I morse hittade jag Öresundskrafts kampanj ”Gemensamma krafter”. Där uppmanas vi att lämna in våra bästa energitips. Onekligen en del rolig läsning. Eller vad säger ni?
I morse hittade jag Öresundskrafts kampanj ”Gemensamma krafter”. Där uppmanas vi att lämna in våra bästa energitips. Onekligen en del rolig läsning. Eller vad säger ni?
Genialt sa Bull! 😀
Fick en stråååålande idé av ditt ilägg.
Pga lite ”lätt” korpulent kroppshydda, ser jag framemot sviktande trappor, vilket sparar mina och brevbärarens knän vid förflyttning nedför och producerar energi. 🙂
Hahaha…..en spinoff-effekt direkt!
Helt enkelt lysande. 😀
Nejdå. Om du kör fort över fartgubbet hinner bilens vikt inte verka, och då fungerar den som en vanlig ”asfaltlimpa”.
I och med att bilar är ganska tunga tingestar, så kan man ha ganska hög utväxling på mojängen!
Jorå, så e de… 😀
”fartgubbet”……. fartguppet ska det vara förstås!
Bertel: #5 Underbart! Sviktande trappa… 🙂
Bertels trappa kan dock bli lite jobbig om man måste gå uppför den….
Lite grann som ingången till Lustiga Huset på Gröna Lund, om du förstår vad jag menar? 🙂
Trappan har förstås sensorer och sviktar enbart vid förflyttning nedåt.
🙂
Varför inte återgå till hur det ursprungligen var tänkt, tex i riksdagen. Att representanterna sammankom en gång under året för att besluta om viktiga ting, under den så kallade ’riksdagen’ …
Det skulle sparas helt otroliga mängder med både energi och pengar då …
Här får du en liten musikalisk hälsning med hänsyftning till målet för din lilla odyssé:
YouTube – Ray Adams De tusen sjöars land 😉
Då hade jag inte tillräckligt med egen kunskap i ämnet för att till fullo förstå vilken utomordentligt bra beskrivning av Sveriges delaktighet i klimatlarmen denna artikel förmedlar.
Poängteras bör att Gösta Walin var medarbetare till Bert Bolin. Bert Bolin som är ansvarig för att FN´s klimatpanel, IPCC skapades!
För de av er om inte har i färskt minne den initierade och pedagogiskt beskrivna analysen och historiken, läs om den. Ni som inte läst den, läs den- Sprid den!
http://www.newsmill.se/node/15195
Professor emeritus Gösta Walin: Så skapade Sverige klimatbluffen redan på 70-talet. Publicerad: 2009-12-08
Dagens klimatalarmism har långa rötter i den antiliberala alliansen mellan miljövänner och byråkrater som alltid påstått att katastrofer väntar och som alltid föreslagit ökad reglering och minskad frihet som generallösning. Då var det överbefolkning och energikris, idag global uppvärmning. Alarmisterna har varit duktiga politiker men dåliga vetenskapsmän, skriver professor emeritus i oceanografi Gösta Walin.
Tack för musikaliska hälsningen och det är skönt att vara ”hemma”(har haft abstinens av att jag inte kunde följa bloggen i finska ”vildmarken”).
Har du – eller någon annan – några bra tips på var man kan läsa hur Gösta Wallin gjorde sin röst hör på 70-, 80- eller 90-talet?
Han kanske var tidigt ute med en alternativ ”sanning”, eller är han kanske bara PK efter ”Climategate”? (PK=PoppisKunnig”)
Stort tack för länken!
Bertel:
Aha, det är därför du varit ”tyst”. Välkommen tillbaka till civilisationen! 😉
http://www.youtube.com/watch?v=qSqywOCc_MM
Missa inte länken till artikeln i The Walls Street Journal av Richard S. Lindzen ”The Climate Science Isn’t Settled”.
Det känns som att dessa två artiklar uttrycker och förklarar det mesta, för att förstå bluffen.
Jag skulle önska att fortsättningen av diskussionen mer handlade om en korrekt beskriven vetenskapsgrens framåtskridande, än om politikers och andra lycksökares ambitioner att tillskapa sig makt och pengar, på grundval av avsiktligt förvanskade vetenskapliga resultat.
…Claims that climate change is accelerating are bizarre. There is general support for the assertion that GATA has increased about 1.5 degrees Fahrenheit since the middle of the 19th century. The quality of the data is poor, though, and because the changes are small, it is easy to nudge such data a few tenths of a degree in any direction. Several of the emails from the University of East Anglia’s Climate Research Unit (CRU) that have caused such a public ruckus dealt with how to do this so as to maximize apparent changes.
