Öppen Tråd

sommarregn

Det ser ut som om den här räven inte är så förtjust i sommarregnet. Vi som har tak över huvudet kan ju alltid stanna inne och diskutera väder, klimat och energi.

Trevlig Helg, önskar

Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. John Silver

  TV-apparattillverkare klår SMHI och liknande institutioner:

  http://arstechnica.com/science/2016/04/tv-maker-panasonic-says-it-has-developed-the-worlds-best-weather-model/

 2. Ingvar i Las Palmas

  NASA!
  https://capitalresearch.org/2016/06/nasa/

 3. pg

  MP tycks ha egen sedelpress!

  Regeringen kan inte stoppa Vattenfalls försäljning av den tyska brunkolsverksamheten. Men för att höja priset på kol och säkerställa att mer kol stannar i marken kommer Sverige att köpa upp och annullera utsläppsrätter för över sex miljarder kronor under åren 2018–2040, skriver de två MP-ministrarna Isabella Lövin och Karolina Skog.

 4. Håkan Bergman

  Spara artikeln i den här länken och publicera den ofta under nästa valrörelse.
  http://www.dn.se/debatt/kop-av-utslappsratter-ska-gora-brunkolen-mindre-lonsam/

 5. Daniel Wiklund

  Nu ska miljöpartiet börja med klimatpolitik på riktigt. (nån av kommentatorerna här på bloggen jublar säkert) Dom ska köpa utsläppsrester för 6000000000 kronor för att sedan annullera dom. Och dom förser FN-s klimatfonder (vad det nu är) mer per capita än vad nåt annat land gör. Miljöpartiet vet verkligen hur skattepengarna ska placeras. (dom är ju också bra på att ge olika muslimska föreningar bidrag). Hur kan detta lilla parti få fortsätta med sin samhällsförstörande politik.

 6. latoba

  Politikerna gör allt de kan för att med skatter och klimathotet som piska försöka minska användningen av fossila bränslen. Svenska folket protesterar inte. De fortsätter att köra bränsleslukande SUV.ar och antalet sålda husbilar ökar som aldrig förr. Och de fortsätter att flyga till varma länder i samma om inte ökande omfattning. Hur går detta ihop? Är det hyckleri eller ar klimatskatterna nutidens avlatsbrev?

 7. Skogsmannen

  3, 4 m.fl!

  Någon som kan genomskåda vad denna symbolpolitik som kostar oss 6 miljarder leder till?

  Kommer mindre kol att förbrännas?

  Var tar pengarna vägen, blir det extrasubventioner till exempelvis vindkraft av detta utöver energiöverenskommelsen?

  Från SVD:
  ”Regeringen har inte haft att välja mellan att stänga ner kolkraften eller sälja den. Regeringens roll är mycket mer begränsad än så”, skriver ministrarna.

  Är det dags att komma på och kommunicera ut detta nu? Fullständigt ofattbart att detta kommer ut först nu från ansvariga ministrar!

  Vilka pajasar!

 8. Slabadang

  John Silver #1

  Panasonic raserar inte bara den politiska makten över vädermakeriet. Det finns nog inte ett enda exempel där statligt styrda verksamheter och värdekedjor slår den privata konkurrensen. Stämmer Panasonics påstående så får så får det extremt stora konsekvenser för många marknader och alla nuvarande väderlekstjänster.. Om både TV-kanaler och internetsajter köper licenser från Panasonic så får de tillgång till världens absolut största TV-publik. Den kanal som inte har bästa väderprognos är KÖÖÖÖÖRD! Jag älskar upptäcka strategiskt tänk, mod och innovation. Här har Panasonic verkligen tänkt till och vågat eftersträva något konkurrenterna inte ens vågat tänka. Vem vill titta på en TV – kanals väder som inte har kontrakt med den främste prognosmakaren? Vi får lyfta på hatten för Panasonic ! Förbannat smart strategiskt tänkt. Vi får nu med spänning följa hur de positionerar sig och tar ut tjänsten och utvecklar tjänsten på marknaden. Här sitter alltså en handfull gubbar som jämfört med den statliga konkurrensens minimala resurser och spöar brigader av statligt anställda meteorologer och institut.
  Bravo Panasonic Bravo!!

