Ännu en bra krönika

Norr-kuriren 100130

Från motsatta sidan av landet kommer här ännu en intressant krönika. Lite festligt att Pär Holmgren fastnade i snödrivorna på väg till sitt klimatseminarium.

”Climate doesn’t kill people, weather does.”

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Maggie – men Du förstår väl att käre Pär Holmgren givetvis skyller kylan och snön på den globala uppvärmningen ? Förr fanns ju inte sådant här hemskt väder… 😉

  Om någon tyckte morgonens fantastiska fullmåne såg stor ut över horisonten, så var det rätt – Månen och Mars är ovanligt nära.

 2. Jonas B

  Först Al Gore-effekten, nu tydligen också Per Holmberg-effekten. En  ny naturlag? Eller möjligen beviset på att Gud inte bara finns, utan att han/hon även har humor?

 3. Stig S

  Det skall vara en politiker för att ta oss från oljeberoendet. På den här länken kan ni se/höra hur en politikers geniala funderingar kanske leder oss till ett helt oberoende samhälle, vad oljan beträffar. Överskottet av laddningen kanske skulle kunna användas till bostadsuppvärmningen om man pluggar in batterierna i villans elsystem på kvällen.
  Kolla och och begrunda vilka inovationer som kan komma från brainstorming:
   
  http://www.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc
  🙂

 4. Johan

  Norrbottenskuriren körde naturligvis en egen serie artiklar om klimatet, men detta långt efter det att andra tidningar skrivit spaltkilometer i ämnet. Nu är det dock nästan två år sedan den senaste artikeln publicerades, men samtliga artiklar finns kvar under fliken, ja just det, ”Klimatkrisen”.
  Där står bland annat om familjen Kohkoinen i Soukolojärvi, som oroar sig över klimatet, men kör 7500 mil med bil varje år, fast mest med dieselbilen med partikelfilter. Dessutom oroar dom sig över ett eventuellt skoterförbud, för skoter är det bästa dom vet.
  Dottern i huset slår av vattnet i duschen när hon tvålar in sig och spolar inte i toaletten om pappan ska pissa efteråt.

 5. fogge

  Johan #4; Det är just sånt som räddar planeten…;-)

 6. Morgan

  Stackars Pär….. skadeglädgen är den enda riktiga glädjen

  Snart slår Stockholm rekord i antalet dagar utan blidväder.

 7. Torsten Wedin

  Johan #4:
  ”Dottern i huset slår av vattnet i duschen när hon tvålar in sig och spolar inte i toaletten om pappan ska pissa efteråt.”

  Sedan får dom stopp i avloppet med översvämning som följd. Och då går det åt mycket varmvatten när saneringsfirman ska spola avloppsrören rena.

  Fasen vad folk är dumma!

 8. Alvin Stoltz

  Är det ändå inte något med månen och mars ändå………..?
  Jag vet! Gravitationen från månen och mars drar bort den goa värmen enligt Rebendofs artikulation och tomrummet som då uppstår ersätts med kall luft (s.k. ersättning med kall luft).

 9. Steve

  Extrem kyla i Mongoliet har dödat mer än en miljon kreatur, och tvingat herdarna att överge sina hem och söka sig mot Ulan Batur.  ”Varje morgon ser jag fem eller tio djur dö”, säger en herde.  ”Av 500 djur har 120 redan dött, till följd av kyla och betesbrist.” ”Jag vet inte hur vi ska klara oss.  Vi gör vad vi kan för att rädda djuren, som är det vi lever av.  De ständiga snöstormarna tar livet av dem.”  Den sydliga provinsen Gundgobi går igenom en ”dzud”, torka på sommaren följt av extrem kyla och snö.   — UPI 30 jan 2010
  http://www.upi.com/Top_News/International/2010/01/30/Weather-drives-Mongolian-herders-to-cities/UPI-85651264904271/