Planeten Jorden behöver ett nytt avtal i Cancún

Miljöjournalisternas förening bjuder in till en kurs/ett seminarium inför klimatsamtalen i Cancún. Sista anmälningsdag är i morgon, så ni som vill höra vad planeten Jorden behöver bör skynda sig. Jag hade väldigt gärna närvarat, men har dessvärre ingen möjlighet att ta mig til Stockholm. 🙁
Ur inbjudan:
Den 29 november återupptas FN:s klimatförhandlingar i Cancun, Mexico. Förväntningarna på mötet är lågt ställda, få tror på ett nytt klimatavtal. Trots att forskarna visar att Jorden inte tål dagens utveckling. För att ge nya kunskaper om och inspiration till att fortsätta det journalistiska arbetet om klimatfrågorna, bjuder Medieinstitutet FOJO, Miljöjournalisternas förening, Stockholm Environment Institute (SEI) och EU-kommissionen i Sverige in till en dags seminarium för journalister inför klimatförhandlingarna i Cancun!
stockholm

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter

  ”Miljöjournalisternas förening”..??
  Jaså, du menar de där som satt och sov under lektionerna om objektivitet på journalisthögskolan? 🙂

 2. Labbibia

  Peter
  Anders Nord i Miljöjournalisternas förening. Måste vara en av de klimattalibaner som drev SVT:s vedervärdigt propagandistiska och enögda sajt ”Ställom” inför Köpenhamnsmötet.
  http://stallom.se/tag/anders-nord/

 3. Suck! Detta är inte kul! Svenska politiker vågar inte säga emot när professor Rockström förklarar ”den eniga vetenskapen” och miljöjournalisterna ansätter om ansvar.
  Det är skönt att vi har andra länder och deras politiker!

 4. Slabadang

  Ja ha ja!
  Mötet borde dokumenteras för framtida bruk och analys.Här samlas det bästa konkreta exemplet på hur illa det går när politiker myndigheter och journalister bildar allianser för att i gemensam sak och i gemensamt intresse släpper sitt ansvar för både real politik och sakligt journalism.Ett gemensamt bönemöte för alla de som måste hålla ihop livrädda för att de som betalar för deras existens och kampanj skall avslöja dem.
  De har fått makt och inflytande genom sin ensidiga propaganda och de klimatreligiösa undertonerna i programmet talar för sig själva.
  Det roliga är den helt aningslösa problemformuleringen om förtroendet mellan Nord och Syd.Är det någon som ser ett spår av eftertanke eller självkritisk hållning i programmet?
  Hur indokrinerar vi läsare och tittare bäst ? Hur ska vi göra för att öka den? Har någon en idè?
  Med erfarenheterna som bevis så borde de istället tillsätta en haverikomission för att utreda varför journalister helt okritiskt hänger sig åt propaganda och vad konsekvenserna blir för dessa journalisters trovärdighet.Det är miljörörelsens gatekeepers placerade inom MSM som samlas för att på nytt samordna sin självlegitimerade osakliga propaganda.
  Men det är bra att de så ogenerat visar upp den politiska centralstyrningen och samordningen av klimatpropagandan med sin lydiga politruker.Vi skall applådera deras aningslöshet!

 5. bom

  Så förvandlas våra skattepengar till blå rök(koldioxidfri?), varm luft och aska. Skall vi tro att det är Rockis feta anslag som står för fiolerna eller skall deltagaravgifter dra runt det hela? Och så skall hela konkarrongen senare dansa can-can i Cancun och idka litet Nord-Sydskt förtroendebyggande. Att det skall vara så djäkla jobbigt att rädda den stackars planeten!

 6. Torsten Wedin

  Detta blir väl ett skitsnackseminarium precis som många andra.

 7. Lena Krantz

  Jaha, då kommer med säkerhet Klotet-red att gå och referera till vad som sades av Rockis m fl på bloggen.
  Jag börjar bli väldigt väldigt trött på denna ensidiga propaganda av sk miljöjournalister som bankar vidare som outröttliga duracellkaniner.
  🙁

 8. Vi kan dock vara helt säkra på att det möte inte kommer att påverka mötet i Canún på något sätt! Läget var mera osäkert inför mötet i Köpenhamn. Att dokumentera mötet är en bra idé och kommer säkert att göras. Finns någon motsvarande journalistorganisation inom någon annan ”bransch”?

