Öppen Tråd

Kan vara en bild av 2 personer, personer som står och text där det står ”Putin? Make it look like an accident”

Bild: När Rollsen blir för dyr att tanka så händer det grejer… 🙂

Så var det dags igen för en öppen tråd med fri diskussion om väder, klimat och energi.

Trevlig Helg, önskar
Redaktionen

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Karl Eider

  Sabine Hossenfelder är en teoretisk fysiker som har lagt upp en stor mängd korta inslag på Youtube, om alla möjliga områden inom fysiken. Många av dem är tankeväckande. Här är ett som handlar om kognitiv bias inom forskningsvärlden. Absolut applicerbar på klimatforskningen.

  https://youtu.be/ZNeD2a95ROE

 2. Johan Tisell

  Läste på annan plats att Widding nu kandiderar till riksdagen för SD.

  Förvånande och möjligen omdömeslöst.

  Även om jag anser att SD har bäst politik inom kriminaliteten och migrationen, är det inget parti som har vettig klimatpolitik.

  Värre är att Widding nog inte förstått att SD är såssar, fast litet gammaldags och nationella, litet som innan landsförrädaren Palme förstörde landet.

  SDs skattepolitik mm kommer inte göra Widding och andra civilingenjörer glada. SD har också mycket kollektivism i sig, fast nu med folkdräkt.

  Förvånande av Widding. Handlar det bara om en basförsörjning genom riksdagen?

 3. Gunnar Juliusson

  #2. SD hade för ganska många år sedan en ganska bra klimatpolitik med kunnige Josef Fransson, som därvid fick utstå hån av alla övriga partiers representanter i riksdagsdebatter och media. Han fick sedan lämna posten som klimatspråkrör till pudlande Martin Kinnunen, och det stod nog ganska klart att partiledningen valde att lägga ner den välgrundade oppositionen mot Sveriges officiella klimatpolitik, för att välja sina strider och undgå att bli angripna från så många olika håll. Idag har ju högerblocket en märklig inställning där man vidhåller att koldioxidutsläpp är skadliga och måste reduceras men att Sveriges klimatpolitik inte är tillräckligt effektiv, istället för att prioritera miljö, energisäkerhet och öppet konfrontera klimatpolitiken. Jag tror absolut att placering av Elsa Widding på valbar plats innebär att SD nu vädrar möjlighet att driva en vettig klimat- och energipolitik i skarp kontrast mot den nuvarande, och ta de kraftfulla mediala strider detta kommer innebära.

 4. Hade Väst tagit till starka sanktioner efter Putins erövring av Krim kanske vi hade haft en annan värld idag. Men då var EU:s drottning Merkel stark och höll emot. https://timbro.se/smedjan/sa-blev-ryssland-en-auktoritar-kleptokrati/?utm_source=Smedjan&utm_campaign=8236a09ea5-SMEDJAN_VECKOBREVET&utm_medium=email&utm_term=0_4c7e60d415-8236a09ea5-340047810&mc_cid=8236a09ea5&mc_eid=c007258ced. Länken till Politico har jag delat förut men den är kanske mer aktuell idag och kan vara en pusselbit när Merkel hamnar på historiens skräphög. https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-german-chancellors-nord-stream-russia-energy-angela-merkel/

 5. Ulf Westberg

  #2

  Det här är inte nytt – kom för några veckor sedan

  https://www.altinget.se/artikel/har-ar-sverigedemokraternas-riksdagslista

 6. Lasse

  Konstigt-
  Försökte lägga in länk till Tony Heller och blev stoppad!
  Testar igen:
  https://realclimatescience.com/2022/03/cancelling-trees/
  Det gick

  Han visar likt min observation i morse med + grader i SMHIs Stockholms kl 6 rapport att temperaturdata är fel.
  Vi hade flera minus utanför UHI!

  Jönssons lördagsflm om Putinpriser:
  https://www.youtube.com/watch?v=Y-kDcQ-hTv4

 7. Lars Cornell

  Det blev ett intressant sammanträffande mellan Tisell #2 och Eider #1.
  Kan det inte bli på det omvända sättet, att Elsa Widding kommer att påverka partiet i stället för att partiet påverkar henne, ”kognitiv bias”?
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kognitiv_bias

  Jag är besviken på SD på samma sätt som Juliusson och den åsikten vet jag att många svenskar delar. När Fransson (SD) tystades av partiet tog Jan Ericsson i Ubbhult (M) vid, han är nu min favorit.
  http://www.ericsoniubbhult.se

  Med Elsa Widding har vi nu två favoriter att välja mellan. På Widding kommer svenska folket att lyssna. Någon av dem (Jan eller Elsa) borde bli vår nästa Energi- och Klimatminister.

