Pachauri sitter kvar

49504701 tv010276713afp
Enligt en artikel från BBC så sitter den nuvarande ordföranden för IPCC:s ledningsgrupp, Rajendra Pachauri, kvar.

Jag har inte bara ett mandat att övervaka färdigställandet av AR5, utan eftersom jag också är en av de två parter som beställde en granskning av IAC (den andra parten var FN) så har jag nu även bundit mig för att övervaka implementeringen av de reformer som blev resultatet av granskningen.

Så jag är helt inställd på att stanna ända tills jag har slutfört uppdraget som jag frivilligt accepterade att fullgöra, nämligen att färdigställa AR5 till 2014.

Wow! En riktigt rakryggad karl som först beställt en undersökning, och som sedan är beredd att stå för den till sista svettdroppen.  – Fast, det var ju bara det att IAC (InterAcademy Council) inte tyckte att en ordförande borde sitta längre än en första period, vilken för Pachauris del tog slut 2008.
Vad gör han då, denne rakryggade man? Sparkar sig själv för att ”implementera” den rekommenderade reformen att en ordförande bara bör sitta en period? Knappast. I kraft av IAC:s rekommendationer kommer hans makt snarast att öka, och han kommer att ha full kontroll över vad som sägs och görs inom IPCC. För som han sa i intervjun i The Times of India: Under min andra period så kommer jag kanske att bli lite mer obekväm mot folk än jag var under min första. Kanske kommer de att märka det.
Jag erkänner gärna att min prognos slog fel. Jag trodde att han skulle få en spark uppåt i FN-byråkratin redan innan IPCC:s stora panel samlades i Korea. Men nu sitter han alltså kvar. Vad säger klimatforskarna som jobbar med AR5 om att vara representerade och övervakade av denna … öhmmm … trovärdiga person? Och hur kommer omvärlden att se på AR5?
Här finns en stor samling av Pachauri-skandaler för den som händelsevis vill veta mer om denne rorsman som har så stor makt över forskning och policyförslag rörande klimatet.
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Ska inte en bra kapten gå under med skeppet?

 2. Torsten Wedin

  Jag tycker att Pachauri borde sitta inlåst efter att ha lurat en hel värld, lurat politiker att beskatta vår utandningsluft (på elräkningen), allt för egen vinnings skull.
  Men bovarna klarar sig alltid, det är vi andra som får betala.
  Och så fick han Nobelpriset för det. Det är groteskt.
  /Totte

