Öppen Tråd

busväder

Det har varit extremt normalt och grått höstväder i veckan. Är det den globala uppvärmningen som varit framme igen? Hursomhelst är det dags för veckans öppna tråd. Varsågoda.

Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Sigge

  Normal höst?

  Det tycker inte jag. För två veckor sedan klippte jag gräset och gjorde ren gräsklipparen för vintern.
  Nu är det dags att klippa gräset igen.
  Att behöva klippa gräset i oktober är inte normalt.

  Jag bor i Stockholmstrakten.

 2. Jimmy

  Setting the record straight.
  ”Hydraulic fracturing and America’s Energy Revolution”
  Republikansk senatsrapport.

  http://www.epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Files.View&FileStore_id=d295782c-f7d1-4699-bf3e-637ce4f3b80f

  Obama skryter tydligen med att USA blivit ”the nummer-one oil and gas producer in the world.
  Kommentar till detta i rapporten.
  ”The President’s attempt to claim success for the very industry he has worked so hard to undermine is sadly ironic.”

 3. Skogsmannen

  Sigge, #1!

  Att behöva klippa gräset i oktober (i Sthlm) är inte alls onormalt.

  Men det behövs inte varje år!

 4. Rosenhane

  Har IVA blivit helt uppslukade av klimatvänstern? Nu ska man frikoppla tillväxt från förbrukning; hur ska det gå till?
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mer-debatt-om-tillvaxt_3966506.svd?sidan=1

  Lätt att förstå varför brännpunktsredaktionen iinte törs ha kommentarsfunktionen påslagen. 🙂

 5. Peter Stilbs

  Rosenhane #4 – Björn Nilsson på IVA är en stor olycka. Tyvärr är han också i grunden disputerad biokemist från KTH.

 6. För två veckor sedan klippte jag tjockt gräs på Gotland. Jag tyckte inte det var normalt. Fruktar att jag blir tvungen att göra om det om några dagar. Det beror säkert på att de s k klimatutsläppen göder gräset mer än lovligt. Det måste vi få ett stopp på snarast.

 7. Slabadang

  Fredman!

  Jag är osäker på om det var 76 eller 77 (Stockholm) … men jag fick order om att klippa gräsmattan på Julaftons morgon. Den blandade doften av nyklippt gräs och julgransdoft sitter fortfarande i näsborrarna. Efter julmiddan avnjöt släkten kaffe och cognac på verandan. Herrarna satt utan tröjor eller jackor.

 8. LBt

  Rosenhane #4,
  riktigt bra artikel, tack för länken.
  Återvinning är naturligtvis en nödvändig väg för lönsam industriproduktion i takt med att naturligt tillgängliga resurser förbrukas.

 9. Astrid Å

  Ingen gräsklippning här. 50 cm blötsnö har lagt sig tungt över rosbuskarna, men idag tinar nog det mesta bort. Det är lite väl tidigt med djupsnö nu, även för oss.

  Lite siffermagi kanske kan roa, så här på lördagen.

  http://www.youtube.com/watch?v=tthnogDdRkI

 10. Fredrik Berg

  Bor i Västerbotten, 1983 hade vi barmark på julafton. 2004 hade vi full sommar i oktober och jag jagades av getingar. I år kom snön för en dryg vecka sedan. Jag sade att den snön ligger aldrig kvar till allas protester. Jag sa att den första riktiga snön inte brukar komma förrän i slutet på november och nu verkar det som jag får rätt. Den finns kvar men håller på att smälta bort.

  Varför har folk så dåligt minne? Jag blir förvånad varje gång när dom säger att det var si eller så när det inte alls förhöll sig på det viset. Ok ett par decennier kan jag köpa men ett eller två år bakåt…

 11. Lars Karlsson

  #LBt 8 vilka tillgängliga resurser håller på att ta slut ? jag vet inga .
  Jag håller ändå med om att det är en bra ide med återvinning till en viss gräns .
  Det mest självklara är att återvinna det som kallas för kärnkraftsavfall ,då den mesta energin är kvar och lagringstiden därefter blir ca 300 år.

