Pä väg till Stockholm

Nu sätter jag mig snart i bilen för att påbörja färden mot Stockholm. Hoppas att se några av er på plats på KVA. Återkommer med en utförlig rapport och bilder från evenemanget.
Till dess kan ni roa er med att läsa om Grön Ungdom som motionerar för att införa personliga utsläppsrätter. Gustav Fridolin, Miljöpartiets nya språkrör, har sagt sig vara ”smygförälskad” i ransoneringsidén, berättar Effekt. Vissa ger sig aldrig, eller hur?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Och den som har gjort slut på sina utsläppsrätter innan året är slut får helt enklt ta och sluta andas?

 2. Dan

  Hoppas taltratten Fridolin småningom inser att om man vill på alla sätt främja svart ekonomi, kriminalitet och korruption så är ransonering av en eller flera varor en ytterst effektiv metod.
  Tråkigt att så oerfarna och okunniga människor kan få sådant inflytande i samhället.

 3. Olaus Petri

  Dan, det tråkiga är också också Fridolin är vansinningt skicklig som politker, dvs att han har talets gåva och är karismatisk som få i riksdagen. Han går rätt genom rutan. Enda trösten är att hans ofta inlindade svartvita retorik också kan måla in röstboskapen i fack den inte känner sig bekväm i.

 4. bom

  Skulle Du känna för en hamburgare på väg så undvik Max den skenhelige. Får jag föreslå Burger King som i USA upplåtit sina annonstavlor för klomathotsskeptiska budskap.

 5. bom

  Äsch klimathotsskeptiska var det ju!

 6. Dan

  O.P.:
  Jag tror du underskattar den vanlige medborgaren, om nu en sådan finns.
  Det hjälper inte att vara karismatisk om budskapet är fel, och jag tror att de flesta i detta landet har en klar uppfattning om hur kallt det blir inomhus på vintern om energin inte finns eller blir för dyr.
  De som tror på budskapet är de som inte ännu insett att inget av det som får samhället att fungera med mat i affären, varmt vatten i kranen och i elementet är givet av Gud.
  Vi får varje dag göra vår del för att detta ska fortsätta finnas.
  Men man har inte alltid den insikten före 30 års ålder.

 7. Maggie! Kör försiktigt! Och undvik Max, som Bom poängterade.

 8. D Lundkvist

  Fridolin och miljösekten MP (MarxistPartiet) visar allt tydligare att de är beredda att säga och göra vad som helst för att komma åt maktrodret. Dessa människor är politiska ulvar i fårakläder, det hoppas jag många fler än oss här på CS inser. De spelar fullt ut på medelmedborgarens och de ungas okunskap inom de flesta politiska områden. Det värsta är t.ex. den imbecilla parollen: ”Slöseriet med jordens ändliga resurser måste få ett slut” och att vi därför måste ransonera och (detta är deras våta dröm) backtracka Sveriges och helst i förlängningen, hela den västerländska civilisationens kulturella och ekonomiska välståndsmaskineri.
  De här människorna lever i föreställningarnas värld, en dimension där verkligheten är ett långfilmsprojekt och medborgarna skådespelare som en regissör (Fridolin) kan få att agera precis som han vill. Varför tror ni vänsterfolk så ofta är i den ”prakiskt kreativa” branschen? En branch som inte behöver ta hänsyn till verkligheten utan där istället en symbolik enligt sagoberättandets traditioner tar över beskrivningen av verkligheten och sanningen.

 9. Olaus Petri

  Dan, jag hoppas du har rätt, och visst håller jag med om att för mycket ”så här enkelt är det” kan bli kontraproduktivt. Å andra sidan får vi inte glömma svärmorsdrömseffekten. Den ger inte promille, den ger procent, är jag rädd. 😉

 10. Holmfrid

  Fridolin och Romson är i stort sett svarslös om bensinpriserna.  Folk utanför storstäderna köper inte deras budskap om bensinprishöjningar och övergång till elbilar.  Fridolin är en äkta opportunist, som ville sänka riksdagslönerna till LO-nivå för att tjäna billiga poänger i politiken.  Alliansen skall akta sig för MP´s  ”subprime-politik”, som kommer att förgifta deras politiska budskap. 

 11. Jens

  Jag förstår inte det där med ”personliga utsläpps rätter”. Förväntas folk gå omkring med en kork i ändan? Eller hur tänkte MP Fridolf då?

 12. L

  När Romson och Fridolin intervjuades efter att dom blivit språkrör, märktes tydligt att det enda dom var ute efter var makt. Grön makt. Politik verkade inte så viktigt, dom såg närmast besvärade ut när dom fick frågor som väljarna kommer att ställa. Dom vill isolera sin agenda från verkligheten, troligen för att dom inser att den bara går att genomföra med politisk utpressning, inte genom röstning.
  Personliga utsläppsrätter tillhör väl det mest omöjliga att genomföra, eftersom effekterna skulle bli diametralt motsatta. Den omfördelning dom säger sig uppnå, blir istället ökade klyftor. Rika kommer alltid att kunna flyga och fara, även om det kostar. Jag minns bensinransoneringen på 70-talet då man köpte flera bilar för att få mer bensin och lika lätt kommer det bli att köpa personliga utsläppsrätter. Ytterst kommer de fattigare att få ta hela smällen.

 13. Kent Forssgren

  OT. På väg från Sverige! En liten notis för de fågelintresserade här på TCS. Tre svenska fåglar har satt nytt rekord i långdistansflygning. Fåglarna, tre dubbelbeckasiner, startade sin höstflyttning vid Ånnsjön i Jämtland och flög sedan med en snitthastighet på 90 kilometer i timmen non-stop till Västafrika…
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenska-faglar-satter-flygrekord_6194013.svd
  25 maj 2011

 14. Micke Johnsson

  #11 Jens
  Jag tror i varje fall att vi inte får idrotta längre för det dubblar (kanske tredubblar för vissa individer) Co2 utsläppet. Vi får be alla hästar, hundar och kor att inte springa, fisa eller andas för mycket. Jag har ett mycket enkelt förslag att minska Co2 halten med 15%. Spärra in alla MP och V i ett bergrum och lås från utsidan   😉

 15. Detta med personliga utsläppsrätter är/kommer att bli politiskt självmål. Det är, som vi ser ovan, mycket lätt att förlöjliga. När MP presenterade höjt bensinpris före valet dök stödet brant för de rödgröna. Hoppas MP kommer att driva denna fråga och att man tar fler idiotiska ideer från Grön Ungdom.
  Man vill tillbaka till ”torparsverige”. Odla din egen potatis, gröna transporter/häst och vagn, gröna jobb/gräva diken för hand, grön energi/elda med ved…………….otroligt teknikfientliga.
  Som påpekats så är det de fattiga som drabbas värst! Speciellt de svältande i u-land. Fy fan så hemskt!

 16. Ingemar

  Idén om personliga utsläppsrättigheter har några år på nacken nu. Anders Wijkman lade ett förslag i EU-parlamentet, och det fick stöd av de gröna om jag inte missminner mig. Men som tur var röstades det ned. Annars hade vi redan haft denna frihetsinskränkande lagstiftning i kraft.

  Personliga utsläppsrättigheter kräver ett övervakningsmaskineri av megaklass. Alla varor skall CO2-deklareras och registreras på ditt kontokort. Likaså naturligtvis alla benisn-, diesel och oljeköp. Sedan får du väl betala någon slags extraskatt om du ”överkonsumerar”. Tanken är ju också att taket för straffbeskattning sänks successivt tills vi når nollutsläpp.

  Men, som sagt, det kräver en statlig övervakning av alla individers inköp av olika slags varor. Att MP var skeptisk till FRA-lagen var nog bara för att de inte tycker att den gick tillräckligt långt!

 17. Torsten Wedin

  Personliga utsläppsrätter? Ska vi beskattas för vår utandningsluft?
  För övrigt instämmer jag med Håkan Sjögren: CO2 har inget med den nu avbrutna globala uppvärmningen att göra. Så det så!
  Totte

 18. Torsten Wedin

  Mitt # 17:
  Propagandan om CO2 är en bluff. Dom (NWO) vill ta över jorden och decimera befolkningen till ca 1 miljard. Kanske mha ett vaccin mot en påhittad influensa.
  Totte

 19. Torsten Wedin

  God kväll!
  Totte