 3. L: Där satte du fingret på det: ”en BRA kapten” 😉

 4. Slabadang

  Vi måste bekämpa globalisterna och politiseringen!
  Det som står absolut längst ner på globalisternas och klimathotarnas agenda är medborgarnas frihet och demokratin.Man behöver inte vara någon einstein för att kunna läsa av varför hela klimatbedrägeriet genomförs.
  Vi har ett ökat avstånd mellan folket och den styrande eliten.MSM och våra topp-politiker har skapat en allians där de försöker bestämmer vad vi skall tycka.
  Journalisterna agerar som folkuppfostrare och gatekeepers mot för eliten besvärande protester fakta och motstånd mot politiken.Klimatbedrägeriet är endast till för att de skall få ökad kontroll över oss och öka sin makt på vår bekostnad.Globalisterna jobbar uppifrån och ned och att de ser demokratin som ett problem är uppenbart och har tydligt deklarerats från många håll inom AGWrörelsen,
  Betänk att partierna har horder med pressekreterare som vänder sig mot endast pressen. Det finns inget forum eller någon på varesig partierna eller på regeringskansliet som har uppgiften att sköta kommunikationen eller debatten  med väljarna.Har någon sett en inbjudan till kreti och pleti för debatt med riksdagsmän?? Existerar inte!!Som licensbetalare har du ingen som helst makt eller inflytande över SVT eller SR.Vi är strukturellt avskilda från inflytande.
  Vi ser hur reservatet utökats och kliniskt rensats ifrån inte bara vanligt folk från politiska debatter utan också i utökad även sakkunniga.
  Systematiskt har man byggt bort alla opålitiliga illojala och svårkontrollerade debattörer.Den styrande eliten har försökt att få total kontroll över samhällsdebatten genom att de bara arrangerar och ställer upp på debatter om reservatets regler gäller.Dvs politiker debatterar med journalister endast och ju större bevakning debatterna har ju större makt och kontroll över både ämnen och ”opponenter utövas.
  Det som är nytt med klimatalarmismen är att de diktatoriska medlen används så ogenerat och öppet.Vår elit har skaffat sig ett alibi att agera på detta sätt genom att konstruera den ”yttre fienden” i CO2.
  Konsekvensen och målsättningen är att göra oss maktlösa genom att  få oss att känna oss maktlösa.När politiker lyckas få folket att lyda dem istället för tvärtom så stärker det deras positioner och ju fler demokratiska övergrepp de kommer undan med ju fler kommer det att bli.
  De internationella organen är perfekta alibis för våra politiker.Vi har inte en susning om vad som sägs i förhandlingarna.har de aktivt sålt ut oss gratis? Och därefter pekar på ”internationella” förhandlingar som vi måste följa.Mao att de gör upp med andra först och vi får bara ta konsekvenserna utan att få ett ord med i laget.
  Hur ser våra partier på världsregering? Hur mycket av den demokratiska makten skall ligga kvar direkt i svenska väljares händer och hur mycket tycker de att vi ska släppa ifrån oss? Vilken linje driver de? Varför är det ingen som frågar och varför är det ingen som berättar? 
  Så det vi alla måste göra är att inte bara skriva här på TCS och stödja och bekräfta varandra.Ring och tala om för alla delaktiga i klimatfascismen att vi/du inte accepterar att bli kallad förnekare och inte accpterar förtryck propaganda censur eller lögner och inte heller att det utfärdas ett demokratins undantagstillstånd i de frågor som passar den politiska eliten.
  De har blivit arroganta och maktfullkomliga.Ring och skäll ut de främsta företrädarna.
  Känn dig stark för när vi inte agerar så maktlösa som de hoppas att vi känner oss så händer det saker.De har glömt bort vem det är som är husse och vem som är hund.Vi behöver inga överförmyndare.Vi är inte beroende av staten eller FN de är beroende av oss och det är fanimej dags att sprka arslen och det riktigt riktigt hårt för att påminna dem om att så är fallet.
  De försöker skydda sig bakom sina murar och sina uppriggade tältmöten och hård modererade och åsiktskontrollerade föredragningar. Kliv in tälten vägra acceptera förtrycket TVINGA dem att svara på frågor.
  Nätet är den styrande elitens stora problem. Massor av forum de inte har kontroll över.Tyvärr har effekten blivit att den styrande eliten i konkurensen om problemformuleringarna och sanningarna slutit sig allt närmare varandra.Det påhittade klimathotet är ett direkt angrepp mot demokratin och vår frihet.Det som lockar är en utökad detaljerad kontroll och makt över oss.
  Reagaerar vi inte ordentligt så kommer demokratins valsedlar bli utsatt för fortsatt inflation där makten hamnar allt längre ifrån oss.
  Ser ni inte utvecklingen? Om vi kan tala om tydliga bevisbara trender så är det tydligt att den politiska makten har nått sin tippingpoint.
  Inget av partierna talar om demokratins grunder.Inte heller debatterar de våra grundlagar med oss som reglerar maktbalansen mellan eliten och folket.Den frågan debatteras ovanför våra huvuden som om vi inte hade med saken att göra .Utan hanteras som den politiska elitens internfråga.
  Vi får inga alternativ att ta ställning till för där är vi deras direkta motpart och då har de inga som helst problem att komma överrens.
  När eliten i sin helhet ställs mot medborgarna då vet omedelbart vart de hör hemma.
  Vi behöver en medborgarrörelse som jobbar för en reformering av de svenska maktstrukturerna.Domstolar public service gränsättningar
  för politisering och klåfingrar, avregleringa och förenklingar.I dag är regeringskansliet den snabbaste växande organisationen i Sverige.FEMTUSEN pers jobbar där. Va fan sysslar de med ska vi behöva ha en politruk på varje axel?
  Hjälp till att tala om för dem att du tappar förtroendet för var dag som går.Vi har så oerhört starka sakliga argument och iakttagelser att vila trygga i.
  Bara heal iden är ju så korkad och bara en strategi för att sätta upp nya byråkratiska och finansiella maktcentra.Att ha klimatförändringar som alibi är en så djävla dum ide från början tll slut.En sak är glasklart säker att alla klimatförändringar oavsett om det är ett kallare eller varmare klimat vi går emot hinner vi mycket väl med att anpassa oss till.När Carlgren och hans polare står och försöker inbilla oss och sig själv aatt han sitter med termostaten till världtemperaturen så undrar man ju bara om det är i Chritiania de höll mötet.För nåt halucigent måste de fan ha rökt!

 5. Micke Johnsson

  Jag tycker detta är det bästa som kunde hända.  Stinsen sitter kvar bevisar bara vad många trott, IPCC har noll trovärdighet.

 6. Christopher E

  Håller med Micke…
  Nu är vi säkra på att IPCC får låg trovärdighet även framöver, så detta är ju en god nyhet. För man önskar ju så lite inflytande från IPCC som möjligt.
  Ungefär som att vissa sänken i politiska oppositionspartier säkrade vinsten för andra sidan i valet, och tydligen planerar att fortsätta med det.
  Det är tydligen mänskligt för vissa maktsugna individer att hålla sig och inte inse sina tillkortakommanden.

 7. Stickan

  Tycker också att det är kanon. Tänk om de fått in en trovärdig person. Då kunde utvecklingen gått åt ”fel” håll igen
  Nej låt ”Panchan” , Gore och andra hysteriska AGW företrädare uttala sig så mycket som möjligt i media. DET vänder opinionen mot AGW hysterin på snabbast möjliga sätt. Mer av allt gör att folk snart kräks på dem, då verkligheten inte överensstämmer med deras heta värld.
  Som den gamla hiten ”Mer jul” av Adolpson & Falk.
  http://www.youtube.com/watch?v=23gu1Oxw6gA
  Mer klimat! Mer AGW. Mer, mer, MER!
  😉
  Då kommer motreaktionen.
   

 8. Ingemar

  Micke #5,
  Nej, som sagt, det här var en win-win situation för kritikerna till IPCC. Pachauri har säkert detta väl förankrat högre upp i FN och bland inflytelsika rådgivare. Han är deras man. Och de kom väl fram till att de skulle förlora mer prestige om han avgick och på så sätt bekräftade kritiken. Nu försöker de låtsas som om det regnar och hoppas på att Pachauris och IPCC:s tidigare klavertramp skall glömmas bort. Men samtidigt är det förstås en stor risk att det kommer att grävas fram mer skelett i Pachauris garderob, och det kan ju inte uteslutas att han själv kommer att servera oss en del nya …

 9. Micke Johnsson

  #Ingemar
  Jag är helt säker på att det finns fler lik i garderoben. Jag bara väntar…   🙂

 10. Joel

  Pachauri är alltså IPCC:s Mona Sahlin…

 11. L

  Slabadang! Skriv en bok!

 12. Adolf Goreing

  #8#9 vem kan stå emot någon som har kunskap om ”vodoo-science”. Den högsta formen av klimatvetenskap? Håller annars med tidigare talare/skrivare – det bästa som kunde hända för tillnyktringen i klimatfrågan är att Pachuari sitter kvar och fortsätter att servera grodor.

 13. Adolf Goreing

  Slabadang! du kommer att brista av frustration om du inte startar ett parti snart. Gör det för din egen och samhälllets skull!