 12. Lars Karlsson

  Jag ser bara positivt på gröna gräsmattor till jul , njut av klimatförbättringarna och interglacialen så länga den varar .

 13. Anders Mohlin

  Uttrycket ”normalt” i t ex meningen ”varmare än normalt/kallare än normalt” är numera förledande, då många tycks tro att det i väderleken finns ett ”normaltillstånd”. Många, speciellt politiker, försöker med förtjusning koppla detta ”normalt” till allsköns påståenden om klimatförändringar (vilka som bekant ständigt pågår, vare sig politiker, Greenpeace eller några andra önskar det eller ej).
  När meteorologerna talar om ”normalt” hänvisar det till ett rullande genomsnitt (av temperatur, nederbörd, mm) över en 30-årsperiod.
  Kanske vore det i dagsläget bättre att byta ut ”normalt” mot något annat ord som ger mindre risk för att kunna användas i propagandistiska syften?

 14. Daniel Wiklund

  Tack för ett roligt Youtube-klipp Astrid Å. Det är mycket prat om energieffektivisering, men hur vore det med lite mer effektivitet bland politikerna. Undrar vem som kom på att det skulle vara just 27, då hade dom ju lika gärna kunna haft 31 och 39 på dom andra två målen.

 15. Björn

  Man kan fråga sig hur det kan vara ”ställt utom allt tvivel”, att det är den ökande mängden CO2 som huvudsakligen driver klimatutvecklingen idag? Är inte utplaningen av den globala uppvärmningen under snart 18 år, en tillräcklig väckarklocka för att börja tänka om? Klimatutvecklingen har historiskt sett följt solens och planeternas rörelser och varför skulle denna progression helt plötsligt upphöra att vara de faktorer som driver klimatet? När nu inte CO2 tycks ha den forcing som hypotesen påstår, är det väl klimatforskningens uppgift att klargöra att andra mer sannolika betydande forcings verkar på klimatutvecklingen. Forskningsbidragen är väl till föra att stöda en allsidig forskning och inte en forskning med forskare som ser som sin uppgift att samtidigt stoppa andra med avvikande hypoteser?

 16. LBt

  Lars Karlsson #11,
  jag uttryckte mig inte som att något är på väg att ta slut.
  I takt med att vi förbrukar råvaror blir det mindre kvar och därmed stiger priset, så småningom blir det kostnadseffektivare att återvinna och industrin kommer att söka sig dit men påverkas naturligtvis av tidsperspektiven, det kan bli dyrt att vänta för länge. I detta finns också en politisk aspekt, ett land kan vilja påverka utvecklingen av politiska skäl. Vi har tex politiska skäl att se över vår energiförsörjning och trygga tillgången . Klimatfrågan i sin tur är bara en etisk fråga, vill vi bry oss om vilka problem kommande generationer kan tänkas få eller ej? Det klimat vi själva kommer att få kan vi inte påverka det kommer bara att ske.

 17. Lasse

  Dagens skratt efter att läst Lars Berns
  http://antropocene.se/2014/october/svordom-i-klimatkyrkan.html
  ”Den upprörande förekomsten av klimatskeptiker berördes av den nyligen avgångna miljöministern Lena Ek med repliken jag vet vilka de tre är. Hon angav dock inga namn. Det är tydligt att vi lever i helt olika världar.”

  Frågan som jag ställer mig är-vilka är ni andra två?

  Fö så är det mycket om havens periodiska strömmar som styrande av klimatet nu!

 18. Rosenhane

  Björn # 15

  Så här skrev Fred Goldberg i en kommentar på antropocene.se i morse ang. co2 och Lena Ek:

  ”När jag träffade henne i Almedalen i somras påpekade jag att Sverige släpper ut c:a 50 milj ton CO2 men att människorna på jorden andas ut 3500 milj ton CO2. På frågan om hon trodde Sverige skulle påverka klimatet om vi till höga kostnader minskade våra utsläpp med 10-20 milj ton skulle kunna påverka klimatet svarade hon JA ABSOLUT. Det är inte konstigt att vi svenskar ute världen kallas Die dummen Schweden”

 19. latoba

  Även om vi icke klimathotstroende har jättebra argument för vår ståndpunkt så känner jag behov av två diagram från källor som inget ”läger” kan ifrågasätta, ett för jordens medeltemperatur och ett för koldioxidhalten båda med åren ca 1850- 2013 på x-axeln. Var hittar jag dessa goda karameller?

 20. Lasse

  #19
  Här: http://www.woodfortrees.org/plot/hadcrut4gl -temp
  Här:http://www.woodfortrees.org/plot/esrl-co2 -co2 från 1958 dock!

  De kan dock alltid ifrågasättas:
  Som här: http://wattsupwiththat.com/2014/10/24/is-noaa-wrong/

 21. Thomas P

  Rosenhanne #18 Ja, det var väl inte speciellt smart av Goldberg. För det första är argumentet att just jag/vår lilla grupp släpper ut så mycket mindre än hela jordens befolkning oansvarigt. Det är samma som när någon slänger en fimp på gatan eller häller ut lösningsmedel i slasken med ursäkten att just hans lilla utsläpp inte gör så mycket. För det andra är det där med ”Die dummen Schweden” en ren myt:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Die_dummen_Schweden

 22. Alienna

  Thomas P,
  På vilket sätt är alla varelser som andas ut CO2 oansvariga?

 23. Rosenhane

  Thpmas P # 21

  Goldberg har humor till skillnad från vissa somliga och Lena Eks svar på hans fråga var korkat.
  Di dummen Schweden lär vara en faktoid men icke desto mindre funkar den bra som metafor för just – den svenska dumheten.

 24. Rosenhane

  Thpmas P # 21

  Goldberg har humor till skillnad från vissa somliga och Lena Eks svar på hans fråga var korkat.
  Di dummen Schweden lär vara en faktoid men icke desto mindre funkar den bra som metafor för just – den svenska dumheten.

 25. Thomas P

  Rosenhane #24 Vad du citerade var Goldbergs version av vad Lena Ek sa, och Goldberg är väl, namnet till trots, en av dessa dumma svenskar? I alla fall drog han tidigare upp Henrys lag som en stor grej, det var bara det att han inte förstått den.

 26. Daniel Wiklund

  Du Thomas P jämför koldioxid med nikotin. Vill du då vara så vänlig och berätta var dom vetenskapliga bevisen finns för att koldioxiden är lika farligt som nikotin. Att koldioxiden belastar sjukvården lika mycket som nikotinet. Du som till skillnad från alla andra förstår så mycket.

 27. Rosenhane

  Thomas P # 25

  Mitt citat av Fred Goldberg var adresserat till lBjörn#15.

  Du verkar mest vara ute efter att få till ett litet tjafs såhär på lördagseftermiddagen. Har du tråkigt?

 28. Ingvar

  Alienna #22
  Veckans pärla!!

 29. ThomasJ

  Bra inlägg på DN-debatt, hur phaen de nu har vågat ta in slikt… 😉 Länk:

  http://www.dn.se/debatt/domedagsindustrin-har-blivit-en-sjalvgaende-maskin/

  Trevlig helg! 😀

  Mvh/TJ

 30. Bo Carlsson

  Vid analyser av borrkärnor, visade det sig att temperaturökningen kom först, sedan koldioxidökning.
  Hur kan då koldioxidutsläppen orsaka global uppvärmning ?
  Jag förstår ingenting som vanligt.

 31. sibbe

  Die dummen Schweden är inte dümmer som dumma tyskar. Bara dom dumma svenskarna, som försöker efterapa och tror på tyska galenskaper att med vindkvarnar som rullar mindre än 4 mån i året eller solpaneler som från och med nu 5 månader fram producerar noll watt i dygnet fram till februari låtsas kunna ge tillräcklig ström åt svenskar / tyskar. Med el av dessa två FÖRNYBARA energier byggs inga Volvo, Scania eller Electrolux vita varor i Sverige- Än mindre Volkswagen eller BMW i Tyskland. Jag befinner mig för tillfället i Landshut i tyska delstaten Bayern, där man producerar BMW. Här motarbetar man med alla medel den s.k. Energiewende. Vindkvarnar har en gräns på 1500 m – ingen vill bygga sådana. Eltransporten genom monsterledningar förbjuds av delstatsmyndigheter. En hel del mera som jag försöker att rapportera om i nästa vecka.

 32. Thomas (och även Wikipedia) snackar skit.

  ’Die Dummen Schweden’ var ett tystkt TV-program som visade ngn gång sent 70-tal (eller möjligen mkt tidigt 80-tal). Programmet behandlade svenskarnas faibless för överförmynderi och överdrivna säkerhetsföreskrifter och dito instruktioner.

  Möjligen var det inte programmets titel (utan bara en undertitel, eller sades av speaker-rösten) men det var icke desto mindre en realitet. Och det sändes även i SvT.

  Men Thomas P kanske tror att wikipedia är världens sanningskälla (och W Connolley är dess ’sanningsvittne’)

 33. Ingvar

  ThomasJ #29

  Fattade inte först varför man inte kunde kommentera. Sen såg jag att den var från 2013 🙂

 34. Thomas P

  Jonas #32 För att använda ditt vänliga tonfall så snackar du skit. ‘Die Dummen Schweden’ var *den svenska* titeln på ett tyskt TV-program när det sändes i Sverige. Originaltiteln var ”Wo das Glück verordnet wird — Schweden: Ein Modell, das kein Vorbild ist.”
  http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-14343543.html
  Programmet bekräftar bilden av uttrycket ”Die Dummen Schweden” som något som bara sägs här i Sverige, på samma sätt som ”Die Dummen Dänen” är motsvarande danska myt.

 35. Ingemar Nordin

  Ingvar #33,

  Det lär dröja länge innan MSM tillåter något sådant att publiceras igen! Artikeln låg alldeles för nära sanningen.

 36. Guy

  Jonas N#32

  ”Programmet behandlade svenskarnas faibless för överförmynderi och överdrivna säkerhetsföreskrifter och dito instruktioner. ”

  Tyskarna är ju inte dom enda. David Eberhard har skrivit en bok men titeln: I trygghetsnarkomanernas land-

 37. AOH

  # 17 Lasse

  http://supermiljobloggen.se/dumheter/2014/01/23-klimatskeptiker-varnar-grona-grupper-forbereder-ett-overstatligt-maktovertagande

  Kanske är det t.o.m så mänga som 23 st klimatskeptiker som Lena Ek känner? 🙂

 38. Guy

  Tillägg: Boken var ingen höjdare i min mening, men poängen var just säkerhetsföreskrifternas överdrifter. minst i klass med Jenkarnas. Visserligen grundar sig jenkarnas varningstexter på deras något märkliga ersättningskrav för diverse skador uppkomna på grund av tanklöshet.

 39. Språk utvecklar sig och så också uttryck, ‘Die Dummen Schweden’ lär ju numera inbegripa en hel rad företelser där vi är lite speciella om man får uttrycka sig lite milt.

 40. Rosenhane

  Lena #39

  Språkutveckling är positivt om det inte innebär fördumning och förflackning som i fallen”hen”, ”värdegrund” eller ”klimatansvar” osv.
  ”Die grünen und stupiden Alarmisten vom Weltklimat” kan kanske vara användbart nu när Thomas Palm har torpederat ” Die dummen Schweden”? 😉

 41. pekke

  ‘Die Dummen Schweden’
  TP har rätt om att det inte från början gällde svenskar, men i nutid så gäller det svenskar.
  Nog om det.

  Jag ser att man diskuterar återvinning som en del till minskad resursanvändning.

  Det går inte basera ett samhälle på återvinning utan att resurser tillförs, ett samhälle som baserar sin ekonomi på 100 % återvinning kommer att gå under eftersom det finns förluster i nuvarande återvinning processerna !