 9. bom

  #8
  Troligtvis finnes andra journalistföreningar för andra ”branscher” -men en sak är säker: Ingen annan ”bransch” innehåller sådana mängder av ”herrelösa” pengar som den aktuella! Sportjournalister har väl någon sorts förening tror jag?

 10. Jerker Andersson

  Om de nu är så reädda att vi kommer att förstöra jordens liv med den livsviktiga gasen CO2, varför ser de då inte till att enbart servera närproducerat?
  Sist jag kollade så hade inte Sverige någon speciellt hög kaffeproduktion… inte teproduktion för den delen heller.
  Har de kontrollerat att frukten är svensk också?

 11. Slabadang

  Jerker! 🙂
  Inte heller kör de videokonference.Att ha videokonferenser ger ingen solbränna lyxhotell eller fruktdrinkar vid poolen i Cancun eller på Bali.
  Läs gärna framförallt kommentarerna till denna artikel av j Curry.
  Vi har dessa  koimattalibanska aktivister som är livrädda för en autentisk debatt om vetenskapen.
  Att det är utomstående icke AGWskattefinansierade kompetenta skeptiker som uppmärksammat de mest uppenbara felaktigheterna i IPCCs sammanställningar och underliggande arbeten visar att internkontrollen inte funerar.
  http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=climate-heretic&page=1#comments
   

 12. Slabadang: #11 En mycket träffande kommentar! Varför kör inte miljöjournalisterna en webinar istället? Samma medverkande, frågor ställs via en chatt? Betydligt fler kan vara med, även utanför Stockholm. Och man sparar dessa dyra CO2-molekyler.

  LYSTRING MILJÖJOURNALISTERNA! Om ni menar allvar bör ni genast ställa in det fysiska seminariet och anordna ett webbseminarium i stället!

 13. L

  Nya kunskaper och inspiration om klimatfrågorna, jo jag tackar.
   
  Rockström brukar ju vara väldigt inspirerande när han berättar att allt är mycket värre än forskarna trott. Väldigt inspirerande och samtidigt ett kvitto på att forskarna inte har en susning om framtiden.

 14. Micke Johnsson

  Jamen Maggie och Slabadang! Det är ju vi och ni syndromet. Glöm inte att de klimatkompenserar…med våra pengar… Det är alltid lätt att betala med andras pengar.  Den politiska eliten och dess slavar hat vunnit för mycket makt! Det är tid att återställa balansen…max 2 mandatperioder i riksdagen. Inga pensionspengar mer än för de åren man är anställd. Ta bort alla pensionspengar för de som har idag och låt dem göra rätt för sig.

 15. Slabadang

  Totalt OT!
  Min yngsta dotter sitter och chattar med sina kompisar om det här.Vad är det här Pappa?
  Öhhh?? Kan man några tips?
  http://www.youtube.com/watch?v=J6eOJlEcxiU&feature=related

 16. Labbibia

  Slabadang
  Det är en raket som startar i en relativt flack bana.

 17. Dan

  OT, men ändå: Tällberg-jippot hålls i Sigtuna nästa gång.
  Lite närmare till Arlanda än förut, m.a.o. inte lika långt att gå för miljöprästerna. För inte åker de väl …. bil…?

 18. tty

  Slabadang #15
  Givetvis en raketuppskjutning. Jag kan inte fatta hur någon kan tro något annat. Man kan ju t o m se hur ett steg brinner slut och ett nytt tänder efter ca 35 sekunder. Den relativt flacka banan tyder på antingen en satellituppskjutning eller ett test med en interkontinental robot.

 19. Jonas B

  Som gammal murvel är det bara att konstatera – ingen större skillnad mellan ”Miljöjournalisternas förening” och andra sammanslutningar av liknande kaliber. Det finns flera. Motorjournalisterna har sin, flygjournalisterna sin osv. Alltså, en klubb där man samlas och låter sig bjudas av olika intresseorganisationer och företag för att sedan gå hem till redaktionerna och låtsas att man är oberoende. (En skillnad är möjligen att motor- och flygjournalisterna vanligen är kunnigare än miljöjournalisterna inom sina respektive gebiet).   

 20. Thomas

  Slabadang #15, vackert var det i alla fall.

 21. Lena Krantz

  Slabadang #15
  Håller med Thomas, vackert var det verkligen.
  Men det intressanta är kanske något mer psykologiskt, dvs varför din dotter så gärna vill tror att det är något mer än…..en raket? Ja det gäller ju inte bara henne förstås.