The general support for warming is based not so much on the quality of the data, but rather on the fact that there was a little ice age from about the 15th to the 19th century. Thus it is not surprising that temperatures should increase as we emerged from this episode. At the same time that we were emerging from the little ice age, the industrial era began, and this was accompanied by increasing emissions of greenhouse gases such as CO2, methane and nitrous oxide…
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703939404574567423917025400.html?mod=WSJ_hp_mostpop_read
Jag håller med Peter S #2,
Jag vet inte varför, men det måste vara en klok karl! Koppla gymredskapen till elgeneratorer genast! Hur mycket energi läggs inte på redskapen idag – till ingen annan nytta än att människor mår bra och kommer i fysisk trim. Är man klimat- och energibesparingsfanatiker så är detta givetvis något att satsa på.
Your comment is awaiting moderation.
Kanske på grund av ett par stavfel i inledningen..
Så här skulle det ha stått där:
”Jo det var slarvigt av mig att stava fel. Men min fråga kvarstår. Det jag hittade på wikipedia var dock intressant.”
En liten ”bloggbugg” kanske? Mitt inlägg #23 finns ju där när jag läser, men inté i kolumnen över inlägg till höger…
Glöm inte att han är emeritus. Han riskerar inga anslag med att förtälja sanningen. Det kanske är så, att åtminstone några av oss som nu är, non form av emeritus, hellre vill lämna efter oss i graven, det vi anser vara sanna uttalanden än politiskt förvrängda.
Om någon är insatt i historien med Bert Bolin och klimatvetenskapen så är det rimligt att Gösta Walin är det. Obs, om du letar efter mer som han har skrivit, ett l i Walin! Förmedla gärna fler artiklar.
OK Jag fattar. Men jag tror ändå att det är en bugg eller ett tillfälligt fel bland ettorna och nollorna…
Inget här brukar ju modereras hur tokigt eller oförskämt det än är. Och mitt var vare sig tokigt eller oförskämt.
Jag klistrar in det en gång till eftersom det förlorar sin aktualitet om det händelsevis dyker upp ”långt om länge”
Så här såg inlägget ut:
”L #21
Jo det var slarvigt av mig att stava fel. Men min fråga kvarstår. Det jag hittade på wikipedia var dock intressant. Väldigt mycket stick stäv mot det många andra här hävdar i dag. (bortsett från att många här även vill ha lägre skatt på arbetskraft)
”Gösta Walin är civilingenjör och docent i teoretisk fysik och började verka vid oceanografiska institutionen i Göteborg 1973. Samma år skrev han en debattbok om förutsättningar för en alternativ energipolitik, som blev en ledstjärna för framsynta handläggare på de i den förmenta oljekrisens spår nyinstiftade svenska sektorforskningsmyndigheterna. Walin hävdade att energins roll som produktionsfaktor var överdriven och att ”energikrisen” var ett propagandanummer. Han menade att energiåtgången på flertalet områden kan minskas avsevärt under förutsättning att andra produktionsfaktorer används effektivare. En framsynt prispolitik var nyckeln till att minska energikonsumtionen: beskatta energianvändningen och skattebefria arbetskraften.”Jag tycker att det han tyckte 1973 låter fortsatt klokt, men jag tänkte mig att någon annan kanske visste mer om hur han tänkt till sedan dess.
Det gäller ju att utnyttja resurserna man har till förfogande lärde jag mig när jag jobbade i näringslivet. Hellre fråga någon som kanske vet mer än att kasta bort tid på att försöka visa sig duktig.
Jag var ju chef i många år och behövde inte visa att jag var bäst. Det räckte med att använda företagets kompetenser på ett bra och effektivt sätt.
Ibland råkade man ut för medarbetare som var ovilliga till att hjälpa andra med sin kunskap, men antingen fattade dom att det var bra för både dom och företaget och blev en stor tillgång, eller också fick man önska dom lycka till på annat håll. (OBS. Ingen viktigpetter fick sparken, men dom fick naturligtvis OK på att välja en ny anställning med högre lön) ”
Den här gången med stavfelen i inledningen rättade…
… och Kent Forsgren…
Mitt andra försök blev också i behov av moderering.
Tredje försöket blir en kortversion som är klippt från Wikipedia-
” Han menade att energiåtgången på flertalet områden kan minskas avsevärt under förutsättning att andra produktionsfaktorer används effektivare. En framsynt prispolitik var nyckeln till att minska energikonsumtionen: beskatta energianvändningen och skattebefria arbetskraften.”
Jag tycker att det han tyckte 1973 låter fortsatt klokt, men jag tänkte mig att någon annan kanske visste mer om hur han tänkt till sedan dess.