  Fast Sverige kanske ska bli ett land som EU skickar all skit till så att vi kan återvinna deras skit.

 42. ThomasJ

  Ingvar #33: Ja, ibland (ofta!) måste man ju gräva lite… 😉
  Men som kompensation har Du/Ni här ett läsvärt – och kommenterbar – aktuellt blogginlägg:

  http://ledarsidorna.se/2014/10/kronikan-en-sargad-hemforsakring/

  Mvh/TJ

 43. Rosenhane

  Vill gärna delge KU etnologiprofessor Karl-Olov Arnstbergs senaste tänkvärda blogpost:
  http://morklaggning.wordpress.com/2014/10/24/wovon-man-nicht-sprechen-kann/
  Med relevant illustration: http://www.youtube.com/watch?v=57PWqFowq-4

 44. Märkligt Thomas, det du säger bekräftar exakt den bilden jag gav. Och emotsäger väsentligen din Wikipedia-länk. Programmet drev precis (som din nästa länk antyder) med ’svenskheten’ och deras överbeskyddande.

  Vidare är både din #21 och Wikipedia-artikel du länkar gravt missvisande, och nämner inte ens ursprunget. Spiegel-artikeln visar dessutom att begreppet även förekommit utomlands, och i relation till just det programmet.

 45. Vidare, en snabb googling gav bla följande:

  Uttrycket ”der dumme Schwede” kommer med all sannolikt från det 30-åriga kriget då svenska soldater från landet inkvarterades i tyska städer och blev ­lurade.
  Från den ­tiden kommer också många andra tyska uttryck: Schwedische gardinen – fängelsegaller. Du alter Schwede – din gamle tölp.

  .. varav dom andra två garanterat är både äkta och brukas i vardagstal.

  Vidare hittade jag följande förklaring från redan 1903.

  Thomas (och hans Wikilänks) förklaring är som jag påpekade från början just skitsnack. Men Thomas är ju just ’Schwede’ och har en ohälsosamt stor tillit till auktoriteter som sägs tala om för honom hur verkligheten är beskaffad.

  Men personligen tycker jag det är bra att Sverige börjar vakna upp ur sin törnrosasömn och tron om att de rökat födas i välfärdens utopia …

 46. Rosenhane

  Jonas #45

  Hej, förresten!

  Du alte Schwede – din gamle tölp, här måste rensas rejält i både källor och källare.
  Pippis pappa och Zigeunerwurst verkar vara i gott sällskap.
  Svarte Rudolf, Naturbarn och annat otyg – väck ur historien med allt och bränn böckerna!

 47. S. Andersson

  Apropå trygghetsnarkomani, säkerhetsfixering och dumma svenskar: i bruksanvisningen för en Husqvarna motorsåg lär man ha uppmanat användarna att ”inte försöka bromsa kedjan med händerna”.

  F ö betyder väl ”alter Schwede” ungefär ”gamle vän” eller om man blir överraskad av något så hugger man till med ”alter Schwede”, men då betyder det ungefär ”jisses” eller ”det var som attan”.

 48. Thomas P

  Jonas #44 Du är lika full av skit som alltid. Programmet du tog som bevis hette inte ”Die dummen Schweden” i original och var därför inte något bevis för din tes. Ja, det var kritiskt mot Sverige, men det var gjort som en motbild mot den som skaparna tyckte alltför positiva bilden av Sverige i Tyskland. Det är väl inget konstigt med att man kan hitta ett program som kritiserar Sverige precis som man kan hitta program kritiska mot alla andra länder?

  ” Spiegel-artikeln visar dessutom att begreppet även förekommit utomlands, och i relation till just det programmet.”

  Det förekom utomlands därför att man reagerade på programmets titel i Sverige. Kan du aldrig erkänna att du helt enkelt har fel utan måste hitta på sådana här totalt genomskinliga försök att rädda din ära?