 14. Joel

  Glädjande att det blev ett ”riktigt” Nobelpris i kemi,
  http://www.kva.se/sv/pressrum/Pressmeddelanden-2010/Nobelpriset-i-kemi-2010/
  och inte ett ”klimatpris” som tossingarna på SVT hoppades:
  Kanske kan det idag bli ett klimatpris, närmare bestämt till Omar Yaghi, som utvecklat en ny typ av material som kan förvara till exempel koldioxid eller väte. Det hoppas iallafall Vetenskapens världs Ulrika Engström på där hon väntar på tillkännagivandet på KVA, Kungliga Vetenskapsakademien, tillsammans med Anders Nord.”
  En bit ner på denna sidan:
  http://svt.se/2.108068/1.2174371/folj_med_i_rapporteringen?lid=puff_2180063&lpos=rubrik

 15. Pachauri är en papperstiger!
  Kina, USA, Indien kommer inte att skriva på något avtal i Mexiko! Ryssland och Brasilen? Sedan kommer en massa u-länder med Chaves i spetsen att leva faen! ”CO2-Imperialism”….
  Jag har svårt för att avgöra om det är bra eller dåligt att ”papperstigern” sitter kvar. Lutar åt bra.

 16. Ann L-H

  Nytt bränsle till debatten
  http://www.suite101.com/content/royal-society-humiliated-by-global-warming-basic-math-error-a296746

 17. Peter Stilbs

  Ann L-H – se mitt inlägg #36 under Lies, damned Lies etc ..

 18. Kan vi hoppas på ”Total IPCC disruption” ?!

 19. Ann L-H

  Peter S # 17 – Tack

 20. Kent Forssgren

  Slabadangs analys av vårt demokratiska tillstånd hamnar förfärande mitt i prick.
  Och mönstret syns överallt där politik är inblandad.
  För att ytterligare belysa åsikterna att det inte handlar om sakfrågor i politiken utan makt, tar jag tar upp ett par exempel som inte handlar om klimat, utan politik, för politikers egen skull. Min mening är att vi måste analysera och förstå hur politiken fungerar om vi skall kunna vara med och påverka den. Detta är min avsikt med nedanstående exempel som annars inte hör hemma i klimatdiskussionen här.
  Varför finns t.ex. inte tillräckligt med vårdplatser på landets akutsjukhus? Socialstyrelsen dömer ut böter till sjukhusen för detta? När ansvaret ligger hos politiker i landstingen som beslutat om de neddragningar som orsakar bristen. Landsting som likt amöbor bara växer och växer och nu äter upp alla medel som skattebetalarna tror skall avsättas till sjukvård. Hur löser då politiker, med hjälp av sina ofta politiskt tillsatta tjänstemän, i organisationen detta? Briljant förståss!!! Ta som exempel Karolinska sjukhuset, ett av sjukhusen som har brist på vårdplatser. Man beslutar att bygga ett nytt Karolinska. Redan i dag avskedas sjukhuspersonal i brist på pengar i det gamla Karolinska Men till att bygga nytt jättesjukhus finns det pengar. Fast man vet inte om notan slutar på 20 eller 56 MILJARDER KRONOR. Och detta sker i en upphandling utan konkurrens. Byggföretaget Skanska var vikt för uppdraget!  Och hur blir det med antalet vårdplatser i det nya huset? Färre. Var finns logiken. Kom igen Uppdrag Granskning. Var finns konkurrensverket? V ar finns Riksrevisionen? Var finns ett politiskt parti som protesterar?
  Om, som det har föreslagits här på TCS, vi tänker tanken att vi här lyckades bilda ett sunda förnuftet klimatparti, skulle vi få draghjälp i media?
  Knappast. Det slår mig att det finns en förfärande likhet mellan politikers och medias sätt att hantera en annan, efter valet aktuellt ämne. Oavsett vilken uppfattning man har i denna fråga, så har väljare i ett val röstat in ett nytt parti till Riksdagen. Ett parti som inte fogar sig i ledet i en viss fråga. Vad sker då i media och i hur agerar etablerade politiker? Precis som Slabadang så lysande beskriver angående dessas hanteringen av klimatlarmen.
  Mönstren och beteendena talar ett mycket tydligt språk. Om vi bortser från själva ämnena, blir mönstet, maktbruket, ännu tydligare.
  Läs denna debattartikel, som rör medias hantering av det till Riksdagen nyanlända olydiga partiet. Läs och tänk i klimatlarmares och klimatskeptikers tankar i stället. Slabadang har alltigenom rätt i sitt resonemang. Det handlar inte om sakfrågorna, det handlar inte om att värna om demokratin, det handlar bara om att värna om makten.
  Den svartlistade journalisten. 9 oktober, 2010
  http://politisktinkorrekt.info/2010/10/09/det-osynliga-kriget/
  Svensk media har de senaste decennierna lyckats passivisera, bedöva och avtrubba större delen av befolkningen. Genom propaganda, desinformation, osaklighet, förenklad och ensidig information som ryckts ut från sitt sammanhang samt hot om nationens undergång har det under lång tid pågått ett krig om våra medvetanden.

 21. Re   #8  Ingemar.
  Pachauri är ”rökt”  bland vetenskapare och politiker,  vilket innebär en rejäl uppförsbacke för AGW etablissemanget, särskilt när smärtsam klimatpolitik skall genomföras – jämför Italiens behandling i går av EU klimateriet.  Al Gores eskapader på hotellrum i Japan gör ju honom ”oberörbar” bland ”the brightest and the power people”.

 22. ingemar

  Holmfrid #21,
  Har du några länkar om Italien och Al Gores eskapader?
   
  Pachauris fastklamrande vid rorskulten kommenteras här också:
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2010/10/14/the-ipccs-confused-chairman/

 23. Snurra min jord-utan vindsnurror!

  Slabadang,vilket underbart inlägg!
  Hur ska vi göra för att få ut detta till Sverige och världen?
  Vi måste göra uppror innan det är för sent.
  Politikerna är till för oss,inte vi för dem.De ska baske
  mig företräda våra intressen.Inte ens våra kommunpolitiker
  begriper detta.

 24. Kent Forssgren

  Riksrevisionen granskar inte regeringen.
  Regeringspolitikerna har sett om sitt hus.
  http://svt.se/2.22620/1.2195124/regeringens_ekonomiska_effektivitet_granskas_inte?lid=puff_2193080&lpos=extra_0
  ”Flera av riksrevisionens högsta chefer har genom åren rekryterats direkt från regeringskansliet, bland dem finns t.ex granskningschefen Eva Lindblom.”
  Således ingen ié att ropa på Riksrevisionen för granskning av regeringsmedlemmars agerande i klimat- och vindkraftsfrågan när bubblan spricker.

 25. Re #22  Ingemar,
  Italien har efter intensiva påtryckningar från  EU anslutit sig till EU´s  skrivningar i klimatpolitiken, enligt SR.  Kan säkert bekräftas från EU´s  Pressreleaser. 
     Al Gores  eskapader på ett hotellrum för några månader sedan  i Japan har rapporterats av internationella media.  (Sexual abuse av en städerska)
  Saken har nämts även på TCS.

 26. #25  Komplettering.  Al Gores äventyr beskrivs  på Googles: Al Gore Scandal.

 27. Ingemar

  En kommentar från Richard Tol som deltar i arbetet med AR5 om IPCC-mötet i Sydkorea:
  The conflict of interests policy is the only new element, and it has yet to be drawn up.
  It will be tested immediately. Either it is not serious, or Pachauri will violate the terms and has to go.
  If this is the pace of reform at the IPCC, then confidence will be restored by AR107.
   
  http://klimazwiebel.blogspot.com/2010/10/ipcc-wg-ii-informs-its-lead-authors.html#more