 9. Slabadang

  He he he he … tänk om SVT och BBC tvingas påa ”Så har vi dagens väderprognos från Panasonic”

 10. Håkan Bergman

  Heja Sjöstedtarn, nu väntar vi bara på att Annie Löfv ska ansluta sig och kalasa på kadavret. ÅsaNisse goes climate.
  http://www.svd.se/mp-topp-vi-har-salt-kolet-och-tappat-valjarna

 11. Christer Löfström

  Angående DN artikel.
  De skriver:
  ”Vi bjuder in andra EU-länder att delta, och Sverige åtar sig enligt förslaget att köpa upp och annullera utsläppsrätter från EU:s överdimensionerade utsläppshandelssystem för 300 miljoner kronor per år fram till 2040, till ett totalt värde av över sex miljarder kronor.”

  Jag ser likheter med Power Africa, där Sverige skall satsa 1 miljard US$ under några år.

  Nyckeln är att SVERIGE skall satsa.

  I Power Africa innebär satsningen, att SIDA ur ordinarie budget, tar pengar för lön till SIDA anställda, för att dessa skall övertala privata att investera i Afrika.
  Det avsätts inte skattepengar motsvarande 1 miljard US$ !!

  Sannolikt gäller samma om utsläppsrätter.
  De skriver för att lugna en tynande skara av miljöpartister.

  Noterade i går att det på TV-nyheter var inslag om högerpopulister och miljöpartister i Österrike. De borde använda benämningen miljöpopulister.

  I andra serien av krimiserien Bron påannonserades ett avsnitt med att benämna de som sprängt och mördat som miljöaktivister. I avsnittet kallades de av en dansk kriminalare för ökoterrorister.

  Noterade också i går att Nobelpristagare, ang GMO-ris, undrade om det inte var dags att ställa miljöaktivister inför rätta för brott mot mänskligheten.
  När jag ser eländet i SS Afrika, tillgång till el o vatten, stöder jag ett sådan aktivitet.

 12. Slabadang

  Skogsmannen #7

  Det är dubbel destruktion som slår i båda ändar. Tar från det som skapas för att förhindra att det skapas.
  Det är välståndsdestruktion med hävstång. Miljöpartiet lyckades i samarbete med era svenska journalister dölja att Yasri Kahns avgång handlade om nåt betydligt mer allvarligt än att inte hälsa på kvinnor.
  Yasri Kahn sitter i PULOs exilregering och hans pappa leder teroristorganisationen i Thailand. Här intervjuas han som representant för terrororganisationen. Miljöpartiet är livsfarligt hot mot en trygg framtid.

  http://www.bangkokpost.com/print/338511/

  DN hjälper till att totalt vilseleda läsarna och SVT tittarna om varför han egentligen avsätts.

  DN: http://www.bangkokpost.com/print/338511/

  SVT: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljopartister

  Så här ljuger vilseleder och manipulerar media konsekvent. ”Titta en fågel”

 13. Tudor

  #7

  Sossarna & MP avsätter 300 miljoner per år till uppköp av utsläppsrätter fram till 2040, men detta gäller givetvis bara tills vi får en annan regering. 300 miljoner utgör inte ens en promille av statsbudgeten utgifter. Detta är något S har erbjudit MP för att MP skall ha något att visa upp för sina naiva väljare. Givetvis skulle Tyskland aldrig acceptera att Svenska statliga företag köper upp verksamheter i Tyskland för att bedriva politik. Enda möjligheten för statliga företag att agera internationellt är att man uppträder strikt affärsmässigt.

 14. Slabadang

  Sorry DNs länk är här:

  http://www.dn.se/nyheter/politik/yasri-khan-mp-ville-inte-ta-kvinnor-i-hand-tar-tillbaka-kandidatur/

 15. Slabadang

  Leve Nätet!!!

 16. Slabadang

  Har ni nu vågat inse sanningen om svensk journalistik? Den är centralstyrt samordnad!