  Ditt citat från Svenska nyheter förefaller bara bekräfta att uttrycket förekom i Sverige redan 1903. Fölster är möjligen aningen mer trovärdig, men jag misstänker att det är hemmasnickrat. Något han plockat upp under alla år han bott i Sverige. Mer relevant är att söka på tyska sidor där två första träffarna är:
  http://gutenberg.spiegel.de/buch/kleine-geschichten-1191/50
  http://www.fiket.de/2006/03/28/die-dummen-schweden/
  Båda vilket bekräftar det hela som något som svenskar säger till tyskars förvåning.

 49. Daniel Wiklund

  Thomas P undrar varför Jonas inte kan erkänna att han har fel, ännu en projicering från Thomas P.

 50. ragnar nilsson

  #19
  Bra förslag, och använd då ett millimeterpapper för temperaturen med 1 grad= 1 mm.

 51. Pelle L

  ragnar nilsson #50

  😀 😀 😀

 52. Thomas

  Den som snackade skit var du i #21 och din wikipedialänk: Du/ni hävdade ’faktoid’ och ’ren myt’

  Ingetdera stämde. Och filmen jag främst tänkte på var alltså inte i närheten av först …

  Vidare är det inte det minsta fövånande att uttrycket även används i Sverige …inte heller att (ifall?) det numera är oftare här.

 53. Iven

  #32, 34 mm:
  Sedan ”Climate Scams” tillkomst och numera SI:s klimatupplysning har jag följt debatten i denna blogg med stort intresse. Det förekommer både kloka, välgrundade och mindre välgrundade inlägg, precis som det bruka vara i en debatt med ”högt i taket”. Nyttig läsning även för mig som ”lekman” på området.
  Det som kan störa, är personangrepp. Och onödiga smädelser. Därför borde påståendet om tyska ”die dummen Schweden” inte förekomma i kommentarerna på denna blogg.
  Är uppvuxen med tyska som modersmål och har under min tid bland tyskspråkiga aldrig hört detta uttryck”die dummen Schweden” men någon gång ”hinter Schwedischen Gardinen” (bakom svenska gardiner) som omskrivning för fängelsevistelse (med ursprung från 30åriga kriget).
  Med tanke på mina rätt så omfattande kontakter i skolor, studier och yrkesverksamhet vill jag påstå att begreppet ”die dummen Schweden” inte hör hemma i tyskarnas ordförråd, utan mera tycks vara ett utslag av svensk blygsamhet. SLUTA att använda därför detta felakigt tyskarna tillskrivna begrepp, åtminstone bland folk, som tycks vara allt annat än dumma!!!

 54. Slabadang

  Rosenhane!

  Jag känner mig alldeles för ensam i insikten om att det är den prekommunistiska konfliktteorin som styr över etablissemanget. Kommunismens fundament byggs på konflikter inom samhällen fram tills det kaos kommunisterna inväntar får samhällen att implodera och explodera.

  När skall majoriteten förstå att kampen för ditten och dattens minoriteters rättigheter är ett verktyg för att förtrycka och nedprioritera majoritetens intressen. Det är bara en fasad för en kommunistisk agenda som använder denna kamp för att skapa konflikter och misstro, skaffa sig positioner och fördärva värderingar. Det är minoriteten som är ”rätt” och har ”rättigheter” medan majoriten är ”fel” och har ”inga rättigheter”. Majoriteten blir dessutom anklagad för att den inte är som minoriteten, och bara det faktum gör att den anklagas för att den ”förtrycker” och ”osynliggör”. En fejkad eller extremt överdriven konflikt som opportunister nyttjar intill absurdum. att bara tillhöra majoriteten blir därför en direkt anklagelse om att förtrycka andra grupper. Rena dj..la dumheter.
  Sen används samtidigt majoriten som alibi för verkligt förtryck när kommunisterna dvs alla politiskt korrekta utropar sina falska konsensus och tillämpar då verkligt förtryck med hänsvisning till den majoritet de annars attackerar och vars rättigheter och intresse de är ute för att skada och eliminera.