 8. Jag är kluven när det gäller SD och deras klimatpolitik. Vågar/får Elsa vara lika klarspråklig som Jan?

  Å andra sidan så är det tydligen så att det är SD som gjort framstötarna mot henne och länge försökt få henne med, så kanske finns det en viljeinriktning i partiledningen att verkligen ta fatt i klimatfrågan (inklusive energi)? Kommer även M i så fall att svänga?

  Elsa på 12:e plats. Josef Fransson på 23:e- Båda klart valbara.

 9. Claes Forsgårdh

  Ska bli intressant att höra klimatdebatter mellan Elsa och Strandhäll och mellan Elsa och Farmarbar om energin. Jag tror att de båda sossarna rapporterar in sjuka om de måste debattera med Elsa.

 10. GK

  Glöm inte Jessica Stegrud som sitter i EU-parlamentet för SD. Hon har intervjuat Elsa Widding. Den är väl värd att lyssna på:
  https://youtu.be/D7hDtrZMk7Y

 11. Christer Eriksson

  Elsa Widding på Sd lista till riksdagen.
  Hm,känns så där,Sd för mig är ett parti på ytterkanten.Ett parti med tydliga främlingsfientliga åsikter
  Som gör skillnad på folk och folk.
  Gillade iofs Josef Fransson,lyfte fram klimatpolitiken.
  Hade hellre sett att Widding sökt sig till M och lirat sig med Jan Eriksson som är en frisk fläkt i klimatpolitiken.
  Alltid påläst.
  Känns som om Widding kan förlora i anseende och respekt inom valet av Sd.
  Men vad vet jag.
  Bara min personliga reflektion.

 12. Sten Kaijser

  Apropå Elsa,

  jag har gjort flera försök att få någon enda liberal att våga sätta sig in i klimatfrågan — ingen vågar.

 13. Jan

  #11 Christer Eriksson

  Kan till viss del hålla med i ditt resonemang, men jag betvivlar starrk att M skulle våga sätta Widding på valbar plats på någon lista.

 14. Arne Nilsson

  SD är det parti som är störst eller näst störst efter S. Att så många fortfarande känner sig tveksamma om partiet måste bero på svartmålningen från vänstersidan. Jag uppskattar att partiet fått med sig Elsa. Precis som nån skrev, sitter hon i Riksdagen blir det omöjligt att negligera henne. Men visst Ericsson i Ubbhult gillar jag också.

 15. Ann Löfving-Henriksson

  # 13 Angående Elsa så tror jag att hon noga övervägt sitt val att ställa upp för SD. Hon kommer att vara den i den centrala politiken, som är mest, bäst och djupast insatt i hela energifrågan och dessutom har hon ett suveränt internationell nätverk inte minst i Norge.
  Troligen har en och annan börjat fundera över om det där med klimathotet var så lyckat att satsa på och alltfler kommer att lyssna på Elsa, smart av SD, med trist att inget annat parti var tillräckligt kunnigt för att våga ta detta steg.

 16. Håkan Bergman

  Nu fungerar ju inte demokratin sådär rätlinjigt som många tror. Jag vill inte sitta där på valnatten och konstatera att min röst ledde till en regering med ”Annie Lööf” och/eller Per Bolund i. Så vad blir alternativet då?

 17. Johan Tisell

  # 3, 8, 11, 14 och 15

  Jag tror att detta är bra för Sverige och SD. Men inte för Widding.

  För att nå över 20 % måste man attrahera en stor mängd antingen undersköterskor eller byggnadsarbetare. Alltså ursprungliga S. DVS VPK eller SD.

  Widding, likt jag, är Chalmerist och hon rör sig i Danderyds/östermalmskrestar. Knappas LO-medlem.

  Vidare har hon blivit allt mer PK och ”erkänner CO2 påvekan”. Den är bara styrkt i labmiljö? Se tidigare inslag om moln.

  Politik är i allt väsentligt att förbruka – andras!!! – pengar. Jag ser stora fördelar i hur rösträtten var på 1800-talet och äcklas när en 29-årig MP-mambo som aldrig betalat skatt får rösta.

  Likt en bolagstämma bör rösträtten koppas med skatteinbetalningarna.

  https://www.youtube.com/watch?v=U-x2yEmUFXA

  Sorry Widding, du när en såsseorm vid din barm.

 18. Robert Norling

  Jag tror och hoppas att Elsa och Jessica blir två friska fläktar som kan röra om ordentligt i klimatgrytan. Tänk om det blir med klimathotsfrågan som det blev med invandringen för några år sedan.
  ”Vi har varit naiva”
  Kommer att bli bra, då båda kvinnorna är orädda att att säga det verkligheten visar.
  # Christer Eriksson 11
  Håller inte med dig angående SD:s ”främlingsfientlighet”. Tycker de har haft en klarsynt syn på invandringsfrågan under många år och tyvärr har de ju fått rätt.

 19. Göran J

  Det största problemet i svensk politik som jag ser det är de olika departementen som består av ett antal tjänstemän. Det är dessa tjänstemän som helt och hållet styr de olika ministrarna. Inte minst den typen av ministrar som inte har kunskap i de frågor som dom är satta att handha och ansvara för. Några flagranta exempel är Energiministern, Miljöministern, justitieministern, finansministern m.fl.

  Även när vi efter valet i september får nya ministrar hjälper det föga om tjänstemännen på departementen stannar kvar.

  Om klimatskeppet skall gå att vända undan en vansinnig svensk energi och klimatpolitik måste de som idag tillhör t.ex. klimatalarmismen i kansliet bytas ut snabbt och bestämt.

  Jag tror nog att både Elsa W. och Jessica S. är kunniga och har pondus för att sparka eventuella MP och S vänliga tjänstemän men lätt blir det inte.

 20. Thorleif

  Öppet sinne, logiskt tänkande och ett stort intresse för vad som verkligen händer krävs för att vi ska göra det rätta. Det största problemet för oss människor, i synnerhet det svenska sinnelaget, är att frigöra oss från rädslan för vad våra närmaste, vänner och arbetskamrater tänker om vi har en avvikande uppfattning. En social begränsning.

  Rädslan från att avvika gör att vi inte vågar följa vårt förnuft eller vår magkänsla. Rädslan att känna oss isolerade skapar flockbeteende vilket gynnar t.ex propaganda.

  Svensken anses av andra nationaliteter som konflikträdd och sådana egenskaper tenderar att leda till underkastelse eller det rakt motsatta, frånvaro av ödmjukhet och eftertänksamhet där självsäker hård konfrontation tar dess plats.

  Det äldre svenska politiska ledarskapet har tidigare visat att i konsensus-kulturen funnits ett stort mått av de goda egenskaperna ovan vilket nog får sägas ha gynnat oss som nation under lång tid. Något har onekligen hänt sedan dess.

  Widding gör rätt i att söka en politisk plattform om hon nu har drivkraften att påverka i högre grad än hittills. Om SD är rätt vet jag ej men J Stegerud verkar vara en kompetent kollega isf.

 21. Thorleif

  Apropå

  ”Något har onekligen hänt sedan dess”

  Det går att peka på många faktorer som EU och globalisering, finansialisering osv men en av de viktigaste hinderna för de ”goda egenskaperna” tror jag har varit den ägarmässiga media-koncentrationen där media som den 3e statsmakten inskränkts.

 22. Ulf Westberg

  # 11
  Jag tror att Elsa lärt sig av Rebecca Uvell. Hon satsade hårt på att komma med på M riksdagslista och kom bra till i provvalet men hamnade mycket långt ner när listan sammanställdes, alltså inte valbar. De med lång och trogen tjänst kom högre = här är M inte olika S.

  SD är ett parti som borstat av sig en del åsikter och här tycker jag faktiskt numera V är värst och även C som helt glömt bort grunden för sitt parti.

  Som politiker måste man ta rätt strider och den egenskapen tror jag Elsa har. Man kan inte vara för motvalls då riskerar budskapet drunkna i alla debatter om vad som är rätt och fel.

  Jag tror på Toyotas filosofi, ändra konstant men i små små steg för att nå förbättring.

 23. Kommer SD, M, KD, och kanske L att svänga i klimatfrågan? Det händer mycket i Europa nu beträffande energin Tyskarna har börjat inse vilka stora misstag Merkel har gjort med sin Energiewende. Engelsmännen (Tory) börjar ifrågasätta sin Net Zero-politik. Fransmännen har sedan ett tag åter börjat sats på kärnkraft. Spanien har, liksom vi, fastnat i en högprisfälla och måste göra något. Osv. Snart kommer kanske t.o.m. EU.eliten fatta att Parisöverenskommelsen var en korkad ide – särskilt eftersom alltfler inser att det var dödfött från början.

  Att ha omöjliga och utopistiska mål leder oundvikligen till elände och misär på vägen. Den intressanta frågan är hur fort denna tillnyktringsprocess kommer att gå.

 24. Lars Cornell

  #23 Ingemar. Ja så är det.
  Vi måste vänja svenska folket vid frågan,
  ”vad får vi för pengarna och miljöförstörelsen?”

  Vill ni Sveriges folk betala tusen miljarder till vindkraft samt landskapsförstörelse för att förse Hybrit med energi?

  Vill ni stödja den rovdrift på jordens resurser, betong, stål, plaster och sällsynta ämnen som vindkraft innebär med en nytta för klimatet som inte ens går att uppfatta med våra sinnen, 1/10 000-dels grad på 80 år. Nyttan finns inte ens.

  Vill folket ge stöd med miljöförstörelse, sänkt välstånd och välfärd och umbäranden för en klimatnytta som FN-chefen skräms med av politiska skäl men som vetenskapsmän inte kan se under överskådlig tid?

  I nobelpristagaren Nordhaus anda måste vi ställa krav på våra politiker att svara på frågan, ”vad får vi för pengarna och all förstörelse”.

 25. Mats Kälvemark

  En sak är säker, i kommande debatter i riksdagen med klimatfanatiker kommer Elsa att sopa banan med namn som Bocklund och Stenvikt. Och i den frågan, som är den viktigaste för oss klimatrealister, kommer det i så fall att skapas förutsättningar för en framtida breddad och allsidig debatt. En sådan har hittills helt saknats, eftersom Public Service och MSM har haft i stort sett ogenomsläppliga filter för faktaredovisning baserad på verkligheten i klimatfrågan.
  Låt oss stötta Elsa så mycket vi kan och önska henne stor framgång i en svår uppgift.

 26. Brutus

  #25 Mats K : Du utgår från att Mp kommer in i riksdagen när Elsa gör det 2022. Det skulle förvåna mig med dess track-record och så sällsynt okarismatiska rör.

 27. JonasW

  Om man vill jobba politiskt för att stoppa den ”gröna omställningen” så är väl SD enda partiet ?

  Jag tycker det är synd. Skulle gärna engagera mig mer, men jag är inte SD så då finns det inget parti att engagera sig i.

  Med tanke på vilken enorm samhällsförvandling den ”gröna omställningen” är, så är det ett totalt misslyckande av det politiska systemet att det inte finns någon som helst debatt om hur och varför.

  Att hela samhällsstrukturen ska göras om är tydligen inte en valfråga ?
  Det känns nästan som att politikerna anser att vanligt folk är för okunniga för att få vara med i diskussionen.

 28. Bernt O

  Bilden med M och 007 är träffande – det typiska cenariot från otaliga Bondfilmer har plötsligt förverkligats, med självaste Putler ( som han kallas av Ukrainska flyktingar ) i rollen som Ernst Stavro Blofeldt. Blir nog ett mission inpossible för Bond, Putler är extremt försiktig numera, ensam och isolerad i Kreml med sin svarta väska…
  Ett enklare sätt att slippa den där galningen vore nog att höja på insatsen ordentligt och stoppa ALLT från Ryssland. El, kol, olja, gas – spika igen kistan runt Putler och vara väldigt tydlig med att ALLT öppnas igen genast efter ”begravningen”.
  Med tanke på elstopp til Finland anslöts Olkiluoto 3 till stamnätet mycket lämpligt just idag…

 29. Lars Thorén

  #11 Helt rätt. SD:s principprogram är tunt och vagt när det gäller miljö- och energi-politik men suspekt utförligt och omfattande när det gäller nationalism, invandring, mångkultur, socialkonservatism och religion. Kristendom är OK tydligen men islam inte Ok och invandring från länder med islams fundamentalism ska inte tillåtas. Det är väl de som vill fly från denna som man ska ge asyl kan man tycka. Widding borde sökt sig till moderaterna eller liberalerna istället.

 30. Hans H.

  #11 Christer Eriksson

  SD, ”ett parti som gör skillnad på folk och folk.”

  Jag tror du är kvar i den gamla debatten som Björn Söder drog igång i riksdagen för många år sedan där han försökte klargöra skillnaden mellan ”svensk” i form av svenskt medborgarskap. Och svensk i etnisk betydelse.

  Det senare har med språk, seder, kultur med mera att göra. Och avgörs inte av andra utomstående efter några objektiva kriterier – utan till syvende och sist av den enskilde! Alltså hur den enskilde DEFINIERAR sig etniskt. Man kan ha flera språk samtidigt. Man kan ha element från flera kulturer och seder samtidigt.

  Det har t ex gjorts undersökningar bland de samer som hör till Sametinget och alla har svenskt medborgarskap. En majoritet definierar sig själva som samer FÖRE att de väljer att kalla sig etniska svenskar. Alla etnologer är kristallklara över den här skillnaden. Den gäller också t ex judar i Sverige. Fast där vet jag inte hur en majoritet definierar sig.

  En stor mängd okunniga vänstermänniskor har gjort en stor sak av Björn Söders och SD´s ståndpunkt – som handlar om att betona det etniskt svenska i nationalistisk anda. Vi behöver inte gå längre än till Norge för att hitta en stor mängd nationalistiska norrmän… vars flaggviftande och folkdräktsyra på nationaldagen vår PK-vänster alltid sett på med en larvig nedsättande syn!

  Beträffande främlingsfientligheten är jag inte helt enig med dig om SD. Där finns helt klart flera lik i lasten. Alla främlingsfientliga är säkert inte ännu utrensade. Men vi kan också notera att man har haft en jude i sin partistyrelse. Så nazister idag??? I Putins ögon kanske. Annars kan man nog konstatera att det finns i alla partier en liten mängd ”dolda nazister”.

  Jag är inte SD-fan vad gäller många andra aspekter – deras ekonomiska politik t ex. Men flera partier verkar ju ha omprövningar på gång. Vi får se hur politiken framstår närmare valet. Tycker Elsa gjort rätt ändå.

 31. Mats Kälvemark

  #26 Brutus
  Tänkte inte på det….
  Byt ut namnen mot Strandhäll, Lööf och Dadgostar. Ändå solklarare bansopning för Elsa!

 32. Ivar Andersson

  #18 Robert Norling
  ” Tänk om det blir med klimathotsfrågan som det blev med invandringen för några år sedan.
  ”Vi har varit naiva” ”
  Om SD vill ha en person som kan klimatfrågan är Elsa ett bra val. Om Elsa blivit lovad av SD att få agera frimodigt är SD ett bra val.
  Jag tror att Elsa vet vad hon gör och kan rasera klimathotsmuren.

 33. Håkan Bergman

  Gillberg på Riks idag.
  https://www.youtube.com/watch?v=pP8EAKyczIU

 34. Ulf Westberg

  Snyft snyft i Rapports 18 sändning. 78 % av ansökningar om vindkraft stoppades under 2021.

  Representant från Svensk Vindkraft intervjuades och uttalade sig som att vindkraft var det enda energislaget som fanns för klimatomtällningen.

  Jag säger: 10 kärnkraftverk löser problemet och de ger mindre klimatpåverkan än tusentals vindkraftverk.

 35. Det var för ovanlighetens skull en positiv nyhet i Rapport. Motståndet mot vindkraften ökar. Idag är det många i Sverige som njutit av det vackra vädret. I Luleå väldigt svaga vindar. Det är lite märkligt att man satsar på vindkraft som förutsätter att det är blåsigt. Inte många förutom vindkraftsägarna som gillar när det blåser starka vindar. Kanske seglarna. Och jag själv när jag plockar hjortron. Då får det gärna storma för att skrämma bort myggen och bromsarna och knotten och flugorna.

 36. Gunnar Strandell

  Bernt O #28
  Att stoppa allt nu är nog inte så lämpligt.
  En rysk båt med flygbränsle för Arlanda är på väg in till Gävle.

  De som har flygplan som ska iväg blir nog inte glada om de inte får tanka upp dem innan avfärd.

 37. Robert Norling

  # 33 Ulf Westberg

  ”Snyft snyft i Rapports 18 sändning.”

  Såg också den sändningen.
  SVT fortsätter med sin indoktrinering av de som betalar deras lön.
  Varför fick endast en representant från vindindustrin uttala sig om det fasansfulla kommunala vetot.
  Tydligen enligt siffrorna som presenterades så hade 78% av tillstånden nekats med kommunala vetot.
  Det om något visar att det är inte många som vill ha dessa fågelstyckare.
  Varför tror SVT med fler att vi vill skänka bort enorma naturområden till utländska brevlådeföretag och diktaturstater.

