårt att få  grepp på den.Nu avslöjas steg för steg att HELA galenskapen i var  steg för sig är korrumperad och manipulerad.Det har skapat ett unikt kriterium för ämnet ”Global uppvärmning”.Det unika att det inte räcker med att ett flertal grova manipulationer och felaktigheter avslöjas.
  Nu krävs att ALLT som IPCC producerat skall beläggas vara felaktigt för att omprövning skall ske.Så om IPCC s AGW teori har endast ett sandkorn av sanning av det berg av lögner
  de byggt,så ser de detta som ”solid” vetenskap och beviset för IPCC s existensberättigande.

  Med samma värderingar och logik skulle vi kunna starta hur många internationella ”paneler” och organisationer som helst.
  Vi ser nu ett fullskalexpriment utom kontroll och uppföljning där exprimentets start var att tillsätta en panel där redan ett påstått problemet och svaret var angivet.AGW teorin var skapad innan den ens fanns.

  Jag är säker på att experimentet är kopierbart och kan säkerställas att gälla som ett betendevetenskapligt bevis för hur vi fungerar i grupp lika säkert som bevisen från Pavlovs hundar.
  Vad skulle hänt om man istället tillsatt en panel för ”AGW cooling” paralellt??? Vilken fight de skulle blivit!

  IPCC ”Glaciärerna smälter allt fortare”
  Cooling panelen ”Nä de smälter allt långsammare.Vi har bevis på att de smälte mycket fortare under trettiotalet”

  IPCC :”En global höjning av temperaturen med fem grader skulle vara en katastrof”
  Coolingpanelen ” Ni vet inte vad ni pratar om! En sänkning av temperaturen skulle dock verkligen vara en katastrof”

  IPCC :” Vi har en klar trend i ökning av temperaturen”
  Coolingpanelen.” Vi ska vara lyckliga att vi just nu befinner oss i en varmperiod.Nu visar alla mätningar att vi faktiskt står inför ett verkligt problem nämligen global nedkylning.IPCC har tydligen inte insett vilket problem lilla istiden var för mänskligheten och hur både mänskligheten och hela biologin mått som bäst under globens historiska värmeperioder”

  IPCC ” CO2 bidrar till global uppvärmning”
  Coolingpanelen ”I så fall ska vi ta vara på den lilla positiva effekten eftersom det är vetenskapligt faställt att en nedkylning skapar otroligt mycket större problem än uppvärmning.Dt finns faktiskt inga skäl att förhindra uppvärmning.Det finns däremot oerhört starka skäl för att förbereda världen för ett kallare klimat och de katastrofala konsekvenser detta skulle innebära för både biologin och mänskligheten.

  Så vilken panel borde vi i första hand ha tillsatt?? Hahahhaha!

 6. Slabadang!

  S Andersson

  Bono Bin Laden och Brad Pitt!! Ha Ha haha!

 7. Gunnar Strandell

  Slabadang!
  Jag delsar din fascination och hoppas att historiskt och beteendevetaskapligt kunniga människor kan bidra till förklaringar och ökan mänsklighetens möjlighet att bromsa framtida massrörelser som hotar att bli destruktiva.

  CRU mailen visar på en dystopi och glädjelöshet som man dessutom på olika sätt försöker få våra barn  att ta till sig. Och nu har Usama hoppat på tåget……   🙁

 8. Slabadang!

  Gunnar

  Mailen går inte att ”ta ur sitt sammanhang” de visar tydligt upp både mentaliten värderingarna grupptänket och faktiska manipulationer hur man än  vrider och vänder på dem.

 9. Slabadang!

  Gunnar

  Jag har faktiskt upplevt företeelsen i miniatyr.Inom ett försäkringsbolag skulle representanter för de olika föräkringsprodukterna båt hem bil student pension olycksfall osv beskriva vilken betydelse deras produkter hade för  försäkringsbolagets kundrekrytering.
  Det var som att få ta del av 12 olika ”IPCC” utredningar där de alla var för sig  var övertygade om att just deras produkt var ”viktigare än vi tidigare förstått”.

 10. Claudius

  Slabadang #5: Du pekar på en av allra mest fascinerande aspekterna på AGW-cirkusen. Jag ser med otålig förväntan fram mot de kommande reportage och forskningsrapporter som kommer att analysera, och förklara uppkomsten av detta vanvett.

  Det sista stycket i China Daily´s artikel lyder: ”Ancient Chinese considered three a breaking point. They could forgive two errors, but not a third. Now that the IPCC has admitted three ”human” errors, isn’t it time scientists gave its work a serious review?”

  Sant, förvisso. Och jag undrar, finns det någon här som känner till om Kina har några egna, riktiga, klimatforskare — dvs forskare som söker efter svaret på frågan: Vad styr Jorden klimat? Hur går det till?

 11. Tege Tornvall

  Ny rullar självmålen in. Rimligen gungar marken inte bara under Pachauri utan under hela IPCC och därmed även hela AGW-lobbyn.

 12. Slabadang #5
  Bra skriven dialog mellan IPCC och dess fiktiva motorgan.

 13. Steve

  Bakom alltihop står jänkarna!  Värmen, kylan, Haiti, alla påstått naturliga naturkatastrofer som drabbat Nordkorea, Cuba, Ecuador, Venezuela, Iraq, Iran, Afghanistan… Alltid USA därbakom! 
  .   Redan 14 jan kunde du läsa om detta, här på TCS! ”Det är jänkarnas fel!”  Det handlar om HAARP-projektet (High Frequency Active Auroral Research Programme), baserat i Alaska, men också nedknoppat i Norge.

  Google Translate från hispanisk källa:  With this technology in their hands, the Department of Defense U.S. Air Force are able to produce an artificial warming —  alters significantly the balance of the ionosphere and climate of the place at which these signals are traveling.

  Hugo Chávez i Venezuela har redan berättat att det var HAARP som orsakade Haiti-katastrofen.  Jordbävningen i Eureka, Calif den 9 januari berodde också på HAARP, slår han fast.   Säkert också den i Kina år 2008, då nära 90.000 dödades.  
  Men Haiti var bara en test. Det slutliga målet är att genom en serie jordbävningar bokstavligen krossa den islamiska regimen i Iran!   Chávez vet, han!
  http://www.foxnews.com/story/0,2933,583588,00.html

  På en meteorologisk sajt i Spanien finns en översikt över HAARP med vackra bilder:
  http://www.meteored.com/ram/913/el-proyecto-haarp-mquinas-para-modificar-y-controlar-el-tiempo-el-proyecto-haarp-mquinas-para-modificar-y-controlar-el-tiempo-atmosfrico/

  Läs och förfäras!  En så’n värld!   Tur att vi har Chávez!

 14. Fredrik L

  Men hallå, är inte alla världens 2000 klimatforskare eniga längre?

 15. Micke Johnsson

  #5
  Mycket bra skrivit.

 16. Gunnar Strandell

  Slabadang #9
  Jag tycker att det är en intressant företeelse när det skapas forkningsprogram och institutioner som forskar och undervisar i Miljö- och klimatpolitik.
  Här ett lösryckt citat ur en kursbeskrivning:
  ”Uppvisa kännedom om de naturvetenskapliga och tekniska förutsättningarna för appliceringen av styrmedel i genomförandet av miljöpolitiska målsättningar, t ex vad gäller klimatfrågor, övergödning, försurning, biologisk mångfald, kemikaliehantering, folkhälsa, livsmedelsförsörjning, energi och transporter”

 17. Torsten Wedin

  Fredrik L:
  Nej, det finns ca 34000 forskare i USA som skrivit till Vita Huset och dom håller inte med de 2000 som du refererar till. Dessutom finns det ca 700 forskare (jag tror vår allas Peter Stilbs är med bland dem) som skrivit ett brev till FN:s generalsekreterare. De 700 är heller inte eniga med IPCC. Och som Fred Goldberg sa i Västerås: Det är en liten klick på ca 40-50 personer som tagit kontroll över IPCC. Om du läser hela, säger hela, rapporten från IPCC så ser du att man i sammanfattningen för beslutsfattare skriver tvärtemot det forskarna skriver i sina kapitel.