  Häng med och förstå sedan varför klimat homo invandring skall prioriteras framför majoritetens intressen dvs allmänheten och medborgarnas. De är helt enkelt ute efter att destruera den sammahållning och demokratiska system som skapat det kommunsiterna aldrig lyckats med .rikedom,trygghet, rättigheter.

  Att luras springa ondskans ärenden utgör ryggmärgen bland alla de nyttiga idioter vi ser posera i media och prata om ”värderingar” utan att fatta vems ärenden de egentligen springer. Allt handlar om att skapa konflikter misstro och alla kommunistiska minoriteter vet vi ju sliter ju håret av varandra och splittras i olika lika extrema falanger så fort de blivit fler än i ett fotbollslag. Det spelar ingen som helst roll vilka konflikter de skapar kvinnor mot män, unga mot gamla, invandrare mot medborgare, smala mot tjocka, långa mot korta det är KONFLIKTEN som bryter med samhället de är ute efter att skapa och det är så lätt att se den röda tråden genom hela den destruktiva sörjan. Det handlar alltså inte ett skit om minoriteters rättigheter utan allt handlar om att med minoriteters rättigheter förtrycka majoriteten och destruera dessas rättigheter. Diskrimineringslagstiftningen utgör ett mycket konkret bevis på att man i lag begränsat vår yttrandefrihet. ”Lika behandling” genom olika behandling !!!! En lagstiftning som endast är direkt riktad mot både majoritetens och medborgarrätten. Förtal och hets räcker så väl i lagstiftningen. När kommer de politiskt korrekta kräva homogiften i Moskeer? När blir en arab fälld för hets mot folkgrupp för att angripa judar? Varför är det open season på att angripa vita och kriststendom .. men inte någon annan ”ras” ”religion” eller ”kultur” ?
  Hela skiten är packat och stuvat för att angripa demokratin och yttrandefrihetn. Låt det sjunka in och inse att det är vad som sker inom öppen ridå! Hur stor är folkförankringen av dessa villkor?

 55. Alienna

  Die dummen Schweden
  Die dummen Schweden
  Die dummen Schweden
  .
  .
  .
  Die dummen Schweden

 56. Thomas P

  Jonas #52 ”Och filmen jag främst tänkte på var alltså inte i närheten av först …”

  Vem påstod att den skulle varit först? Påståendet är att det är ett uttryck som man hittar i Sverige, inte i Tyskland, utom då när tyskar konstaterar hur konstigt det är att vi svenskar säger så.

  Du blir direkt komisk när du skall försöka försvara även när du sagt något riktigt idiotiskt.

 57. ragnar nilsson

  till #54
  Jag har under en längre tid funderat på vad som har gått i baklås i mitt kära Sverige nuförtiden och under många år tillbaka i tiden. Något är det och jag har försökt att formulera vad det kan vara.
  Slabadang; du har lyckats med att från min utgångpunkt formulera det jag har funderat över – Tack så mycket!

 58. Thomas, det går inge vidare för dig, va?

  Du påstod att begreppet skulle vara ’en ren myt’ och din wiki-länk sade ’faktoid’. Du/ni hade fel. Och hur kan ett begrepp vara en öht vara en myt?

  Hade du sagt att begreppet idag mest brukas av svenskar hade du (förmodligen) haft rätt, eller att få tyskar idag använder eller känner till det. Men det var inte vad du sa.

  Som sagt, uttrycket verkar vara av ganska gammalt ursprung, och jag hittade flera hänvisningar från kring förra sekelskiftet. Händelsevis är din andra länk i #48 inte alls en tysk källa, utan skriven av en svensk som dels ville göra din poäng, och dessutom heter Thomas! 🙂

 59. Rosenhane

  # 54

  Väl talat Slabadang!

  Lösenordet är postmodernismen; den har banat väg för det pågående vansinnet.

  Med bäring på vad du skrev, här en kanon av Thomas Gür:
  http://www.corren.se/asikter/kolumner/thomas-gr-dubbla-mattstockar-om-mordande-ideologier-7445910.aspx

  Alienna #55 🙂