Prognosmakarna tror på mild vinter

Mild vinter

Enligt dagens DN så blir det en mild vinter. Bara så ni vet. Tyvärr bytte jag till vinterdäck med dubb igår.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Anders Mohlin

  Tänk vad dom kan, prognosmakarna.
  🙂

 2. Jan-Erik S.

  Jaha.
  Dags o sälja pulkor och skidor då 🙂 

 3. Sjutton också…. då får jag åka och köpa den där snöslungan i alla fall. 😉

 4. Ingemar Nordin

  Nej, nej, nej … Det kommer att bli en skräckvinter med arktisk kyla som täcker hela norra Europa, säger tyska meteorologer:

  http://notrickszone.com/2011/10/24/german-meteorologists-horror-winter-to-hit-central-europe/

  Lite fiffigt det här tycker jag. Man spår BÅDE en mild och en kall vinter – så kan man aldrig ha fel 🙂

 5. Rolf

  É de nå’n som vet vad Corbyn sagt ? 

 6. Rolf

  Intressant att SMHI tittade på statistiken och inte på datormedellerna …
   
  Enligt dom som tittar i bondepraktikan här omkring lär det bli en tuff vinter. Rönnbären talar enligt andra sitt tydliga språk. Tyvärr känner jag inte till någondera, men vintrarna efter La Niña’s brukar bli, den första varm, den andra normal och den tredje kall enligt statistik från 1900-talet. Nu började redan den första som kall, den andra också så risken är väl inte direkt liten att det blir en slaskvinter.

 7. Lars

  Mild vinter, ja i förhållande till vad det kunde ha varit eller?

 8. Svempa

  Lite kraftigare NAO kan man ju hoppas på så det blir en bättre vinter för långfärdsskridskor än förra året . Svag NAO och den finska snökanonen brukar sätta käppar i hjulen.

 9. Peter F

  Vi har int haft ett rönnbär längs västerbottenskusten i år. De stackars sidensvansarna var här en vecka  och sedan drog dom. Inte en enda fylleflygning  mot mina fönster denna höst = blötbvinter. Hä ä nog ett varmare klimat,,,,,Ifjol frös dom ihjäl, trots tonnvis med rönnbär

 10. OT
  MISSA INTE!
  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/10/26/hemmafruar-genusexperter-och-sverigedemokratiska-tider-%e2%80%9di%e2%80%9d-norden/
  Hennes sätt att skriva påminner mig om Mario Andretti:
  If you feel you have everything under control you are not driving fast enough

 11. inge

  Solaktiviteten har gått upp så jag gissar på en mildare vinter i år. Desutom har jag köpt en snöslunga, en dyr rackare.  (:

 12. pekke

  Säsongprognos för Norden, 1 till 2 grader varmare än normalen från Nov. t.o.m. Jan. 2012, fast nåt liknande spådde de även de 2 senaste vintrarna ( varmare än normalt ).
  http://retro.met.no/sesongvarsler/sannsynlig_temp.html

 13. Jag tror att det blir vinter, det är min långtidsprognos! 😀

  Om den blir kall och snöig? Utgår man som andra gjort ovan, från rönnbärsförekomsten, så lär det bli en sjujävla vinter här i år igen……Massor med rönnbär, som fåglar av olika arter kalasar på.

  Rent logiskt så borde det nog ändå bli en mildare vinter i år. Ganska sällsynt med 3 fimbulvintrar på raken……

 14. Björn

  Som vanligt är gissningarna igång igen. Vad säger Piers Corbyn? Bortsett från Corbyn kan man singla slant. De flesta som gissar gör det med utgångspunkt från att det har varit tre vintrar i rad med sträng vinter och då satsar man på motsatsen. Men detta gissande visar bara hur svag klimatvetenskapen fortfarande är. Solen har varit i en lång svacka med få solfläckar och detta finns det empiriska data kring, så det är märkligt att alla betalda institutioner inte har tagit hänsyn till dessa fakta. Kring solfläcksminimum har det alltid förkommit kallare vintrar. Hur trovärdiga är då dessa institutioner som inte bryr sig om verkliga fakta, utan bara yttrar sig om koldioxiden som är en passiv faktor och inte i sig kan skapa dynamik, som solens kan. Skralt SMHI med flera institutioner.

 15. Janne

  Här utanför Nyköping är man nog glad om det blir en mild och snöfattig vinter, de två senaste vintrarna har gett 3.5 meter snö totalt. För två år sedan fick vi full utdelning på finska snökanonen.
  Jag är trött på att skotta snö….