 18. Håkan Sjögren

  Torsten Wedin # 17 : Om Pachauri har en globformad skalle innebär det väl, när han fått det hett om öronen, en sorts global uppvärmning? Mvh, Håkan.

 19. Torsten Wedin

  Håkan Sjögren:
    🙂  🙂   🙂  
   

 20. Slabadang!

  Gunnar

  Man får samtidigt beundra strategerna bakom planen för hur man skapar en världsregering.De har jobbat metodiskt för att skaffa sig kontrollen över varje beståndsdel i beviskedjan avAGW teorin.Allt i från rådata till den korrumperade peer rexiew processen och framförallt makten över tolkningen och slutsatserna.Att bli den part som blir liktydig med ”vetenskapen” och den som dikterar villkoren för världspolitiken har varit ett viktigt delmål längs vägen.Nästa steg från att utgöra underlaget till politiska beslut till att få den formella makten att faktiskt utöva dem är det sista.Efter det är det bara expansion av makten som gäller.Alla redskapen i form av tilldelad makt och beskattning av energin är att ta bakdörren in till världsherravälde.
  Lord Monckton är otroligt tydlig om vad IPCC gärna talat om och framflör allt vad de INTE vill tala om.
  Ska vi lyckas att avslöja vad som ligger bakom hela klimatracet så måste vi i ökad omfattning faktiskt deiskutera de grundläggande villkoren och ideerna bakom IPCC i mycket större utsträckning.”Global uppvärmning” är bara en kuliss för helt andra intressen.

 21. Slabadang!

  Håkan Sjögren!
  Om Himalajas galciärer låg på hans huvud skulle de vara smälta redan nästa Torsdag! Och hettan från öronen kunde kanske användas till att värma Örebro med omnejd??
  =) =)

 22. Torsten Wedin

  Slabang:
  Behöver vi diskutera mera? Är inte IPCC och koldioxihysterin död redan?

 23. JR

  GP hade en liten ruta idag som illustrerar hela AGW:spektaklet med en enda teckning. 
  Jag kan tyvärr inte sno den men den är lätt att beskriva:
  En backhoppare svävar elegant i luften, stilen är perfekt,  det är bara det att skidspetsarna är böjda neråt: 😀

 24. Torsten Wedin

  Förlåt:
  Slabadang skulle det vara!
  Totte

 25. Gunnar Strandell

  Slabadang #20
  FN är väl ett organ för  överstatlighet, åtminsone för dem som inte ingår i säkerhetsrådet och därmed har vetorätt.

  Efter att haft motgångar i en del av fredsarbetet är det naturligt att man sökt sig till frågor där man kan nå konsensus. Och vem vill inte ha bättre väder eller klimat?

  Man skulle kunna hoppas på att varje människa på jorden gör sitt bästa för att minska sin miljöbelastning bara de får reda på hur man gör det. Men eftersom själva forskarna måste resa till vackra öar som Hawaii eller Bali för att planera sitt arbete har vi hamnat i en situation där människorna inte förstår sitt eget bästa och behöver styras.

  Detta är inte första gången i världshistorien det händer och kanske inte den sista. Men jag vill gärna läsa om forskning som beskriver och förklarar förloppet. Det kan hjälpa oss att ställa de rätta frågorna.

  En nyckelmening i sammanhanget har jag fått från Paltridge när han skriver:
  ”De hör inte vad de själva säger!”

  Jag associerar till barnen som sjunger ”Tryggare kan ingen vara…”, samtidigt som de tänker på räkan eller ekan.  😉

 26. Slabadang!

  Torsten!

  För oss som är intresserade är den stendöd.Men det finns många passiva öron som inte nåtts av informationen.

 27. Lena Krantz

  Jag reagerade starkt redan när han gav sig till att kritisera den vetenskapliga undersökningen. Han är för tusan bara en byråkrat och har inget att säga till om i sådana samanhang. Karln har helt tappat fokus!

 28. ThomasJ

  Här en indisk TV-intervju med Pachan (1 av 4):

  http://www.youtube.com/watch?v=ge2behfkn4I&feature=player_embedded

  Mvh/TJ