  Hur många av SVTs journalister kände inte till att Yasri Khan var exil Thailändsk islamistisk terrorledare?

 17. Tysk el juni 2016

  Data från faktisk produktion visar att 60 % av den levererade vindenergin äger rum vid lägre än 10 % av märkeffekten. Medelvärdet för en hel månad är bara 10 % av märkeffekten.

  http://klimatsans.com/2016/07/02/tysk-el-juni-2016/

  Produktionen domineras helt av kärnkraft, brunkol och stenkol, just de energislag, som ”de Gröna” vill eliminera.

  Det är helt enkelt inte möjligt utan någon fantastisk ny teknik, som ingen sett i stor skala ännu.

 18. Ingvar i Las Palmas

  Varför varför varför??
  Varför ställer inte representanter för svensk industri och transport politikerna mot väggen??????????

  d-a mähän!!

 19. Svempa

  Än så länge är de årliga 6 miljarderna bara munväder. Den i svenska sammanhang unika priniciplösheten som Miljöpartiet uppvisade i våras indikerar att denna statsbudgetdränering inte kommer att genomföras.

 20. ces

  Hoppsan. http://www.expressen.se/ledare/lyssna-pa-forskarna-greenpeace/

 21. Ingemar Nordin

  ces #20,

  Expressen påstår att Greenpeace, liksom något de kallar för ”klimatförnekare”, inte tar vetenskapen på allvar. Men att förneka klimatet måste väl ändå vara värre än att inte vara insatt i vetenskapen? Jag tvivlar på att det överhuvudtaget finns ”klimatförnekare”. Någon som sett någon sådan?

  Eller är det bara Expressen som än en gång visar upp sin undermåliga journalistik?

 22. Ingemar Nordin

  Ingvar #2,

  Tack för länken! Chockerande läsning om hur Obamas gossar har tagit över NASA för att bedriva politik istället för rymdforskning och teknikutveckling.

 23. ces

  #21 Jag bara noterade att ledarredaktionen kritiserade Greenpeace, vilket hade varit otänkbart för något år sedan.

 24. AG

  FN förekommer ju mycket i klimatfrågan som en viktig aktör för en alarmistisk agenda. Ett lackmustest på hur FN egentligen fungerar måste väl vara hur man hanterar andra frågor. Tänker då på Kompass anmälan av övergreppen av FN-soldater och Eliassons agerande (gjorde absolut ingenting). FN verkar ju inte fungera alls. Och, vad har Jan Eliasson någonsin åstadkommit? Helt ärligt, någon som vet? Kommer inte på någoting utom en massa prat. När han får chansen så händer ingenting. Ska man då tro att sanning och vetenskap kommer att ha en chans som argument inom FNs olika ”klimat”-organ när man i andra sammanhang, i verkligheten, har fått bevis för övergrepp utan att göra ett enda dugg? Klimatfrågan och värdelösa munväder som Eliasson är helt självgående maskiner som för länge sedan tappat mening och mål.

 25. Peter Stilbs

  Läste just att Susanna Baltscheffsky slutar på NyT efter 4 år. Nästa anhalt okänd. Tyvärr var hennes klimatefterträdare på SvD, Johanna Stiernstedt extremt mycket sämre.

 26. Michael

  Mattias Lundbäck om att Fridolin tvingas äta upp sin kolbit:

  Det får vi dock hoppas att han inte gjort, för då blir han hård i magen. Kol är nämligen ett vanligt läkemedel mot diarré. Ja, alltså inte mundiarré – som Fridolin lider av – utan vanlig hederlig diarré.