Och så fyllde jag på med egna erfarenheter om att utnyttja ett företags kompetens utan att behöva vara bäst själv:
”Det gäller ju att utnyttja resurserna man har till förfogande lärde jag mig när jag jobbade i näringslivet. Hellre fråga någon som kanske vet mer än att kasta bort tid på att försöka visa sig duktig.
Jag var ju chef i många år och behövde inte visa att jag var bäst. Det räckte med att använda företagets kompetenser på ett bra och effektivt sätt.
Ibland råkade man ut för medarbetare som var ovilliga till att hjälpa andra med sin kunskap, men antingen fattade dom att det var bra för både dom och företaget och blev en stor tillgång, eller också fick man önska dom lycka till på annat håll. (OBS. Ingen fick sparken, men dom fick naturligtvis OK på att välja en ny anställning med högre lön) ”
Uffeb #30. Hellre fråga någon som kanske vet mer än att kasta bort tid på att försöka visa sig duktig. Du var nog en bra chef. Alltför många företagledare anställer inte folk som är duktigare än dom själva. Oftast, men inte alltid, gäller det små och medelstora företag, där företagsledaren själv har skapat företaget. Denne förstår inte till fullo att denne har en ny roll. En roll denne inte naturligt nog inte har hunnit få kompetens för. Rollen skall ju vara att leda företaget, fördela arbetsuppgifter och entusiasmera personalen. Personal som skall kunna mer än chefen inom sitt respektive ansvarsområde.
En chef som jag samarbetade med på SAS uttryckte något som fastnade. En anstäld hade gjort ett misstag och var inkallad till chefen. Givetvis förväntande sig kritik. Vad sa då denne chef? Jag backar upp dig! Du har mitt fulla förtroende. Om vi inte tillåter att någon tar fel beslut i bland, kommer ingen våga att ta beslut. Hur skall det då gå med vårt företag. Om du har tagit fel beslut en gång av tio, har du tagit rätt beslut nio gånger av tio. Det är en bra procent. Vi flyger vidare.
Beträffande Gösta Walin har jag inga ytterligare kunskaper att tillföra.
Tack, men länkarna i Wikipedia är ju inte så viktiga. Ska tänka på att klippa bort dom nästa gång jag klipper därifrån…
Har du läst vad Thomas Bodström (fd justitieminister) har för åsikt om Riksdagen? Det är rent sensationella punkter han listar i det förändringsarbete han önskade skulle ha skett inom den svenska parlamentarismen, men inte minst inom hans eget parti. (S)
Här några punkter…..
1. Halvera antalet riksdagsledamöter!
2. Ingen riksdagsledamot ska få sitta mer än två mandatperioder!
3. Sossarna borde byta namn till Socialdemokratiska Partiet! (Bort med namndelen -Arbetare- alltså)
4. Det är inte fult att tjäna pengar! (detta skulle alltså vänsterfalangen av S ta till sig)
5. S borde distansera sig från LO!
Undrar om han läser TCS? Några av förslagen har ju ofta framförts här på bloggen. 😉
OK om jag ger ett litet tips?
När man kopierar text från en annan website kan det vara bra att först klistra in texten i Notepad/Anteckningar, sedan kopiera därifrån och därefter klistra in på det nya stället, tex på denna blogg.
Då blir man av med allsköns skräp.
Bra tips! Tack.
Du var alltså en ”mjukischef”?
Var du aldrig tvungen att ta i med hårdhandskarna?
Jag jobbar ju själv som chef, förvisso inte på IBM, utan i ett litet företag, men jag misstänker, är faktiskt ganska säker på, att människor är sig lika inom alla organisationer. Det finns vissa ”arketyper” som är lätt igenkänneliga. De som gjort den numera saligen insomnade ”Lumpen” förstår vad jag menar. Där finns:
Lagspelaren
Individualisten
Humoristen
Fixaren
Trixaren
Simulanten
Konspiratören
Latmasken
Bulldosern
för att nämna några….
Som chef gäller det ju att få alla dessa att dra åt samma håll, vilket inte alltid är det enklaste…….
Men min åsikt i frågan (ifall du undrar) är att moroten är betydligt effektivare än piskan. Dessutom skapar moroten ett positivt arbetsklimat, vilket sprider sig genom hela organisationen…….
Här är mina tips på energikällor:
1) I Borås: montera turbiner kopplade till generatorer i stuprören. (Varför bara Borås förresten?)
2) Sätt in gigantiska solceller bakom filmduken på biografer. S.k bioenergi.
3) Reglera vattenflödet från mindre sjöar via turbiner s.k tjärnenergi.
4) Bygg den berömda solpanelsnaläggningen i Sahara (stor nog att försörja hela världen med ström) och stoppa jordens rotation för kontinuerlig leverans av energi. Be också Khadaffi att anläggningen ifred. Alla sandstormar förbjuds av FN.