 38. Peter

  Elsa blir perfekt för det enda partiet spm bryr sig om Sverige.
  Sluta tjafsa om liberalerna, ett helt onödigt parti som ska ut. MP är skadliga för landet med världsfrånvänd naiv politik.
  Det är allvar nu. Det här kan skada landet i generationer. Om vi inte blir självförsörjande med planerbar energi i framtiden är Sverige ett land på nedgång i framtiden.
  BNP kommer sjunka till nivå med Portugal.

 39. Brutus

  #31 Mats K : Då är vi helt överens. Strandhäl och energiministern är mycket lågt flygande mål. Förhoppningsvis ej i samma position efter valet!

 40. Frej

  # 38 Peter Exakt håller helt med . Bara titta på dom debatter som varit om reduktions plikten M ville skynda på som övriga , bara ett parti som röstade mot SD . Jag förstår inte hur det ska gå att leva i detta land för folk med låg till normalinkomst med dom bränsle och energi priser vi kan förvänta oss i framtiden . Om vi snuddar 30 kr för diesel nu vad ska det inte bli 2030med 66 % utblandning . Och elen vad kan man förvänta sig med bara sol och vind , ska folk frysa ihjäl i mörker ? Med Elsa kanske vi kan vrida konsensus ur händerna på dom som önskar sig ett 1800 tal i repris. Men är det någon som ser en framtid värt namnet i dom övriga partiernas gröna omställning , berätta det gärna för mej .

 41. Hej #30 Hans H, bra analys av Björn Söders förhånade tankar. Du är modig t o m i detta forum. Och om jag minns rätt var Söders slutsats att de som inte uppfattade sig som helt etniska svenskar hade all rätt till detta och dessutom rätt till stöd – skattepengar- för att upprätthålla sin identitet.

  Sen om alla människors lika värde.
  Har aldrig förstått hur de partier som sänder iväg utomlands, säg en procent+ av vår BNP (men inte två) till svältande och av sjukdomar och krig lidande medmänniskor utan att rodna använder sig av argumentet ”Sd gör skillnad på folk och folk”.
  Här kan kanske #11 Christer Ericsson hjälpa till. Eller #12 Sten K (lib).

 42. Sören Gustafsson

  Det som är bra med att Elsa ger sig in i politiken och kanske kommer in i riksdagen är ju att hon kan förmedla och nå ut med kunskap om klimatet och kanske att riksdagen också kan fatta vettiga beslut därefter. Det som också bli är att det kanske sätts likhetstecken med att vara klimathotsskeptiker och Sverigedemokrat.

 43. Paul Håkansson

  Ni som ifrågasätter Elsa Widdings intåg i politiken via SD. Titta vad vi har för stolpskott här, Farmanbar, förljugenheten förkroppsligad. Och det skyndar på så att saker och ting kan återställas innan det är försent. Det inser Elsa och enda sättet är genom SD andra partier lever i en pseudovärld.
  https://samnytt.se/regeringen-sankt-bransleskatt-gynnar-putin/

 44. Lasse

  https://youtu.be/bJ8tYvyye64

  Jim Steele om regn och klimat.
  Alltid lärorikt!
  Kort-det var lika illa förr med översvämningar!

 45. Kamrater, Inget pluss för klimatupplysningen.

  1. Raljerande öknamn på motståndare

  2. Raljerande frågasättande av motståndares kognitiva förmågor

  3. Ifrågasättande av motståndares motiv (förkastliga, det finns inga goda, oftast beskriva motståndaren som ute efter egen materiell vinning )

  4. Vidlyftiga konspirationsteorier, hemliga möten, hemliga drivkrafter, hemliga mål, gärna världsherravälde och annat förkastligt

  5. Överslätande hållning mot för alla riktigt farligt stortok, större än klimatfrågan. Inte klimatalarmist, då sätts skygglapparna på, Donald Trump, Vladimir Putin, … .

  Inget pluss för klimatupplysningen.

 46. Anders

  #45 Eilif Hensvold. Vad har Du för bättre forum att hänvisa till, där Dina fem punkter respekteras?
  Själv tycker jag det var modigt och rätt av Elsa Widding att erbjuda sin kompetens till SD. De andra partierna förtjänar den inte.

 47. Anders, jag vet inget bättre forum. Har alltid varit busen men har nu blivit ordningsman.
  Håller med dig om Elsa, modig och stark. Om SD, läs gärna #41. Håller tummarna för att SD törs lita på Elsa och törs riskera att tappa väljare.