 27. Ingvar i Las Palmas

  AG #24
  Vad har de som jobbar i FN:s byråkrati för lön och andra förmåner?
  Undvik att bita den som föder dig gäller väl. Han som tipsade om sexövergreppen åkte väl ut till att börja med

 28. sibbe

  Nu är det klart: Vattenfall säljer sina tyska svarta guldklimpar för ett äpple och ett ägg. Ni har för mycket pengar, ni svenskar. Och: för ingenting! Tyskland kommer att öka reellt sina utsläpp:
  Kolalstrad elektricitet kommer att fasas först ut från år 2050 enligt tyska energiminister Gabriel.
  Att köra ner kärnkraften kommer att förvärra på kort och mellanlång sikt Tysklands CO2-utsläpp-
  så skriver Der Spiegel i förra veckan..
  Samtliga mål för minskade CO2-utsläpp för energi, industri, trafik, jordbruk, och för bostadsuppvärmning som miljöministern efter Paris ville genomföra, som har cirkulerat och som har jublats över i tyska medier ända sen Parisavtalet har borttagits från industri/energiministeriets långsiktiga plan. Ännu värre: de förnybara energierna får mindre pengar, (inte bara) vindmöllorna bör klara sig från 2025 på egna ben (eller vingar).
  Höjningar av skatter på bränslen och el skall undvikas. Målet att minska elförbrukningen med 20 % avfördes från programmet. Klimatskyddsplanen skall visa åt industri och befolkningen vägen till en nära nog CO2 fri värld. Efter 2050.
  Är det inte fint, Lbt?
  http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/klimaschutzplan-2050-ausstieg-aus-der-kohle-doch-langsamer-a-1100578.html

 29. JIMMY ( har börjat att skrapa trisslotter)

  Hur kan (Medeltidspartiet -MP) och ( 7 klöver kartell alliansen) utlova att betala hypotetiska ofarliga avlat indulgence CO2 spårgasavgifter till ej folkvalda skattefrälse FN politiska fablernas teknokrat värld utanför media ankdammen demokraturen Sverige ( Vi bjuder in andra EU-länder att delta i sitt eget ekonomiska CO2 självmord= LOL!!! ) IPCC -NWO -FN diktat världsregeringen (Sverige skall skrota och köpa avlatsbrev påhittade indulgence spårgas utsläppsrätter för 300 miljoner kronor per år mellan 2018 och 2040 som kommer att gå till Engelska bank- släkter -karteller )

  Är det änkor som har varit hemma med barnen under 1960 talet och 1970 talet och bara jobbat ca 15 år före skräp pensionen som de endast har kvar 300 kr på varje månad att leva på när de betalat hyran på lägenheten- bil och skattad bensin har de ju inte råd med sedan de slutade jobba år 2000 och gick i pension med sin Volvo 740- modell 1991 .

  Eller är det den höjda fordons bilskatten på tiotusen kronor per år på majoriteten av bilar som svensson idag kör till jobbet med som väger mellan 1200 kg till 2000 kg årsmodell 1987 till 2012!!

  Eller är det de ca enmiljon humanitär stormakt öppna era skrala trasiga tomma plånböcker som inte idag numera jobbar av de så kallade nyanlända.

  Eller är det de välutbildade klimatflyktingar som kan välja bort hårda läderpiskor absurdistan tiggare sinnessjuka religiösa( MP ) ritualer och endast von oben titta ned på nyttiga idioter slagfältet från höga berg då de äter en god middag och efter sommar semester lämnar landet som vanligt är årligen då det inte längre lönar sig att jobba i Sverige alla drivkrafter har 7 kläver kartell demokratur upphört som de tror skulle betalat det stora ej folkvalda FN tabberaset i katthult LOL!!!

  eller är det så att Sverige kommer att bli ett U-Land 2030 som en FNs tankesmedja prognostiserat..

 30. Korumpan

  #24 AG
  Eliasson har fyllt några viktiga tomrum i FN, det kan man inte förneka.
  Även tyst diplomati är diplomati fast den inte säger och inte gör något.
  Dessa tomrum har därmed fått ett namn, hans namn.
  At de därefter varit lika tomma som innan är som med kejsarens nya kläder.
  Vi kan ju se, att mr Eliasson inte höjt handen det alllllra minsta inför den politiskt korrumperade IPCC-organisationen. Den förljugna klimathotstron tycks vara hans egen kyrkas tro.

 31. Håkan Bergman

  Sparkar nu Island ut grodätarna i morgon så måste helgen klassas som en av dom bättre i mitt liv.
  http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-mp-har-tagit-kol-pa-sin-sjal/

 32. Christopher E

  Tittade nyss på Rapport.

  En bitter och upprörd Rockström svamlade om att försäljningen av kolkraften är ”ett brott mot Parisavtalet”.

  Nähä du. Det var inget juridiskt bindande avtal i Paris, utan endast en icke bindande överenskommelse. Det går därför inte att göra några ”brott” emot den.

  Dessutom, har överenskommelsen inte ens börjat gälla ännu då den inte godkänts av de påskrivande ländernas olika parlament. Vad nu ”gälla” gör för skillnad utan något bindande?

  Brunkolen kommer nu Europa och världen till nytta genom att ge användbar energi. Sverige gjorde en dålig affär, men så brukar det vara när klimatreligion överskuggar förnuftet. Miljarderna som ska pumpas in i ”utsläppsrätter” kommer nog aldrig ske. Det är inte så dessa partier håller vad de säger, och dessutom är det snart val igen. Det bästa är att miljöpartiet nu är ännu mer skadat än tidigare.

 33. JIMMY

  Hur kan (Medeltidspartiet -MP) och ( 7 klöver kartell alliansen) utlova att betala hypotetiska ofarliga avlat indulgence CO2 spårgasavgifter till ej folkvalda skattefrälse FN politiska fablernas teknokrat värld utanför media ankdammen demokraturen Sverige ( Vi bjuder in andra EU-länder att delta i sitt eget ekonomiska CO2 självmord= LOL!!! ) IPCC -NWO -FN diktat världsregeringen (Sverige skall skrota och köpa avlatsbrev påhittade indulgence spårgas utsläppsrätter för 300 miljoner kronor per år mellan 2018 och 2040 som kommer att gå till Engelska bank- släkter -karteller )

  Är det änkor som har varit hemma med barnen under 1960 talet och 1970 talet och bara jobbat ca 15 år före skräp pensionen som de endast har kvar 300 kr på varje månad att leva på när de betalat hyran på lägenheten- bil och skattad bensin har de ju inte råd med sedan de slutade jobba år 2000 och gick i pension med sin Volvo 740- modell 1991 .

  Eller är det den höjda fordons bilskatten på tiotusen kronor per år på majoriteten av bilar som svensson idag kör till jobbet med som väger mellan 1200 kg till 2000 kg årsmodell 1987 till 2012!!

  Eller är det de ca enmiljon humanitär stormakt öppna era skrala trasiga tomma plånböcker som inte idag numera jobbar av de så kallade nyanlända.

  Eller är det de välutbildade klimatflyktingar som kan välja bort hårda läderpiskor absurdistan tiggare sinnessjuka religiösa( MP ) ritualer och endast von oben titta ned på nyttiga idioter slagfältet från höga berg då de äter en god middag och efter sommar semester lämnar landet som vanligt är årligen då det inte längre lönar sig att jobba i Sverige alla drivkrafter har 7 kläver kartell demokratur upphört som de tror skulle betalat det stora ej folkvalda FN tabberaset i katthult LOL!!!

  eller är det så att Sverige kommer att bli ett U-Land 2030 som en FNs tankesmedja prognostiserat

 34. Christer Löfström

  ”Utsläppsbromsen” är inte som Power Africa! Regeringen kommer att föreslå en extra statsutgift på 300 miljoner kr / år samt föreslå skattelättnader för industri som köper rätter och annullerar dem.

  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/07/ny-politik-for-utslappsratter-ger-reella-utslappsminskningar-och-satter-press-pa-eu/

  aktuell budget för område miljö anger 924 miljoner under ett år för tre poster där klimat nämns i postens namn.

  http://www.regeringen.se/artiklar/2015/09/statens-budget-2016-i-siffror-utgiftsomrade-20-allman-miljo–och-naturvard/

  Som jag uppfattat handel med utsläppsrätter (10 Euro / ton CO2 ger grovt 7 Euro på priset för 1 MWh el) så motsvarar 300 miljoner Sek mycket grovt räknat vad ett 1000 MW kolkraftverk under anständig drift betalar för utsläppsrätter under ett år.

  Väääldigt osäker på mitt påstående, så någon med bra koll på fenomenet utsläppsrätter bör rätta om jag tänkt/räknat fel.

 35. ces

  Glöm inte bort att den italienska maffian också skall tjäna pengar på handeln med utsläppsrätter.

 36. tty

  Slabadang #16

  ”Har ni nu vågat inse sanningen om svensk journalistik? Den är centralstyrt samordnad!”

  Exakt. Hur många här vet t ex att londonbörsen rusar efter Brexit:

  http://www.londonstockexchange.com/exchange/prices-and-markets/stocks/indices/summary/summary-indices.html?index=UKX

  Inte precis den bild man får i svenska media.

 37. AG

  Jag tänkte bara förstöra helgen lite till för alla med lite vett i behåll: http://www.jus.uio.no/smr/forskning/aktuelle-saker/2016/miljofordrevne.html
  Vad säger man?

 38. pekke

  Jag kommenterar inte så mycket här längre, men det är alltid roligt att läsa om hur dagens svenska samhälle går in i en extatisk spinn över ” klimathotet ” och även andra frågor i samhället.

  När det gäller kolet i Tyskland så är det nog tyskarna som måste bestämma, tyskarna i området vill ha kvar kolverksamheten, tänk om svenska staten sa till Kirunaborna att vi lägger ner gruvverksamheten där så att ni inte behöver flytta stadsdelar för gruvan, Kiruna skulle troligtvis dö ut.

  Sol å vind verkar inte ens på sommaren klara av att konkurrera ut vanlig elproduktion i Tyskland.
  https://www.agora-energiewende.de/en/topics/-agothem-/Produkt/produkt/76/Agorameter/

  tty #36

  Hysterin runt Brexit verkar fallna ja, som vanligt en liten bump på börsen när extrema saker händer vilket svenska media som vanligt inte vill notera, Londons finansmarknad kan kanske tjäna på att ligga utanför EU:s giriga händer, vem vet !?

  Peter Stilbs, man får hoppas att NyT får en tekniskt kunnig redaktör som styr upp alla Åsa-Nisse-artiklar som varit under hennes tid !
  Var egentligen elakt mot Åsa-Nisse, hans grejer funkade oftast utan stöd från staten.

  Roligt att Greenpeace anses vara lika korkade som ” klimatförnekare ”, undrar vilka dessa ” klimatförnekare ” är, är det såna som inte tror att klimatet förändras över tiden ?

  Noterade f.ö. efter en resa upp å ner Karlstad – Jämtland under veckan att det finns massor med skog, ja skog var i princip det enda man såg efter vägen bortsett från ett å annat samhälle, f.ö. drog mitt gamla husbilsskrälle på dryga 3,4 ton med luftmotstånd som en ladugård strax över litern milen tack vare dieselturbon, undrar hur en elmotor skulle funka, på 60 mil enkel resa tankade jag en gång och då är det en gammal diesel ( 1992 ).

 39. Slabadang

  Ohhh shit! 🙂 Nu faller täckelsen om EU ;

  And Mr Gabriel, the German vice-chancellor, criticised Brussels for ”destroying trust in democracy” and called for the number of unaccountable, unelected Commissioners to be slashed.

  In a thunderous interview he branded Mr Juncker’s department ”petty” and urged officials to keep their noses out of the running of individual countries.

  He raged: ”A Europe in which 27 Commissioners want to prove themselves doesn’t make sense. It would be good to downsize in this respect.”

  And he had a blistering attack for Brussels bureaucrats who have shut national parliaments out of negotiations for a free trade deal with Canada, blasting: ”You can’t be more foolish than that – that destroys trust in European democracy.”

  Hela EU förstör demokratin! Basta!

 40. pekke

  Hur bra hanterar Sverige kriser ?

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/nya-beskedet-sa-lang-tid-tar-det-att-laga-bron

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23099982.ab

  http://www.di.se/artiklar/2016/7/1/skadade-sodertaljebron-stangd-hela-sommaren/

 41. Slabadang

  Media använder ”opinionsinstitut” för opinionsmanipulation!

  Idag har två”förtroendemätningar” för partiledarna publicerats. De båda ger diametralt olika resultat.
  DN s ”samarbete” med IPSOS ger sina ALLTID mycket märkliga resultat.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/fortroendet-for-fridolin-rasar-efter-partiets-kris/

  Att jämföra med Aftonbladets:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article23088777.ab

  Wolodarski är ett blysänke för förtroendet för svensk media. De hann inte samordna resultaten den här gången. Orsaken är väl att de råkade publicera sina ”undersökningar” samma dag. Skillnaden i utfall är bisarrt när det gäller Åkesson. Det är dags att kriminalisera medveten dold opinionsmanipulation.
  Jag vill se dem på kåken!!

 42. Slabadang

  Bara så ni vet!

  Det var Per Schlingman i samarbete med Jesper Strömbäck som tillsatte Wolodarski på posten som chefredaktör för DN. Vilken ”agendajournalistik” som skulle gälla fastslogs då!!

 43. Slabadang

  Å när lögnverktygen är slut eller slutat fungera?

  Vi kan se en tydlig tendens till att allt journalister vurmar för ger motsatt effekt på sikt. Det är tydligt att riktigt taskig politik, ideologiska ambitioner och åsikter behöver journalisternas okritiska hyllande för att etableras. Mycket snabbt därefter eller till och med omedelbart så förstörs förtroendet för alla parter och då främst de journalister som stöder ”saken”.
  När journalisternas eget förtroendekapital sedan länge är förbrukat, så försöker de låna in det från annat håll främst från psedovetenskapens aktivister såsom tex klimat social och genusforskningen. Skitbra för insikten om att stora reformer behövs och samtidigt bästa garanti för att den ”sak” de puffar för kommer i dö journalisterna bara bekräftar genom sitt vurmande vilken politik eller vetenskap som är SJUK!

 44. Slabadang

  Leve demokratin och nätet!

  När budskap från köpta pk-kändisarna inte biter längre? När ingen tror på opinionsinstituten media politiker eller public sevrice längre, pseudovetenskapen är avslöjad … vad är nästa byte för lögnarna och manipulatörerna att missbruka sitt förtroende på? Det är tomt i magasinet och det klickar bara när de försöker skjuta.Nästa val om bara ett år blir mycket intressant. I hela Europa är folk trötta och har tappat förtroendet för mediaetablissemanget. Oppositionen har alldeles för mycket vatten på kvarnen och Brexit är bara ett av många exempel på att det gamla besuttna måste ut !

 45. Slabadang

  Undrar vad Wolodarski tänker när hans beställning hos IPSOS motsägs av Inzios! Aftonbladet är tre ggr större på nätet än DN.

  Enligt Aftonbladet Inzio så har 40% av svenska män störst förtroende för Åkesson !!! Wolodarski sitter och gråter idag och Moderaternas spindoctor tweetade deras förbeställda resultat alldeles för tidigt. För Moderaterna är SD det absolut största hotet. Att Åkesson åtnjuter lika eller större förtroende hos allmänheten är en förvarning om vad som komma skall i nästa val. Sossarnas största stöd kommer från rullatorväljare och nogozoner. Att miljöpartiet skulle nå över spärren är idag att se som en högoddsare. Journalistkåren borde inse att deras maktutövning skapar motsatt resultat.
  Borde det inte vara smartare att ändra politiken istället för att ändra på opinionsundersökningar?

 46. Sigge

  #40 Pekke

  Den provisoriska omledning som gjorts i Södertälje fungerar ganska bra nu. En gata i utkanten av Södertälje har enkelriktats så båda körfälten används för södergående trafik.

 47. Svempa

  #38 Åsa-Nisse och till och med Klabbarparen ligger ljusår framför Rockström et con, som i bästa fall skulle få åka med i baksätet då Åsa-Nisse testar sina nydanande konstruktioner:

  https://www.youtube.com/watch?v=V3WZV64BPWY