5) Låt ett ombyggt vindkraftverk dra upp en gigantisk fjäder som utlöses när det slutar blåsa så att kraftverket då fungerar som en gigantisk fläkt för de närliggande vanliga vindkraftverken
Nä, nu orkar jag inte hitta på mer stolligheter. Godnatt!
OT igen. En jämförelse av kostnaden för el producerad med de olika metoderna vi har i dag. Före och efter skatter samt de så kallade miljöavgifterna.
Miljöavgift! Ett så typiskt uttryck för den politiska ambitionen och påhittigheten att plocka ut från medborgarna så mycket pengar som det bara går, från nästan vad som helst. För att sen skvätta ut en rest, till de som inte har något kvar. Allt efter politiskt godtycke=ideologi.
…Lägger man in skatter, avgifter och elcertifikat i kalkylen blir vindkraften väsentligt mycket billigare och kärnkraft något dyrare…
Fantastiskt vilken slutledningsförmåga som redovisas i denna utredning.
Rapporten heter ”El från nya och framtida anläggningar 2011” och har tagits fram av Elforsk, de svenska elföretagens forsknings- och utvecklingsbolag.
Jag skulle bli förvånad om inte att arbetet med sammanställningen också är finansierad med hjälp av skattemedel. Till exempel via Energimyndigheten. Vi får betala lite extra för förmånen att få betala ännu lite mer! Dock har jag dock inte kontrollerat. Kanske någon här på TCS kan bistå med detta. En mycket tuff bacill gör mig oförmögen för ytterligare engagemang i frågan denna kväll.
http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3184041.ece
Men det kanske ordnar sig med det med, kanske inte blir så många som anstränger sig, som i Sovjet liksom.
😀
Tänk tanken……
På lördag springer 10 000-tals (?) löpare Sthlm Marathon…..
Say no more!
http://svenskbladet.se/vetenskap/index.php?alias=chokladbiten_romrussin_nytt_biobransle.html
Det kan ju även ge ny energi till grälet mellan Stefan Holm och Patrik Sjögren.
Nej, nu ska jag lägga energin från den här galenpannan på huvudkudden, hoppas drömgränsen kommer snart. 😀
Jag har läst en del av böckerna du rekommenderat och intresserad av att läsa din sammanställning avklimathotets tidiga historia och senare support.
Maila gärna till:
gunnar.strandell@telia.com
integritet.
Bojsan Schytt och de andra korrumperade miljöjournalisterna som lägger upp sig för vilken grön rörelse som helst som viftar med titlar och stålar. Stipendierna går till den som lägger sig snabbast och är mest medgörlig. Nåra hundratusen från WWF eller en sossestyrd stiftelse no problemo Juanita. Det gäller att skaffa sig generösa stammisar.
När Bojsan läste denna artikel skrek hon nog ”Nej Nej trooo henne inte.
http://www.resume.se/nyheter/2008/10/01/kollega-till-attack-mot-bo/index.xml
Society of professional journalists har på ett A-4-ark samlat Code of Ethics:
http://www.spj.org/pdf/ethicscode.pdf
Jag är säskilt förtjust första meningen: ”Members of the Society of Professional Journalists believe that public enlightenment is the forerunner of justice and the foundation of democracy”
På punkt efter punkt bryter våra MSM-sk-journalister mot de professionella journalisternas koder. Det vore intressant att få se en sammanställning av de etiska koder som våra MSM-sk-journalister följer.
Håkan #46 – tack för länken till denna tidskrift, som jag missat. Verkar finnas mycken värdefull information – bl.a. en psykologisk analys av UI:
http://svenskbladet.se/halsa/index.php?alias=manga_unga_svenskar_forumskadade.html
http://www.lowtechmagazine.com/2011/05/pedal-powered-farms-and-factories.html
Ha-ha… 😀
Mvh/TJ
http://www.lowtechmagazine.com/ecotech-myths.html
http://www.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc
Nästan (kompetensmässigt) i klass med Fridolinarens (+ medrykande ’rörs’) visionsuttalande från ’sola i K.’ nyligen. Goodie! 🙂
Mvh/TJ
MVH/Göran Skoglund
Pressansvarig Öresundskraft
Ulrika Norvenius, Kommunikationschef Öresundskraft
Varför har Öresundskraft höjt sitt rörliga elpris med 300% från år 2007 till 2011.
Ni borde koncentrera er på att hålla ner era ofantliga kostnadsökningar istället för att driva tävlingar som passar bäst i tidningen Kalle Annka & co.
Skäms på er !!!
De e ju det som är så kul med hela energipolitiken. En massa roliga ideer bara så där sen om det funkar eller ej är ju av mindre betydelse.
Det här är väl en av era styrelseledamöter?
http://www.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc