Nya vansinnigheter – eller mums?

Mums i FN
Är nu åter hemma efter ett par veckor i Frankrike. Jag har dock tyvärr inte hängt med i debatten alls. Förbud från familjen! Men efter alla goda franska måltider kan jag inte längre hålla mig. Nytt mums från FN är på gång. Nu vill FN nämligen att att vi ska äta mer insekter i syfte att minska köttkonsumtionen och utsläppen av metangas.
Allt enligt en artikel i Expressen
Fördelarna är flera – insekter är effektiva på att förvandla växter till protein samtidigt som de alltså släpper ut betydligt mindre metangas än nötkreatur, vilket i sin tur är positivt för miljön då metangas bidrar till växthuseffekten och global uppvärmning.
Så det så! Smaklig måltid!
PS: Det är fortfarande fri fart på stora delar av autobahn. Glädjande, eftersom bilarna då inte hinner släppa ut så mycket koldioxid 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan Bergman

  Dessutom så minskar ju sannolikheten för att det ska hinna inträffa en olycka om man kör fort.

 2. Christina

  Det är patetiskt att se hur ni ignorerar uppgifter som talar mot er tes. Nyligen har man kunnat läsa att 2010 hittills är det varmaste året som uppmätts. Vore detta en seriös sida så skulle en sådan uppgift kommenteras, inte förbigås med tystnad.

 3. L

  En strålande idé, Pachauri och Gore får föregå med gott exempel, sen bör givetvis alla politiker och journalister som vill fortsätta AGW-propagandan göra samma sak. Norska Nobel-kommittén självklart. 😉

 4. Kjell-A Jönsson

  Kjell-A  Jönsson
  Trafik-och infrastrukturpolitik enligt Miljöpartiet innebär att man skall ha så många bilar som möjligt satt stå på tomgång i körer under så lång tid som möjligt.
  Energipolitik enligt  Centern och LRF innebär att man skall sälja ut delar av Vattenfall och starta fler subventionsberoende företag för vindkraft-och etanolproduktion.
  Kjell-A  Jönsson

 5. Inte länge till Jonny, om Bryssel får som de vill…
   
  Välkommen hem till jämmerdalen.

 6. Med den mest extrema självbelåtenhet utser jag min kommentar 15:59 den 29/7 till den mest konstruktiva, i debatten som följer på ing.dk
   
  Vad tycker ni, Gunbo, Uffeb, Janzon, Anders L., Mållgan(nej visst han tycker ju inget som inte andra redan tyckt åt honom), Holmfrid, TTPP (vet du läser här och ofta funderar på ett nick, när det kliar i fingrarna…)   🙂

 7. MONTERA NER FN!!!!

 8. Vajert!
   
  WWF:s isbjörnar kommer att få stryka på foten för en ny slogan:
   
  Socialstyrelsen rekommenderar:
  6 -8 kackerlackor om dan!

 9. Lena Krantz

  Sådana här artiklar gör bara FN till allmänt åtlöja, vilket är bra vad gäller klimatfrågan.
  Jag äter nog vad sjuttsingen jag vill och jag lovar att inga nermalda insekter kommer ner i den här strupen.
  Fy fan vad äckligt!
  🙁
   

 10. Karin

  Då vet vi vad som kommer att serveras i Mexico då! Och det får kanske deltagarantalet att minska! Ännu bättre för miljön!  ; )

 11. Lena Krantz
  Det är min dröm, att CO2-hotet får FN, hela NGO-cirkusen och det mesta av dagens offentliga maktstrukturer att falla.
  Ur det ska likt fågel Fenix, en ny hållbar maktordning som har medborgarnas förtroende växa upp.
  En maktordning där alltid medborgarnas åsikter speglar samhällets system och drift.
   
  En maktordning som alltid är ödmjuk och där toppen är raka motsatsen till dagens FN-tjänstemän och Bryssel parlamentariker.
   
  En där alla i toppen var kväll ser sig i spegeln och funderar på om allt de gjort under dagen tjänat medborgarna på bästa vis.
   
  Det ska jag drömma om i natt.
  Godnatt Lena, sov gott och dröm vackra drömmar.
  We can…… om vi vågar och hjälps åt….

 12. Det här är OT, men ändå väldigt kul:
  Här nedan kan ni se vad som händer om man försöker vittvätta för mycket av AGW-klanismen samtidigt:
  http://www.youtube.com/watch?v=16AFYmZxIGw

 13. Lena Krantz

  Gunnar #9
  Stora ord kanske och jag vet inte om det är möjligt
  men allt börjar med att tro att det är möjligt så
  Sov så jättegott!
  😉

 14. hahn

  En ”larvig” ”bi” fråga, har dom missuppfattat det här med ”fjärilar” i magen?

 15. Slabadang

  Gunnar L!
  Det har varit en lång dag. Jag ärövertygad om att du har rätt.Hela den korrupta byråkratiska övermakten tog en snaps för mycket när de körde klimatalamismen av vägen.Rattfylla har sitt pris! 🙂
  Vi får hoppas att avåkningen inte slutar i en häck utan rätt in i bergväggen!!!??
  Vi

 16. PD.

  Jo men nu stundar ju årets insektsätar tradition.
  Kräftorna.
  PD.

 17. Mållgan

  ”Nyheten” är från 2008, har du varit på semester länge?

 18. Dan

  Vi svalde ju the Y2K Bug så varför inte?

 19. fogge

  Bara insekter? Spindlar är riktigt goda grillade har jag hört.
  Kanske ett tips till FN?
  Och detta måste väl vara ett  uppslag till nya ”Kockprogram” i Tv?

 20. P.Persson

  Kräftsäsongen drar snar igång!
  Leddjur som leddjur.
  Troligen ingen större skillnad i smak, bara storleken 🙂

 21. Christina #2
  Läs klimathistoria! Vi hade betydligt varmare under vikingatid, under romerska värmeperioden och under bronsålder. Kan varmt rekommendera boken ”Global nedkylning”.
  Som du väl vet är temperaturdata från GISS mycket opålitliga. Man ”glömde” sätta minustecken på temp från Finland i vintras.
  Lite repetition: en nödvändig förutsättning för liv på jorden är CO2 i fotosyntesen:
  6CO2 + 6H2O + sol=C6H12O6 +6O2
  Vid CO2 ppm under 180 upphör fotosyntesen = död jord!
  Vid jordens ”födelse” bestod atmosfären av CO2 och vattenånga.  Fotosyntesen har skapat luftens O2.
  Längtar du tillbaka till ”lilla istiden” med missväx och massvält i Europa?
  VAR INTE RÄDD FÖR LITE VARMARE KLIMAT!

 22. Bo E

  Christina # 2
  ”Det är patetiskt att se hur ni ignorerar uppgifter som talar mot er tes. Nyligen har man kunnat läsa att 2010 hittills är det varmaste året som uppmätts. Vore detta en seriös sida så skulle en sådan uppgift kommenteras, inte förbigås med tystnad.”
  Grejen är den att det är nog inte många här som inte tror att det blir varmare – De intressanta frågorna handlar ju om varför och hur mycket.. och de frågorna förbigås väl inte med tystnad – eller hur!!
  Du kan väl också förstå att när hedersmän av Steve McIntyres kaliber förlöjligas år ut och år in och förbigås med inte bara tystnad utan trakaseras med konsensus-kompaniförbud, förtal mm (bl a i Climate Gatemailen), därför att hans korrekta matematiska analyser inte passar vissa teser, så sätts ju debattklimatet på en grobian-nivå.   Så var så god och städa i det egna boet.
  Du skulle nog inte ens bli insläppt med en blogg-kritisk kommentar på t ex Uppsala initiativets hemsida UI om du försökte.
  Förresten så kan du sedan igår studera hur nämnde Steve nu tycks få rätt igen mot hockyklubbegänget på Real Climate.  Gå in på Climate Audit och läs och lär om du törs. Det är helt sensationellt. T o m på Real Climate kapar man nu av hockyklubbeskaftet, du vet det där raka, långa, helt släta handtaget , som tills helt nyligen påstods gälla ca 1300 år tillbaka i tiden. Nu backar man hela vägen hem, förbi den förbaskade medeltida värme puckeln. Är det inte för hemskt…..
  Jag skulle kunna slå vad med dig om att UI  både tiger OCH lider just nu.
   

 23. L

  Christina #2, här har alla insett att klimatet blir varmare, ända sedan senaste istiden. Däremot skulle vi bli oroliga om det blir kallare.

 24. Tage Andersson

  Christina #2
  Enligt tillgängliga temperaturdata från CRU och GISS har  atmosfären nära jordytan under de senaste 130-150 åren uppvärmts något. Beräknar man på vanligt sätt den linjära uppvärmningen blir den omkring 0,5 grader C per sekel. Överlagrad denna finns perioder med större uppvärmning liksom perioder med avkylning. Det är inte så underligt om vi nu får år med höga temperaturer. Frågan är om de orsakas av människan.
  Den medeltida värmeperioden omkring år 1000 e Kr hade sannolikt högre global temperatur än nu. Liksom den tidigare romerska.

 25. L.A.

  re 2 Christina 
  läs här och återkomm
  https://www.klimatupplysningen.se/2010/07/20/tillbaka-till-rotterna/
  https://www.klimatupplysningen.se/2010/07/24/tillbaka-till-rotterna-ii/

 26. Erik L

  Vad händer om vi slutar att äta kött? Jo, efterfrågan på jordbruksmark rasar, spannmålspriserna kommer att rasa pga stor överproduktion likaså markpriserna, ingen vill ha marken eller grödorna längre ….eller jo föresten, en branch! Bioenergibranschen (i princip alla energibolag, elbolag oljebolag mf) de kan köpa upp billig mark eller spannmålsöverskott för struntsummor för att tillverka allt från fjärrvärme och el till fordonsbränsle, och kan då göra ännu mer pengar tack vare subventioner.  Misstänker att några gröna idialister inte är de som ligger bakom denna förföljese på oss som äter kött.

 27. Karin

  Jag äter inte kött, men jag är glad att folk gör! Annars skulle vi inte ha många betesdjur i landet. Hela lansbygden skulle växa igen och förvandlas till en alldeles spontan ”energiskog”! Förutom de stora fälten med monogrödor förstås.
   
  Dessutom är jag glad för både mjölk och kor. Trevliga djur, om man känner dem. Det kan ju finnas en och annan mindre trevlig man möter på strövtågen i hagmarkerna….  Då är man inte så tuff, kan jag säga!

 28. Sven M Nilsson

  Fri fart på Autobahn?
  Försäkringsvillkoren är nu sådana att en hastighet över 120 km/tim räknas såsom ”vårdslös”.  Sker en olycka så blir den som kört snabbare ”vållande”.
  Katalysatorernas reningsgrad sjunker kraftigt vid höga hastigheter så både CO, HC och NOX utsläppen ökar och totalt ökar även CO2 per km.
  Sven M Nilsson

 29. KristianA

  #2
  ”Det är patetiskt att se hur ni ignorerar uppgifter som talar mot er tes.”
  Vi har ingen tes! Det är ni som försöker trycka på oss självständigt tänkande något som inte hänger ihop, och vi protesterar. Jordens klimat har alltid ändrats, kommer alltid att ändras. Har nog inget med CO2 att göra.
  Som andra sagt, tempen verkar stiga, inget vi förnekat. Sen ifrågasätter jag hur mycket, eftersom dina forskare verkar fuska något otroligt för att kunna uppvisa ”varmaste temperaturen någonsin” varenda gång de öppnar munnen.
  Hänger inte så bra ihop med att det var kallaste vintern på länge hos oss, eller som nu i Sydamerika alt. kallaste sommaren i SF på 30-40 år. Med er AGW-teori ska ju värmerekorden slås över hela jorden. Verkar inte riktigt som det gör det, väl?
  Läs länkarna ovan samt kolla in wattsupwiththat.com
  Det är sajter som den som fått mig att ifrågsätta AGW-religionen.
  Nästan vilka uppgifter man än läser/hör i MSM och sedan kollar upp från andra håll verkar felaktiga. Jag hittar ingenting som stärker att: jorden håller på att gå under av CO2/hög temp.; isbjörnarna utrotas; stormar ökar; regnar mer/mindre;”fyll i vilket CO2-hot du vill…”. Nästan allt man tittar djupare på verkar vara tväremot vad dina gudar hävdar. Tänk om man lagt de resurser som lagts på spårgasen CO2 på verkliga hot. WOW!!!!
  Om du inte tidigare har letat uppgifter på nätet utan nöjt dig med vad propagandan i tidningar och TV säger har du många ”ögonöppnare” framför dig. Ha det så kul.

 30. Red Hansen

  Om inte insektsdiet är att gå över gränsen på vansinnespåfund vad är det då? Varför gå omvägen runt insekter om vi bara ska ha planlagd maximal effektivitet på mat. Syntetisera, låt genmanipulerade bakterier trycka fram proteiner m.m.
  …har inte möjlighet just nu annars skulle jag gå ut o grilla en biff omgående med lagomt CO2 utsläpp från en Budweisser därtill
   
  Sven M. Gäller bara om du har ett underdimensionerat system, vanligen ett resultat av överdriven viktbesparing på småbilar

 31. Kristian A och överiga, sign ’Christina’ är nog antingen en väldigt ung/oerfaren nykomling i sammanhanget eller en provokatör. Jag fann det mest lite kul …

 32. Mats Jangdal

  Sven M #28
  Menar du att det i svenska försäkringsvillkor står att man måste köra långsammare än högsta tillåtna hastighet när man kör på utländska vägar?
   
  Verkningsgraden i katalysatorn är väl inte beroende av hastigheten utan vilket varvtal och belastning på motorn som katalysatorn är designad för?
   
  Insekter från havet (crustations) äter vi ju med god aptit. Får man smälla i sig utrotningshotade baggar hur som helst?
  Ah, det ska förstås vara krav-eko-organiskt-rättvise-faderullanmärkta insekter!

 33. Iven

  För att återkomma till trådens ursprungliga fråga:
  Det finns faktiskt ett företag, som erbjuder ”ätbart godis med insekter”, bl.a. rostade maskar, gräshoppor, larvar och olika godis klubbor, t.ex skorpionklubbor.
  Kolla på Hotlix –  företaget som lockar med dessa s.k. delikatesser…
  🙂

 34. Col

  Energi-innehållet i myror är stort. Det vet i princip alla som gjort hyfsat krävande militärtjänst…
  Smakar mest salt och knastrar lite när man tuggar på dem . Låt dem bara inte bita er i tungan.

 35. Håkan Bergman

  Jo apropå myror så minns jag att min morfar fick en liten burk rostade myror i olja av en chef när han fyllde 60. Det var en japansk delikatess som i  japan ansågs ge ett långt och vitalt liv. Nu blev morfar rätt gammal och höll sig pigg och vital hela livet, ett långt och hårt liv som kolare, flottare och skogsarbetare till trots. Burken behöll han, men frågade nån hur han kunde hålla sig så pigg tog han fram den och förklarade att han tog en matsked myror varje morgon.
  Johannes döparen levde väl på gräshoppor vill jag minnas.

 36. Gunnar E

  Tjocka larve som delikatess söks flitigt och jublas över hos vissa folk på sydostindiska öarna har jag sett i ngn dokumentär för länge sdan. Konventioner. Jag känner folk som äcklas av tanken på att äta fisk och AnnaLisa Ericsson, som dansade med Nils-Poppe, skröt i 90-ÅÅ i en radiointervju att hon aldrig äter grönsaker. Det finns nog mycket vi kan äta och må bra av och tycka att det är gott om det blir brukligt. En tid i världen var det visst äckligt med kräftor även.

 37. Gunnar E

  Men av skäl som här anföres.!! De gör sig löjliga.

 38. Håkan Bergman

  Kan inte undanhålla den här ifrån er:
  http://www.youtube.com/watch?v=GKTsWjbjQ8E

 39. Gunnar N

  I Mexico kan rostade och honungsdoppade myror fås som tilltugg till tequilan i stället för jordnötter. Men myrbiff kanske inte är så läckert. Saken får väl utredas av delegaterna vid kommande klimatmöte därstädes.

 40. Sven M Nilsson

  Mats J #32
  Det var de tyska försäkringsbolagen jag hänsyftade på. Studera deras nya villkor!
  För  existerande katalysatorsystem, som har laminär gasströmning, är verkningsgarden exponentiellt beroenda av hastigheten eller belastningen. Dimensioneringen sker för att möta FTP-testerna. Högsta hastigheterna i dessa är 120 km/tim och detta under en mycket kort period. Tyngdpunkten ligger på normal stadskörning.
  Sven M N
   
   

 41. Mats Jangdal

  Sven #39
  Märkligt att försäkringsbolag får agera lagskrivare, jury, domare och bödel.
  Nej, FTP-testerna är inte verklighetsanpassade, det vet vi sedan gammalt. De är skrivna för att tillfredsställa en bilfientlig lobby. Därför tvingas motorstarka bilar testas på ett icke optimalt sätt för att deras rating skall bli sämre och beskattningen högre.
  När svensk bilprovning testar utsläppen varvar de upp motorn till 2500-3000 rpm för att få rätt värden. På högsta växeln går min bil över 150 kmh vid dessa rpm. Det är ju också en fröjd att trampa pelle i mattan och trycka in ”cruise” i 250+.
  http://www.youtube.com/watch?v=D9Ht1J2EksQ
  🙂

 42. Bo E

  Hm… OT .. katalysatorer..
  Katalysatorer borde väl inte behöva ha ett större arbetsområde än gissningsvis mellan 1 och 5 enheter producerad avgasmängd. Där 1 gäller dryg tomgång och 5 biltjuvsframfart.
  Hur kan jag nu tro det – ?  Enkelt.. Det är bara att reda ut vilken minmal bränsle förbrukning som man har i super ekonomifart (=80km/h för min 5-växlade carreta vid 1700rpm – 0.65 l/10km) och vilken förbrukning man har vid ren buskörning- (4 l/10km.)
  Korrigera sedan lite för att verkningsgraden tycks stiga med belastningen på motorn om man har en avgasturbo, vilket ju är positivt eftersom det då går åt mindre bränsle för samma nettoeffekt.
  Varvtalet i sig säger inte så mycket om den genomströmmande mängden gaser. Det är belastningen som betyder mest. Fullt turbotryck fyller ju t ex motorn med minst dubbelt så mycket gaser som vid samma varv på rull.
  Vore intressant med en experts kommentar.

 43. Pingback

  […] handlar det även om fossilgasutsläpp. De klimatreligiösa domedagsfanatikerna ger sig […]